Sabah açken kanlı kusmak

Seni çok iyi anlıyorum benim de 6. haftada başladı, 8. haftada açlıktan bayılma eşiğine başlayınca prilama başladım. 15'ten sonra azalmaya başladı, halen sabahları sarı su kusuyorum ama bu kadarı zorlamıyor. bulantı biçimin benimkine çok benziyor, dayan, en zor haftam 14'tü sanırım ama sonra azaldı. inşallah seninki de azalır.

İlacı açken almak gerekiyor, yemekle beraber ya da kısa süre alınca etkisi azalıyor. en azından yemekten 2 saat sonra almalısın. ben midem bomboşken almaya çalışıyordum. ama ilaca rağmen haftada 2 gün illa tüm yediklerim çıkıyordu, dediğin gibi günü gününe uymuyordu.
Aç alınca ilacı bulantı mahvediyor dayanamayıp kusuyorum 😢 2 kutu bitti sanırım 3. Ye başlayacağım. bugün mesela her yediğimi kusuyorum. bugün kaçıncı oldu. 😔 tamam sabredelim inşallah dediğiniz gibi geçer. Hyperemesis gravidarum galiba bu hastalığın adı. Ayrıca çok susuyorum, su bile midemi bulandıyor. Allah tez zamanda şifamıza kavuşmayı ve yavrularımızı sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

Mide öz suyu oluyor sanırım o kustuğumuz sarı sıvı. kustukça mide daha da asidik hale geliyor daha da rahatsız ediyor. tıbbi makalelerde gebelik öncesinde reflü gastrit helicobacter gibi rahatsızlıkları olan annelerin bunları yaşama ihtimalinin arttırabileceği yazıyor.

Gerçekten zor bir durum, ben saat 12'ye kadar hiçbir şey yemeyip yediğimi kusmaktansa sarı su kusmayı tercih ediyordum. yediğini kusmak daha zor geliyordu bana ve yemek borumu tahriş ediyordu
Bazen sırtımda kalıyo gibi hissediyorum ama boş mide ile kusmak beni daha kötü yapıyor. Acı acı bütün yemek borusu yanıyor 😓 mümkün mertebe tok kusmaya çalışıyorum. En rahat çorba oluyor bitirince 10 sn sonra çıkıyor 🙃

Back