- Konu Sahibi BENRUYARUYA
-
Masajı başta vermişti, kontrole gittiğimde masaja gerek yok istersen hafif hafif yapabilirsin yinede demişti, şiş yerlerimi farkediyorum ama sanki geçmeyecek ve daha da kötüleşecekmiş gibi geliyorSanada geçmiş olsun, çok zor bir ameliyat ya ben bir daha olmak istemiyorum açıkcası, çok sıkıntılı bir süreç çünkü (
canim gecmis olsun , bencede masajla ilgili birsey benim doktorum gerekirse bir yil iki yil boyunca masaj önerdi umarim hersey istedigin gibi olur
teşekkür ediyorum canım ben de kurtuldum üstelik aynı anda iki ameliyat birden oldum. burun beni o kadar zorlamamıştı canım ya öyle korkulacak bir ameliyat değilmiş diye düşünüyorum ama tabi ki de inşallah tekrardan ameliyata felan gerek kalmadan bu sorunu atlatırsın. benim de geçen hafta burnumun üst kısmında minik minik kıkırdaklar belli oluyordu çıkıntı şeklinde ve elimi değdiremiyordum bile masaj felan yapamadım uzun bi süre. çok acıyordu kaşlarımı bile oynatamıyordum. ama dün burnuma dokununca hiç acımadığını hissettim ve üzerinde görünen çıkıntılar da yok olmuştu. yani inşallah seninki de böyle bişeydir de zamanla kendiliğinden düzelir...
keşke bir fikrim olsa da söylesemen iyisi doktora muayene olup öyle cevap alman takma kafana kötü bir görüntü yok
selam bebeğimmmmm çok özledim seni ! birazdan bakıcam fotoğrafına burnunun son şekline
panik yapma kuşummdoktara gitmeye çalış ne yap ne et..o zamana kadar da için içini yer o yüzden strese vurma kendinii
ruyacim, canim benim ya nolur uzme kendini, odemden falandir belki.
cok gecmis olsun, ufak birseydir umarim ameliyata falan gerek kalmadan diger arkadaslarin dedigi gibi masajla duzelir umarim.
kemik acilmasida, burun kemiginle kikirdagin birlestigi yerde bosluk olusmasi gibi bisi.
umarim en kisa zamanda izin alabilir guzel haberlerle donersin canim ya..
sevgiler
neferaldem nasıl oluyor ya bana da doktorum burnunu sümkürmek yasak demişti. seninki de devamlı su çekip sümkürmeni istemiş. bu nasıl bir tezatlıktır böyle? hangisinin doğruluğuna inanacağız?
Tşkler canım ii temennilerin için, ilk fırsatta gitcem yoksa inan kafayı yiycem, ha gidince kemik açılması falan derse naparım bilmiyorumbu kemik açılması denen şey neden oluyormuş acaba, ilk defa duydum ya herhalde öyle bişey olsa masajla musajlada iyileşmez ((
canim kemikle kikirdak iyi kaynamadigi ici oluyomus, arada bosluk kaliyomus, tam yerine katnamadigi zamanlarda falan oluyomus..
goruntusu cok mu rahatsiz edici canim ya? ya da sagligini etkiliyo mu nefes problemi falan?
CANIM öncelikle çok geçmiş olsun.Ameliyt olalı 1 yılını doldurmuş biri olarak sana seslenmek istiyorum.Benim doktorumun dediği kadari ile ilk 3 ay kesinlikle sümkürmemeliyiz.Masajlar ilk 1 ay düzenli yapılmalı.Hem şişliklerin çabuk inmesi için hem de kemiğin çabuk kaynaması için.Ayrıca burnun tam orta duvarının olduğu kısımda sanki deri de renk farkı varmış gibi duruyor fotolarda.Zannedersem sen o orta kısmı söylüyorsun.Benimde o orta kısımda bir haassiyet vardı ilk 6 ayda.Ama şimdi orası sertleşti.Galiba kemikle kıkırdak kaynaştı.yani sanki orada çökme olacakmış gibime geliyordu her seferinde.Şimdi burnum oturdu.İyice kemikleşti.Maşallah bir sorunum da yok.Çok memnunum.Doktorunu görün ve ona göre davran derim.Boşa panik yapma...
Slm canım ben de özledim, doktora gitmeye çalışcam ama ha deyince izin alamıyorum maalesefkızım saatlerden beridir fotoğrafa bakıp resim mi çiziyon, yorum yap hadi ( ya stres yapmamak içinin içini yememesi mümkün değil, ne ümitlerle bıçak altına yatıp eziyetler çekiyon sonrasında eziyet bitmiyo işte
Senin burnuşun nasıl oldu canım?
kuşum baktım fotoya dediğin gibi aynen.. ama ben farklı düşünüyorum yani senin burun alından itibaren oyuldu o yüzden de uzun süre kaş aran felan çok şiş idi.. asıl işlem orada oldu yani.. bence burnunun alt kısmı yani çok az işlem gören kısmı oturmuş ki zaten zarif ve dar idi orası ama henüz o asıl işlem gören kısım o üst kısım daha kalın duruyor çünkü hala tam oturmamış..
sabahları şişken düzgün diyorsun ya , işte o aşağı kısım şişiyordur üst kısımla bütün duruyordur böylece ..
karman çorman oldu biliyorum ama anlamışındır işte demeye çalıştığımı
şimdi panik yapma kemirme kendini ilk fırsatta doktora yollan bebeğim
kemik açılmaması için verilen bir masaj vardı bize bu arada.. parmaklarını birbirine geçiriyorsun baş parmaklar hariç.. sonra ellerin o düzendeyken başparmaklarınla burnunun orta kısmından alnına kadar presleyerek yukarı sürüyorsun .. hem o kısımlardaki ödemler dağılıyor hem de kemik açılması önlenmiş oluyor.
benim burnuş iyi , kendi halinde abaşıı :) 5 ay geçti ve gayet sağlam.. nefes alma problemim bitti allaha şükür ve hiç sinüzit yaşamadım.. alerji ilaçlarım da azaldı..hergün içtiğim ilaçları artık haftada bir oda yarım olarak içiyorum
zaman geçtikçe minnaklaşıyo kerata
Bilen bilir, hatırlayan hatırlar yaklaşık 5 ay kadar önce bende burnumdan septorinoplasti ameliyatı olmuştum, resim falan da koymuştum, bir ay öncesine kadar herşey çok güzeldi ama son zamanlarda burnumun orta hattında çökme gibi bişey oldu, sanki düzleşti, ameliyatımı ankarada olduğum için (ben başka şehirde oturuyorum) ve işyerinden izin alamadığım için 3.ay kontrolüme gidememiştim, 1.ay kontrolümde herşey normaldi, son bir aydır şişlikler inmeye başladıkça burnum önden tuhaflaşmaya başladı (orta hat boyun) Doktor beye mail attım, görmeden bişey diyemem eski resimlerine baktım tekrardan büyük bir komplikasyon olabileceğini sanmıyorum dedi ama görmeden de bişey yapamam dedi, şikayetinden kemikde açılmış olabilir diye aklıma geldi dedi, resim attım ama resimleri kesemedim, resimde çok uygun değil tam anlaşılmıyor kemik de açılma aklıma geliyor ama resimden anlayamadım muhakkak gelmelisin dedi. Ne olur şişliklerdendir deyin, çok şişliklerim vardı, bir türlü inmemişti, bir taraf inmeye başlamıştı bir taraf inmemişti, inşallah şişliktendir, tekrardan ameliyat olmayı gözüm yemiyor açıkcası, moralim sıfır, aynaya bakmak istemiyorum, daha da kötü olur diye acayip tırsıyorummm ( Başına böle bişey gelmiş olan var mı, şişlikten midir acaba, kemik de açılma olmuş demek ne demek acaba lütfen yardım edin kızlar ( :18:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?