SABAH NAMAZI

Kalkmayı adet edindinten snra alarm olmasada o saatte uyanyrum ben Anneciğim sağolsun o olmasa nasl alışrdım :KK51: :KK51: Uyku düzeninizi ayarlamnz lazım yavaş yavaş biraz daha erken yatmaya çalışın ki en azndan namzdan önce uykuya a da olsa doyun .. bi arkadaş bol su iç demiş katılıyrum tuvalet hemen kaldırıyo :-)

Uykunu düzene sokman lazım canım. Gece o kadar geç yatınca sabah da geç uyanıyorsundur. Günün en verimli saatleri boşa gidiyordur. Benim uyku düzenim bozulunca şöyle bir teknik kullanıyorum. Cuma günü çok geç saatlere kadar oturuyorum gözümden uyku aksa da yatmıyorum, kahve içiyorum. Film izliyorum bir şekilde oyalıyorum kendimi. Artık son noktaya gelince yatıyorum ama ertesi gün yani cumartesi erken kalkıyorum, uykum tamamlanmamış oluyor. Cumartesi günü yoruyorum kendimi iyice, alış veriş, temizlik filan. Ama asla öğlen yatıp da uyumuyorum. Sonra gece saat 11-11.30 oldu mu yatağı zor buluyorum zaten. Ertesi gün yine öyle çok aşırı uyumuyorum, pazartesi gününe uykum düzene girmiş oluyor. Sen de bu şekilde uykunu düzene sokmaya çalış, en azından 12'de filan yat. Her gün aynı saatlerde kalkıp yattıkça biyolojik saatin düzene girer.

Meleknaz yazmış ya bence de öyle yap.
Bir gün uyuma hiç tut kendini ertesi gün düşer kalırsın, uyursun erkenden
Ben bugün uyumadım şu an çok acı çekiyorum ama erken kalkmaya alıştırmam gerekiyor kendimi :110:

alışırsın canım uğraşırsan erken kalkmaya inşallah 4 vakit kılan 5 i de kılar Allahın izniyle.
darısı bana erken kalkmak ve namaz kılmak bana nasip et Allahımmm

Gündüz uyuma hiç bak gör 11.30 da sızarsın... ha ben 11,30 da sızmak istemiyorum diyorsan yani yatış saatinden memnunsan, bir arkadaş yazmış ya suç iç diye, yatmadan büyük bir bardak suyu iç, wc ihtiyacı için uyanırsın birkaç saat sonra. bu da bir yol sonuçta.

Canin ezanı beklemene gerek yok takvime bak imsak vakti girdiğinde kilarsin 3:30 da yatiyomussun. En fazla 4:30 falandir imsak vakti önemli olan imsak vakti girmiş olsun

Bende 7 de kılıyorum
6 da uyaninca 7ye kadar duramiyorum( saat 7de esimle oglumu uyandiriyorum)
Ama hep huzursuzm ezanla kilsam diye

Telefonunu çok uzak bi yere koy ki kapatmak için ayağa kalk. Sonra hemen soğuk bi duş al, abdestini duşta al. Sonra da kıl namazını, rahatça uyu.

CNm bende senin gibi o saatlerde yatiyorum cocuk uyuma diği için ama benim Esim kaldiriyo namaza bazense kendim kal ki yorum çünkü alustim. Sende aileden namaz kilan varsa kaldirsin

Arkadaşım Allaha sabah namazım sana emanet sen beni kaldır dersen şüphesiz kalkıyorsun...Benim bebeğim olduğu iiçin çok şükür hiç kaçrmıyorum hep uyandırıyor:KK45:

Namazını bilemicem de 3'te yatmak nedir ya? O saatte yatılır mı hiç. Hayatını düzene sokmak zorundasın acilen. İnançlı bir insan değilim bu nedenle namaz bana göre insanların hayatını yatış kalkış saatlerini düzene sokmak için konmuş bir kuraldır. Ki senin için daha fazla anlamlar ifade ediyor olmalı. Ama sen en önemli kısmına uyamıyorsun.

Kıldığın namazları rabbim kabul etsin.. İçini sıkma, hiç kulmamaktan iyidir.. Kaçırdıklarını kaza la.. Kaçırmamak içinde saati kur kapının yanına koy, kapatmak için kalkacaksın mecbur :)

yorumların hepsini okuyamadım belki başka arkadaşım yazmış olabilir alarmını mutlaka kuruyosundur o kesin de benim tavsiyem yatmadan önce bol su içmen bi kaç saat içinde tuvalet ihtiyacın için zaten uyanıcaksın :)
ve mutlaka çok dua et biaşta zorlansanda emin ol alışcaksn

Back
X