Selam canım
o kadar güzel bir konu açmışın kı anlatamam bende hafta sonu almıştım bu kıtabı okuyordum görüncede bende birşeyler paylaşayım dedim
unutmayın hislerinizi ve sezgilerinizi geliştirmek istiyorsanız
duygularınızı keşfetmeniz lazım.
Bedeninizi değiştirmek istiyorsanız yine dugularınızı keşfetmeniz lazım.
diyet reçetelerinden bir şeyler öğrenmişinizdir muhakkak.
Ama diyet reçetesine bakmadan önce bedeninize kulak verin.
Sonra bütün bilgilerinizi sezgilerinizle birleştirerek yola devam edin....
Yasemin sosyal kıtabındannn**********************************
ayy çok teşekkür ederim ayrıca burada aynı kitabı okuyan birini bulmakta beni ayrıca sevindirdi,belki daha 2-3 gün oldu kitabı alalı ama ben yıllardır
yaptığım hataları ve henüz keşfedemediğim kendimi buldum diyebilirm sana.sende bana katılırsan ve okudukça keşfettikçe burada paylaşırsan çok memnun
olurum.her sabah pastahane önünden geçerken kokusuna kapılıp içeri girip,gerekli gereksiz poşetini dolduran ben artık o pastaneye girmeden kendime bakıyorum
aslında hiç ihtiyacım yok ve onları yemek sadece o an aklımdan geçenleri yapmak ,(resmen çılgınlık) yoksa ki bana yağdan başka kattığı hiçbirşey yok !!!
bahsettiğiniz kitabı okumadım ama bu konuda birkaç düşüncemi belirtmek istedim..
üç beş günlük diyetler, kibrit kutusuyla verilen ölçüler, hazır yemek listeleri.. vs vs .. bir süre amacına ulaştırıp sonra yarı yolda bırakan çabalardan ibaret. beslenme bir hayat düzeni yaşam şekli olmalıdır bence. benim teyzelerim 3 basamaklı kilolarda, annem 80 kiloydu.. yapısal olarak kiloya almaya müsaitim büyüklerime bakarsak. ama henüz 51 kiloyu geçmiş değilim.
benim bazı beslenme ilkelerim var, bunları sizinlede paylaşmak istiyorum:
1-asitli içecekler içmem
2-besinlerin konservesi yerine tazesini tercih ederim
3-günlük karbonhidrat tüketimimi dengede tutarım( makarna pilavı az tüketmek, yanında ekmek yememek, kahvaltıda bol ekmek yerine az ekmek ve bol yumurta gibi)
4-yemekleri az yağlı ve az tuzlu yaparım, salataya yağ ve tuz atmak yerine bol limon ve narekşisi koyarım.
5-günlük yoğurt yada süt tüketirim.
vs vs..
bunlar benim yaşam tarzım ve diyet gibi algılamıyorum. çünkü ne yağı ne tuzu canım çekmiyor. alışkanlık haline getirdiğim bir beslenme düzeni bu. böylece kilomu koruyorum. kilo al al al sonra diyetisyene git ver ver ver. verince bi daha ye ye ye. bu bi kısır döngü... en güzeli önleyici olmak. hafif dozunda beslenip diyetleri kilo verme çabalarını hayatımızdan çıkarmalıyız bence.
başlık çok yerinde olmuş sizi tebrik ediyorum. kişisel gelişime önem veriyorsunuz belliki, bu konuda sohbete hazırım..
Merhaba,günlüğünüz hayırlı olsun:)şu kitabı çok merak ettim..en kısa zamanda bende alacağım:)2 aydır taylan kümeli'nin listeleri uyguluyorum,ama çooook sıkıldım2 saat de bir birşeyler yediriyor,dışarda çıkınca yemek sorun oluyor...malum,havalar ısınıyor,dışarda rahat vakit geçireceğime,ben düştüm yemeğim derdine sizi takip edeceğim başarılar dilerim
Teşekkür ederim,çok geçmiş olsun!bende 89 kilo ile başladım...önce Karatay diyetini denedim,ama olmadı..sonra isveç diyeti yaptım ve biraz kilo verdim.En sonunda taylan kümeli'nin listeleri denedim,5 kilo verdim,ama dediğim gibi iki saat de bir birşeyleri yemek beni sıkmaya başladı...özgürlüğümü kısıtlıyor:44:bi de düşündüm de bir ömür boyu iki saat de bir yemeğim derdine düşemem kiMerhaba,
Maşallah sizde güzel kilo vermişsiniz,ben normalde diyetisyene gidiyordum 77 kiloya düşmüştüm ancak sonrasında
bir düşük yaşadımo dönem 81 e çıkmışım diyetisyene gittim ama yapamadım önce kafamı toparlayayım sonra
vücudumu dedim ve böyle biryerlerden başlamak geriyor dedim başladım,takip ederken sizde neler yapıyorsunuz
neleri deniyorsunuz paylaşırsanız çok sevinirim buna ihtiyacım var çünkü.
Sevgiler
merhaba tebrik ederim seni :) ben su an okudugun kitabi okumadim ama YAsemin soysalin bundan önceki kitabini okudum.
Tek sisman beyniniz, Sismansaniz bir sebebi var kitabini okudum.saniyorum ki 2 kitapta icerik olrak birbiriyle ayni.kitabin bana kattigi cok sey var, dilerim senin hayatindada köklü degisikler olur.artik birine kizdigimda mutfaga buzdolabinin karsisina dikilmiyorum.sahip oldugum negatif enerjiyi spor yaparak ter atarak üzerimden atmayi ögrendim.artik esime kizdigimda bir paket cikolata yemek yerine kosu bandinin üzerine cikip terleyesiye kadar kosuyorum :)) sonra iniyorum banttan ayna karsisina gecip alnimdna süzülen terleri izlerken ne kadar mutlu hissettigimi fark ediyorum :) duygusal acligimla basa cikmayi ögrendim.gelip seninle burada deneyimlarimi paylasmayi cok isterim :)
merhaba tebrik ederim seni :) ben su an okudugun kitabi okumadim ama YAsemin soysalin bundan önceki kitabini okudum.
Tek sisman beyniniz, Sismansaniz bir sebebi var kitabini okudum.saniyorum ki 2 kitapta icerik olrak birbiriyle ayni.kitabin bana kattigi cok sey var, dilerim senin hayatindada köklü degisikler olur.artik birine kizdigimda mutfaga buzdolabinin karsisina dikilmiyorum.sahip oldugum negatif enerjiyi spor yaparak ter atarak üzerimden atmayi ögrendim.artik esime kizdigimda bir paket cikolata yemek yerine kosu bandinin üzerine cikip terleyesiye kadar kosuyorum :)) sonra iniyorum banttan ayna karsisina gecip alnimdna süzülen terleri izlerken ne kadar mutlu hissettigimi fark ediyorum :) duygusal acligimla basa cikmayi ögrendim.gelip seninle burada deneyimlarimi paylasmayi cok isterim :)
kızlar 80 kiloya inildii hedefim bu ay sonu 79 olmak haziran sonu ise 5 kilo daha verip 74 olmak bunu yapamamam için hiç bir sebep yok
siz en zoru başarmışsınız duygusal açlıkla başetmeyi öğrenmişsiniz artık hiç bişi sizi tutamaz !!insan yeterki istesin başaramayacağı hiç bişi yok,ben hep kilolarımın sebebini bir takım şeylere yükledim ama bu bana ne kazandırdı? hiç.
sağlığımı bozuyordum sadece,hayat mucizevi birşey elbette hep tıkırında gitmeyecek ama bunun acısını kendimizden çıkarmamalıyız...
başarılar ki siz çoktan başarıyı yakalamışsınız..:)))
hele o tartıda ilk rakamı 7 olarak görmeye başlayın!!!öyle bi azimleneceksiniz ki çok kolay gelecek artık size :))ayy çok teşekkür ederim daha da bir azimlendim şimdiii çok teşekkürler gerçekten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?