Rusyada yasamak

Melisa93

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2015
295
91
48
31
Merhaba hanimlar. Biraz uzun olacak ama fikrinize ihtiyacim var. Esim yaklasik 15 yilini Rusyada gecirdi. Nisanlanana kadar ailesi ile birlikte orada yasadi sonra geri dondu. Nisan evlilik derken 3 yildir buradaydi. Kucuk kaynimda evli ama evleri olmadigi icin bizimle birlikteler. Eltim hamile. Simdi konu su. Ailesi ev borclarini odeyemedikleri icin esim babasiyla birlikte bi kac aydir Rusyaya gitti. Ocak ayinda kaynimda gidecek. Esim israrla benimde oraya gitmemi istiyor. Ama ben istemiyorum. Oraya gidersek ailesi kaynim eltim hep birlikte ev tutup yasayacagiz. Esim bana 1 yil zaman ver gel birlikte yasayalim onlar kendi ev borclarini kapatsinlar bizde kendimize birikim yapalim araba aliriz evimizi degisiriz diyor. Bu arada bi oglum var ve dogum iznindeyim. Oglum 1 yasina geldiginde ise baslamayi dusunuyorum. Bende gel burda is bul kendi evimizde rahat ederiz ikimizde calisiriz yine istediklerimiz aliriz diyorum. Orda kazanci iyi oldugu icin buraya gelip aylik maasla birikim yapamayacagimizi dusunuyor. Hem orda iki cocuk bir evde ustelik annesi babasi zor olucak. Hepsi iyi insanlar bu zamana kadar aramizda hic tartisma olmadi cok yardimlari dokundu. Ama ben yinede oraya gitmek istemiyorum. Esimde biz olmadan orada kalamaz zaten. Senden 1 yil istiyorum diye tutturdu. Burayida gezeriz diyor. Ne yapayim bilmiyorum oraya gitsem hep birlikte yasamak zor burada kalsam esim is bulamasa daha da zor. Yinede kendi evimizde huzurlu oluruz diyorum. Oda istedigimiz zaman donup yasayacagiz diyor. Ustelik elimizde bir miktar paramiz olur. Kime anlatsam bilmiyorum. Annemler zaten bastan karsi onlara soylemedim bile. Yardimci olursaniz cok sevinirim. Dusunmekten cok yoruldum hic aklimdan cikmiyor.

Rusyanın neresi?
Siz rusca biliyormusunuz?
Kabile gibi yaşamak size uygunmu?

Ben dil sıkıntısına sığınarak girmezdim şahsen.
3 değişik ülkede yaşadım, ikisinde dilini bilmiyordum ve aşırı zorluk cekdim. Resmen küçük cocuk gibi yardima muhtacdim ilk zamanlar.

Rusyanın neresi?
Siz rusca biliyormusunuz?
Kabile gibi yaşamak size uygunmu?

Ben dil sıkıntısına sığınarak girmezdim şahsen.
3 değişik ülkede yaşadım, ikisinde dilini bilmiyordum ve aşırı zorluk cekdim. Resmen küçük cocuk gibi yardima muhtacdim ilk zamanlar.

Aynen katiliyorum.
Rusyada is bulmak icin Rusca sart, konu sahibesi meslegi her neyse orda yapamaz diye dusunuyorum.
Avrupa'da Ingilzceyle idare edebilirsiniz ama Rusyada kimse Ingilizce konusmuyor, bilmiyor.

Ben olsam evi barki dagitip orda kabile hayati yasamaya gitmezdim. Burdaki hayatiniz guzel, Rusya hem cok soguk disari cikilmiyor konu sahibesi nereye gezecekmis ki??? Gerek yok bence evi barki kabile hayati icin dagitmaya.

Asla birlik oturmayı tavsiye etmiyorum
Mesele beklemek ise bir yıl işlerini düzene sokana kadar siz ailenizin yanında bekleyin
Ya ne kadar açık gözler böyleleri

Kaç aile birden aynı evde yaşayacaksınız.
Bence anlamsız.
Ha ülke farklı bir ülke olsa bir şans verebilirdim belki ki diliniz yoksa o da anlamsız olurdu her türlü.

Canım ya en başta rusyada yaşayanlar ingilizce konuşanlardan nefret eder. Dil bilmeden iz bilmeden kafile halinde yaşamak çok zor. İyiyken kötü olmayın

eşinin babasının borcundan size ne ?
çalışsın ödesinler sizde ille gideceksiniz kendi evinizi tutup gidin.
o kadar insan bir yaşanır mı yahu.

Her yorum kendinizi düşünmeniz yolunda ama eşiniz 1 yıl diye yalvarmış resmen. Bence gidin yeni bir dil öğrenirsiniz çocuğunuz da öğrenir birikim yaparsınız rusyayı gezer kuzey ışıklarını görür farklı bir yerde yaşamayı tadarsiniz. Hayatı fanus içinde yaşamaya karşıyım. Aşın sınırlarınızı.

Ben giderdim. Rusya soguk ama cok guzel. Uzun yillar degil ama 1 yil sahane olur. Dil ogrenirsiniz. Mesleginiz yoksa dondugunuzde burda cok kolay is bulursunuz rusca biliyorsaniz.
Esiniz ne is yapacak? Geliri iyi olacaksa miss gibi gezer durursunuz. Ev kalabalik ama gezer evi otel gibi kullanirsiniz. Neresine gideceksiniz?

bir evde 3 aile, 2 çocuk yaşanır mı yahu?
malikhanede yaşamayacaksanız, gaz çıkarsanız büyün aile duyar, çocuklara ayrı oda yapmazsanız nerde sevişeceksiniz, sabahları tuvalette bile sıra olur yahu, evlilik değil kyk yurdu gibi :olamaz:

Tek kendiniz gitseniz tamam gidin değişik yerler görün derdim ama böyle kabilece gitmeye kesinlikle hayır diyorum. Bir yıl uzun değil ama böyle içice çok çok uzun gelir bence. Ben tuvalete bile giremem ya hu.
Zaten soğuk genelde evde olursunuz. Bir yaşında çocukla o soğukta ne kadar gezilebilir ki.
Az olsun sizin olsun.

Back
X