kızlar günaydın
işe geldim ne güzel işlerimi toparlıyorum. Ayın başı tabi girdim baktım bütçe hesabımızı yapmak için yine kredi kartları yine kaç milyar borç taksitler vs bitmiyor ya((
kızlar deliricem ayda bir milyar kenara koyabiliyorken bunu gidip kartlara yatırıyoruz ya havaya gidiyor gibi hissediyorum ama çözüm yok işte.
şimdi iyice gerildik ben neyse sabrediyorumda eşim iyice sıkıldı bu durumdan morali çok bozuk(
5 tane kart vardı 3 e düşürdük ama bitmediler gene işte.
şimdi bişey sormak istiyorum size bu aidat ücretleri gecikme vergileri vs geliyor kartların, biz market ve benzin alışverişini çok yapıyoruz tabi giyimde oluyor.
Hangi kart daha avantajlı, bu üç kartıda 1e indirmek istiyorum hangisi kalsın elimizde yalnız onu ödeyelim böyle biz borç batağından çıkamayacağız ..
Axess,garanti bonus,finans... Var.
1 tane olsun elimde hem benzin hem market hem giyimde onu kullanayım ama avantajları falan olsun diğerleirni kapattığımıza pişman olmayalm(
yardımınızı bekliyorum kızlar.
Veya bunları kapatmadan yani biz batmadan bu işten nasıl çıkabiliriz bir yöntemini bulan varmı((
bu durum bana bır yerden tanıdık geldı
oturup aglardım saatlerce
ama allah yardım edıo borclar bıtıo
bızde tek karta dusurduk
en guzelı bence kullanmamak
Biz de aynı durumdaydık,1 karta düşürdük.ben de ek kart aldım..en iyisi böyle. Biz finans kullanıyoruz,hem kart aiadtında sıkıntı olmuyor. 1 sene kartı iptel ettirmeyeceğini taahhüt edersen aidat ödemiyosun..
Biz memnunuz..
hayatımda finans kadar iğrenç bir banka görmedim herşeyde bir faiz kuralları çok katı sevmiyorum.
eşim ihtiyaç kredisi kullandı 3,5 milyar kadar hala 3 ayda bir kart işletim ücreti kesiyorlar bunu iptal etmiyorlar yokmu bunun bir çözümü, hem ordan kredi kullanmışız hemde 3 ayda bir kesinti yapıyorlar böyle bir bankamı olur allah aşkına.
kredi konusunda öyle maalesef ama yapı kredi de böyle,annem de bundan çok çekti..
biz ihtiyaç kredisini TEB ya da İŞ BANKASINDAN kulanıyoruz. hem uygun faiz oluyo..
eğer karttan vazgeçemiyorsanız en aza indirmek olmalı hedefiniz.
hani diyorsunuz ya kartlar faydalı,para puanlar veriyor,nakitte bu yok diye.
ben buna pek katılmıyorum.
kredi kartları tüketime teşvik ediyor,herşeyden önce psikolojik olarak....
elinizde bir kart var ve pahalı gördüğünüz birşeyi bile taksitlede olsa alabiliyorsunuz.
bu insanda:''istedğim herşeyi alabilirim'' düşüncesi yaratıyor.
alacağınız bir kıyafet atıyorum 200 tl.
pahalı mı evet pahalı.
nakit harcama yapacaksanız almanız pek mümkün gözükmüyor fakat kart olunca taksit yapıp alınıyor.
burda yapılan harcamayıda geçtim,
düşünsenize çok sevdiğiniz o kıyafetin gözünüzdeki o ulaşılmaz değeri bir anda tükeniyor.
niye?çünkü hemen sahip olunabiliyor.
birazda bu yüzden yediğimizden giydiğimizden tat alamıyoruz aslında.
eskiden bi kıyafet almak için biriktir Allah biriktir.1 2 ay sonra alırdık ama öyle bir kıymetli olurdu ki...
yani değinmek istediğim kredi kartı insanı maddi manevi köreltiyor.
eşimde bende kullanmıyoruz.
ve ben eskilerde olduğu gibi para biriktirip alıyorum kıyafetlerimi.
hem paranın kolay kazanılmayıp,kolay birikmediğini görüyorum bu yüzdende daha dikkatli harcıyorum,
hemde aldığım o kıyafet benim için çok önemli oluyor.
ben bi kıyafet üzerinden gittim ama genellemekte mümkün.
o yüzden benden tavsiye,tamamen kesin dersem zorlanacağınızı tahmin ediyorum fakat en aza indirip,borçları kapatıp,tek karta alışınca tamamen bitirmemek için bir neden kalmaz
çok güzel yazmışssın arkadaşım çok teşekkürler yorumun için..
haklısın sanırım tamamen bitirmek en mantıklısı ama yavas yavas önce 2 ye sonra 1 e düşürmek en iyisi.
,okdr borç var ama görende dolabım dopdolu sanar giyecek doğru durust bişey alınmamış hiç bereketli olmamış alısverişler bunu görüyorum.
önce şu borçlar bitsinde öyle kapatabiliriz inşallah çok sıkıldık eşimde bende Allah hepimizin yardımıcısı olsun inşallah..
teşekkürler kızlar hepinizin yorumları için..
bizde world vardı kapattırdık. maaş hesaplarımız garantide o yüzden bonus kullanıyoruz.
ama dediğiniz gibi world iyise onu deneyelim eşimle konuşayım.
kartsız hiç olmuyor malesef avantajları var. örneğin bir mont alacaksın pahalı birşey her ay paramı briktireceksin ama taksit yapınca kredi kartına ödeme kolaylığı oluyor.Ayrıca nakitte kimse bonus para puan falan vermiyor ama kartlar veriyor.
bu yüzden iyi bişey. ama bizdeki fazla kapatmamız lazım..
bu yüzden world kullanan arkadaşlar memnunsa onu bir araştıracağım, en çok bonusu veren world mü acaba bilemiyorum
çok teşekkürler yorumunuz için..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?