- 27 Temmuz 2019
- 2.724
- 9.219
- 158
- Konu Sahibi Atlantistebiranka
-
Üçüncü üniversitemi okumaya hazırlanıyorum. Sanırım bir nebze dizginlenir.Kendine bunları unutturacak kadar yoğun strestli bi hobi iş meşgale bul aklın onları düşünmeye fırsat bulamasın.
Evet var, tabi ki verin lütfen. Dediğiniz takviyeyi bir araştırayım. Genel olarak sağlığıma dikkat ederim sabah 7 gibi kalkıp yürüyüş yapıyorum ancak destek bir takım aktivitelere ihtiyacım var sanırım.Yeni başlayanlar için yönlendirmeli meditasyonlar tavsiye ediyorum. İngilizceniz varsa beğendiğim bir sayfanın linkini verebilirim.
Yoga vücut ve zihin için çok iyi, ben İyengar - Yoga yapıyorum ama o kadar çok çeşidi var ki eminim kendinize göre olanı bulursunuz.
Besin takviyesi olarak 5 - HTP' yi netten bir inceleyin isterseniz.
Bir de beslenme çok onemli, bağırsaklar bir nevi 2.beyin, ne kadar canlı, işlenmemiş gıdalar alırsak o kadar sağlıklı ve enerjik oluruz.
Vazgeçmeyin lütfen, eminim bir yolu vardır.Olmuyor ben de sizin gibiyim. Ne kadar da arastirsam da bulamadim
Evet var, tabi ki verin lütfen. Dediğiniz takviyeyi bir araştırayım. Genel olarak sağlığıma dikkat ederim sabah 7 gibi kalkıp yürüyüş yapıyorum ancak destek bir takım aktivitelere ihtiyacım var sanırım.
ruhsal yaralar neden geçmiyor özellikle fazla ağır yaşandıysa her biri derin izler yaratıyor ve bu bizi maalesef hasta ediyor siz de eskide yaşamış olduğunuz travmaları atlatamamışsınız .bana da annemi kaybedip kocamdan boşandığım zaman bipolar teşhisi kondu ilaç vs kullanmayı reddettim ilaç almayı sevmem içmedim iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiyorum fakat hala da ara sıra hissediyorum içimdeki huzursuzluğu yapılan fazla fedakarlıklar özveri hep verici olmak hayır diyememek gibi şeylerden olan bize oluyor yaşananlar tecrübe yapacak bir şey yok bende meditasyon kişisel gelişim kitapları vs baya bir dönem takıldım iyimi geliyor mucize değil bilinçaltını temizlemek öyle çok kolay olmuyor bence en sağlıklısı uzman desteği almak bazı şeyleri tek başına aşamıyoruz maalesefArkadaşlar merhaba,
Forumda okuduklarımdan, danıştıklarımdan çok yarar görüyorum herkese teşekkürler öncelikle.
Benim sıkıntım, sürekli stres halinde olmam. Hiç istemesem de; beni rahatsız edecek boyutta takıntılı biriyim. Bu sonradan oldu ama. Hep iyilik kazanacak, sevgi kazanacak diye fikir savunanlardan oldum. Hala öyleyim, elimden geldiğince elbette. Ancak çok yorulduğumu, hırpalandığımı hissediyorum. Yaşadıklarımı, bana yapılan haksızlıkları bir türlü unutamıyorum. hatta o kadar ki bazen temizlik yaparken "bana neden böyle yaptı, bir daha yaparsa ne yapmalıyım? Nasıl önünü kesmeliyim?" diye düşünmekten başıma ağrılar giriyor. Çok endişeliyim, evliliğimin ilk zamanları çok zor geçti, ya aynısı olur diye güzelliklerini dahi göremez oldum.
Psikolog, psikiyatri düşündüm elbette ancak ilaçlara dayanmak istemiyorum. Genel olarak ağrı kesici dahi, çok zorlanmadan içmem.
Çok uzattım; bu bilinçaltı temizleme, yoga ve benzeri uygulamalarla bu tür sıkıntılarını atlatabilen oldu mu?
Önerileriniz ne olur?
Not:
Forumda bu konuyu açacağım bir bölüm var ancak aktif değil gibi, o sebeple burada açtım en azından belki gören yardım eden olur diye.
Çok teşekkür ederim.Bu kanalda çok güzel yönlendirmeli meditasyonlar var.
Bunlar da işe yaramazsa son çare gideceğim. Düşünmeden, planlamadan yaşamak istiyorum artık. Arsız olmak istiyorum, kimseyi yaptıklarını takmadan önüme bakmak istiyorumruhsal yaralar neden geçmiyor özellikle fazla ağır yaşandıysa her biri derin izler yaratıyor ve bu bizi maalesef hasta ediyor siz de eskide yaşamış olduğunuz travmaları atlatamamışsınız .bana da annemi kaybedip kocamdan boşandığım zaman bipolar teşhisi kondu ilaç vs kullanmayı reddettim ilaç almayı sevmem içmedim iyimi yaptım kötümü yaptım bilemiyorum fakat hala da ara sıra hissediyorum içimdeki huzursuzluğu yapılan fazla fedakarlıklar özveri hep verici olmak hayır diyememek gibi şeylerden olan bize oluyor yaşananlar tecrübe yapacak bir şey yok bende meditasyon kişisel gelişim kitapları vs baya bir dönem takıldım iyimi geliyor mucize değil bilinçaltını temizlemek öyle çok kolay olmuyor bence en sağlıklısı uzman desteği almak bazı şeyleri tek başına aşamıyoruz maalesef
Benim travmalar çocukluğa kadar iniyor. Çözümsüz olduğunu sanmıyorum. Düşünce yapısı olarak uyum sağlayamıyorum. Eşimin ailesiyle bu sebepli çok çatışıyorum. Mesela ben kimsenin evine izinsiz girip bir şey kurcalamam ayıp derim ancak eşimin ailesi bunu normal sanıyor.Imkanin varsa uzaklaş seni uzen yoran insanlardan ortamdan... Inan bana ruhunu bulacaksin. Uzaklasmanin manasi nasil olur bilmiyorum ama belki 5 6 kitap alabilirsin kendine yeni atmosfer yaratabilirsin. Ama sorun ne çozumsuz mu ?
Farkında aslında. Çok kavga ettim çok yoruldum bu sebeple, çok sakin bir yapım var ancak delirdim son zamanlarda.Umarim eşin seni anlayan iyi biridir. Zira ailesinin yaptigi sey huzur kacirici...
İşte bu cevap verme işi ilk zamanlar bana o kadar ayıp geliyordu ki, annem saygısızlık etme büyüklerine, alamayacakları şeyleri isteme ayıp diye diye gönderdi gelin etti beni. Zerre karşılığını görmedim. Cevap vermeye başladım ama alışkın değilim arada tutulup kalıyorum.Ben de cok takintili donemler atlattim.Gecmise baktigimda,sagligimin ve elimdekerin kiymetini bilmiyormusum onu anladim.Beni de evliligimin ilk zamanlari cok üzdü es ailesi.Birileri uzmeye kalkarsa tepkiyi o anda verme prensibi gelistirdim.Hic sonraya birakmayin.Bir de sagliginizin,tutan elinizin ,ayaginizin ,goren gozunuzun kiymetini bilin.Cevremde cok ciddi hastalik haberleri aldim.Takinti da neymis,hepsinin canina okuyun.Hergün sükretme prensibi gelistirdim.Bir de zihni bos birakmama prensibi.Kolay gelsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?