• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah sabah moralim o kadar bozuldu o kadar sinirlendim ki !

Geçmiş olsun. Disarida olduğunuz surece bunlarla karsilasirsiniz. Otobuste, metroda, yururken, bankada, sırada, hastanede, her yerdeler.
Kendinizi kotu hissetmeyin. O dedi diye mal, gerizekali olmadiniz. Tam tersi kendini rezil etti. Bir kahve icin kendinize gelirsiniz. Varsa guvenlik görevlisi bildirin bir dahaki sefere

Yoğun bakımda hastasi olmasi bahane olamaz.

Kendimi çok ezik hissediyorum. Sanki herkes bana her şeyi söyleme hakkına sahipmiş gibi. Okudum atanamadım her şey benim suçummuş hak ediyormuşum gibi geliyor

siz bu şekilde düşünürseniz yarın bir gün gül dalı uzatanı da diken uzatmış gibi görürsünüz.
hepimiz hayatta düşüp kalkıyoruz, belli ki talihsiz bir dönemdesiniz. kendinizi böyle hissetmek hayatınızın her alanında sizi zora sokar.
düşünce yapınızı bu anlamda değiştirmeye çalışın derim.
yapılan hoş değil, ama atansaydınız orada da bu tip insanlar olacaktı.
malesef kötüler her yerde. biraz yüreği geniş tutmayı öğrenmek lazım.

Adam patronundan azar yiyor, hizmet sektörüne patlıyor. Böyle ayılara elden gelse bile yardımcı olmamak lazım. Hastası vs umrumda değil..biz de düştük hastaneye ama kimseye hakaret etmedik. Saygı çerçevesinde oturur derdini anlatırsın. Yok hastam var yok bilmemne. Gerçekten hastasını düşünen çözüm arar, ilgisi olmayan birine hakaret etmez.
Yardımcı olmaya da çalıştım, yönlendirdim de. Adam tuttu illa arayacaksın telefonu da bana vereceksin diye.

Sinirimden ağlıyorum şu an. İç döküp rahatlamak istedim. Ben özel bi hastanede hasta kayıtta çalışıyorum. Bu sabah bi adam geldi hastası varmış yoğun bakımda dahili telefondan arayıp ona vermemi istedi durumunu sormak için. Ben de bunun yasak olduğunu saat 9da doktorunun geleceğini ona sorması gerektiğini söyledim. Adam çok sinirlendi ısrar kıyamet acile gönderdim ordaki doktorla irtibata geçin diye. Ne gerizekalı bıraktı ne mal bıraktı bağırdı çağırdı kendimi çok kötü hissediyorum. Asgari ücretle çalışıyorum ve insanların böyle kolayca aşağılamasından bıktım o kadar zoruma gidiyor ki durumum olsa bir dk hizmet sektöründe çalışmazdım. İçim bi öküz oturdu sanki anlatıp rahatlamak istedim :KK43:
ah benim canım, seni o kadar iyi anlıyorum ki, daha dün elini maskesini açıp ağzına soktuğu için dezenfektan sıkmasını rica ettiğim müşteri tarafından ne o.puluğum kaldı ne ş.refsizliğim...
insanlarla uğraşmak gerçekten çok zor...
şunu yap bunu yap diyemiyorm çünkü ben de aynı durumdayım, böyle olaylar yaşayınca tüm günüm mahvoluyor...
allah kolaylıklar versin

Zaten yoğun bakımda hastası olmasa cevabını verirdim, çözüm bulduğum halde insanların içinde beni küçük düşürdü. Ben de öylece arkasından bakakaldım. Çok zoruma gidiyor böyle şeyler çok :KK43:

işte insanların içinde seni küçük düşürmedi

kendini küçük düşürdü

o adam bağırınca kimse oradaki çalışanın gerizekalı, salak vs olduğunu düşünmez ki

sen işini yapıyorsun, kurala uyuyorsun

tv de covid alanına alınmadığı için doktor dövüp cam çerçeve indiren vardı bir tane

yani doktor mu hatalı hastabakıcı mı güvenlik mi

tabii ki covid alanına girmeye çalışan

bir de yaptığınız iş, aldığınız ücret ile ilgili değil bunlar, o tarz insanlar her meslekten insanlara saldırır

yarın hastasına bir şey olsa yahut doktor olumsuz bir şey dahi söylese doktora da saldırır

kendinize inanın, kimse bu tarz davranışlar ile sizin değerinizi düşüremez

Geçmiş olsun. Disarida olduğunuz surece bunlarla karsilasirsiniz. Otobuste, metroda, yururken, bankada, sırada, hastanede, her yerdeler.
Kendinizi kotu hissetmeyin. O dedi diye mal, gerizekali olmadiniz. Tam tersi kendini rezil etti. Bir kahve icin kendinize gelirsiniz. Varsa guvenlik görevlisi bildirin bir dahaki sefere

Yoğun bakımda hastasi olmasi bahane olamaz.

hakaret için hiçbir şey bahane olamaz ama annesi çok fazla acil ve yoğun bakım gezmiş biri olarak ne yazık ki doktorundan personeline çirkin davranan bir sürü insan da var hastanelerde.
ha ben hakareti tercih etmedim, her seferinde direkt ilgili mercilere şikayet ilettim.
adamı savunur gibi olmak istemiyorum ama o ana kadar belki orada başka birilerinden olmayacak laflar da duymuş olabilir. zaten üzgünken daha da gerilmiş olabilir.
öyleyse de şikayet etsin gidip elbette. ama tekrar ediyorum hastane personelleri de, doktoru hemşiresi dahil, malesef her zaman sütten çıkmış ak kaşık olmuyorlar.
şöyle bir örnek vereyim, annem çok ağrısı varken hareketleri sert olan bir hemşireye "lütfen yavaş hareket eder misiniz, canım çok yanıyor" dedi ve hemşire "bundan mı canın yanıyor, amma tatlıymış canın, bak asıl nasıl acıyor" diyip iğneyi öyle bir sapladı ki ben zıpladım yerimde.
belki adamın gerginliğinde böyle şeylerin payı vardır..

hastaya değer veren sağlık personellerini tenzih ediyorum. ama ben böyle çok örnek yaşamış biri olarak hasta yakınlarının nasıl gerildiğini de çok iyi biliyorum.

Zaten yoğun bakımda hastası olmasa cevabını verirdim, çözüm bulduğum halde insanların içinde beni küçük düşürdü. Ben de öylece arkasından bakakaldım. Çok zoruma gidiyor böyle şeyler çok :KK43:
Arkadaşım o bir tek kendini küçük düşürdü. Seviyesini, kalitesini ortaya koydu. Kimse onun dediği sıfatları size yakıştırmıyor, ya da üzerine atlayıp iki yumruk atarak gururunuzu korumanızı beklemiyor. Algınızı değiştirin ki boş yere kendinizi üzmeyin.

hakaret için hiçbir şey bahane olamaz ama annesi çok fazla acil ve yoğun bakım gezmiş biri olarak ne yazık ki doktorundan personeline çirkin davranan bir sürü insan da var hastanelerde.
ha ben hakareti tercih etmedim, her seferinde direkt ilgili mercilere şikayet ilettim.
adamı savunur gibi olmak istemiyorum ama o ana kadar belki orada başka birilerinden olmayacak laflar da duymuş olabilir. zaten üzgünken daha da gerilmiş olabilir.
öyleyse de şikayet etsin gidip elbette. ama tekrar ediyorum hastane personelleri de, doktoru hemşiresi dahil, malesef her zaman sütten çıkmış ak kaşık olmuyorlar.
şöyle bir örnek vereyim, annem çok ağrısı varken hareketleri sert olan bir hemşireye "lütfen yavaş hareket eder misiniz, canım çok yanıyor" dedi ve hemşire "bundan mı canın yanıyor, amma tatlıymış canın, bak asıl nasıl acıyor" diyip iğneyi öyle bir sapladı ki ben zıpladım yerimde.
belki adamın gerginliğinde böyle şeylerin payı vardır..

hastaya değer veren sağlık personellerini tenzih ediyorum. ama ben böyle çok örnek yaşamış biri olarak hasta yakınlarının nasıl gerildiğini de çok iyi biliyorum.
O an hastaneyi ayağa kaldırırım.
Gucumun yettigi her yere de sikayet ederim ama haklıyken haksiz duruma dusmek hakaret/siddete başvurmak

Bu konu suistimale cok acik. Buna anlayış gosterirsek onune gelen kendinde bu hakki görür. Cunku inanin bahane bulmak cok kolay.

Siz de bilirdiniz o hemsireye hakaret etmeyi, yapmamışsınız. Sizin anneniz daha mi az kıymetliydi? Hayır.
Siz kendinize hakim olabiliyorsunuz, cunku kontrolünüz var. Olmasi gereken🤷🏻‍♀️

Terbiyesiz insan... caninizi sıkmayın ben de hastanedeyim böyleleri ile konusmuyorum muhatap olmuyorum isleri konusunda da yapilmasi gerekeni yapip gram yardim etmiyorum. Yol sorsa onu bile tarif etmem naparsa yapsin.
Ama devletin doktora hemsireye saldiran serefsizlerin saglik güvencesini iptal etmesi lazim bakalim o zaman yapabiliyor mu? Biktim yemin ederim meslegimden soğudum bir cok doktor bu saygisizlar yuzunden yurtdışı düşünüyor.

Emin olun burdaki yazilan bizim yasadiklarimizin 10da 1 i değildir. Coronada zaten anamiz ağladı, hala daha canimizdan bezdik evime gitmeyeli ailemi gormeyeli sayamayacagim aylar oldu, bu kadar fedakarligin ustune insanlardan bu muamele, her seyi bırakıp gidesim geliyor.

Kendimi çok ezik hissediyorum. Sanki herkes bana her şeyi söyleme hakkına sahipmiş gibi. Okudum atanamadım her şey benim suçummuş hak ediyormuşum gibi geliyor

şimdi bu hislerden kurtulun

ne okudunuz bilmiyorum ama atansanız da aynı tarz insanlar çevrenizde olmayacak mı

öğretmenlere maaşın benim vergimle ödeniyor deniyor burada bile

lütfen kendinizi işiniz, maaşınız vs nedeni ile ezik görmeyin ve bu tarz davranışları bu nedenle çektiğinizi düşünmeyin

o adam o an orada başhekim olsa idi de aynı tepkiyi verirdi

Saçmalama lütfen ya senin sorunun değil ki!
Bu insanın kendi karakteri ve ruhsal durumu ile alakalı. Doktor da olsan öğretmen de olsan savcıda olsan avukat da olsan bazen bu hakaretleri çok güzel yiyorsun.

Sinirimden ağlıyorum şu an. İç döküp rahatlamak istedim. Ben özel bi hastanede hasta kayıtta çalışıyorum. Bu sabah bi adam geldi hastası varmış yoğun bakımda dahili telefondan arayıp ona vermemi istedi durumunu sormak için. Ben de bunun yasak olduğunu saat 9da doktorunun geleceğini ona sorması gerektiğini söyledim. Adam çok sinirlendi ısrar kıyamet acile gönderdim ordaki doktorla irtibata geçin diye. Ne gerizekalı bıraktı ne mal bıraktı bağırdı çağırdı kendimi çok kötü hissediyorum. Asgari ücretle çalışıyorum ve insanların böyle kolayca aşağılamasından bıktım o kadar zoruma gidiyor ki durumum olsa bir dk hizmet sektöründe çalışmazdım. İçim bi öküz oturdu sanki anlatıp rahatlamak istedim :KK43:
Her kurumda ve her iş yerinde oluyor maalesef ben memurum o durum kendimde yaşıyorum.İnsanlar yaptıkları için üzülmeyin o kişi karaktersiz çıktı sadece...

O kişinin kabalığı ile insanlıktan nasibini almamış haliyle sizin görevinizin hiç ilgisi yok. Doktor da olsanız aynı şekil de konuşurdu o kişi.
Kötü söz sahibinindir, gerçekten de öyle.

Asgarî ücretle çalışmanızın asagilanmanizla bi alakası yok bundan emin olun doktorlar da asagilaniyo , öğretmenler de asagilaniyo. Herkes bıktı ama maalesef yapacak bişey yok

yeri geliyor doktoru hemşireyi darp ediyor hatta öldürüyorlar. sakin olun ben de çok maruz kalıyorum ama yapacak hiçbir şey yok. ben ilk zamanlar ağlardım sinerdim sonra tartışıp cevap vermeye başladım ama mesleğimde tecrübe kazandıkça gülüp geçmeye anında yok saymaya başladım. allah sağlık çalışanlarını korusun

Allah yardımcınız olsun birde böyle zamanlarda herkes gergin sinirli , boşverin o insan müsvettesini de onun demesiyle gerizekalı mal olmuyorsun ,kendini içinden rahatlat bi dua oku sakinleş hatta içinden sensin gerizekalı de iyi gelicekse ,hayırlı işleriniz olsun rabbim öyle insanlarla karşılaştırmasın bidaha

Terbiyesiz insan... caninizi sıkmayın ben de hastanedeyim böyleleri ile konusmuyorum muhatap olmuyorum isleri konusunda da yapilmasi gerekeni yapip gram yardim etmiyorum. Yol sorsa onu bile tarif etmem naparsa yapsin.
Ama devletin doktora hemsireye saldiran serefsizlerin saglik güvencesini iptal etmesi lazim bakalim o zaman yapabiliyor mu? Biktim yemin ederim meslegimden soğudum bir cok doktor bu saygisizlar yuzunden yurtdışı düşünüyor.

Emin olun burdaki yazilan bizim yasadiklarimizin 10da 1 i değildir. Coronada zaten anamiz ağladı, hala daha canimizdan bezdik evime gitmeyeli ailemi gormeyeli sayamayacagim aylar oldu, bu kadar fedakarligin ustune insanlardan bu muamele, her seyi bırakıp gidesim geliyor.
Sormayın ya.. Ben çalışıp aileme bakıyorum, bakmam gereken bir annem bir kızkardeşim var. İşime de mutlu gelmek istiyorum. Normalde çok pozitif bir insandım bu pandemi sürecinde çalıştığım hastanenin bana hiçbir koruma-tedbir almamasından dolayı zaten soğudum. Günde 400-500 insanla muhatabım ve maske dışında hiçbir tedbir almadılar. Sırf işe ihtiyacım olduğundan dolayı ses çıkarmıyorum. Üstüne de böyle insanlarla muhatap olunca kalbim çok kırılıyor :(

Canım iş vardıda biz mi çalışmadık.Her yerdeler .O insan karaktersız siz aglamayın modunuxu dusurmeyın.

Aaa lütfen öyle düşünme. Devlette çalışıyorum, oldukça da ağırlığı olan bir yer, ona rağmen böyle densiz insanlar tarafından düzenli olarak hakaret yiyorum :)
Bu insan yoğun bakımda hastası olmasa da benzer şekilde davranırdı emin ol. Durumun bulunduğun yerle ya da ststünle ilgisi yok. İnsanların insan olamamasıyla ilgisi var. Gül geç lütfen, düşünme artık. Gününü zehir etme bu densiz yüzünden.

sanirim ilk kez başınıza gelmiş bu durum o yüzden etkisinde kalmışsınız.
etrafta bu tarz insanlar o kadar çok ki o onlarin terbiyesizligi
onlarin mal demesiyle mal salak demesiyle salak olmuyoruz.

Back
X