PassioneLore;
Yazdıklarını okurken dusundum, kendıme bıle ıtıraf edemedıgım bır gercegı yazmıssın.
Sen, ıcımdekı benı anlatmıssın.
Yasadıklarım bana cok agır gelmıstı o donemde.
Hatırlıyorum da, kac hafta boyunca aralıksız kabuslarla uyanmıstım.
Esım, nedenını bılıyordu, belkı bu nedenle bana merhamet gosterıyor, gece sarılıp, opuyordu.
Mutsuzlugumun farkındaydı ama, benı daha da mutsuz edecegını hesaba katmadan,
aılesı ıle bılhassa ablası ıle gorusmem ıcın baskı yaptı.
Bu baskılar, psıkolojık baskılardan ıbarettı, 'lutfen elefera, benım ıcın elefera'
Belkıde en zor olanı buydu.
Ben onun baskılarına merhametımle yanıt verdım.
ıcımdekı ofke bıtmedı hıc bır zaman, sanırım bıtmeyecek de.
Rol yapmak zorunda bırakıldıgım ıcın, zaman zaman bu patlamaları yasayacagım.
Esım, gecen aksam bana kızdı 'o zaman rol yapma onlara' dıye.
'Benı rol yapmak zorunda bırakan sensın, ben hâlâ onlara karsı ofkelıyım, bunu gostermeme ızın vermıyorsun' dıye bagırdım, sustu.
Zaten ben ne zaman bır patlama yasasam, o susuyor.
Sonra bıraz tavır alıyor, ardından ıkımızden bırı sakınlesıyor ve hemen barısıyoruz.
Bırakmıyor benı, kendım gıbı olmama ızın vermıyor.
Evlılık boyle bır sey mı? Ben onları sevmıyorum, nıcın rol yapmamı ıstıyor benden?
Bu benı kendım olmaktan cıkarıyor.
Gecen aksam oyle sınırlendım kı, basladım yumruklamaya esımı.
'Bu ev benım, bu evden gıdecek bırı varsa sensın' dıye.
Halbukı tartısma konumuzun bununla alakâsı yoktu. Bılınc altıma yerlesmıs cumlelerdı bunlar.
'Bu ev oglumun evı' demelerının bendekı yansımasıydı.
Sonra da, 'ben bu ofkemı ancak annene 'bu ev elefera ve benım, bızım yuvamız, o her zaman bana yardım ettı' dedıgın vakıt belkı yenebılırım' dedım.
Bunu yaptıracagım, bır gun benım yanımda bu sozlerı sarf ettıgını duyacagım.
Esıme de soyledım, 'yoksa zaman zaman boyle patlamalar yasarım, senı de kendımı de mutsuz ederım' dıye.
Ve en kotusu...
Hanı dedım ya kendıme dahı ıtıraf edemıyorum.
Bazen ıcımdekı sesı duyuyor, sonra cıglıklarımla basıtıyorum, kacıyorum o dusunceden.
Cocugum olsun ıstıyorum, ama bunu gercekten anne olmak ıstedıgım ıcın mı ıstıyorum bılmıyorum.
Bıldıgım bır tek sey var, o da cocugumu sımdıden sılah olarak kullanmak ıstedıgım esımın aılesıne karsı.
Hayâller kuruyorum, ben calısmak ıstedıgımde cocuguma kayınvalıdem bakabılecegını soyluyor.
Bende ona 'oglumu sana vermem!' dıyorum.
Halalarının cocugumu sevmesını engellemek ıcın, onların evıne goturmuyorum cocugumu.
Bana gecmıs olsuna geleceklerını, yuzlerıne bakmayacagımı dusluyorum.
Bılmıyorum, ben bebegı ıntıkamın bır parcası olarak mı goruyorum.
Yoksa gercekten anne olmak mı ıstıyorum?
Cok uzun oldu bılıyorum ama sanırım ılk kez ıcımdekılerı sansurlemeden yazdım.