• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah sabah içimi dökeyim dedim. .

Anneye babaya bu denmez canım. İnsanlar evlatlarını arayamayacaksa kimi arasınlar :)

benim dediğim her anne baba için veya her evlat için geçerli değil...konu sahibinin anlattığına göre artık sömürü boyutunda para istemeleri..benimde annem babam var canımı veririm isterlerse..ama ayrı ailelerde kazanilan paranın ortak olmadığının bilincindeler..yeri gelir herkes birbirine destek olur..

Sen daha çok ağlan malısın bence ki zor durumda olan sizdiniz kimse rahat batıp ta elalemin işinde çalışmıyor ihtiyacın var belli ki. Siz bize yardım edin desin eşin. Mesela bu ay doğalgaz çok geldi kesicekler 500 lira lazım acil filan deyin. Sonra ne bileyim banka kredi vermiyor onaylanmadı vs. Bırcumuz olduğu için filan desin. Ezdirmeyin bu kadar. Lükse alıştırıyosunuz onları kendiniz cefa çekiyosunuz bence

Sen daha çok ağlan malısın bence ki zor durumda olan sizdiniz kimse rahat batıp ta elalemin işinde çalışmıyor ihtiyacın var belli ki. Siz bize yardım edin desin eşin. Mesela bu ay doğalgaz çok geldi kesicekler 500 lira lazım acil filan deyin. Sonra ne bileyim banka kredi vermiyor onaylanmadı vs. Bırcumuz olduğu için filan desin. Ezdirmeyin bu kadar. Lükse alıştırıyosunuz onları kendiniz cefa çekiyosunuz bence

Aynen öyle oluyor. Eşim buna müsaade etmez umarım. Yoksa ben kötü olacağım. Şimdilik sadece izliyorum. . Bakalım.

Bunu cimriliğe bağlayan arkadaşları anlayamadım.

İhtiyaç sahibi insanın iki oğlu var birinin üzerine 100 bin borç bırakmışsın zaten.
Git biraz da diğerine ağla da 2500 lük telefon alıp kullanmayıversin.

Şu k.çında donu olmayıp lükssüz yapamayan insanlara ayar oluyorum.

Benim annem hala yırtık ayakkabı giyer de utanır 6 evladı var isteyemez.
Zorla alır giydiririz de niye aldınız gerek yoktu der.

Eline harçlık versek gider bize harcar falan.

Bu da ana o da ana işte ya, deli oluyorum!
Haa bir de onlar daha kıymetlidir ona daha da deli oluyorum!

Ayy konudan çok cimrilik diyen yorumlara acayip sinir oldum. Yahu adama kredi cektirmisler, düğüne hiçbirşekilde yardım etmemisler ve hala para koparma derdindeler. Nasıl vicdansiz aileler var aklım almıyor cidden. Adam 1 öğretmen maasiyla bukadar borç üstüne bir de ev gecindirmeye çalışıyor. Bu oglumuzun artık kendine ait bir evi eşi var diye dusunmuyorlar. Ne kadar acımasızca.
Konu Sahibi arkadaşım dinimize göre kadın çalışmak zorunda değil ve çalışıyorsa da parasini istediği gibi değerlendirebilir. Kimse karisamaz kocasi dahil. Koçani söyle dinimize göre evi gecindirmekle mesul olan erkektir . Senin maaşına güvenerek kimseye paradan vermesin kredi de çekmesin. Eğer ki evdeki vazifelerini görüp hala eli de parası kaliyorsa bırak n3 istiyorsa yapsın ama senin maaşına dokundurtma derim. Tabi bunu uygun bir dille söyle. Sonuçta sen kimsenin ailesi için calismiyorsun eşinle ikimizin kurduğu yeni hayat için çalışıyorsun.

Zor sartlarda calisiyorsam kimsede kusura bakmasin kredi falan cekemem.
Dusunuyorum benim cocugum olsa ondan hicbir sey isteyemem. Benim aileminde benden maddi hic bir beklentisi yok.
Evlenirken bana bir cop almayan insan benden de birsey isteyemez.

Durum şu ki sizi bi tırtıklamayı başarsalar devamı gelicek nabız ölçüyolar resmen. Seni anladım ben canım, sen iyi niyetli olduklarına inansan sorun olmucak da afedersin keriz yerine koymaya çalışıyolar biraz. Bot nereye son model telefon nereye bu ne tezatlık ya, sizde onlara ağlayın madem kredi bitirdi bizi vs vs die. Eşin seni ezmiyosa sözünü dikkate alıyosa en önemlisi bu zaten.

Sizin anne ve babanızın ayakkabilari yırtık olsaydı ve sana söylese lerde almayacakmiydin? Ben senin yerinde olsam alırdım. İleride eşinin içine bir yara bırakma. Telefon konusunda haklısın ama bu ayrı bir olay.

Sizin anne ve babanızın ayakkabilari yırtık olsaydı ve sana söylese lerde almayacakmiydin? Ben senin yerinde olsam alırdım. İleride eşinin içine bir yara bırakma. Telefon konusunda haklısın ama bu ayrı bir olay.

Zaten olay bot alma meselesi değil. . Mesele farklı.

Durum şu ki sizi bi tırtıklamayı başarsalar devamı gelicek nabız ölçüyolar resmen. Seni anladım ben canım, sen iyi niyetli olduklarına inansan sorun olmucak da afedersin keriz yerine koymaya çalışıyolar biraz. Bot nereye son model telefon nereye bu ne tezatlık ya, sizde onlara ağlayın madem kredi bitirdi bizi vs vs die. Eşin seni ezmiyosa sözünü dikkate alıyosa en önemlisi bu zaten.

Anneme anlattım olanları, o da aynı senin gibi dedi, ''sen daha çok ağla madem'' dedi . .

Ne kadar muhalefet olan çıkmış ya hu !
Kadın 100.000 lira borç oduyoruz diyor. Yazıyla da yazıyorum 'Yüz bin türk lirası' az mi bu Allasen !
Bir de kaynına bilmem kaç bin liralık telefon alınmasına müsaade etmiş ne cimriliği. Kaynın çalışıyormuş o alsın bi zahmet. Hani derler ya her ailede herşeye koşan, sürekli kullanılan bir salak bulunur diye kusura bakmayın ama onlar esinizi seçmiş bu göreve. Daha fazla girmeyin borca, siz işe girdiyseniz biraz rahatlamak için girdiniz onların keyfi isteklerine kosmak için değil.

Teşekkür ederim ceylinn. . Aynen öyle.

ayakkabı, bot alın, hediye gönderin. kredilere girmeyin. diğer kardeşle beraber oturuyorlarsa bu da önemli bir şeydir, sonra siz bakın da diyebilirler.

Günaydın hanımlar. .

5 aydır evliyim. Eşimle çok şükür hiçbir sorunum yok. Aramız iyi. .

Ama ailesi alttan alta beni yine huzursuz etmeye başladı. Yine diyorum çünkü önceden çekincelerimin olduğu konu ben işe başlayınca yeniden hortladı hortlayacak sanki. .

Eşimin ailesi benden uzakta bir şehirde yaşıyor. Benim ailem de uzakta. Bu şekilde bir şikayetim yok. Özellikle eş ailesinin uzakta olması bana avantaj gibi geliyor. Neyse.

Düğünümüzde ailesi hiçbir yardımda bulunamadı. İğneden ipliğe her şeyi eşim yaptı. Bunun için kredi çekti. Ben de işe başladım ve beraberce ödeyeceğiz inşallah. . Bu borçtan yana da sıkıntım yok.

Eşim öğretmen. Ailesine evlenmeden önce çok yardım etti. Tabi ki de yapacak. Evlendik, annesi sanki başta eşimi bi yokladı, ''Bana para yolla, size düğünde şu masrafı yapmıştım'' diye. (bu olaydan sonra özellikle soğudum.) Eşim de ''anne neyi nasıl yollayayım'' demişti. . Zaten ben de çalışmıyordum.

Ben işe başladım ve ağır şartlar altında olsa da çalışıyorum. Eşime yardımcı olmak ve kimseye muhtaç olmamak için. Ben işe başladığımdan beridir annesi ''yok yok'' diye başladı yine. Eşime söylüyor yani durum yok diye.

Tamam yine sözüm yok diyeceğim ama kendime yediremediğim şeyler var.
Bi erkek kardeşi var ve evli. Onlar beraber yaşıyorlar kaynanayla. Kardeşi çalışıyor. Geçenlerde kardeşi eşimden kendisi için birkaç bin lira kredi çekmesini istedi. Eşim bana sordu, ''ya bizim acil ihtiyacımız çıkarsa ne olacak? hem üzerine zaten bi kredi var, ya bunu da ödeyemezse diye bi de bunu mu düşüneceğiz'' dedim ve hayır dedim. . Çünkü zaten eşimin üzerinde ailesi için çektiği yüklü bi kredi miktarı var. 100 bin küsür kadar. Bi de şimdi kardeşi bunu istedi.

Geçenlerde yine kardeşi eşimden kartıyla kendisine telefon almasını istedi. Benim yüzüm düştü ama bi şey demedim. Eşim de müsait olmadığı için o gün alamadı. Kardeşi bi şekilde halledip o gün aldı. Beyefendinin o gün alması lazımmış da. .

Dün telde konuşurken eşime ''oğlum ayakkabım yırtık ama idare ediyorum işte, baban da hasta, onun da botu delik'' falan demiş. Eşim de ''kardeşime söyleyeyim de alsın onlara hemen'' dedi. Sanırım parasını ben veririm diyecekti. Ben hemen ''kardeşin son model telefon alıp kullanmayıverseydi, alsaydı ya, para çok demek, kimse kusura bakmayacak ! '' dedim ve konuyu kapattım. .

Bi de kv benle de konuştu sonra ''15 tatil geliyor ya, gözlerim yollarda. Önceden oğlum gelirdi, şimdi o da yok'' diye dert yanıyor bana. Oğlu kaç yıldır zaten farklı şehirde. Sanki ben aldım elinden. . ''Huzurunuz olsun da aman gelmeyin'' demiyor da. .

Kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama huzurlu yuvamın huzurunun bu tür şeylerle kaçmasını istemiyorum :KK43:

oncelikle esiniz durust bir insan, hem size kredi icin onay sorup, hem de onaylamadiginizda arzunuzu bas ustune yaptigi icin... iste bu durustluk sizi onun ailesine karsi koruyacaktir. bunlar oluyor, olacak. esinizin tutumu onemli ki sizin de bundan yana derdiniz yok gorunuyor. sikmayin caninizi.

Günaydın hanımlar. .

5 aydır evliyim. Eşimle çok şükür hiçbir sorunum yok. Aramız iyi. .

Ama ailesi alttan alta beni yine huzursuz etmeye başladı. Yine diyorum çünkü önceden çekincelerimin olduğu konu ben işe başlayınca yeniden hortladı hortlayacak sanki. .

Eşimin ailesi benden uzakta bir şehirde yaşıyor. Benim ailem de uzakta. Bu şekilde bir şikayetim yok. Özellikle eş ailesinin uzakta olması bana avantaj gibi geliyor. Neyse.

Düğünümüzde ailesi hiçbir yardımda bulunamadı. İğneden ipliğe her şeyi eşim yaptı. Bunun için kredi çekti. Ben de işe başladım ve beraberce ödeyeceğiz inşallah. . Bu borçtan yana da sıkıntım yok.

Eşim öğretmen. Ailesine evlenmeden önce çok yardım etti. Tabi ki de yapacak. Evlendik, annesi sanki başta eşimi bi yokladı, ''Bana para yolla, size düğünde şu masrafı yapmıştım'' diye. (bu olaydan sonra özellikle soğudum.) Eşim de ''anne neyi nasıl yollayayım'' demişti. . Zaten ben de çalışmıyordum.

Ben işe başladım ve ağır şartlar altında olsa da çalışıyorum. Eşime yardımcı olmak ve kimseye muhtaç olmamak için. Ben işe başladığımdan beridir annesi ''yok yok'' diye başladı yine. Eşime söylüyor yani durum yok diye.

Tamam yine sözüm yok diyeceğim ama kendime yediremediğim şeyler var.
Bi erkek kardeşi var ve evli. Onlar beraber yaşıyorlar kaynanayla. Kardeşi çalışıyor. Geçenlerde kardeşi eşimden kendisi için birkaç bin lira kredi çekmesini istedi. Eşim bana sordu, ''ya bizim acil ihtiyacımız çıkarsa ne olacak? hem üzerine zaten bi kredi var, ya bunu da ödeyemezse diye bi de bunu mu düşüneceğiz'' dedim ve hayır dedim. . Çünkü zaten eşimin üzerinde ailesi için çektiği yüklü bi kredi miktarı var. 100 bin küsür kadar. Bi de şimdi kardeşi bunu istedi.

Geçenlerde yine kardeşi eşimden kartıyla kendisine telefon almasını istedi. Benim yüzüm düştü ama bi şey demedim. Eşim de müsait olmadığı için o gün alamadı. Kardeşi bi şekilde halledip o gün aldı. Beyefendinin o gün alması lazımmış da. .

Dün telde konuşurken eşime ''oğlum ayakkabım yırtık ama idare ediyorum işte, baban da hasta, onun da botu delik'' falan demiş. Eşim de ''kardeşime söyleyeyim de alsın onlara hemen'' dedi. Sanırım parasını ben veririm diyecekti. Ben hemen ''kardeşin son model telefon alıp kullanmayıverseydi, alsaydı ya, para çok demek, kimse kusura bakmayacak ! '' dedim ve konuyu kapattım. .

Bi de kv benle de konuştu sonra ''15 tatil geliyor ya, gözlerim yollarda. Önceden oğlum gelirdi, şimdi o da yok'' diye dert yanıyor bana. Oğlu kaç yıldır zaten farklı şehirde. Sanki ben aldım elinden. . ''Huzurunuz olsun da aman gelmeyin'' demiyor da. .

Kızlar kusura bakmayın uzun oldu ama huzurlu yuvamın huzurunun bu tür şeylerle kaçmasını istemiyorum :KK43:

Empati kuruyorum: Eşim de onun bir oğlu, diğeri de. Sadece eşimden bekleniyor her şey. Ben yıllardır çalıştığım halde alamadığım telefonu oğlu çat diye bir günde alıyor. Hanımı evde oturuyor. Bense yıllardır çalışıyorum. Şu anda da şartları ağır bi işyerinde çalışıyorum. Ve bunları sadece eşim ve kendim için yapıyorum.

Diğer oğlunun ne kadar yardım ettiğini nereden biliyorsunuz. Belki sizden çok daha fazla maddi yardım yapıyor. Birde yakın olduğu için görünmeyen ufak giderleri olabiliyor zamanla. Diğer oğulun son model telefon alması sizi ilgilendirmez. Abisinden kartını kullanması sizi ilgilendirir ama işlem olmadıysa böyle bir söz söyleme hakkınız yok. Eşinizin ailesi oğullarından para kopartmak için mi bunu yapıyor (art niyet olarak ) yoksa gerçekten mi yok ?

Eğer ailesinin ihtiyacı varsa eşiniz destek olmalı. Bu sizin aileniz içinde geçerli. Tabi ki ayrı aile oldunuz ama siziyetiştiren ailelerinize sırt çeviremezsınız

Konu sahibini karıştırmadan genele bir şey yazayım: Bazen aileler malını mülkünü evlatlarının üstüne yapıyorlar. Bazıları ise yapmıyor. inanın malı vermeyen daha değerli oluyor.

Diğer oğlunun ne kadar yardım ettiğini nereden biliyorsunuz. Belki sizden çok daha fazla maddi yardım yapıyor. Birde yakın olduğu için görünmeyen ufak giderleri olabiliyor zamanla. Diğer oğulun son model telefon alması sizi ilgilendirmez. Abisinden kartını kullanması sizi ilgilendirir ama işlem olmadıysa böyle bir söz söyleme hakkınız yok. Eşinizin ailesi oğullarından para kopartmak için mi bunu yapıyor (art niyet olarak ) yoksa gerçekten mi yok ?

Eğer ailesinin ihtiyacı varsa eşiniz destek olmalı. Bu sizin aileniz içinde geçerli. Tabi ki ayrı aile oldunuz ama siziyetiştiren ailelerinize sırt çeviremezsınız

Konu sahibini karıştırmadan genele bir şey yazayım: Bazen aileler malını mülkünü evlatlarının üstüne yapıyorlar. Bazıları ise yapmıyor. inanın malı vermeyen daha değerli oluyor.

Annesi çok açık göz bi insan. . Paragöz yani. Parayı çok seviyor. Para koparmak için yapıyor. Yoksa hangi anne evladında olmadığını bildiği halde ona dert yanarak evladının canını yakar?

Onun bu paraya düşkün huyunu bildiğim için de daha çok sinirleniyorum.

Back
X