Rotavirüs

• Konu Sahibi Konu Sahibi peehh
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

peehh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Aralık 2009
59
1
86
Niğde
Bayanlar bi konuda size danışmak istiyorum, rotavirüs aşısı yapılmalı mı, yapılmazsa ne olur. bi zamanı varmı. bebeğim 2.5 aylık yaptırmadık. yaptıran ve yaptırmayan anneler yardım edermisiniz..

canım ben yaptırıcam
aşı ya 2. yada 3. ayda yapılıo diye biliyorum.
bize bu 3. ay kontrolümüzde yapılacak.

ben yaptırdım 2. ay aşılarıyla aynı gün yapıldı yan etkisi fln olmadı gerçi diğer aşılar da ateş fln yapmadı çok şükür ve 2. dozu da 4. ayda yapılacak zaten damla şeklinde doktorumuz damlatt ağzına aşımızın adı rotarix

aşı kağıdımızda ilk doz 15 haftayı geçmiş bebeklere yapılmaz yazıyo, yani en geç 3 aylıkken olunması gereken bi aşı. Sanırım 2 farklı firmanın aşısı var biri rotarix biri rotateq. rotarix 140tl ve 2 doz yapılıyo rotateq 114tl ve 3 doz yapılıyo. Doktorumuz bize rotateq in ismini verdi ama 2 doz dedi,neden böle söyledi bilmiyorum, ben bu bilgileri internetten buldum, hala yaptırıp yaptırmama konusunda kararsızım...

Bu gün aile hekimimize sordurdum,isteğe bağlı dedi rota isminde bi virüsten korumak amaçlı demiş. Yaptımasanızda olur demiş. Kesin yapılmalı dense bu kadar düşünmeyiz. Bu kadar önemli olsa muallakta bırakılmaz heralde. Bi kaç arkadaşıma sordum yaptırmamışlar. Bende yaptırmıycam galiba. Yan etkileride varmış...

ptırdık 2. ay aşıları ile hemde karma ve verem aşısı ile yapıldı bir rahatsızlığımız olmadı.....

benimki 3.5 aylık suanda da yaptırabilirmiyimki rota yı vakti mi geçti yoksa

Bende yaptırdım 2. ayda diğer aşılarla bırlıkde yapıldı 4. ayda da ıkıncı dozu yapılacak.Ben gereklı dıye dusunuyorum zehirli ishal aşısı bu,komsumun kızı zehirli ishalden 2 gun hastanede yattı,serumlar falan doktorlar istege bağlı dıyo çünkü fiyatı bıraz yuksek.Gec kalmamışlara yaptırmasını öneririm.

yetişkini bile serumluk/hastanelik eden bir virüs rota... geçirmiş biri olarak düşünmedim bile çocuğuma yaptırmama olasılığını!!

bizde yaptırdık 3.ayda yapıldı ilk dozu 142.tl. ikinci dozu 4.ayda yapıcaktı fakat bebişimin bağırsaklarında iltihap çıktı önce virüsden şüphelendi doktor iltihap çıkınca antibiyotik kullanmak zorunda kaldık ve aşıyı yapamadı. cuma günü 5.ay kontrolü vardı o zaman yaptı 2.dozu da.
zaten bizim doktor 3. ve 5.ayda rotavirüsü aşısı var kesinlikle tavsiye ediyorum demişti bizde yaptırdık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…