Sabah sabah temizlik kavgası

savrukzeynep

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
6 Nisan 2014
1.704
1.735
133
Dünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Arkadaş nickimdeki savruk kelimesi, zihnimde cok fazla düşünce uçuşması olup zihnimi bi türlü toparlayamadigim için, hesabi acarken (taa 2014te) o an aklima öyle geldi ve öyle yazdım. Nickimi olayla bağdaştıran arkadaşlar oldugu icin aciklayayim dedim.
Not:Yorumlarda fazlaca soruldugu icin aciklayayim; çalışıyorum.

Son düzenleme:
Acaba nickiniz sizin genel halinizi yansıtıyor olabilir mi? İnsan kendine niye savruk der ki?

temizlik kaygısı varsa buyursun

hatta odaya girip biraz daha özenli süpür derim tozda al sevmem ben tozu derim

böyle eşe böyle muamele taktığını görünce daha çok psikolojik baskıyla gelecektir

temizliği severim ama dayatırsa ona göre muamele etmeyide bilirim/bilmeliyiz

Nick olayina takildim bende
Yani hic kimse evi daginik gormek istemez. Bende istemem bayan oldugum halde. Calisiyorsan orasi ayri ama evdeykende tum gun napacaksin temizlik olmadan? Buda bi tarsilir konu

Siz derin sularda mısınız ?
Evet denizi ve derin sulara dalmayı çok severim.
Ayrıca evim kirli veya dağınıksa gönül rahatlığıyla kahvaltı edemem.
Demek ki eşiniz size göre ev temizliğini daha fazla önemsiyor.

Nick olayina takildim bende
Yani hic kimse evi daginik gormek istemez. Bende istemem bayan oldugum halde. Calisiyorsan orasi ayri ama evdeykende tum gun napacaksin temizlik olmadan? Buda bi tarsilir konu
Evet çalışıyorum. Dün ve bugun temizlik yapma günü. Ama isler hic bitmiyor ki. Zaten dunden beri kac posta camasir attim. Cocuga tuvalet egitimi veriyorum, sürekli işiyor kaka yapiyor. Onu banyo yaptir, biseyler yedir... ki zaten temizlik yapicam normalde ama o öyle teftis eder gibi beni takip edince hic yapasim gelmiyor.

baska bir seye kızdı da bu da üstüne mi geldi?
ev hanımı mısınız?
ev genelde bu sekilde mi?
eşiniz aşırı titiz mi normal mi?

bunu siz istediğiniz için gerekli olduğu için yapmalısınız biri size dikte ediyorsa ve sizinle aynı koşullardaysa buyur sen yap demek lazım

baska bir seye kızdı da bu da üstüne mi geldi?
ev hanımı mısınız?
ev genelde bu sekilde mi?
eşiniz aşırı titiz mi normal mi?
Çalışıyorum. Ev genelde böyle degil tabiki. Su an daginiklik yok zaten, yerlerin süpürülüp silinmesi gerekiyor. Esim de yitiz hakkaten, basak burcu. Ama titiz derken yani kiyafetlerini coraplarini ortaya cikaran bi tip. Temiz gormek istiyor sadece.

Çalışıyormuşsun. Bir de çocuk var. Öyleyse senden temizlik beklemeye hakkı da yok. Yaparsın yapmazsın. Sabah hazırlanan kahvaltıda surat yapıyorsa hiç üstüne düşmeyeceksiniz. Kalksın yapsın. Hatta şurayı da süpür diye direktif verin. Ev işleri size mi ait? İş bölümü yapmalısınız. Eşiniz ev temizliği yapmıyorsa yardımcı almalısınız. Bu kadar yüz vermeyin.
Ben çalışıyorum. Eşimden biraz daha az çalışıyorum denebilir. Evi süpürüp silmek eşime aittir. Ütü yemek mutfak vs benim işim. Onda bile ara ara yardım eder.

Acaba nickiniz sizin genel halinizi yansıtıyor olabilir mi? İnsan kendine niye savruk der ki?

gayet tabi soyadı olabilir. buraya isim-soyisim olarak kaydolan birçok insan var.

değilse de konuyla alakasız zaten benim nickim de sassy yassy mesela kendime arsız diyorum demek ki.

Keşke vakti zamanında adil bir görev paylaşımı yapıp buna her halükarda sadık kalsaydınız. Yoksa annesinin hizmetçi olarak kullanıldığını görerek büyüyen bir erkeğin (bunu toplum yapımızdan yola çıkarak var sayıyorum) sizi de zamanla bir ev kölesi haline getirmeme ihtimali çok düşük.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…