Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Sa dklmemi amar Sodas durdurdu

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
arkadaşlar, siz zehirli olduğunu bile bile saçlarını uzatmak gibi gereksiz-ötesi (çünkü kendi kendine yavaş da olsa eninde sonunda uzayacak) bir amaç için entele otu kullanan, "tüyleri çıkarmıyormuş kardeş!" diye diye hamamotu kullanıp hamamlarda ölüme meydan okuyan ya da "karıncanın yumurtasından ne kadar yağ çıkar ki çıksa çıksa, bu ürün doğal olamaz" demeyip gazyağını kolunuza, bacağınıza süren insanlarsınız neticede. içinde çamaşır kelimesi geçtiği için çamaşır deterjanıyla karıştırdığınız çamaşır sodası doğal bir kimyasaldır, Van Gölü'nden çıkar. google diye bir şey olduğunu öğrenin artık, rica edeceğim.

Çok köpüren şampuanda zararlı kimyasallar daha fazla. Şampuanın köpüğü için sodium laureth sulfate (SLS) adlı bir kimyasal kullanılıyor.
09/01/2010 - 15:56

Çok köpüren şampuanda zararlı kimyasallar daha fazla. Şampuanın köpüğü için sodium laureth sulfate (SLS) adlı bir kimyasal kullanılıyor. SLS ise deriden emilerek vücuda alınıyor. Alınabilecek en iyi önlem ise iyi bir etiket okuyucusu olmak...

Rengârenk, mis kokulu köpük köpük kabaran şampuanlarla yıkanan saçlar yumuşacık oluyor, ahenkle dans ediyor. İçeriğindeki doğal bitki özleri ve vitaminlerle de saçı beslediği söyleniyor. Oysa, bu sentetik maddelerden üretilen şampuanlar aynı zamanda birçok zararlı kimyasal madde içeriyor.

En yaygın olarak kullanılan ise sodium laureth sulfate (SLS) denilen madde. Şampuanlarda temizleme amaçlı köpüğü yüksek ve ucuz olan bu madde yaygın kullanılıyor. Ancak bir taraftan da saçtan ve deriden vücuda giriyor. SLS, diş macunlarında, sıvı sabunlarda ve birçok temizlik ürününde de bulunuyor.

Cildin en hassas organlardan biri olduğunu belirten Kimya Yüksek Mühendisi Kudret Livaoğlu, deri yolu ile alınan kimyasalların doğrudan kana karıştığına dikkat çekiyor. Livaoğlu, SLS'nin vücuda etkilerini şöyle anlatıyor: "Ambalajların üzerinde sodium laureth sulfate (SLS) veya sodium lauryl ether sulfate (SLES) olarak yazılan bu kimyasal madde, deriden emilip organlarda birikme yapabiliyor. Ciltte alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebiliyor. Bir araştırmada ise göz dokusuna zarar verip görme problemlerine neden olduğu görülmüştür. SLS'ye düşük miktarda olsa da dioksan diye adlandırılan kanserojen madde üretim sırasında bulaşabilmektedir. Bu nedenle de ayrıca risk oluşturmaktadır."

Normalde vücuttan atılması beklenen birçok madde sık kullanım sonucu özellikle karaciğer, böbrek ve yağ tabakasında birikebiliyor. Sık kullanılan bazı kozmetiklerin cildin en geçirgen bölgelerine uygulandığını vurgulayan Kudret Livaoğlu'nun verdiği bilgilere göre, derinin en geçirgen bölgeleri saç ve koltukaltı. Saç derisi, saç folikülleri; koltukaltı ise ter bezleri vasıtasıyla üzerindeki maddeleri hızlı bir şekilde emer. Saç spreyleri, parfümler ve pudralar solunum yoluyla, rujlar ve nefes kokusunu bertaraf için kullanılan parfümler yutularak, göz çevresi için pazarlanan ürünler o bölgedeki ince deri ve mukoza tarafından emilerek, saç boyaları, kremler, şampuanlar, deodorantlar vb. şekilde cilde uygulanan ürünler deriden vücuda giriyor. Şampuanlar da sentetik temizleyicilerden oluşan deterjanlar aslında. Saçta bekletilmeden yıkandığı için emilimin az olabileceği düşünülse de deterjanların yüzde 1'lik çözeltileri bile katı bir maddenin ciltten geçirgenliğini artırır. Ayrıca kullanılan suyun sıcaklığı arttıkça bu kimyasalların vücuda girmesi kolaylaşıyor.

DOĞAL ÜRÜNLER ÇOK KÖPÜRMÜYOR

Kozmetik ürünlerdeki zararlı kimyasallardan korunmak için doğal maddelerle üretilenleri tercih etmek gerekiyor. Doğal hammaddelere dayalı kozmetik ürünler de hazırlayan Kudret Livaoğlu, doğal ürünlerle ilgili şu bilgileri veriyor:

"Doğal ürünler çok köpürmüyor ve sentetikler gibi bir kez yıkamak temizlik için yetmeyebiliyor. Sentetik şampuanlarda köpüklerin kalıcı olması için ayrıca malzemeler katılıyor. Bunlardan biri Cocoamide DEA. DEA'nın; laboratuvar hayvanlarında yapılan incelemelerde beyin hasarına neden olduğu tespit edilmiş. Çok köpük daha iyi temizlik diyemeyiz ama doğal ürünlerin de sentetikler kadar temizleme gücü yoktur. Ortalama 3 günde bir saçını yıkayan kişi sentetik şampuanla bir kerede temiz hissediyorsa, doğal şampuanı iki kere kullanarak iyi sonuç alabilir."

Zararlı kozmetiklerden korunmak için ne yapmalı?

İyi bir etiket okuyucusu olun.

Mümkün olduğu kadar doğal alternatiflere yönelin.

Doğal ürün geliştiren firmaların markalarını destekleyin.

Yapılan araştırmaları takip edin.

Zararlı kimyasal içeren ürünlerden özellikle hamile, bebek ve çocukları uzak tutun.

Kimyasalların zararlarından korunmak için alınabilecek küçük önlemleri önemseyin.

Kaynak: Zaman
--------------------------------------
soda çok masum geldi bana:D bunları araştırınca forumda SLS hakkında çok şey var araştırın SLS bir tanesi daha neler neler var

SLS ve TÜREVLERİ

SLS ( Sodium Lauret Sulfate)

SLES ( Sodium Lauryl Ether Sulfate)

ALS ( Ammonium Laureth Sulfate)

MLS ( Magnesium Laureth Sulfate)

Bu hammaddeler

Derinin zarar görmesine yol açar

Kök hücrelerine zarar vererek saç dökülmesine sebebiyet verir

Kalp ve ciğer gibi organlara kadar girerek iltihaplara yol açar

Çocuklarda göz gelişimini engeller

Sülfat bazlı hammaddeler üretim kolaylıkları ve ucuzlukları sebebiyle kozmetik sektörü başta olmak üzere endüstriyel temizlik maddelerinde de bulunur, yani sadece şampuan ve diş macunlarında değil bulaşık deterjanı, sıvı el sabunu, oto şampuanı v.b. üretiminde kulanılır. Bu hammaddeler sadece insanlara değil, suda düşük oranda çözündükleri için, atık sularla birlikte, nehirleri, gölleri ve denizleri kirletmekte, doğaya büyük zarar vermektedir.

bu maddeleri tek tek yazıp googlede neye zararı oldunu araştırın nerde kullanıldını

aaa, olur mu hiç? saçımızı boyamadan, deterjan ve envai çeşit kimyasal içeren maddeleri sadece güzel koktuğu için kullanmadan yaşayamayız, olamaz, her şeyi söyle bize ama bunu söyleme!

kafamıza beton dökeriz! daha iyi, değil mi. çok parlak arkadaşlar var burada. çamaşır sodasını içelim o zaman madem yararlı diye kinaye yapan ama her gün soluduğu bin tane kimyasalı içmişten beter olduğunu fark etmeyen arkadaşlar! yazık ya...

herkes kendi kararını kendisi verir ancak çamaşır sodasının, ne şekilde açıklanırsa açıklansın sonuçta kimyasal bir madde olduğunu asla unutmayın.

Arkadaşlar konu ciddi sanırım.Bence denemeyin böyle şeyler çünkü saç dökülmesinin binbir sebebi var sizinki kimbilir hangisi? Belki tiroid hastalığınız var ya da saç gözenekleriniz tıkanmış olabilir. Eğer gözenekler için çözüm arıyorsanız alırsınız içinde silikon olmayan bir şampuan misler gibi açılır gözenekleriniz dökülmez saçlarınız. Ama bir hastalığınız varsa pko vs gidersiniz tedavi olursunuz yapmayın Allah aşkına çamaşır sodası çözümmü şimdi. Bu topikleri yaşı küçük olanlar da okuyor kanabilirler.

ADI ÜZERİNDE "çamaşır sodası"

heryerde kullanılsaydı sadece temizlik sodası felan olrudu heralde..

oldu olcak saçımız yağlanıyosa yağçöz sıkalımmm nede olsa yağları yok ediyoo

çamaşır sodası,doğada bulunan bir şeffaf bir taştır.toz olanları öğütülerek granül hale getirilir. taş halinde olanlar daha tesirlidir.doğal olduğundan ve işlenmesi gerekmediğinden üretimi kolay ve maliyeti az,bu nedenle ucuzdur.
saça kullanıldığını annemden duydum sadece budeğil,saçlarını yıkama için kil [maske yaptığımız değilmiş],küllü su(fazla koyarsan cildi açarmış dikkatli kullanırdık dedi),ve bir ot adını hatırlamadı köpürürmüş sabun gibi.tarlaya gidince dere kenarında bulurduk az oludu dedi (en çok ilgimi bu ot çekti saçlarını sarartırmış,çok doğal dururdu dedi annem ama zor bulunuyormuş).çatıadan akan yağmur suyunu biriktirip yıkardık yumuşacık olurdu.bide soda yumuşatırdı dedi.
şimdi geleyim sadede,aktardan aldığım killere bular olamaz dedi,ozaman sen köye gidin getir dedim.kil ocağı derlermiş,ocak filan kalmamış kızım araki bulasın,kimse kullanmıyo artık şampuan kolayı varken,dedi ve kil maceram bitti
küllü su denemem zaten,ayrıca odun külü nerden şimdi
otun adını bile hatırlamıyo,ama peşine düşücem,çünkü sarartıyo
yağmursyuna gelince buranın yağmuru pis be kızım köydeki gibi değil deyince hevesim kaçtı.bunada bi çizgi çektim.
son olarak soda kaldı; birtasa bir tatlı kaşığı soda su sıcak olacak ki erisin.saçınızı yıkadıktan sonra sodalı suyu dökün (annem bekletme, küllü su gibi açmasın cildini dedi)sonra iyice drulanın sodalı su KALMAYACAK . ama saçı yumuşatsın diye kullanıyorlarmış,dökülme filan değil
tarif bu hanımlar henüz denemedim sodayı aldım ama, bi bebeğim var bensiz durmayan banyoya girebilmem bile lüks oldu soda aklıma bie gelmiyor.çamaşıra kullandım arap sabunuyla birlikte memnunum,bebişim uyandı fırsat bursam yine geirim by

benimde saçlarım dökülüyordu ve denemediğim uygulama kalmadı sonunda tavsiye üzerine facebookta Harems ottoman sitesinden harems saç bakım yağı ve sarımsaklı şampuanını aldım inanın çok kısa zamanda saç dökülmem durdu ve ön taraflardan küçük saçlarım çıktı.Firma ürünlerine garanti veriyor ve kapıda ödeme sistemiyle çalışıyorlar.Şimdi saçlarım hem sağlıklı hem uzuyor hemde dökülmüyor.Sizlerede tavsiye ediyorum.

DENERSENıZ BANA HAK VERECEKSıNıZ.1 tas suya 1 yemek kaşığısoda atıp yıkayın sonra iyice durulayın

hyr arkadaş haklı yıllar öncee bu sodayı suya kattımm müthişşşşş, yumuşak ten ve saçlarrrrr siizziii bekLiyorr , hala aklımaaa unutmazsam dışarı cıkınca alıcam ...

Anneannem ler eskiden soda ile saçlarını yıkıyorlarmış.annemin saçları genç kızken beline kadar gürmüş.

Back
X