- Konu Sahibi heytbengeldim
-
Tesekkur ederim Rabbim dermansız dert vermesin. Yasadıgımız hersey sınav bunlarda geçecek inanıyorum.Rabbim yardımcınız olsun sabırla üstesinden gelmenizi nasip etsin.
Aklımızda bulunsun ben yazınıza denk geldim merak edip sordum. Ankara ile ilgili hiç bilgim yok maalesef ki hatta o işlemle ilgili sizin için dua edicem
Malesef ilk sonucumuz kanser. Su an akcıgere atıp atmadıgına bakacaklar sonra amelıyatInternete baksanız sonuç zaten ya kanser yada ölüm. Lütfen ilk sonuçları bekleyin. Benim bir arkadaşımda da kitle almışlardı. böbreğinin yan tarafiydi. Annesi ve babasi kanserden vefat ettiği icin büyük ihtimalle kötü huylu çıkar dediler ama sonuçlar şükür temiz çıktı. Icinizi ferah tutun. Cok gecmis olsun
Aslında bizde kanser demiyoruz ilk defa burda kullandım. Hastalıgımızın adı yok o bu şu :) ben zaten hastalığı tahmın ettigimden hazırlıklıydım ve esim kitle kötü dedi olsun biz bunuda yeneriz ben her zaman yanındayım dedim. Tedavi süreci neler yasıyacaz bunların hepsini arastırdım.eşim olumsuz birsey dedıgınde hemen karsılık verip hayır dogrusu bu diyorum.öncelikle geçmiş olsun, acil şifalar dilerim.
ben de çok yeni kanserliyim. böyle demeyi de pek sevmiyorum, babamla aramızda bana "özel" diyoruz. çok yeni özelim işte. :)
eşinizi anlayabildiğimi düşündüm çünkü bunu ilk duyduğumda bende de ne bir ağlama ne kendini harap etme durumları olmuştu. ailemde de aynı şekilde. gayet mantıklı oturup konuştuk, tedavi yolunu çizdik. son olarak da çok mümkün olmasa bile çevreden gelecek her türlü şeyi duymamayı öğrenmeye çalıştık. sizin yapmanız gereken tek şey eşinizin yanında dik durmak. benim yanımda annem, babam, sevgilim hep dimdik duruyorlar belki ben yokken üzülüp ağlıyorlardır ama benim yanımda onları hiç üzgün görmedim. lütfen hayatınızda bir değişiklik yokmuş gibi devam etmeye çalışın, çünkü ekstra pozitif olmaya çalışınca da karşıdaki kişi aşırı derecede rahatsız olabiliyor. en azından ben öyleyim. :)
ankarada başkent, bayındır veya tobb hastanelerinde bir işiniz olursa da özelden mutlaka yazın, seve seve yardımcı olurum.
İyi haberlerinizi alacağız inşallahTesekkur ederim Rabbim dermansız dert vermesin. Yasadıgımız hersey sınav bunlarda geçecek inanıyorum.
Cok geçmis olsun cok üzüldüm..Tek derdimin yarın ne giysem eşime ne yemeği yapsam çocuk planları vs vs olan biriyken şimdi hersey bambaska.
Rüyada gibiyim baskası yasıyor şu anki halimi. Kimseye soyleyemıyorum kendime bile.
Eşimin 3 4 aydır sağ belinde olan agrılarından dolayı ortapedi doktoruna gitti ve yanlış yere cekılen mr dan dolayı kitle gorunmedi. 1 ay once baska bir doktora gitti ve mr sonucunda 8*5 cm kitle göründü. Hemen üniversite hastanesinde tanınmış bir prof. Doktora gittik. Orda tekrar genel mr cekıldi be arkasında bıopsi yapıldı.
Düne kadar hastanenin mr raporuna bakmamıstım anlamam diye ama herkes detaylı bir şekilde yazıyor. Her yazılan kelımeyı internette arastırdım ve anladıgım kadarıyla 8.5*7.5*4.5 cm çaplarında kitle ve kalça kemiginde 8 mm lezyon goruldu. Malesef kötü huylu ve yüksek grade yazıyor 3 veya 4. Evrede be hücreler hızla yayılıyor. Bıopsi sonucu 10 eylulde cıkacak ve mecbur beklemedeyiz.
Nasıl olur dünyam başıma yıkıldı daha 1 yıllık evliyiz hayallerim var benim. Daha gezecegimiz gülecegimiz günlerimiz var bizim. Bebegimiz olacak arabamızı değiştircez ne zaman yapacaz biz bunları.
Yok yok bunların hepsi rüya ben yasamıyorum şu an bunları.eşime birşey olursa ben naparım nasıl yaşarım. Mr sonucunu gostermedim ona ben cok güclü biriyim ama o değilki yıkılır. Allahım güç ve bize sağlık ver bize yoksa dayanamam.
Allahım hayırlısıyla kolaylıklar nasip etsin inşallah.Merhaba arkadaslar. Eşim 20 gün önce amelıyat oldu çok şükür doktor bile sasırdı eşim ayakta ve araba bile kullanacak durumda. Sadece bacaga tam yüklenemediginden hafif topalllama var.
Hastalıgımızın adı kondrosarkom yani kıkırdak kökenli kemik kanseri. Rabbime şükürler olsun ki bu hastalıkta kemoterapi etkili olmadıgından doktor %90 kemoterapi vermeyecez ama kesin sonuç patolojiden sonra dedi. Kemoterapi verilmeyeceginden sperm dondurmaya da gerek kalmadı.
Rica ediyorum herkesden vücudumuzu iyi dinleyelim ufak birşey de dahi hemen doktora muayene olalım. eşim yaklasık 6 7 ay bacak agrısı oldugu halde önemsemedi ve sonuç ortada. Herkes bizim gibi ucuz kurtulmayabilir. Kemoterapi verselerdi amelıyattan daha zor olacaktı bizim için.
Acil şifalar diliyorum.Merhaba arkadaslar. Eşim 20 gün önce amelıyat oldu çok şükür doktor bile sasırdı eşim ayakta ve araba bile kullanacak durumda. Sadece bacaga tam yüklenemediginden hafif topalllama var.
Hastalıgımızın adı kondrosarkom yani kıkırdak kökenli kemik kanseri. Rabbime şükürler olsun ki bu hastalıkta kemoterapi etkili olmadıgından doktor %90 kemoterapi vermeyecez ama kesin sonuç patolojiden sonra dedi. Kemoterapi verilmeyeceginden sperm dondurmaya da gerek kalmadı.
Rica ediyorum herkesden vücudumuzu iyi dinleyelim ufak birşey de dahi hemen doktora muayene olalım. eşim yaklasık 6 7 ay bacak agrısı oldugu halde önemsemedi ve sonuç ortada. Herkes bizim gibi ucuz kurtulmayabilir. Kemoterapi verselerdi amelıyattan daha zor olacaktı bizim için.
Öğrendigim ilk gün dünya basıma yıkıldı sonra toparladım kendimi. Eşimin yanında bir kere olsun ağlamadım hep yüzümüz güldü. Allahıma şükürler olsun atlattık. Zor bir süreç çok yıprandık ama geçti. Annenızede Allah şifasını versin.Benım annem cok ciddi bi ameliyat geçirecekti.. Sonucu çok kötü de olabilirdi, aksi durumda.. Ameliyata onay vermek cok zor bi karardı.. Ameliyat gününe kadar her anımızı keyifle geçirdik. Güzel anılardan çocukluğumuzdan her anımızı ölümsüzlestirdim.. Daha sonunu bilmeden bosuna üzülmemek için kendimi tuttum.. Fırsat buldukca dua okudum.. İçini ferahlattım korkmasın diye.. Cok şükür ameliyatı güzel geçti korktuğumuz sorunlar olmadı. Sağlığına kavuştu toparlanıyor git gide.. Sizde kendınıze evham yapmayın.. Olumlu mesajlar gonderin kendinizce ... Eşiniz de bu durumu hissetmesin.. Ki stress cok kotu etkiliyor. Güzel haberler alırsınız inşallah..
Öğrendigim ilk gün dünya basıma yıkıldı sonra toparladım kendimi. Eşimin yanında bir kere olsun ağlamadım hep yüzümüz güldü. Allahıma şükürler olsun atlattık. Zor bir süreç çok yıprandık ama geçti. Annenızede Allah şifasını versin.
Biopsi sonucuna göre kondrosarkom yani kanser. Kitle bolgeden çıkartıldı kemoterapiye gerek duyulmadı.Benim bildiğim kadari ile kitlenin iyi yada kötü huylu olduğu mr'da çikmaz, biopside çikar. Yoksa biopsiye niye gerek duysunlar?
Yani hemen umutsuz olma. Millet ne hastaliklardan iyileşiyor. Bu dönemde yine destek al eşten, dosttan. Beraber eğlenin gülün. Evde sanki adam bir ayakta mezardaymiş gibi bir ortam oluşmasin.
Moral bu konularda çok önemli. Pozitiv olun yada olmaya çalişin. Burdada eğer zamaniniz olursa bizide haberdar edin. Büyük geçmiş olsun dilerim size.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?