Rüya hakkında

moaningmyrtle

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2014
54
9
1
İstanbul
Arkadaşlar belki aranızda benim gibi olanlar vardır.ben çok küçüklükten beri hayal kurarım ve bu nedenlede bir şeyi düşündüğüm anda gözüme her türlü ayrıntısıyla gelir bunun için çaba harcamam gerekmez bu şekilde bir çok kurgusal macera yaşadım ve bu günlük hayatımın parçası oldu öyleki istediğiniz süre boyunca kendi beyninizde film hatta dizi çektiğinizi düşünün.neyse bu şekilde bilinçli olmadan kendimi geliştirdiğimi düşünüyorum lusid rüya çok görürüm yani nasıl desem haftada 4 rüyadan 3ünde rüyada olduğumu bilirim ve çoğu zaman rüyayı kontrol edebilirim.buraya kadar bunlar beni rahatsız etmiyordu fakat son 2 yıldır ben neredeyse her rüyamda gözlemciyim yani rüyadaki olayları yaşayan ben değilim başka insanlar yaşıyor ben sadece izliyorum ve olanları rüyamdayken değerlendiriyorum.rüyada olduğumu bilsem bile bazen normalde insanı çok üzecek şeyler oluyor ama ben hiç bir şey hissetmiyorum.bunu insanlarla paylaştığımda yaygın bir durum olmadığını gördüm ve biraz endişelendim benimle aynı durumda olan var mı?

Yakın bir arkadaşım var o da rüya gördüğünde bunun bilincinde oluyormuş. Bana çok değişik gelmişti araştırdım varmış böyle insanlar. Bence bu güzel bi şey. O gelir anlatırdı mesela, rüyada olduğunu bildiği için istediği gibi yönlendirebiliyor, çok da eğlenceli şeyler yaşıyordu rüyasında çok özeniyordum Ama o da bir süredir rüya görmemekten şikayetçi. Bence durumunuzda rahatsız olunacak bir şey yok. Keyifli bi şey bu:)

Acayip fantastik bir olay gerçekten arkadaşın dediği gibi keyfini çıkarın ... Tabiki sizi rahatsız eden şeyi siz kontrol edebiliyorsaniz kötü olanı durdurabilirsiniz belki ...

Lucid dreamingin evrelerinden birindesin.
Lucid rüya başlarda eğlenceli gibi gözükse de evreler arttıkça durum tehlikeli olur.
Bildiğim kadarıyla 3 evresi vardır.
1.evre- eğlenceli
2.evre gerçeklikten kopmaya başlama
3.evre- tehlikeli boyut

3.evrede artık insanlar rüyayla gerçeği ayırt edemez hale geliyorlar ve bu çok tehlikeli.kendini rüyada sanıp camdan atlayan ya da sevmediği insanları öldüren insanlar falan olmuş.bence bu alışkanlığından kısa sürede kurtulmaya çalış.

Bana yılda 1-2 kere olan bir durum bu rüyada olduğumu biliyorum uçmak istersem uçuyorum ya da rüyada olduğumu bildiğim için senin gibi olanları izliyorum hatta bazen uyanıyorum gidip su içiyorum tekrar yattığımda rüyama kaldığım yerden devam etmek istersem ediyorum bence güzel bir duygu bu ama senin kadar sık yaşasaydım ben de endişelenirdim sanırım

Bir de rüyalarım çoğu zaman gerçek olur özellikle başıma kötü bir şey gelecekse bunu mutlaka bi kaç gün önceden görürüm ya da eskiden beri hayatıma girecek insanları tanımadan onunla ne yaşayacağıma ve nasıl sonlanacağına kadar önce rüyamda görür sonra gerçeğini yaşardım. Bu durum eşim için de geçerli. Önceki nişanlımdan ayrıldığım ilk günlerde rüyamda şimdiki eşimle evlendiğimi deniz kenarı bir şehirde yaşadığımı görmüştüm sende de var mı böyle bir durum?

canım sende istersen yapabilirsin aslında zor bir şey değil yoğunlaşmak ve zaman ayırmak gerekiyor ben normaldede hayalperest olduğum için sanırım bende kendiliğinden başladı hoşumada gidince devam ettirdimbenim rahatsız olduğum şey şu mesela bir dram filmi izlediğini düşün karakterlerin başına gelen kötü olaylar seni üzmez mi yani benim son zamanlarda gördüğüm rüyalar bu tarz şeyler sanki film izliyorum.ama hiç bir duygusal bağ kurmuyorum yani duygu yok etkilenmek yok istesem uyanırım ama onuda yapmıyorum sadece izliyorum ve içimden değerlendirmeler yapıyorum bir filmi yorumlar gibi bana biraz acımasızca geldide ondan rahatsız oldum ama düşününce istesek üzücü bir filmide kapatabiliriz dimi ama izlemeye devam ediyoruz çoğu zaman:26:

Acayip fantastik bir olay gerçekten arkadaşın dediği gibi keyfini çıkarın ... Tabiki sizi rahatsız eden şeyi siz kontrol edebiliyorsaniz kötü olanı durdurabilirsiniz belki ...

gerçekten çok keyifli ama aslında rüyada olduğunu herkes farkeder bir yada iki kere mutlaka sizede olmuştur ama bunu istediğiniz zaman elde etmek ve istediğiniz gibi kurgulamak fantastik yanışimdi beni rahatsız eden korkutan birşey varsa durdurabiliyorum rüyadan çıkıyorum yada mesela beni yakalamaya çalışan bir şey varsa onun yapacağı şeyi belirliyorum beni korkutan şeyden saklanıyorsam ve oda benim saklandığım yere doğru geliyorsa şimdi başka tarafa dönecek diyip kurtulabiliyorum bu nedenle kabus pek görmem görsem bile etkisinde kalmam uyandıktan sonra tekrar yatar uyurum.ama son zamanlarda rüyadaki kişi ben değilim film izliyor gibi başka birinin hayatını izliyorum ve kötü şeyler olduğunda müdehale etmiyorum sadece izliyorum hiç bir şeyde hissetmiyorum duygu anlamında buda beni rahatsız etti kendi rüyamda gözlemci olmuş gibiyim neden durdurmaya yada rüyadan çıkmaya çalışmıyorum diye merak ediyorum benim gibi olan versa diye konuyu açtım aslında bana yardımcı olabilir belki çünkü saçma aslında ama olanların gerçek olmadığını bildiğim halde kendimi kötü hissediyorum acımasız davrandığımı düşünüyorum
bir örnek vermek gerekirse bir roman yazıyorsun yada okuyorsun normalde romanın sonu kötü bitiyor sana bunu değiştirme hakkı veriliyor sonuçta o karakterler kurgusal ama yinede elinde olsa mutlu sonla bitirmek istemezmisin?

aşlında rüyayla gerçeği ayırt edebiliyorum bunda sıkıntı yaşamadım.ben sadece neden rüyamın tarzı değişti bunu anlamaya çalışıyorum rahatsız olduğum şey bu aslında.eskiden baş kahramanken şimdi gözlemciyim.
bunlar asıl lusid aşamalarıdır merak edersen diye yazdım ben tam olarak hangi aşamada olduğumdan emin değilim değişkenlik gösteriyor dönem dönem nedenini henüz bilmiyorum:26:
pre-lucıd
ın the dream, you notice some sort of bizarreness as unusual for waking physical reality (wpr). or you don't consider myself in ordinary physical reality at all, although you realize almost none of the implications and still misidentify the actual situation.
sub-lucıd
although you vaguely realize that you dream, it does not even occur to you to act differently based on this knowledge. you continue to follow the dream "script": no conscious choice.
semı-lucıd
you know that you dream, and although you still follow the dream script, you can make new choices based on this awareness. for example, you might choose to fly rather than walk.
lucıd
you have the choice of following the dream script or not, can make major choices based on awareness of your potentialities in the dream state. for example, you might choose to try a dream experiment instead of continuing the dream scenario, etc.
fully-lucıd
fully aware that you dream and of the location and state of your physical body; you also clearly remember any lucid dream tasks that you had earlier decided to try (lucid dream healing, intentionally changing body form, precognition, etc.), and experience a high level of dream control which gives you the power to do them.
fully-lucıd but powerless
fully aware that you dream and of the location and state of your physical body; also remember any lucid dream tasks that you had earlier decided to try, but have little or no control over dream phenomena.
super-lucıd
you have an awareness of self as an integrated whole: self-remembering. knowing-feeling-thinking aspects of self work in harmony. you feel an extraordinary sense of self, access to memory, and an expanded and mindful awareness of the many possible courses of action available to you in lucid dream reality as compared to waking physical reality.

Bu yeteneginin olmasi harika bisey.
Ben aylardir teknikler deneyip duruyorum.
Tam lucid olamadim maalesef

güzel ama bazen korkutucu olabiliyor.sen neler denedin belki yardımcı olabilirim ben teknik falan kullanmadım bilinçli olarak herkesin bunu kolayca yapabildiğini sanıyordum bunun sıradan bir şey olmadığını liseye geldiğimde insanların bu konu hakkında konuşmalarından tesadüfen anladım ve araştırmalarım sonucunda aslında farkında olmadan bazı tekniklerim olduğunu gördüm.

birinci paragrafta dediğin herşeyi istediğim zaman yapabiliyorum.bazen rüyamı kendim bile seçiyorum neler olacağını kimler olacağını neler yapacağımı vs bazen rastgele gelen rüyadaki olayları istediğim gibi değiştirebiliyorum.son zamanlarda sadece izliyorum ve rüyamın içinde izlediğim şey hakkında düşünüyorum kendimce olayları yorumluyorum tuhaf birşey:26:
gelecek konusuna gelince bazen ben bunu daha önce görmüştüm buraya gelmiştim yaşamıştım diyorum yada mesela rüyada biriyle konuştum diyelim bir süre sonra gerçek hayatta o konuda konuştuğumda biriyle tesadüfen ben bunu hatırlıyorum diyorum.bazen gördüğüm ufak tefek şeyler gerçek oluyor ama daha çok dejavu tarzı şeyler oluyor istikrar olmadığı için geleceği görüyorum diyemem yani.bazen rüyamdaki kişiler çok ilginç laflar söylüyor özlü sözler tarzında(daha önce duyulmamış)bazen istediği için birini takip ediyorum beni nereye götürceğini bilmiyorum çok güzel yerler oluyor genelde rengarenk çiçek bahçeleri sapsarı buğday tarlaları gibibenim rüya değilde şu şekilde bir deneyimim olmuştu istediğim şeyi sürekli olarak gözümün önüne getirirdim olana kadar her gece şu şekilde kendimce hem dua eder hemde o anda sanki olmuş gibi mutluluk heyecan duygularını hissederdim mesela Allahtan hayatıma istediğim özelliklerde birini çıkarmasını isterdim uzun uzun bunu hayal ederdim ve sonunda istisnasız her zaman o dileğim gerçekleşirdi kendimi çok şanslı hisseder ve Allaha şükrederdim.artık bunu pek yapmıyorum neden bilmiyorum bir dönem rüyalarım gibi bunuda kaybettim sonra rüyalar geldi ama nasıl desem bu şekilde hayal edince olacağına dair inancım tam olarak gelmedikarışık işler bunlar ama tam faydalanabilsek keşke çok şey değişirdi:44:

Çok güzel özelliklere sahipsin ben dilek ve gerçek olması konusunda bi yazı okumuştum diyelim bir ev sahibi olmak istiyorsun bunu isterken nasıl olacak ki veya şu yolla mı olur acaba gibi tereddütlere kapılmadan bu dileğim mutlaka olacak nasıl olduğu umrumda değil tavrı takınmalıymışsın bi kere denedim haftalarca gerçekleşmiş gibi hissetmeye çalıştım dilediğim şey yarım yamalak gerçekleşti Bir daha da dene(ye)medim nedense moda giremiyorum bu durum dinimizde de var Allah'a dua ederken olacakmış gibi inanarak dua edin deniyor dediğin gibi biraz üstüne düşsek neler değişir neler

Bende yıllar önce rüyamda bir düğün salonunda dans eden bir gelin ve damat görüyorum kendimde yukarıdan onları seyrediyorum kim acaba bunlar diyorum ve iyice bakıyorum sonra gelinin kendim olduğunun farkına varıyorum ama damadın yüzünü yandan görüyorum damadı hiç beğen miyorum çünkü benim tipim değil diyorum giyimi,saçı falan yüzünü yandan gördüğüm halde.Sonra neden dans ederken gülümsemiyor hiç diyorum yoksa sevmiyormu beni evlenmeseymıydım acaba diyorum.
Yıllar önce gördüğüm bu rüyaya hiç anlam veremedim acaba diyorum mutlu olamayacakmıyım yanlış bir insanlamı evleneceğim eğer o insan karşıma çıkarsa ne yaparım bilmiyorum.Hiç böyle bir rüya gören varmı yorumlarmısınız

Yaaa keşke ben de yapabilsem:) Ayrıca neden endişelendiniz ki ben dram filmlerine de üzülmüyorum bazen, gerçek olmadığını bildiğinizden rahatsınızdır:)

Yaaa keşke ben de yapabilsem:) Ayrıca neden endişelendiniz ki ben dram filmlerine de üzülmüyorum bazen, gerçek olmadığını bildiğinizden rahatsınızdır:)

dramlarda bende üzülmem haklısın aslında mesela koru filmlerindede hiçbir zaman korkmam sanırım gerçeklik anlayışımla ilgili bir durum çünkü normalde haberlerde o tarz bir şey duyduğumda kendimi ağlamamak için zor tutuyorum özellikle nefret ettiğim kişiler kadın çocuk yaşlı hayvan gibi kendinden güçsüz kişileri zarar veren insanlar hep neden diyorumforum sayesinde gerçekten kendimi daha iyi hissettim yadırganırım diye korkmuştum aslında teşekkür ederim sanada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…