romatoid artit li anne adayı var mı aramızda??

Merhaba Vildan,
bende 4 yıldır AS hastasıyım ve uzunca bir süre salazoprin ve endol kullandım.salozopsrin sanıldıgı kadar masum bir ilaç değil.hatta hamile kalan bayanları bırakın cocuk sahibi olmak isteyen erkekler bile sperm sayısını ve kailtesini düsürdüğü için ilaca belli bir zaman ara veriyorlar.
hastalık için lütfen bu kadar korkma. biliyorum müthiş ağrıları vardır. hatta beni bir dönem yataga bağladı yürüyemedim bile. deli gibi arastırdım hastalıgı bir cok dr gittim. ve söylenen sözler, verilen ilaçalar hep aynı.
kullanılan ilaçlar sadece agrıyı kesmeye ve hastalıgın biraz da olsa ilerlemesini engellemeye yönelik.
1 yıl hamilelik öncesi 6 aydırda hamile oldugum için ilaç kullanmıyorum. çok şükür agrım olsada sabrediyorum bebegim için.
hastalık içinde bu kadar korkma. sen ne kadar cok korkar, ne kadar cok düsünürsen ağrıların o kadar çok artar.bilmiyorum farkettin mi ama moral cok önemli eklem romarizmasında.moralini her zaman yüksek tutmaya çalış inan ağrıların azalıyor. hatta ilaç kullanmaya gerek bile kalmıyor cogu zaman.bence mutluluk en zararsız ve en etkili ilacı ekelme romatizmasının.

yazdıkların bana moral oldu rıhtım çok sağol. yalnız bişey sorucam hamilelik öncesi 1 yıl hiç mi ilaç kullanmadın? ağrın mutlaka olmuştur nasıl yendin çok merak ettim. kadın doğum doktoruna kontrole gittiğimde 3 ay çok fazla bir zaman ilaç vücudundan daha çabuk çıkar dedi açıkçası bu beni biraz olsun rahatlattı ama böyle 1 yıl önceden ilaç bırakanları duyuncada kafam karışıyor..

evet banada 3 ay öncesinden bırakmna yeter dediler.ama ben garantici biri oldugum için :)bir yıl kadar bekledim.zaten yinede karaciğer testleri yapıldı. sende hamile kalmayı düsünmeden önce testleri yaptırabilirsin içinin rahat etmesi için.agrılarım hala oluyor benim. hatta aksak bir şekilde geziyorum.görenler hamile yürüyüşü zannediyorlaragrılarımla nasıl başa cıkıyorum sorsuna cevaben: ağrılarımı düşünmüyorum,kendimi hastalıklı olarak hiç düşünmüyorum.saglıklı bireylerin yapabilecegi herseyi yapıyorum düşünmeden.hatta çalısıyorum 32 haftasına kadar çalışmaya devam edicem.su son haftalarda agrılarım bayagı azalmaya başladı.hatta bazı hamileler hamilelik esnasında agrı hiç yaşamıyorlarmış.belki seninkide öyle olur. içini ferah tut.Allah yardımcı oluyor.inşallah sağlıklı bebişler dogururuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…