Rutubet ve çocuk

sus_yoksa

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
53
2
96
35
İstanbul
Merhaba, sizlere bir konuda danışmak istiyorum.Ben 1 sene 8 aydır evliyim.Evliliğimiz gayet iyi gidiyor gibi..tabi ileride ne olur bilemiyorum.
Biz aile apartmanının en alt katında oturuyoruz. Evimizin bütün odalarında rutubet var.Salonun parkeleri tamamen şişmiş durumda.Ama eşimde çocuk yapalım istiyor.Evi satıp başka eve taşınmayada yanaşmıyor.Ben çocuk hasta olursa diye, rutubet tamamen gidene kadar çocuk yapmayacağımı söyledim.Rutubet gitmezse çocuğu unut dedim.
Sizce bencillik mi ediyorum.Yoksa doğrumu düşünüyorum.Kararsız kaldım. :59:

Merhaba, sizlere bir konuda danışmak istiyorum.Ben 1 sene 8 aydır evliyim.Evliliğimiz gayet iyi gidiyor gibi..tabi ileride ne olur bilemiyorum.
Biz aile apartmanının en alt katında oturuyoruz. Evimizin bütün odalarında rutubet var.Salonun parkeleri tamamen şişmiş durumda.Ama eşimde çocuk yapalım istiyor.Evi satıp başka eve taşınmayada yanaşmıyor.Ben çocuk hasta olursa diye, rutubet tamamen gidene kadar çocuk yapmayacağımı söyledim.Rutubet gitmezse çocuğu unut dedim.

Ben de rutubetli bir evde geçirdim çocukluğumu ve gençliğimi.. Berbattır, bilirim.. Allah kolaylık versin.
Alerjik astımımı ona bağlıyorum zaten..:5:

Ama şimdi rutubeti kesin bitiren çok güzel izolasyon çözümleri var, onları araştırın derim.

valla canım başka eve geçme imkanınız varsa geçin rutubette çocuklar hastalıktan kurtulmuyor çünkü, çıkmamak için direnenler, çocuğun sağlık harcamalarından içerde kalıyor maddi anlamda, kar etmek isterken zarardalar aslında her türlü

izolasyon köpük gibi yöntemleri denedinizmi bilmiyorum.benim kayınvalidemlerde de bir oda hep nemlenirdi ama duvarlarına köpük kaplattılar ve mesele çözüldü.bunu deneyebilirsiniz.eğer bu olmazsada rutubet gerçekten çocuk için zararlıdır.doğru yapıyorsunuz ama çok fazla da diretmeyin bence kesin katı inatlar yerine derdinizi hep sakince anlatın.inşallah çözüm bulunur.

Kesinlikle haklısınız
ben de 10 yaşına kadar öyle bi evde oturdum,alt katımız dükkandı
annem,ben ve ablam 3ümüz de zatürre geçirdik o evde
penisilin iğneler yedik
düşünerek çocuk yapın bence....

bencıllık degıl ama bencede kopuk konusunda ıkna etmelısın.gercekten son derece önluyo ve sıcak oluyo..sonucta cocugunu saglıklı bı ortamda yetıstrmeyı kım ıstemez ama dımı?

arkadaşım köpük çözüm değil çünkü köpük yapılınca nem köpükle duvarın arasında kalıyor sorun ortadan kalkmıyor
dışardan kesin çözüm olacak bişey yaptır çünkü rutubet insan sağlığını çok kötü etkiler

bencede çözüm bulmadan bebek düşünme hem hamilelikte da zararlı. Gerçi şuandada sizin için zararlı zaten çocuktan önce kendiniz için bir çözüm üretmelisiniz köpük tek başına çözüm değil dıştan mantolama ve farklı bir izalasyon yöntemi lazım. Küçücük bebeşin hasta olup antibiyotik iğneleri vurulunca eşinin içinin nasıl cız edeceğini anlatırsan belki daha kolay ikna edersin

bence de zararlı eşinizi ikna edin ama güzellikle konuşun illa şart koşarak yapacaksın diyerek değil de güzellikle düşüncelerinizi anlatın eminim o da çocuğunun hasta olmasını istemez

annemlerin evide geçensene tamamen küflendi ne köpükler ne mantolar yaptırdılar ama bu sene yine başladı nedir bu mikrobun çözümü sağlığa çok zararlı ve anneme bikaç yıl önce tüberküloz teşhisi konmuştu doktorlar hep rutubetli evin etkisi olduğunu söyleidiler.kızkardeşimin cildide herşeye alerji oluyor toz,koku ,deterjan,imitasyon ürünler yine o evin etkileri.

bende beş yıl rutubetli evde oturudm canım yata odamdan gece uyurken üzerime duvardan su yağıyordu sonuc ne oldu esim astım alerjısı oldu oradan tasındık ama bu hastalaık esimde kaldı nefesi hep tıkalı cok zor oluyor onun için bence evini tamir ettir yada baska eve tasın öle bebek yap

sadece çocuk için değil şu an sizin sağlığınız için bile zararlı.başka eve çıkma imkanınız olsaydı iyi olurdu.rutubetin neden kaynaklandığını bulabilseniz belki çözüm bulunabilir.

Back
X