Sabah Sabah borç krizi..

shineumu

Kocasını Çok Seviyor
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
288
2
116
İstanbul
Kızlar günaydın
İşe geldim ne güzel işlerimi toparlıyorum. Ayın başı tabi girdim baktım bütçe hesabımızı yapmak için yine kredi kartları yine kaç milyar borç taksitler vs bitmiyor ya ((
kızlar deliricem ayda bir milyar kenara koyabiliyorken bunu gidip kartlara yatırıyoruz ya havaya gidiyor gibi hissediyorum ama çözüm yok işte.
şimdi iyice gerildik ben neyse sabrediyorumda eşim iyice sıkıldı bu durumdan morali çok bozuk (

5 tane kart vardı 3 e düşürdük ama bitmediler gene işte.
şimdi bişey sormak istiyorum size bu aidat ücretleri gecikme vergileri vs geliyor kartların, biz market ve benzin alışverişini çok yapıyoruz tabi giyimde oluyor.
hangi kart daha avantajlı, bu üç kartıda 1e indirmek istiyorum hangisi kalsın elimizde yalnız onu ödeyelim böyle biz borç batağından çıkamayacağız ..
axess,garanti bonus,finans... var.
1 tane olsun elimde hem benzin hem market hem giyimde onu kullanayım ama avantajları falan olsun diğerleirni kapattığımıza pişman olmayalm (
yardımınızı bekliyorum kızlar.
veya bunları kapatmadan yani biz batmadan bu işten nasıl çıkabiliriz bir yöntemini bulan varmı ((

valla canım en iyisini sen bilirsin hepsini kullanan sensin biz garanti bonus kullanıyoruz şuan memnunuz hatta kazandıgımız bonuslarla bi çok ihtiyacımızıda karşıladık... ama ötekiler hakkında bi fikrim yok... bence 3 tane kart fazla diye düşünüyorum bide aylık gelir giderlerinizi kontrol edin...

Sen daha iyi bilirsin tabi ama bana gore garanti bonus daha iyi gibime geliyor
.

elinde olan kartlardan yalnızca bonus bende var. o yüzden bonusla ilgili yorum yapabilirim
bende iki tane kredi kartı var, bonus ve world kart
world kartın geç ödeme faiz oranları bonusa göre daha düşük
ayrıca bonusa göre; taksit erteleme vs. imkanları daha fazla
senin yerinde olsaydım; tüm kartlarımı iptal ettirip world kart alırdım
yeni ve borcu olmayan bir kart artık sizin bütçenizi aşan harcamalar yapmamak adına motivasyon kaynağı olabilir....

Ben de kart konusunda dağılmayı sevmiyorum.. en azından tek bankaya borçlanırım.. ama ben de 2 kart kullanıyorum. Biri eşimin maaş çektiği bankanın biri de benim maaş çektiğim bankanın kartı..trinkli bir reklam çıkıyor ya ben o kartı seviyorum…

Her ay bakiyesi kapanmak şartı ile tek kart, world bana iyi geliyor, yıllardır kullanıyorum. Ama altını çizmek isterim, her ay dönem borcunu kapatarak, Allah kolaylık versin

bende yapı kredi world kart kullanıyorum yani tek kart olarak
hem + taksit imkanı hem taksit erteleme
dönem borcumu ödeyerek kapatıyorum vede çok memnunum
tavsiye ederim

herkesin en çok önerdiği garanti bonus ben axess aldım ama keşke bonus alsaymışım borçlarımı bitirip bonus alıcam.

batmak istemiyorsanızda bunun çözümü birsüre hiç alışveriş yapmamak, daha az çanta, ayakkabı kıyafet.zaten bu zamana kadar güzel bir gardrobun olmuştur onlarla idare edin toplu taşıma kullanın ve market alışverişinide kısın.

Son düzenleme:
teşekkürler kızlar hepinizin yorumları için..
bizde world vardı kapattırdık. maaş hesaplarımız garantide o yüzden bonus kullanıyoruz.
ama dediğiniz gibi world iyise onu deneyelim eşimle konuşayım.
kartsız hiç olmuyor malesef avantajları var. örneğin bir mont alacaksın pahalı birşey her ay paramı briktireceksin ama taksit yapınca kredi kartına ödeme kolaylığı oluyor.Ayrıca nakitte kimse bonus para puan falan vermiyor ama kartlar veriyor.
bu yüzden iyi bişey. ama bizdeki fazla kapatmamız lazım..
bu yüzden world kullanan arkadaşlar memnunsa onu bir araştıracağım, en çok bonusu veren world mü acaba bilemiyorum
çok teşekkürler yorumunuz için..

bu durum bana bır yerden tanıdık geldı
oturup aglardım saatlerce
ama allah yardım edıo borclar bıtıo
bızde tek karta dusurduk
en guzelı bence kullanmamak

bu durum bana bır yerden tanıdık geldı
oturup aglardım saatlerce
ama allah yardım edıo borclar bıtıo
bızde tek karta dusurduk
en guzelı bence kullanmamak

haklısın sanırım herkese tanıdık gelıyordur :)
ama biz cok cok zorlanıyoruz çüünkü bunların haricinde ev araba borcuda ödüyoruz (
kartlar olmasa cok rahat ederdikk((

Biz de aynı durumdaydık,1 karta düşürdük.ben de ek kart aldım..en iyisi böyle. Biz finans kullanıyoruz,hem kart aiadtında sıkıntı olmuyor. 1 sene kartı iptel ettirmeyeceğini taahhüt edersen aidat ödemiyosun..
Biz memnunuz..

hayatımda finans kadar iğrenç bir banka görmedim herşeyde bir faiz kuralları çok katı sevmiyorum.
eşim ihtiyaç kredisi kullandı 3,5 milyar kadar hala 3 ayda bir kart işletim ücreti kesiyorlar bunu iptal etmiyorlar yokmu bunun bir çözümü, hem ordan kredi kullanmışız hemde 3 ayda bir kesinti yapıyorlar böyle bir bankamı olur allah aşkına.

kredi konusunda öyle maalesef ama yapı kredi de böyle,annem de bundan çok çekti..

biz ihtiyaç kredisini TEB ya da İŞ BANKASINDAN kulanıyoruz. hem uygun faiz oluyo..

eğer karttan vazgeçemiyorsanız en aza indirmek olmalı hedefiniz.
hani diyorsunuz ya kartlar faydalı,para puanlar veriyor,nakitte bu yok diye.
ben buna pek katılmıyorum.
kredi kartları tüketime teşvik ediyor,herşeyden önce psikolojik olarak....
elinizde bir kart var ve pahalı gördüğünüz birşeyi bile taksitlede olsa alabiliyorsunuz.
bu insanda:''istedğim herşeyi alabilirim'' düşüncesi yaratıyor.
alacağınız bir kıyafet atıyorum 200 tl.
pahalı mı evet pahalı.
nakit harcama yapacaksanız almanız pek mümkün gözükmüyor fakat kart olunca taksit yapıp alınıyor.
burda yapılan harcamayıda geçtim,
düşünsenize çok sevdiğiniz o kıyafetin gözünüzdeki o ulaşılmaz değeri bir anda tükeniyor.
niye?çünkü hemen sahip olunabiliyor.
birazda bu yüzden yediğimizden giydiğimizden tat alamıyoruz aslında.
eskiden bi kıyafet almak için biriktir Allah biriktir.1 2 ay sonra alırdık ama öyle bir kıymetli olurdu ki...
yani değinmek istediğim kredi kartı insanı maddi manevi köreltiyor.
eşimde bende kullanmıyoruz.
ve ben eskilerde olduğu gibi para biriktirip alıyorum kıyafetlerimi.
hem paranın kolay kazanılmayıp,kolay birikmediğini görüyorum bu yüzdende daha dikkatli harcıyorum,
hemde aldığım o kıyafet benim için çok önemli oluyor.
ben bi kıyafet üzerinden gittim ama genellemekte mümkün.
o yüzden benden tavsiye,tamamen kesin dersem zorlanacağınızı tahmin ediyorum fakat en aza indirip,borçları kapatıp,tek karta alışınca tamamen bitirmemek için bir neden kalmaz

çok güzel yazmışssın arkadaşım çok teşekkürler yorumun için..
haklısın sanırım tamamen bitirmek en mantıklısı ama yavas yavas önce 2 ye sonra 1 e düşürmek en iyisi.
,okdr borç var ama görende dolabım dopdolu sanar giyecek doğru durust bişey alınmamış hiç bereketli olmamış alısverişler bunu görüyorum.
önce şu borçlar bitsinde öyle kapatabiliriz inşallah çok sıkıldık eşimde bende Allah hepimizin yardımıcısı olsun inşallah..

amin.
çok fazla sayıda kart kullanan birine hepsini kapat demek ütopik olur,
zira onların borçları el makum yine kartla kapanacak,
sadece bundan sonraki önceliğin kartları en aza indirmek olsun.
birde tavsiyem,
kartı şuan için sadece borç ve mutfak masrafı için kullan.
kişisel harcamalar için kendin biriktirmeye çalış.
birde hergün 5 tl kenara koymaya çalış yapabiliyorsan.
ufak ufak başla,bereketini ve faydasını görünce daha iyi anlayacaksın

böyle gıderse o borclar hııııc bıtmezzz
5 aydır evlıyız korkunc bı borcta kalmadı ama ıste kredı cektık ev verdıler evın ıcını duzelttık yaptık vs
en son ve ılk bı bluz bı kot bı hırka vbı ayakkabıyı kurban bayramında mecburıyetten aldık
ne demek mılyarlarca borc ıcınde pahalı bır mont almak :S boyle gıderse hıc borclarınızı b ıtıremezsınız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…