- Konu Sahibi moaningmyrtle
-
Arkadaşlar belki aranızda benim gibi olanlar vardır.ben çok küçüklükten beri hayal kurarım ve bu nedenlede bir şeyi düşündüğüm anda gözüme her türlü ayrıntısıyla gelir bunun için çaba harcamam gerekmez bu şekilde bir çok kurgusal macera yaşadım ve bu günlük hayatımın parçası oldu öyleki istediğiniz süre boyunca kendi beyninizde film hatta dizi çektiğinizi düşünün.neyse bu şekilde bilinçli olmadan kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum lusid rüya çok görürüm yani nasıl desem haftada 4 rüyadan 3ünde rüyada olduğumu bilirim ve çoğu zaman rüyayı kontrol edebilirim.buraya kadar bunlar beni rahatsız etmiyordu fakat son 2 yıldır ben neredeyse her rüyamda gözlemciyim yani rüyadaki olayları yaşayan ben değilim başka insanlar yaşıyor ben sadece izliyorum ve olanları rüyamdayken değerlendiriyorum.rüyada olduğumu bilsem bile bazen normalde insanı çok üzecek şeyler oluyor ama ben hiç bir şey hissetmiyorum.bunu insanlarla paylaştığımda yaygın bir durum olmadığını gördüm ve biraz endişelendim benimle aynı durumda olan var mı?
canım sende istersen yapabilirsin aslında zor bir şey değil yoğunlaşmak ve zaman ayırmak gerekiyor ben normaldede hayalperest olduğum için sanırım bende kendiliğinden başladı hoşumada gidince devam ettirdimYakın bir arkadaşım var o da rüya gördüğünde bunun bilincinde oluyormuş. Bana çok değişik gelmişti araştırdım varmış böyle insanlar. Bence bu güzel bi şey. O gelir anlatırdı mesela, rüyada olduğunu bildiği için istediği gibi yönlendirebiliyor, çok da eğlenceli şeyler yaşıyordu rüyasında çok özeniyordumAma o da bir süredir rüya görmemekten şikayetçi. Bence durumunuzda rahatsız olunacak bir şey yok. Keyifli bi şey bu:)
Acayip fantastik bir olay gerçektenarkadaşın dediği gibi keyfini çıkarın ... Tabiki sizi rahatsız eden şeyi siz kontrol edebiliyorsaniz kötü olanı durdurabilirsiniz belki ...
gerçekten çok keyifli ama aslında rüyada olduğunu herkes farkeder bir yada iki kere mutlaka sizede olmuştur ama bunu istediğiniz zaman elde etmek ve istediğiniz gibi kurgulamak fantastik yanışimdi beni rahatsız eden korkutan birşey varsa durdurabiliyorum rüyadan çıkıyorum yada mesela beni yakalamaya çalışan bir şey varsa onun yapacağı şeyi belirliyorum beni korkutan şeyden saklanıyorsam ve oda benim saklandığım yere doğru geliyorsa şimdi başka tarafa dönecek diyip kurtulabiliyorum bu nedenle kabus pek görmem görsem bile etkisinde kalmam uyandıktan sonra tekrar yatar uyurum.ama son zamanlarda rüyadaki kişi ben değilim film izliyor gibi başka birinin hayatını izliyorum ve kötü şeyler olduğunda müdehale etmiyorum sadece izliyorum hiç bir şeyde hissetmiyorum duygu anlamında buda beni rahatsız etti kendi rüyamda gözlemci olmuş gibiyim neden durdurmaya yada rüyadan çıkmaya çalışmıyorum diye merak ediyorum benim gibi olan versa diye konuyu açtım aslında bana yardımcı olabilir belki çünkü saçma aslında ama olanların gerçek olmadığını bildiğim halde kendimi kötü hissediyorum acımasız davrandığımı düşünüyorum
bir örnek vermek gerekirse bir roman yazıyorsun yada okuyorsun normalde romanın sonu kötü bitiyor sana bunu değiştirme hakkı veriliyor sonuçta o karakterler kurgusal ama yinede elinde olsa mutlu sonla btirmek istemezmisin?[/Q
Öncelikle senin rüya olayın inception diye bir film varaynen ona benziyor Izlemediysen mutlaka izlemeni tavsiye ederim Rüyayı yöneten kişi sizsiniz ama son zamanlarda o kişi ben degiim diyorsunuz belki bu izleme olayını değiştirebilirsiniz diye düşündüm ...bende çoğu zaman rüyada olduğumun bilincinde olurum ama sizin gibi rüyalarıma yön veremiyorum..belki bu olayiniz zaman içinde geçecektir yada bizim gibi rüyalarinizi gorurken dıştan müdahale etmeden görüyorsumnuzdur ... Tabiki ruyami yönlendirsem sonlarinin Guzel bitmesini isterim ama yinede üzülmeyin sonuçta elinizde olan birşey değil ... Ve rüya bu ...
aşlında rüyayla gerçeği ayırt edebiliyorum bunda sıkıntı yaşamadım.ben sadece neden rüyamın tarzı değişti bunu anlamaya çalışıyorum rahatsız olduğum şey bu aslında.eskiden baş kahramanken şimdi gözlemciyim.Lucid dreamingin evrelerinden birindesin.
Lucid rüya başlarda eğlenceli gibi gözükse de evreler arttıkça durum tehlikeli olur.
Bildiğim kadarıyla 3 evresi vardır.
1.evre- eğlenceli
2.evre gerçeklikten kopmaya başlama
3.evre- tehlikeli boyut
3.evrede artık insanlar rüyayla gerçeği ayırt edemez hale geliyorlar ve bu çok tehlikeli.kendini rüyada sanıp camdan atlayan ya da sevmediği insanları öldüren insanlar falan olmuş.bence bu alışkanlığından kısa sürede kurtulmaya çalış.
Bu yeteneginin olmasi harika bisey.
Ben aylardir teknikler deneyip duruyorum.
Tam lucid olamadim maalesef
Bana yılda 1-2 kere olan bir durum bu rüyada olduğumu biliyorum uçmak istersem uçuyorum ya da rüyada olduğumu bildiğim için senin gibi olanları izliyorum hatta bazen uyanıyorum gidip su içiyorum tekrar yattığımda rüyama kaldığım yerden devam etmek istersem ediyorum bence güzel bir duygu bu ama senin kadar sık yaşasaydım ben de endişelenirdim sanırım
Bir de rüyalarım çoğu zaman gerçek olur özellikle başıma kötü bir şey gelecekse bunu mutlaka bi kaç gün önceden görürüm ya da eskiden beri hayatıma girecek insanları tanımadan onunla ne yaşayacağıma ve nasıl sonlanacağına kadar önce rüyamda görür sonra gerçeğini yaşardım. Bu durum eşim için de geçerli. Önceki nişanlımdan ayrıldığım ilk günlerde rüyamda şimdiki eşimle evlendiğimi deniz kenarı bir şehirde yaşadığımı görmüştüm sende de var mı böyle bir durum?
filmi çok duydum ama izlemedim yani rüyalarla ilgili bir konusu var sanırım ama tam olarak bilmiyorum izlerim hemen bu tarz bir şeyse.rüyalara yön verme zamanla oluyor daha çok deneyim kazanırsanız mutlaka sizede olacaktır.sonrada kendi rüyanızı kendiniz yaratırsınız bu en keyifli aşama bence bunun üstüne gidip geliştirin derimgerçekten çok keyifli ama aslında rüyada olduğunu herkes farkeder bir yada iki kere mutlaka sizede olmuştur ama bunu istediğiniz zaman elde etmek ve istediğiniz gibi kurgulamak fantastik yanışimdi beni rahatsız eden korkutan birşey varsa durdurabiliyorum rüyadan çıkıyorum yada mesela beni yakalamaya çalışan bir şey varsa onun yapacağı şeyi belirliyorum beni korkutan şeyden saklanıyorsam ve oda benim saklandığım yere doğru geliyorsa şimdi başka tarafa dönecek diyip kurtulabiliyorum bu nedenle kabus pek görmem görsem bile etkisinde kalmam uyandıktan sonra tekrar yatar uyurum.ama son zamanlarda rüyadaki kişi ben değilim film izliyor gibi başka birinin hayatını izliyorum ve kötü şeyler olduğunda müdehale etmiyorum sadece izliyorum hiç bir şeyde hissetmiyorum duygu anlamında buda beni rahatsız etti kendi rüyamda gözlemci olmuş gibiyim neden durdurmaya yada rüyadan çıkmaya çalışmıyorum diye merak ediyorum benim gibi olan versa diye konuyu açtım aslında bana yardımcı olabilir belki çünkü saçma aslında ama olanların gerçek olmadığını bildiğim halde kendimi kötü hissediyorum acımasız davrandığımı düşünüyorum
bir örnek vermek gerekirse bir roman yazıyorsun yada okuyorsun normalde romanın sonu kötü bitiyor sana bunu değiştirme hakkı veriliyor sonuçta o karakterler kurgusal ama yinede elinde olsa mutlu sonla btirmek istemezmisin?[/Q
Öncelikle senin rüya olayın inception diye bir film varaynen ona benziyor Izlemediysen mutlaka izlemeni tavsiye ederim Rüyayı yöneten kişi sizsiniz ama son zamanlarda o kişi ben degiim diyorsunuz belki bu izleme olayını değiştirebilirsiniz diye düşündüm ...bende çoğu zaman rüyada olduğumun bilincinde olurum ama sizin gibi rüyalarıma yön veremiyorum..belki bu olayiniz zaman içinde geçecektir yada bizim gibi rüyalarinizi gorurken dıştan müdahale etmeden görüyorsumnuzdur ... Tabiki ruyami yönlendirsem sonlarinin Guzel bitmesini isterim ama yinede üzülmeyin sonuçta elinizde olan birşey değil ... Ve rüya bu ... rüyayı ben seçmiyorum çünkü seçmek için uyumadan önce bu konuda düşünmek gerekiyor son zamanlarda bunu yapacak vaktim olmadığı için ne gelirse onu görüyorum buaralarda bu tarz başka hayatlardan kesitler tadında şeyler geliyor istesem değişiklik yaparım belki yada uyanıp tekrar yatarım çünkü rüya gördüğümün farkındayım ama sanki o anda bunu yapmayı hiç düşünmüyorum öylece izliyorum film izlemek yada roman okuyup olanlar hakkında düşünmek verebileceğim en yakın örnek.ben sadece bunu deneyimleyen başka biri var mı diye merak ettim lusid yaşayanlar çok var ama bu tarz bir şey bulamadım araştırmalarımda peki hiç bu tarz bir şey görüyormusun yani kendinin doğrudan içinde olmadığı bir şey olayları başka birinin yaşadığı senin sadece izlediğin?
filmi çok duydum ama izlemedim yani rüyalarla ilgili bir konusu var sanırım ama tam olarak bilmiyorum izlerim hemen bu tarz bir şeyse.rüyalara yön verme zamanla oluyor daha çok deneyim kazanırsanız mutlaka sizede olacaktır.sonrada kendi rüyanızı kendiniz yaratırsınız bu en keyifli aşama bence bunun üstüne gidip geliştirin derimrüyayı ben seçmiyorum çünkü seçmek için uyumadan önce bu konuda düşünmek gerekiyor son zamanlarda bunu yapacak vaktim olmadığı için ne gelirse onu görüyorum buaralarda bu tarz başka hayatlardan kesitler tadında şeyler geliyor istesem değişiklik yaparım belki yada uyanıp tekrar yatarım çünkü rüya gördüğümün farkındayım ama sanki o anda bunu yapmayı hiç düşünmüyorum öylece izliyorum film izlemek yada roman okuyup olanlar hakkında düşünmek verebileceğim en yakın örnek.ben sadece bunu deneyimleyen başka biri var mı diye merak ettim lusid yaşayanlar çok var ama bu tarz bir şey bulamadım araştırmalarımda peki hiç bu tarz bir şey görüyormusun yani kendinin doğrudan içinde olmadığı bir şey olayları başka birinin yaşadığı senin sadece izlediğin?
Evet film senin yaşadığın tarzda gibiben böyle birşey yaşayan bi insanla ilk defa karşılaşiyorm ama bende fantastik olayları severim ... Şöyle soyliyim bazen akrabalarımdan birinin ölecegini önceden rüyamda görmüşlugum var veya lise birde baraj dersimden geçip geçemeyeceğimi düşünüp endişelenirken rüyama gelen arkadaşımın ''Hayir kübra endişelenme bu dersten geciceksin '' dediginide gördüm ben gördüğüm birçok rüyayı hatırlarım uyandığımda hemen unutanlardan değilim ama seyirci olduğum bir rüya hatırlamıyorum genelde fiilen olayların içindeyim...
birinci paragrafta dediğin herşeyi istediğim zaman yapabiliyorum.bazen rüyamı kendim bile seçiyorum neler olacağını kimler olacağını neler yapacağımı vs bazen rastgele gelen rüyadaki olayları istediğim gibi değiştirebiliyorum.son zamanlarda sadece izliyorum ve rüyamın içinde izlediğim şey hakkında düşünüyorum kendimce olayları yorumluyorum tuhaf birşey:26:
gelecek konusuna gelince bazen ben bunu daha önce görmüştüm buraya gelmiştim yaşamıştım diyorum yada mesela rüyada biriyle konuştum diyelim bir süre sonra gerçek hayatta o konuda konuştuğumda biriyle tesadüfen ben bunu hatırlıyorum diyorum.bazen gördüğüm ufak tefek şeyler gerçek oluyor ama daha çok dejavu tarzı şeyler oluyor istikrar olmadığı için geleceği görüyorum diyemem yani.bazen rüyamdaki kişiler çok ilginç laflar söylüyor özlü sözler tarzında(daha önce duyulmamış)bazen istediği için birini takip ediyorum beni nereye götürceğini bilmiyorum çok güzel yerler oluyor genelde rengarenk çiçek bahçeleri sapsarı buğday tarlaları gibibenim rüya değilde şu şekilde bir deneyimim olmuştu istediğim şeyi sürekli olarak gözümün önüne getirirdim olana kadar her gece şu şekilde kendimce hem dua eder hemde o anda sanki olmuş gibi mutluluk heyecan duygularını hissederdim mesela Allahtan hayatıma istediğim özelliklerde birini çıkarmasını isterdim uzun uzun bunu hayal ederdim ve sonunda istisnasız her zaman o dileğim gerçekleşirdi kendimi çok şanslı hisseder ve Allaha şükrederdim.artık bunu pek yapmıyorum neden bilmiyorum bir dönem rüyalarım gibi bunuda kaybettim sonra rüyalar geldi ama nasıl desem bu şekilde hayal edince olacağına dair inancım tam olarak gelmedi karışık işler bunlar ama tam faydalanabilsek keşke çok şey değişirdi:44:
canım sende istersen yapabilirsin aslında zor bir şey değil yoğunlaşmak ve zaman ayırmak gerekiyor ben normaldede hayalperest olduğum için sanırım bende kendiliğinden başladı hoşumada gidince devam ettirdimbenim rahatsız olduğum şey şu mesela bir dram filmi izlediğini düşün karakterlerin başına gelen kötü olaylar seni üzmez mi yani benim son zamanlarda gördüğüm rüyalar bu tarz şeyler sanki film izliyorum.ama hiç bir duygusal bağ kurmuyorum yani duygu yok etkilenmek yok istesem uyanırım ama onuda yapmıyorum sadece izliyorum ve içimden değerlendirmeler yapıyorum bir filmi yorumlar gibi bana biraz acımasızca geldide ondan rahatsız oldum ama düşününce istesek üzücü bir filmide kapatabiliriz dimi ama izlemeye devam ediyoruz çoğu zaman:26:
Yaaa keşke ben de yapabilsem:) Ayrıca neden endişelendiniz ki ben dram filmlerine de üzülmüyorum bazen, gerçek olmadığını bildiğinizden rahatsınızdır:)
Evet film senin yaşadığın tarzda gibiben böyle birşey yaşayan bi insanla ilk defa karşılaşiyorm ama bende fantastik olayları severim ... Şöyle soyliyim bazen akrabalarımdan birinin ölecegini önceden rüyamda görmüşlugum var veya lise birde baraj dersimden geçip geçemeyeceğimi düşünüp endişelenirken rüyama gelen arkadaşımın ''Hayir kübra endişelenme bu dersten geciceksin '' dediginide gördüm ben gördüğüm birçok rüyayı hatırlarım uyandığımda hemen unutanlardan değilim ama seyirci olduğum bir rüya hatırlamıyorum genelde fiilen olayların içindeyim...
bende fantastik şeylere meraklıyımdır ama çok değil araştırırım ama mantığıma tam olarak yatmazsa çok inanmam şüpheli yaklaşırım mesela kendim bu şekilde rüya görmeseydim birilerinin gördüğüne tam olarak inanmazdım en çok meraklı olduğum konu insanlarla ilgili şeyler mesela çevremde hiç öyle bir insan olmamasına rağmen meraka kapılıp saatlerce herhangibir sendromu olan bireyin yaşadıkları düşünceleri ailerinin düşünceleri yaşadıkları hakkında araştırma yapardım.gelecek görme olayı hiç yaşamadım ama bazen bende rüyamda boşluğa soru sorduğumda cevap aldığım olurdu ama sanki kendi içimden gelirdi o cevap yani belli ete kemiğe bürünmüş bir varlık yoktu yada anlık bir yüz görülürdü net görünmezdi sadece insana güven veren bir babanın sesiyle cevap verirdi senin gibi herşey yoluna girecek değil mi dediğimde yada şu konuda başarılı olabilecekmiyim dediğimde sanki biri bana aynen seninki gibi olumlu cevaplar verirdi ve hep ismimle hitap ederdi kısa net cevaplar olurdu benimde içim huzur ve şükürle dolardı olacağına emin olurdum o zaman onlarda olurdu olmadığını hiç hatırlamıyorum ama bunlar hep çok küçükkendi bu nedenle cevaplar kendi iç dünyamdan mı geliyordu yoksa başka biri mi bana yardımcı oluyordu bilmiyorum belki hepsi hayaldi birde o anda başka sorular sormazdım nedense hep o anda ihtiyacım olandan fazlasını sorarsam aç gözlülük yapacağımı bana bir daha cevap vermeyeceğinden korkardım bunu çok net hatırlıyorumbunlar çok tuhaf geliyor şimdi düşününce buarada dindar bir ailemde yoktur yani bu konularda bilgi veren yada yönlendiren Allahın bizi yaratığı dışında bütün her şeyi okulda öğrenmiştim ilk defa dua etmeye başlama ve yöntemim falan hep kendiliğinden gelişmişti bilinç dışı ama benim Allah inancım küçüklükten beri çok yoğun olmuştur zaten ailemin tutumunu düşününce ilginç bulurum bunu hep:44:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?