2022 Aralık Ayı Burç Yorumları

Koç burçlarını aralık ayında yeni fırsatlar bekliyor olacak. Aşk ve ilişklerinde şanslı bir döneme gireceklerdir.

Boğalar ise uzun süredir bekledikleri konularda çok büyük bir çıkış yapabilme potansiyeli kazanacaklardır.

İkizler burçları ise yeni sözleşmeleri veya iş tekliflerini değerlendireceği bir ay geçirecekler.

Yengeç burcuna bakıldığında aralık ayında kişisel alanlarında son derece aktif olacaklar. Birdenbire yeni bir çevreye girebilirler ve şanslı oldukları bir dönem geçirebilirler.

Aslan burçlarında gayrimenkul, ev, araba gibi konularda güzel gelişmeler söz konusu olacaktır.

Başaklar ise girişimleriyle ilgili konularda güzel fırsatlar yakaladıkları bir dönemde olacaklar.

Terazi burçları aşk ve ilişkilerde şanslı bir dönemdeler. Gayrimenkul alanlarına şanslı oldukları bir dönem olacaktır.

Akrep burçlarında ise güçlerini arttırdıkları bir döneme giriş yapıyorlar. Kinden, öfkeden uzak durmaları gerekiyor. Parasal anlamda ayın ikinci yarısı şansları daha yüksek olacaktır.

Yaylar ise ayın şanslısı diyebiliriz. Yeni iş, yeni aşklar gibi güzel fırsatlar onları bekliyor olacaktır.

Oğlak burçlarında ise taşınma durumu söz konusu olabilir. Kariyer ve iş ile ilgili de değişimleri mevcuttur.

Kovalar için ise hayat amaçlarını yeniden gözden geçirecekleri bir süreç olacaktır. Sosyal çevreden destek alacakları ve fırsatları yakalayacakları bir ay olacaktır.

Balık burçlarının kariyer ve iş ile ilgili çok güzel sonuç alma potansiyelleri var. Öfkeli hareket etmeden, kararlı bir şekilde harfeket etmeleri gerekecektir.



Şebnem EKşib
 

Koç burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Aralık ayında iş hayatınıza canlılık geliyor. Venüs ve Merkür kariyer alanınıza gelerek sizlere yeni anlaşma ve sözleşme imzalama şansı getirecek. Otorite figürlerinin dikkatini çekebilirsiniz. Devam eden Mars İkizler retrosu ise yakın çevre ve kardeşler alanından sizlere çözülmesi gereken konuları tekrar önünüze getirebilir. İletişim dilinize ve öfkenize bu ay özellikle dikkat etmelisiniz.

Boğa burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Alma verme dengenize dikkat etmeniz gereken süreciniz bu ay da devam ediyor. Gelirleriniz ile birlikte masraflarınızın da arttığı bir süreçtesiniz. Bütçe planlaması yapmaya özen göstermelisiniz. Eğitim ve akademik konularınızın da gündeme gelmesi olası gözüküyor. Almak istediğiniz eğitimler varsa bu ay başlayabilirsiniz. Yurt dışına çıkmak isteyen Boğa burçları bu ay güzel seyahat fırsatları yakalayabilir.

İkizler burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Mars retrosunu burcunuzda ağırlamaya Aralık ayında da devam ediyorsunuz. Çok fazla geçmiş gündem ve uğraştıran işler söz konusu olabilir. Elektronik cihazlarınız bozulabilir. Sizler de bu ay öfkelenmemeye ve iletişim de agresif olmamaya dikkat etmelisiniz. Diğer yandan eşinizin gelirleri artabilir. Ya da miras ve nafaka gibi gündemleriniz varsa bu ay pozitif bir şekilde sonuçlanabilir. Ortak yatırım konuları da avantajlı olarak ilerleyecek olan alanlar arasında yer alıyor.

Yengeç burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Korkularınızla yüzleşmek ve bağımlılıklarınızın üzerine gitmeniz gereken süreciniz Aralık ayında da devam ediyor. Bu konuların üzerine kendi isteğinizle ilerlemeniz avantaj sağlayacaktır. Oğlak burcunda Merkür ve Venüs’ün transiti ise ikili ilişkiler alanından size güzel fırsatlar getirebilir. Sorunlu giden bir ortaklığınız varsa bu ay çözümlemeler ve yeni teklifler gelebilir. Evlilik tarafında zorlanma var ise de danışmanlık almak için iyi bir dönemde olduğunuzu bilmelisiniz.

Aslan burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Sosyal ortamlardaki fevri çıkışları kontrol etmeniz gereken bir Aralık ayı sizi bekliyor. Bazı arkadaşlarınızla aranızda iletişim sıkıntıları olabilir. Diğer yandan iş hayatınız açısından güzel bir dönemdesiniz. Çalışma ortamınızda güzel ve keyifli bir şekilde çalışabilirsiniz. Uzun soluklu iş anlaşmaları imzalayabilirsiniz. Sağlık açısından da rutinleriniz de düzenleme yaparak kendinizi çok daha enerjik hissedebilirsiniz.

Başak burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Kariyer alanınızda çok fazla geçmişe dönüş iş karşınıza çıkabilir. Çoktan hallettiğinizi düşündüğünüz meseleler vaktinizi farklı detaylarla tekrar alabilir. İş verenlerle de diyaloglarınızı iyi yönetmelisiniz. Kariyer alanındaki koşturma sizi bu ay keyif veren hobilere yöneltebilir. Enerjinizi pozitife çevirmek adına sizlere iyi de gelecektir. Aşk hayatınıza ise güzel transit etkileri canlılık getirecektir.

Terazi burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Yurtdışı bağlantılı işleriniz ile ilgili çözülmesi gereken meseleler bu ay da devam ediyor. Akademik hayat ile bağlantısı olan Teraziler ise daha disiplinli ilerlemeliler. Diğer gezegen yerleşimleri ise size Aralık ayında ev, yuva ve aile konularında avantaj sağlayacak. Ailenizle ve sevdiklerinizle daha fazla vakit geçirip, ilişkilerinizi daha pozitif bir seviyeye taşıyabilirsiniz. Dekorasyon ve evinizi güzelleştirme de bu ayın konuları arasında yer alıyor.

Akrep burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Ortaklı yatırımlar, eşinizin gelirleri, kredi, miras gibi başlıklardaki koşturmalar devam ediyor. Geçen ay ve önümüzdeki ay çok fazla kriz ile mücadele etmek zorunda kalmış olabilirsiniz. Bunaldıkça kısa mesafeli seyahatler ve küçük kaçamaklarla kendinize zaman ayırmayın ihmal etmeyin. Diğer yandan anlaşma ve sözleşmeler için güzel fırsatlar söz konusu. Özellikle ticaret ile uğraşan bir Akrepseniz verimli bir dönemde olduğunuzu bilmelisiniz.

Yay burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Evliliğiniz ile ilgili çözümlemeniz gereken meseleler bu ay da devam ediyor. Mücadele ettiğiniz alan ilişkiler olunca diyalog kurmakta zorlandığınız ve anlaşılmadığınızı düşündüğünüz olaylar yaşıyor olabilirsiniz. Gereksiz tartışmalara girmemeye dikkat edin. Avantajlı olduğunuz taraf ise kesinlikle parasal konular olacak. Yeni bir gelir kapısı açılma ihtimali kazançlarınızı arttıracaktır.

Oğlak burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Çalışma hayatınızın yoğunluğu Aralık ayında da devam ediyor. Çok fazla görüşme ve teferruatlı evrak işleri derken yorgun olduğunuz bir süreç yaşıyorsunuz. Sağlığınızı yoğun gündeminiz de ihmal etmeyin. Burcunuzda bu ay güzel transit geçişleri olacak. Çok daha dikkat çekeceğiniz ve yepyeni kararlar alacağınız bir Aralık ayı sizleri bekliyor.

Kova burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Çocuklarınızın hayatında uğraştığınız ve düzene oturtmaya çalıştığınız gündemler Aralık ayında da devam ediyor. Aşk hayatınız da ise geçmişten gelen aşklar kafanızı karıştırabilir. Diğer yandan Oğlak burcunda gerçekleşen gezegen transitleri bağımlılıklarınızı çalışmanız için güzel fırsatlar getirebilir. Arka planda kalan birçok konu ile ilgili aydınlanma yaşayacağınız bir süreçte olacaksınız.

Balık burcu Aralık 2022 aylık burç yorumları​

Yerleşim ve aile alanında bulunan Mars retro transiti evde tadilat ve tamirat işlerinizi arttırdı. Bu etki Aralık ayında da devam edecek. Büyük tadilat ve dekorasyon işlerinizi bu ay başlatmamaya dikkat edin çünkü istediğiniz hız da ilerlemeyebilir. Diğer yandan sosyalliğinizin arttığı, yeni ortamlara girdiğiniz bir Aralık ayı sizleri bekliyor. Ortamların aranılan ismi siz olacaksınız…




Pınar Kanbak​

 
Screenshot_20221202-154430_Instagram.jpg
 
Kasım ayının öne çıkan astrolojik gelişmeleri:


1 Aralık 2022 / Venüs-Mars Karşıtı:
Bu açı kalıbı ikili ilişkilerde türbülanslı etkilere işaret etmekte. Düşünsel farklılıklar büyük problemler yaratabilir. “Ben bilirim tavrı” ve gereksiz inat tüm insan ilişkilerine zarar verebilir, dikkatli olunmalı. Eril-dişil dengesinin korunması bu süreçte çok önemli. Ayrıca bu açı kalıbı anlık tutku ve çekim yaratabilir, ancak kalıcılığı tartışmalıdır. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

2 Aralık 2022 / Merkür-Neptün Karesi: Açı kalıbı aldanma, aldatılma, kandırılma, kendini yanıltıma gibi sayısız konuya ev sahipliği yapabilen bu açı kalıbı gözümüzün açık olması gerektiğine işaret eder. İnsan en kolay kendini kandırır, bu yüzden acı da olsa gerçekleri her daim rasyonel bir şekilde ele almalı, duygu sömürüsü veya laf kalabalığı yapan kişilere prim vermemeliyiz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

2 Aralık 2022 / Venüs-Satürn Altmışlığı: Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. İlişkileri olgunluk, sağduyu ve anlayışla ele almak faydalı olacaktır. Çocuksu tavırlar yerine olgun yaklaşım önemlidir. Eğer doğru adımlar atılırsa bu açı kalıbı bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

3 Aralık 2022 / Neptün Durağan Konumda

4 Aralık 2022 / Venüs-Neptün Karesi:
Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Aralık 2022 / Güneş-Chiron Üçgeni: Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

5 Aralık 2022 / Neptün Retrosu Sona Erdi

6 Aralık 2022 / Merkür-Jüpiter Karesi:
Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

7 Aralık 2022 / Merkür Oğlak Burcunda

8 Aralık 2022 / Güneş-Mars Karşıtı:
Bu açı kalıbı ani patlayan agresyon, sert ifadeler ve suçlamaları beraberinde getirebilir. Kendimizi ve öfkemizi kontrol etmekte zorlanabiliriz. Sonradan pişman olabileceğimiz şeyler söylemekten kaçınmalı, dediklerimizi mutlaka birkaç kere düşünmeliyiz. Eril figürler, otorite makamlarıyla çatışmalar söz konusu olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Aralık 2022 / İkizler Burcunda Dolunay

9 Aralık 2022 / Venüs-Jüpiter Karesi:
Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

12 Aralık 2022 / Güneş-Satürn Altmışlığı: Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. +-5 gün etkili.

14 Aralık 2022 / Güneş-Neptün Karesi: Yanılgılara açık olabileceğimiz bu dönem, neyin doğru neyin yanlış olduğunu algılamakta zorlanabiliriz. Kandırılmaya ve kandırmaya açıklık söz konusudur, ancak en önemli risk kendimizi kandırma riskidir. Süslü cümleler, ipeksi ifadeler ve abartılmış ajitasyona karşı tetikte durmakta fayda var. Mal varlığımızı da riske atmamamız önemlidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

15 Aralık 2022 / Merkür-Chiron Karesi: Dil yarasının sembolü olan bu açı; kırıcı konuşmalar, haddini aşan ifadeleri gündeme getirebilir. İfadelerimizi doğru seçmekte fayda var. Özellikle de öfke anında fevri davranıp sonra pişman olacağımız şeyler söylemekten kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

18 Aralık 2022 / Merkür-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı yaratıcı, enerjik ve ezber bozan bir doğaya sahiptir. Bir şeyler yazmak, üretmek ve öğrenmek adına harika bir açıdır. Bir eğitime başlamak, web sayfası hazırlamak, sosyal medyada görünür olmak, kitap yazmak gibi konular için çok iyicil bir tesirdir. Kangren bir sorunu taze bir bakış açısı ile çözmek mümkün olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

19 Aralık 2022 / Venüs-Chiron Karesi: Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık, kıskançlık ve talepkarlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

20 Aralık 2022 / Mars-Chiron Altmışlığı: Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

20 Aralık 2022 / Jüpiter Koç Burcunda

22 Aralık 2022 / Güneş Oğlak Burcunda:
Tüm Oğlakların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş 20 Ocak 2023’e kadar bu burçta kalacak.

22 Aralık 2022 / Güneş-Jüpiter Karesi: Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. +-5 gün etkili.

22 Aralık 2022 / Venüs-Uranüs Üçgeni: Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Aralık 2022 / Oğlak Burcunda Yeniay

25 Aralık 2022 / Merkür-Neptün Altmışlığı:
Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili.

28 Aralık 2022 / Venüs-Neptün Altmışlığı: Bu romantik ve duygusal açı kalıbı kalpleri yumuşatan bir tesire sahip. Ancak adım atmak koşuluyla. Altmışlık olumlu açılar çabayla gelen iyicil etkinin sembolüdür. Yıpranmış ilişkilerde inisiyatif alındığı takdirde barışma ve denge durumu gündeme gelebilir. İlham, yaratıcılık ve üretim adına da destekleyicidir. Açı kalıbı +-5 gün etkili

29 Aralık 2022 / Merkür Durağan Konumda

29 Aralık 2022/ Merkür-Venüs Kavuşumu:
Bu açı kalıbı her türlü iletişim faaliyeti adına ahenkli ve özgür bir ortam oluşturuyor. Bir şeyler okuyup öğrenmek, toplumsal vazifelerle alakalı harika bir tesirdir. Önemli konuşmalar, imzalar ve faaliyetler için ideal bir etki. Açı kalıbı. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

30 Aralık 2022 / Merkür Retrosu başlıyor





Merve Çubuktepe
 
nisan4.jpg


KOÇ
Sevgili Koçlar, Güneş ve Merkür'den aldığınız etkilerden dolayı ruhsal dünyanızda huzur arayışında olmanız mümkün. Aralık ayı oldukça hareketli ve yoğun geçecek, kendinizden emin olduğunuz için bu tempoya ayak uydurmakta zorluk çekmeyeceksiniz. Aralık'ın son 10 günü kariyerinize odaklanlanabilir beraberinde başarılı sonuçlar elde edebilirsiniz. Ailenize ve evinize düşkün olduğunuz gerçek ama biraz daha zaman ayırmalısınız. Uzun yollarla ilgili sevindirici gelişmeler söz konusu. Maddi konularda kendine çok güzel fırsatlar yaratabilirsiniz. Şansın yüksek olacağı bir ay Aralık.

BOĞA
Sevgili Boğalar, yurtdışıyla ilgili seyahatleriniz olası, Aralık ayı daha çok finansal konulara dikkat çekmekte 8 Aralık İkizler Dolunayı en çok parasal konuları gündeme getirecek bütçenizi ayarlamalısınız bazı masraflar olası. Yeni bir eğitime başlayabilirsiniz. Spritüel konular dikkatinizi çekebilir. Evli Boğalar eşleriyle uyumu yakalayabilir ve önemli kararları birlikte alabilirler. Mars'ın İkizler burcundaki retrosu siz Sakin Boğaları strese sokabilir lütfen dikkati elden bırakmayın .

İKİZLER
Sevgili İkizler, Mars burcunuzda retro hareketinde kazalara, yaralanmalara karşı dikkatli olun. Üstelik 8 Aralık'ta burcunuzda bir Dolunay gerçekleşiyor. Kısa bir süre önce aldığınız kararların sonuçlarını beklediğiniz bir Dolunay olacak, yine de sakin olmak avantaj sağlayacaktır. Mars retrosunda eskide kalan mevzular tekrar gündem oluşturabilir fakat çözüm odaklı olduğunuz için problem yaşamayacaksınız. Ortaklaşa yapılan bir işten kazanç elde edebilirsiniz. Bir iş teklifi alabilirsiniz. Aranızdan bekar olanlar yeni tanışmalar yaşayabilir, ilişkisi olanlar ise evlenebilir. Yatırım planı yapanlar bu süreci değerlendirebilir.

YENGEÇ
Sevgili Yengeçler, işinizle ilgili önemli kararlar alıp yeni anlaşmalara, sözleşmelere imza atabilirsiniz. Aileniz ve çevrenizle iletişiminizin artacağı bir dönem bu durum sizlere iyi gelecek. Sağlık kontrollerinden geçebilirsiniz. Ay ortasına geldiğinizde ailenizle güzel bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ay sonunda finans konularında iyi gelişmeler söz konusu gelirinizdeki artışlar sevindirici olacak. Bazı Yengeçlerin hayatında ev, şehir değişikliği olabilir.

ASLAN
Sevgili Aslanlar, Aralık ayına yolculuklarla başlıyorsunuz. Bu seyahatler daha çok iş ya da eğitim amaçlı gibi görünüyor. Sosyal hayatınız aktif hale geliyor ve bu durumdan şikayetçi olmayacaksınız. Ancak Dolunay'dan alacağınız etkiler biraz stresli olmanıza neden olabilir arkadaşlarla aranızda anlaşmazlık ve gerilim olabilir dikkatli olmanız yararınızadır. Maddi konularda şanslı olacağınız bir ay ve iş arkadaşlarınız tarafından destek de göreceksiniz. Hukuksal bir süreciniz varsa Ocak ayını bekleyin. Çocuklarınızla zaman geçireceğiniz şanslı bir ay Aralık.

BAŞAK
Sevgili Başaklar, Aralık ayı en çok ilişkilerinizle ilgili gündem oluşturabilir. Yeni bir ilişki içindeydiniz daha iyi bir sürece gideceksiniz. Fakat bitmiş bir ilişki var ise geri dönüşler yaşanabilir ve bu da sizlerde kafa karışıklığı yaratır, hatta duygu karmaşasına neden olabilir. Sağlıklı bir karar vermeniz tabii ki lehinize olur. İşinizle ilgili bir takım sıkıntılar söz konusu önemli bir karar aşamasına doğru gidiyorsunuz. İş yerinizde yaşanan bir takım sorunlar İkizler Dolunayının etkileri stresten uzak durun ani çıkışlarda bulunmayın geçici bir süreç olduğunu unutmamalısınız. Aniden verilen bir kararla yolculuğa çıkabilirsiniz. Aralık sonuna doğru İlişkilerinizde sevindirici bir karar alacaksınız.

TERAZİ
Sevgili Teraziler, Aralık ayı ev değişimi, yer değişikliği etkileriyle başladı yuvanızla ilgili bir takım değişimler, yenilikler sizleri çok iyi hissettirecek ve ev dekore ederken büyük masraflar yapsanız da endişelenmeyin. Ailenizin desteğini alacaksınız. İşinizde kariyer kaçınılmaz gibi duruyor başarılı işlere imzanızı atacaksınız. Finans konularında hiç olmadığınız kadar şanslı olacaksınız. Çevreniz tarafından takdir görmek, değer görmekten mutlu olacaksınız. Bazı Terazilere yurtdışı seyahati görünüyor. Güzellik, bakım bu ay en çok üzerinde durduğunuz konuların başında gelecek kendinizi şımartmak isteyeceksiniz.

AKREP
Sevgili Akrepler, Aralık ayı prim vs ortaklaşa ödenen borçlar gibi konulara işaret ediyor, bu ödemelerden kurtulacağınızı söyleyebilirim. Eşinizle bir yolculuğa çıkabilirsiniz. İş konusunda ise kariyerinizde ilerlemeler olası ve gelirlerinizde ciddi artışlar söz konusu ve uzun zamandır beklediğiniz finansal rahatlığa kavuşacaksınız. Kardeş ya da yakın biriyle iş anlaşmasına gidebilirsiniz. Aralık ayı siz Akreplere şanslı etkilerle geliyor.

YAY
Sevgili Yaylar, Aralık ayın finans konularıyla başlıyor size ödenmemiş eski alacaklarınız ödenebilir. İş yaşamında çok iyi fırsatlar yakalayıp ekonomik durumunuzu düzeltebilirsiniz. Partnerinle bazı sorunları konuşarak aşabilirsiniz. Çocuğu olan Yaylar çocuklarıyla ilgili sevindirici bir gelişme yaşayabilir. Şanslı bir süreçtesiniz ancak lüks tüketimine dikkat edin sonradan pişman olacağınız alışverişlerden uzak durun. Yatırım konularında yada spekülasyon içeren işlerde temkinli olun. Bekar Yaylar yeni aşklara yelken açabilirsiniz.

OĞLAK
Sevgili Oğlaklar, Aralık ayı gündeminiz iş iş iş bu konularda ataklarınız olabilir, girişimci ruhunuz açığa çıkacak ve başarı kaçınılmaz olacaktır. İş yerinde arkadaşlarınızla geçmişten getirdiğiniz problemleri de geride bırakacaksınız. Sağlığınıza ilgili konularda bir takım kontrol ve tetkikler yaptırabilir ve bu konuyla ilgili netleşebilirsiniz. Ailenizin her konuda desteğini alacaksınız. Değerli bir mülkü uygun fiyata alma ihtimaliniz yüksek. Stresi azaltın spor, açık havada yürüyüşler size iyi gelecektir. Aniden agresif davranışlarınız oluyor, kimseyi kırmayın sonradan üzülürsünüz.


KOVA
Sevgili Kovalar, Aralık ayında siz siz olun ortaklı işler yapmayın, tek başınıza plan yapıp başarılı olma potansiyeliniz yüksek. Sağlığınıza özen göstermeniz yerinde olur hassas bir süreçten geçmektesiniz. Terapi almak ve şifalanmak için iyi bir dönem Aralık. Aile ilişkilerinizde dikkatli davranmaya odaklanın bazen ani çıkışlarınız olabiliyor. Ev ya da araç değişikliği yapabilirsiniz. Ay sonunda yaptığınız işlerde gizlilik olmasın ilerleyen zamanda ortaya çıkma ihtimali var. İlişkisi olan Kovalar ilişkisini sonlandırmak isteyebilir iki kez düşünmenizi öneririm.

BALIK
Sevgili Balıklar, Aralık ayı sosyal hayatınız hareketlenecek ve arkadaşlarınızla iletişiminiz artacak. Bu arada ailenizi ihmal etmeyin bir takım tatsızlıklar yaşanabilir denge bu ayın mottosu olsun. Sevgili Balıklar arkadaşlarınızla etkinliklere katılabilir hatta seyahatlere çıkabilirsiniz. Ancak harcamalarınıza da dikkat edin çok açılmayın yeni yılda bütçe yapmak zorunda kalmayın. Bir o kadar da şanslısınız ekstra kazançlar elde edebilirsiniz. Bekar Balıklar aşkta şanslı olacaksınız. Ev değişikliği gündeme gelebilir ama siz bu duruma sıcak bakmayacaksınız.





Berrin Ceyla Karaca
 
nisan7.jpg


KOÇ VE YÜKSELEN KOÇ

Aralık ayı, siz sevgili koçlar için yavaş başlayacak ancak hızla devam edecek. Yavaş başlamasını sebebi olarak da yönetici gezegeninizin retro pozisyonda olması ve içsel olarak sizlere atalet duygusunda olmanıza sebep olmasıdır. İçsel olarak engellenmiş ve kısıtlanmış hissediyor olabilirsiniz ve özellikle iletişim konularında içinizde fırtınalar kopuyor olabilir. Bu ay özellikle psişik yetenekleriniz ve Sezgilerinizin güçleneceği bir zaman dilimi olacaktır. Geçtiğimiz süreçte birçok koç bilinçaltı korkularından tetiklendiği zamanlar yaşamış olabilirler. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunay sizlerin eğitim ve iletişim alanında harekete geçmenizi sağlayacaktır. Bazı koçlar bu tarihi diliminde seyahat planları veya hazırlıkları içerisinde olabilirler. Sizler için 20 Aralık sonrası adeta dönüm noktası olacak ve 16 Mayıs 2023’e kadar size Şah’a kaldıracak olan Jüpiter transiti ile yılın en şanslısı siz olacaksınız. Bu size her alanda şans ve bereket getirecek. 23 Aralık sonrası bazı koçlar terfi haberleriyle veya kariyer alanında bir değişiklik ile kariyer basamaklarını hızla tırmanmaya başlayacaklar.

BOĞA VE YÜKSELEN BOĞA

Aralık sizler için biraz zorlayıcı olacaktır. Bir süredir bekliyor olduğunuz paralar ve gelirlerle alakalı birtakım gecikmeler yaşadınız ve bu sizlerin gergin zamanlar yaşamasına sebep oldu. Beklediğiniz tahsilatları yapamamanızdan kaynaklı tahminimizden daha fazla masraf yapıyor olabilirsiniz. Sosyal ve arkadaş çevreniz açısından ayın büyük çoğunluğunda hareketli olmaya devam edecek, yeni gruplar içerisine katılmak isteyebilirsiniz. Sosyal çevreniz geçtiğimiz süreçte zaten genişlemişti şimdi ise son fırsatları sizin ayağınıza getiriyor olacak. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunay sizlere bir iş teklifi ya da zam gibi kazanç sağlayacak bir teklif ile hayatınıza akabilir. Ancak 20 Aralık tarihinden itibaren 16 Mayıs 2023’e kadar bilinçaltı korkularınız biraz tetikleyecek ve gizli düşmanınıza su yüzüne çıkaracaktır. Kendinizi bu süre zarfında izole etmek isteyebilir kabuğunuza çekildiğiniz bir süreç yaşayabilirsiniz. 23 Aralık sonrası ise seyahatler ve akademik konular gündeminizi meşgul edecek yeni projeler içerisine yer alma fırsatı yakalayacaksınız.

İKİZLER VE YÜKSELEN İKİZLER

Aralık siz sevgili ikizler için de biraz zorlayıcı geçebilir. Mars Retro’sunun etkisiyle kendinizi gergin hissediyor ve enerjinizi sanki içinizde patladığını düşünüyor olabilirsiniz. Anlamsız çatışmalar içerisine çekiliyor ve buna bir anlam veremiyor olabilirsiniz. Bu süreç zarfında biraz etliye sütlüye karışmadan kendi içinize çekilme vakti olduğunu hatırlatmak isterim. Ayın büyük çoğunluğunda kariyer konuları sizler için ön planda olacaktır ve bir süredir bu alanda yakaladığımız fırsatlar da son ödülleri toplama vakti geldi. Belki de son on yılın kariyer açısından en şanslı yılını geçirmiş olabilirsiniz. 8 Aralık tarihinde burcunuza gerçekleşecek olan dolunayla birlikte kendinize koymuş olduğunuz bir hedef doğrultusunda harekete geçmek isteyeceksiniz. İlişki ve finansal açıdan bazı netlikler ve gelişmeler yaşayacaksınız bu dolunayla birlikte. 20 Aralık ile 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında sosyal çevrenizin genişlemeye başlayacağı, yeni gruplar içerisinde boy göstereceğiniz zamanlar başlıyor olacak. Burcunuzun yönetici gezegenin, ay sonunda Retro hareketini yapacak olmasından sebep özellikle sizler bu retrodan diğer burçlara nazaran daha fazla etkileneceksiniz.

YENGEÇ VE YÜKSELEN YENGEÇ

Aralık ayı sizlere yeni fırsatlar getirecek bir ay olacak. Mars retrosu sizlere özellikle içsel alanda tükenmişlik hissettiriyor olabilir ve bazı konularda kendinizi umutsuz hissettiğiniz evrelerden geçiyor olabilirsiniz. Ocağın ortasına kadar bu enerji üzerinizde akmaya devam edecek olup, anlamsız tartışmalardan uzak durmanızda fayda var. Akıntıya karşı Kürek çekmek yerine bir süre dinlenmeyi tercih edebilirsiniz. Geçtiğimiz süreçte yurt dışı seyahatler ticaret ve yasal konularda hareketli zamanlar yaşamış olabilirsiniz ve bu ay itibari ile artık bu alandaki son şansları yakalayacaksınız. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunayla birlikte bazı yengeç okurlarım doktor kontrolü içerisinde bulabilirler kendilerini. Bilinçaltı korkularınızın tetikleneceği bir dolunay sizleri bekliyor. Kendinizi dış dünyadan izole etmek isteyip, gizli düşmanınızın açığa çıktığı bir evre yaşayabilirsiniz. Gizli olan her konu 8 Aralık haftasında açığa çıkacak ve bilmeniz gereken ne varsa bunlarla yüzleşmenizi sağlayacak. 20 Aralık ile 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında kariyer alanında yepyeni fırsatlar ve şanslar elde edeceğiniz, son derece ilahi zamanlar başlıyor olacak. Bazı Yengeçler bu sürede tatil fırsatı yakalarken bazı Yengeçler de bir süredir alamadıkları ödülleri artık almaya başlayacaklar. 23 Aralık itibari ile ilişkiler ve partnerlikler konusunda yeni fırsatlar yakalayabilir, bazı Yengeçler yeni aşklara yelken açabilirler.

ASLAN VE YÜKSELEN ASLAN

Aralık ayında muğlaklıklarla boğuşmak durumunda kalabilirsiniz. Arkadaş çevrenizde bir süredir süregelen sorunlar, tamamen Mars retrosunun sonucuydu ve ne yazık ki Ocak ortasına kadar bu etki devam ediyor olacak. Arkadaşlarınızla polemiğe girmekten özellikle kaçınmanızı öneririm keza bu sizin ekstra gerilim hissetmenize ve hayal kırıklığı yaşama potansiyelinizi arttırmaktadır. Ayın büyük çoğunluğunda bekliyor olduğunuz gelirler noktasında şanslı zamanlar sizi bekliyor olabilir ve artık tahsil edemeyeceğinizi düşündüğünüz her nevi alacak için güzel fırsatlar yakalayabilirsiniz. Ancak özellikle, ödemeyi unuttuğunuz vergiler veya kredilere karşı dikkatli olmanızı öneririm. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunay sizlerin sosyal çevresinde bazı sorunları çözmenize sebep olacak, bazı okurlarım yeni etkinliklere dahil olmak isteyebilirler. 20 Aralık ile 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında seyahatler, akademik konular ve yüksek öğrenim alanlarında şanslı olduğunuz zamanlar sizleri bekliyor olacak. 23 Aralık tarihi itibari ile sorumluluk alanınızın arttığı, temponuzun hızlandığı ve yeni projelere dahil olduğunuz zamanlar sizleri bekliyor olacak.

BAŞAK VE YÜKSELEN BAŞAK

Aralık ayı sizler için sabır sınavlarında olduğunuzu hissettiğiniz bir ay olabilir. Mars’ın bir süredir retro hareketinde olması sizlere kariyer konularında beklediğinizi alamamanıza sebep olmuş olabilir. Ancak 2023 Ocak ortasına kadar Mars retro hareketini sürdürüyor olacağından, hayal kırıklıkları yaşamamak ve anlamsız gerilim kurbanı olmamak adına kariyer konularında özellikle otorite figürleri ile atışmaktan uzak durmanızı öneririm. Akışta kalmak ve bu süreçte üzerinizde uygulanan yıldırma politikasını görmezden gelmek şu an için yapabileceğiniz en doğru şey. Bir süredir evlilik ve ilişkiler noktasında şans sizden yanaydı ve artık son ödülleri almaya hazırlanıyorsunuz. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunayla birlikte yeni bir iş teklifi ya da terfi fırsatı yakalayabileceğiniz gibi bazı başaklar için iş değişikliği imkanları da olacaktır. 20 Aralık ile 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında özellikle maddi kazançlarınız ve maddiyatınız konusunda son derece hareketli zamanlar sizi bekliyor ve adeta sistem size bereketini akıtmaya hazırlanıyor. 23 Aralık tarihi itibari ile bekar olan okurlarıma yepyeni tutkulu aşk imkanları vaat eden zamanlar geliyor.

TERAZİ VE YÜKSELEN TERAZİ

Aralık ayı sizler için sabır sınavlarında olduğunuzu hissettiğiniz bir ay olabilir. Mars’ın bir süredir retro hareketinde olması sizlere kariyer konularında beklediğinizi alamamanıza sebep olmuş olabilir. Ancak 2023 Ocak ortasına kadar Mars retro hareketini sürdürüyor olacağından, hayal kırıklıkları yaşamamak ve anlamsız gerilim kurbanı olmamak adına kariyer konularında özellikle otorite figürleri ile atışmaktan uzak durmanızı öneririm. Akışta kalmak ve bu süreçte üzerinizde uygulanan yıldırma politikasını görmezden gelmek şu an için yapabileceğiniz en doğru şey. Bir süredir evlilik ve ilişkiler noktasında şans sizden yanaydı ve artık son ödülleri almaya hazırlanıyorsunuz. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunayla birlikte yeni bir iş teklifi ya da terfi fırsatı yakalayabileceğiniz gibi bazı başaklar için iş değişikliği imkanları da olacaktır. 20 Aralık ile 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında özellikle maddi kazançlarınız ve maddiyatınız konusunda son derece hareketli zamanlar sizi bekliyor ve adeta sistem size bereketini akıtmaya hazırlanıyor. 23 Aralık tarihi itibari ile bekar olan okurlarıma yepyeni tutkulu aşk imkanları vaat eden zamanlar geliyor.

AKREP VE YÜKSELEN AKREP

2023’ün son günleri sizler için biraz karmaşık günlere gebe olacak. Yönetici gezegenlerinizden Mars, retro hareketinde olduğundan özellikle finansal açıdan kendinizi mağdur hissediyor olabilirsiniz. Attığınız her adım size olumsuzluk olarak geri dönüyor olabilir. Nakit akışınız her zamankinden daha hızlı olduğundan kendinizi para konularında gergin hissediyor olabilirsiniz. Ayın büyük çoğunluğunda romantik konularda şans sizden yana olacak ve bekar olan okurlarım için güzel fırsatları beraberinde getirecektir. Partnerlik konusunda geçtiğimiz bir yıl son derece şanslı günlerden geçtiniz ve şimdi derin bağlantı içerisinde olacağınız ruh eşinizle karşılaşma veya bir araya gelme potansiyeliniz son derece yüksek. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunayla birlikte finansal açıdan son derece güzel fırsatlar elde edebilir ve zenginlik potansiyeli sizler için aktive olabilir. 20 Aralık 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında sağlığınız ve günlük rutin işler konusunda hareketli zamanlar başlayacak olup, son derece şanslı olduğunuz zamanlara giriş yapıyorsunuz. 23 Aralık itibari ile iletişim konulara sizler için ön plana çıkacak ve bazı okurlarım yepyeni seyahat planları içerisine dahil olacaklardır.

YAY VE YÜKSELEN YAY

Yılın bu zamanları sizin adeta parladığınız zamanlar olduğundan, ayın en şanslı burcu belki de sizsiniz. Ocak Ayı’nın ortasına kadar retro hareketini sürdürecek olan Mars, sizleri özellikle ikili ilişkiler ve evlilikler konusunda sınamaya devam edecek. Birçok yay evlilikleri için net kararlar almak isteyebilir ve artık yaşadıkları tartışmaları sorgulama evresine girebilirler. Son zamanlarda partnerinizle ve eşinizle yaşadığınız çatışmalar sizlerin yol ayrımına geldiğinizi ve bir nevi sorgulama içinde olduğunuzu gösteriyor. Ancak bu süreci biraz içinize kapanarak geçirip, akışta kaldığınız taktirde Ocak ortasından sonra daha sağlıklı karar verebileceksiniz. Ayın büyük çoğunluğunda ev ve aile konuları sizler için ön plana çıkarken, geçtiğimiz yıl bu alanlarda elde ettiğiniz şansın son kırıntıları sizlerin üzerine bu ay akmaya devam edecek. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunay ile birlikte ilişkiler konusunda net bir karara vararak adeta kendinizi yol ayrımında gibi hissedeceksiniz bu, bazı okurlarım için sorun yaşadığı partnerle birleşme olabileceği gibi, bazı okurlarım için ise ayrılık anlamına gelecektir. 20 Aralık ile 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında evli olan yay burçları evliliklerini yeni bir çocukla taçlandırmak isteyebilirler. Bekar olan sevgili okurlarım ise 2023 yılında son derece tutkulu aşklara yelken açacaklardır. 23 Aralık itibarıyla maddi kazancınız artacak zam, terfi prim veya iş değişikliği ile son derece güzel fırsatlar yakalaya bileceksiniz.

OĞLAK VE YÜKSELEN OĞLAK

2022 yılını kapatmaya hazırlandığımız bu son günlerde, biraz homurdandığınızı duyar gibiyim. Mars retrosunun sizleri enerji olarak düşürdüğü bugünlerde sağlık konularıyla haşır neşir oluyor olabilirsiniz. İş ortamı ve hatta günlük rutininizde ise bir süredir hayal kırıklıklarıyla boğuşuyor olma ihtimaliniz var. Ancak 2023 Ocak ortasına kadar bu süreç devam edeceğinden anlık çıkışlar yerine sakin kalarak düşünmeniz sizin hayrınız olacaktır. Bir şeyleri fazla zorlamak yerine dinlenmek ve akışta kalmak, bu süreçte yapabileceğiniz en doğru hareket olacaktır. Bir süredir iletişim ve seyahatler konusunda şanslı dönemlerden geçtiniz. Şimdiyse Son meyvelerini toplamaya hazırlanıyorsunuz. Bu ay yeni eğitim fırsatları ve kardeşinizle yakınlaştığınız zamanlar yaşayabilirsiniz. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunayla birlikte günlük rutininiz ve fiziksel sağlığınızda bazı değişiklikler görülebilir. Bir süredir tedavi gördüğünüz hastalıklarınızda iyileşme gerçekleşebilir. 20 Aralık 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında ev ve aile konuları sizlere şans getirecek ve bu alanlarda yeni fırsatlar elde edebileceksiniz. 23 Aralık tarihi itibari ile umutlarınızı ve hayallerinizin peşinden koştuğunuz yeni atılımlarda bulunacağınız zamanlar sizleri bekliyor olacak.

KOVA VE YÜKSELEN KOVA

Bu ay sizler için biraz yavaş geçebilir. Bizlere enerji veren Mars bir süredir retro hareketinde ve Ocak 2023’e kadar bu retro hareketini sürdürüyor olacak. Özellikle ilişkilerde bir süredir tartışma yaşadığınız partnerinizle önünüzü göremediğiniz günlerden geçiyor olabilirsiniz. Ancak Ocak Ayı’nın ortasına kadar bu süreç ne yazık ki devam ediyor olacak, hal böyle olduğu için Agresif çıkışlar yerine sakin kalarak bunların gökyüzü etkisi olduğunu unutmamanızı öneririm. Daha önce de belirttiğim gibi Mars retro zamanlarında öfkeyle kalkan zararla oturur hal böyle olduğu için ilişkilerde yol ayrımına gitmek istemiyorsanız siz siz olun sakin olun. Ayın büyük çoğunluğunda finansal açıdan şans sizden yana, zaten geçtiğimiz bir yıl Finansal açıdan en şanslı burçlardan biri sizlerdiniz. Şimdi ise ilahinin size bahşettiği son şansları alıyor olacaksınız. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunayla birlikte, ilişkilerinizde bir dönüm noktasına veya bazı sonlara gelebilirsiniz. Bekar olan okurlarımın karşısına yepyeni fırsatlar bu dolunayla birlikte gelebilir. 20 Aralık ile 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında iletişim konularında son derece hareketli zamanlar sizleri bekliyor ve artık bazı şeyleri kalıcı hale getirmek isteyeceksiniz. Yeni eğitimler ve yeni atılımlar bu süreçte sizleri bekliyor olacak. 23 Aralık tarihi itibari ile kendinizi biraz izole etmek isteyebilir ve iç sorgulama içerisine girebilirsiniz.

BALIK VE YÜKSELEN BALIK

Yılın en şanslısı siz sevgili balıklardınız ve yılı kapatmaya hazırlanırken ne yazık ki bazı konularda hayal kırıklığı yaşama potansiyeliniz söz konusu. Bir süredir retro hareketini sürdüren Mars Ocak Ayı’nın ortasına kadar ev ve aile konularında bir takım hayal kırıklıkları ve tartışmaları sizin hayatınıza aktif etmeye devam edecek. Bu süreçte aile büyükleriyle tartışmaktan uzak durmalı ve bir nevi enerjinizi yönetmeyi öğrenmeniz gerekiyor. Ailesel konularda yaşadığınız sıkıntılar sizlerin kendinizi yol ayrımında hissetmesine sebep olsa da atılıma geçmeden önce bir süre daha düşünmeniz de fayda olduğunu söyleyebilirim. Son 12 yılın aslında en şanslı dönemini geçirdiniz ve bu ay artık son şansları elde edeceksiniz. Bu fırsatları iyi değerlendirmenizi özellikle öneriyorum. 8 Aralık tarihinde gerçekleşecek olan dolunay ile birlikte yine ev ve aile konularında bazı değişiklikler kapınızı çalabilir. 20 Aralık ile 16 Mayıs 2023 tarihleri arasında finansal açıdan en şanslı burçlardan biri siz olacaksınız. Finansal ve maddi bazı fırsatlar bu süre zarfında kapınızı çalacak. Kısacası 2023 yılında refah ve zenginlik sizlerle olabilir. 23 Aralık tarihinden itibaren sosyal hayatınız ve arkadaş çevrenize bazı yenilikler ve fırsatlar sizleri bekliyor olacak.





Funda Koç
 
X