Saat farkı ve iş

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.917
3.295
133
Arkadaşlar günaydın herkese.
Buna benzer bir konu açmıştım ama şimdi farklı bir durum oldu.
Freelance çalışıyorum. Patronum iyi birisi ama bazı konularda çok düşünceli davranmıyor. Şu an olduğum ülke ile Türkiye arasında bir saat fark var. (Burası geri) Gün içinde sorun değil ama sabah saatleri bu farkı düşünmeden yazıyor. Bu sabah buraya göre sekizde mesaj attı mesela. Mail atsa bir şey demeyeceğim ama whatsapptan yazıyor ben de pazar sabahı bu kadar erken saatte yazmasından hoşlanmadım açıkçası. Çünkü ben hoş olmaz diye belli bir saatten önce asla yazmıyorum eğer yazmam gerekirse iş yerinin ortak mailine yazıyorum kim bakarsa bakıyor.
Şimdi bu konuda belli bir saatten önce mail atmasını rica edeceğim ama bir taraftan saat farkı olması adamın sorunu değil o senin sorunun diye düşünüyorum. Ne yapsam sizce?

not: biliyorum diyeceksiniz ki patron o, istediği saatte yazar. Ben yazmasın demiyorum ama mail atmasını rica edeceğim. Sizce nasıl bir mesaj yazsam?

Orada sekiz burada 9 imiş

Aramamış da mesaj atmış

Mesaj içeriğini bilmiyorum ama bana fazla kaprisli geldiniz

Mesaj her saat atılır diye dünya kadar konu vardı burada, gede mesaj atmak ayıp değil uyanınca bakar diye atılır vs diye

Sizinki iş ve sabahın 3 ü değil

Bence mesaj değil mail atın çıkışınız hoş olmaz ama yeni dönebildim malum burada saat erken vs diye bir hatırlatma yapabilirsiniz

Orada sekiz burada 9 imiş

Aramamış da mesaj atmış

Mesaj içeriğini bilmiyorum ama bana fazla kaprisli geldiniz

Mesaj her saat atılır diye dünya kadar konu vardı burada, gede mesaj atmak ayıp değil uyanınca bakar diye atılır vs diye

Sizinki iş ve sabahın 3 ü değil

Bence mesaj değil mail atın çıkışınız hoş olmaz ama yeni dönebildim malum burada saat erken vs diye bir hatırlatma yapabilirsiniz
Hah işte sonda söylediğiniz gibi bir şey yapmak istiyorum aslında ama kendimi haksız buluyorum sanki
Bazen şöyle oluyor ayrıca diyorum ki bugün bilgisayara erişmem mümkün değil mesela izin istiyorum kabul ediyor (normalde izin istemem ama mesela aile toplantısı oluyordu o durumda bilgisayar gerçekten elimde olmuyordu)
Bilgisayarın elimde olmadığını bildiği halde bilgisayardan iş yapmamı istiyor falan ondan doldum herhalde

Hah işte sonda söylediğiniz gibi bir şey yapmak istiyorum aslında ama kendimi haksız buluyorum sanki
Bazen şöyle oluyor ayrıca diyorum ki bugün bilgisayara erişmem mümkün değil mesela izin istiyorum kabul ediyor (normalde izin istemem ama mesela aile toplantısı oluyordu o durumda bilgisayar gerçekten elimde olmuyordu)
Bilgisayarın elimde olmadığını bildiği halde bilgisayardan iş yapmamı istiyor falan ondan doldum herhalde

O an düşünemeyebilir

Bir de burada 9 olunca orada 8 diye kafa yormuyordur saat farklı üç beş saat olsa akla gelir

Muhtemelen 30. derece saat dilimini kullanan bir yerdesiniz zaten olağan şartlarda saat aynı olmalı bizimki sıkıntılı bu aşamada

Saat farkından ziyade neden pazar günü mesaj yazıyor? Acil.bir durum mu? Acil olsa arar gerçi.

O an düşünemeyebilir

Bir de burada 9 olunca orada 8 diye kafa yormuyordur saat farklı üç beş saat olsa akla gelir

Muhtemelen 30. derece saat dilimini kullanan bir yerdesiniz zaten olağan şartlarda saat aynı olmalı bizimki sıkıntılı bu aşamada
Özellikle söylemiştim bilgisayarın elimde olmasının mümkün olmayacağını (e tabii ben de isterim aile toplantısı falan olmasın hep çalışayım ama öyle olmayacağını çok kötü bir şekilde gördüm maalesef :D )
Ona rağmen bir şeyler yapmamı istedi ve telefondan yapılacak şeyler değildi

Saat farkından ziyade neden pazar günü mesaj yazıyor? Acil.bir durum mu? Acil olsa arar gerçi.
Asla aramıyor daha adamın sesini duymuş değilim :D iş geliyor çünkü bizim işin günü yok malum freelance olunca. Ya ben yazmasına takılmadım ama pazar sabahı mail atabilir en azından whatsapptan yazmasına gerek yoktu sanki

Whatsapp ile mail i aynı şekilde kullandığım için ben pek anlayamam sizi :)
Aramamış sonuçta, whatsapp da, müsait olduğunuzda bakacağınız bir yer.
En baştan konuştaymışsınız keşke böyle bir hassasiyetiniz varsa.
İş ile ilgili tüm bildirimleri mail yoluyla almak istiyorum diye.

Whatsapp ile mail i aynı şekilde kullandığım için ben pek anlayamam sizi :)
Aramamış sonuçta, whatsapp da, müsait olduğunuzda bakacağınız bir yer.
En baştan konuştaymışsınız keşke böyle bir hassasiyetiniz varsa.
İş ile ilgili tüm bildirimleri mail yoluyla almak istiyorum diye.
Mailde bir sorun yok aslında çünkü reklam ve bilumum mailden illallah ettim o yüzden bildirimleri kapadım :KK70: bazen işleri geç bitiriyorum mailden atıyorum hatta iş yerinin ortak mailine atıyorum birden fazla kişi bakıyor diye, olabilir tabii herkes farklı :KK70:
Ama bazen cevap vermeyince ısrar edebiliyor
Bir keresinde gece 10'da (Türkiye'deydim) whatsapptan yazmıştı. Ben maili tercih ediyorum o saatlerde açıkçası :D

ben de mesajin saatine pek takilmam acikcasi, eger siz mesaja gec dondugunuzde laf etmiyorsa bence gereksiz bir cikis olur.

ben de dunyanin cok farkli yerlerine is yapiyorum, oldugum yeri bildikleri halde benim yasadigim yerde gece saat 3ken mesaj atan oluyor. ama ben sabah uyanip calisma pozisyonuna gecene kadar geri donmem hicbirine. ben geri donus yaptigimda da genelde onlarin orada mesai bitisi falan oluyor. uluslararasi is yapmanin dezavantaji bu maalesef, patron sorun etmiyorsa siz de etmeyin derim.

ben de mesajin saatine pek takilmam acikcasi, eger siz mesaja gec dondugunuzde laf etmiyorsa bence gereksiz bir cikis olur.

ben de dunyanin cok farkli yerlerine is yapiyorum, oldugum yeri bildikleri halde benim yasadigim yerde gece saat 3ken mesaj atan oluyor. ama ben sabah uyanip calisma pozisyonuna gecene kadar geri donmem hicbirine. ben geri donus yaptigimda da genelde onlarin orada mesai bitisi falan oluyor. uluslararasi is yapmanin dezavantaji bu maalesef, patron sorun etmiyorsa siz de etmeyin derim.
Ediyor aslında. Mesela sabah buraya göre sekizde mesaj atmış, tamam olabilir, iki saat sonra cevap alamadım diyor. Hafta içi olsa neyse ama karantinada da olsam pazar günü yani ısrar etme işte :D

IMG_20210110_120428.webp

Böyle bir seçenek varken neden adamla muhatap olasınız ki?
Çok gereksiz bir rica olur. Adam Allah bilir kaç ülkeden insanla daha çalışıyor, milletin saatini mi not alsın? Yazmış, görünce dönersin işte .
Aile toplantim var da komik olmus, aile toplantısı ne ya? Ya da söyledin, izin aldin hala işle ilgili yazıyor. Yazsın,
Sessize al ,görme bile. Musaitken yapar,gonderrir, işi attığın mailin başına ondan izin aldığın için birkaç saat geciktirdigini yazar,kibarca özür dilersin.
Bu kadar basit bir çözüm varken neden patronunu sinirlendirecek bir öneriyle gelesin ki? Zaten uzaktan çalışıyorsun, adamla bir baginiz yok. Senden bir saat ileri olup katı bir şekilde çalışan haklarını gözeten bir ülkede de değil, tam tersi UTC+4 'te. Yani çalışan hakları falan filan konusunda bizden daha ileri olduğunu sanmadigim bir ülkede. O yüzden mesaj yazıp adamı sinir edersen yedeğini bulması çok zamanını almaz. Böyle küçük bir mesele için işini kaybedebilirsi

Eki Görüntüle 2758079
Böyle bir seçenek varken neden adamla muhatap olasınız ki?
Çok gereksiz bir rica olur. Adam Allah bilir kaç ülkeden insanla daha çalışıyor, milletin saatini mi not alsın? Yazmış, görünce dönersin işte .
Aile toplantim var da komik olmus, aile toplantısı ne ya? Ya da söyledin, izin aldin hala işle ilgili yazıyor. Yazsın,
Sessize al ,görme bile. Musaitken yapar,gonderrir, işi attığın mailin başına ondan izin aldığın için birkaç saat geciktirdigini yazar,kibarca özür dilersin.
Bu kadar basit bir çözüm varken neden patronunu sinirlendirecek bir öneriyle gelesin ki? Zaten uzaktan çalışıyorsun, adamla bir baginiz yok. Senden bir saat ileri olup katı bir şekilde çalışan haklarını gözeten bir ülkede de değil, tam tersi UTC+4 'te. Yani çalışan hakları falan filan konusunda bizden daha ileri olduğunu sanmadigim bir ülkede. O yüzden mesaj yazıp adamı sinir edersen yedeğini bulması çok zamanını almaz. Böyle küçük bir mesele için işini kaybedebilirsi
Aslında site Türk sitesi yani sadece Türklerle çalışıyor :) mesela bir kere de COVID belirtileri vermiştim Türkiye'deyken (sadece üşütmeymiş allahtan) bunu da bildirdim gerçekten çalışacak durumda değilim bunu bitiremem diye, tek yaptığı üç saat daha süre vermek oldu :D aslında galiba bu olaydan değil tüm bunlar birikince oldu
Evet maalesef türk ailesi bir araya gelemeyince sitem edebiliyorlar :D bir araya gelince de çalışamayacak oldum çok normal sanırım :)

Ben patron olsam rahatsız olurdum sanırım tavrınızdan 🙄
Küçük aile işletmesi değil bu herhalde uluslararası saat farkları konuşulduğuna göre
Kim bilir kimlerle iş yapıyor patron tek tek herkesin saatini nasıl dikkate alsın?
Söylediğiniz saat de öyle çok gecenin körü değilmiş
Aramamış da en azından mesaj atmış
Sessize alırsanız zaten sorun olmayacaktır

Aile toplantım vardı kısmına gülesim geldi ayrıca
Aile toplantısı nedir?
Ailece toplanıp oturmalarımız mı yoksa toplantı usulü gibi söz hakkı alıp sonrasında bir karara filan varılan bir etkinlik mi?
İkincisiyse haklısınız ilkiyse biraz daha güleceğim 😬

Ben patron olsam rahatsız olurdum sanırım tavrınızdan 🙄
Küçük aile işletmesi değil bu herhalde uluslararası saat farkları konuşulduğuna göre
Kim bilir kimlerle iş yapıyor patron tek tek herkesin saatini nasıl dikkate alsın?
Söylediğiniz saat de öyle çok gecenin körü değilmiş
Aramamış da en azından mesaj atmış
Sessize alırsanız zaten sorun olmayacaktır

Aile toplantım vardı kısmına gülesim geldi ayrıca
Aile toplantısı nedir?
Ailece toplanıp oturmalarımız mı yoksa toplantı usulü gibi söz hakkı alıp sonrasında bir karara filan varılan bir etkinlik mi?
İkincisiyse haklısınız ilkiyse biraz daha güleceğim 😬
Ya işte anladınız kendimi ifade edemedim :D aileyle bir araya gelmek gerekiyor ve ben anne olsam çocuğumun bir araya geldiğimizde çalışmasını istemem suratım filan düşerdi
Gitmezsem de sitem ediyorlar ne zamandır buradasın diye
Tabii ki öyle demedim adama bilgisayarım elimde olmayacak demiştim yanlış anlaşılmasın

Evet maalesef türk ailesi bir araya gelemeyince sitem edebiliyorlar :KK70: bir araya gelince de çalışamayacak oldum çok normal sanırım :)

Bizimkiler Türk ailesi değil galiba

Pandemi nedeni ile homeofis çalışıyorum ayrıca kendi işim yani patron yok

Lakin telefon eden bakın yanına çağıran değil sadece telefon eden annem dahi acil işin var mı, bir 10 dakika konuşabilir miyiz diyor

Aile toplantısı dediğiniz her ne ise tüm gün olması da enteresan sizin gibi uzaktan çalışan birisinin bilgisayarını taşımaması da enteresan

Neyse bence patronunuz bizden daha anlayışlıymış

Aslında site Türk sitesi yani sadece Türklerle çalışıyor :) mesela bir kere de COVID belirtileri vermiştim Türkiye'deyken (sadece üşütmeymiş allahtan) bunu da bildirdim gerçekten çalışacak durumda değilim bunu bitiremem diye, tek yaptığı üç saat daha süre vermek oldu :D aslında galiba bu olaydan değil tüm bunlar birikince oldu
Evet maalesef türk ailesi bir araya gelemeyince sitem edebiliyorlar :D bir araya gelince de çalışamayacak oldum çok normal sanırım :)
Adam turkse hele hiç söyleme. Türklerin iş ahlakını bilmiyor musun?
Çalışanı haklı da olsa saygı duyup dikkat edecek kaç tane şirket var? Bizde patron her zaman haklıdır, ve her konu 'disarida bu işi yapmak isteyen onlarca insan var'a getirilir (ya da ben hep hayvan cinsiyle çalıştım)
Böyle basit bir şey için yerine arayabilir , çok rahatlıkla.
Sessize al, geç.
Zaten freelance iş bulmak çok kolay değil, bulduğunu da böyle sebeple kaybetme, derim ben.

Ek; mesai saati içinde nasıl aile oturmasi yapmak normal değilse freelance çalışırken de normal değil. İşini teslim ettikten sonra, mesai saatleri dışında görüş ailenle, hatta tüm gece okey falan oyna. Ama mesai saati icinde,ilginç yanı. Gerçekten müsemma göstermiş pek çok şeye. Hem izinlisin ama, adam aklindayken yazmış. Sen bilgisayara bakınca cevap verirsin. Benim de iş arkadaşlarım izne çıkıyor,ben yine de şirket skype'indan yazıyorum, dönünce ilgilenir. Kenarda mi bekleteyim, yazmam gereken notu? Tatilde telefondaki skype'ini silmediyse,sessize almadiysa o da onun problemi, benim değil

Back
X