- 17 Ağustos 2011
- 25.645
- 163.327
- 798
- Konu Sahibi savrukzeynep
-
Haklısınız. Sakin anlarinda düzgünce konuştuğumuzda beni hakli buluyor. Temizlige filan da hic yardim etmeyen bi tip degil, hakkini yemeyeyim. Ama gel gör ki bazen yine de böyle kavgalar yaşıyoruz. Içinde bulunduğu durum tam bir 'dengesizlik' hali. Aklıyla mantığıyla düşününce beni hakli buluyor. Ama bazen de evin temizlenmemiş oldugu anlarda fitili atip kırıcı olabiliyor. Annesi, ablalari filan hep asiri temiz titiz insanlar, onlardan göre göre öyle alismis, normali o sanıyor. Ben o kadar günü gününe temizlik yapabilen bi insan değilim. Yaparim ama mesela bugun moralim bozuktur yapmam. Tam bi disiplin icinde yasayamam, yapım böyle... ama o da bunu kaldiramiyor, öteki türlüsüne alışık çünkü. Yani sizin anlayacağınız, kısır döngü...Yani barıştık demişsinizde!
Sorun halloldu mu?
Eşiniz yarın da peyniri unutmuşsun diye kavga çıkarmasın??
Üstü örtüldükçe birdaha ki sefere artarak gelir problemler
Detaylıca konuşun bu konuyu
Ve düzene girsin bazı şeyler
Hem çalışıp hem evi çekip çevirmek tek başına altından kalkılabilecek bişey değil!
Ay bu yorumu görümcem okumaz inşaallahHaklısınız. Sakin anlarinda düzgünce konuştuğumuzda beni hakli buluyor. Temizlige filan da hic yardim etmeyen bi tip degil, hakkini yemeyeyim. Ama gel gör ki bazen yine de böyle kavgalar yaşıyoruz. Içinde bulunduğu durum tam bir 'dengesizlik' hali. Aklıyla mantığıyla düşününce beni hakli buluyor. Ama bazen de evin temizlenmemiş oldugu anlarda fitili atip kırıcı olabiliyor. Annesi, ablalari filan hep asiri temiz titiz insanlar, onlardan göre göre öyle alismis, normali o sanıyor. Ben o kadar günü gününe temizlik yapabilen bi insan değilim. Yaparim ama mesela bugun moralim bozuktur yapmam. Tam bi disiplin icinde yasayamam, yapım böyle... ama o da bunu kaldiramiyor, öteki türlüsüne alışık çünkü. Yani sizin anlayacağınız, kısır döngü...
Aciklamalariniz isiginda yaziyorum ki normalde de hakki yok da calisiyorsaniz hic hakki yok boyle bir beklentiye. Birak kendi yapsin ama size de tavsiyem eger kendiniz yapamiyorsaniz hic kasmayin yardimci alin ne ruhunuz yorulur ne de bedeniniz.Dünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Arkadaş nickimdeki savruk kelimesi, zihnimde cok fazla düşünce uçuşması olup zihnimi bi türlü toparlayamadigim için, hesabi acarken (taa 2014te) o an aklima öyle geldi ve öyle yazdım. Nickimi olayla bağdaştıran arkadaşlar oldugu icin aciklayayim dedim.
Not:Yorumlarda fazlaca soruldugu icin aciklayayim; çalışıyorum.
O nasıl gıcık bir yorum öyleDemekkı pissin
Ben bi dönem her hafta temizlikçi aldım,aylık 600 tl civarı temizliğe verdik,sonra şikayet eder gibi oldukça birlikte temizlik yaptık,o temizlik yaparken aa çok acıktım ben yemek yapayım diye ona iş kitledim,bizzat yaşadı ne zor olduğunu anladı,her daim temiz bi ev için ödemesi gereken parayı vermesi gereken emeği de,o zaman da takdir ediyordu da çok anlamıyordu olayı şuan cidden bilerek takdir ediyor,şuan iki işte çalıştığı için ona temizlik yaptırmıyorum mesela gayet mutlu tek işe döndüğünde hersey eski haline dönecek ben de çalışıyorum çünküHaklısınız. Sakin anlarinda düzgünce konuştuğumuzda beni hakli buluyor. Temizlige filan da hic yardim etmeyen bi tip degil, hakkini yemeyeyim. Ama gel gör ki bazen yine de böyle kavgalar yaşıyoruz. Içinde bulunduğu durum tam bir 'dengesizlik' hali. Aklıyla mantığıyla düşününce beni hakli buluyor. Ama bazen de evin temizlenmemiş oldugu anlarda fitili atip kırıcı olabiliyor. Annesi, ablalari filan hep asiri temiz titiz insanlar, onlardan göre göre öyle alismis, normali o sanıyor. Ben o kadar günü gününe temizlik yapabilen bi insan değilim. Yaparim ama mesela bugun moralim bozuktur yapmam. Tam bi disiplin icinde yasayamam, yapım böyle... ama o da bunu kaldiramiyor, öteki türlüsüne alışık çünkü. Yani sizin anlayacağınız, kısır döngü...
Temizle cok guzel oldu eline saglik deyip bi kova su koysaydın önune .Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim.
Hayat müşterektir, bırakın o da temizlesinDünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Arkadaş nickimdeki savruk kelimesi, zihnimde cok fazla düşünce uçuşması olup zihnimi bi türlü toparlayamadigim için, hesabi acarken (taa 2014te) o an aklima öyle geldi ve öyle yazdım. Nickimi olayla bağdaştıran arkadaşlar oldugu icin aciklayayim dedim.
O kadar temizliğe titizliğe alışıksa kendi yapsın o zaman.Haklısınız. Sakin anlarinda düzgünce konuştuğumuzda beni hakli buluyor. Temizlige filan da hic yardim etmeyen bi tip degil, hakkini yemeyeyim. Ama gel gör ki bazen yine de böyle kavgalar yaşıyoruz. Içinde bulunduğu durum tam bir 'dengesizlik' hali. Aklıyla mantığıyla düşününce beni hakli buluyor. Ama bazen de evin temizlenmemiş oldugu anlarda fitili atip kırıcı olabiliyor. Annesi, ablalari filan hep asiri temiz titiz insanlar, onlardan göre göre öyle alismis, normali o sanıyor. Ben o kadar günü gününe temizlik yapabilen bi insan değilim. Yaparim ama mesela bugun moralim bozuktur yapmam. Tam bi disiplin icinde yasayamam, yapım böyle... ama o da bunu kaldiramiyor, öteki türlüsüne alışık çünkü. Yani sizin anlayacağınız, kısır döngü...
Kullanıcı adını değiştirebiliyorsun.Dünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Evet biliyorum da sırf üyeler begenmedi diye degistirmek... bilemedim...Kullanıcı adını değiştirebiliyorsun.
Savruk olmak kötü değil ki canım benim.Evet biliyorum da sırf üyeler begenmedi diye degistirmek... bilemedim...
Çalışıyormuşsunuz, bütün hafta işte yoruluyorsunuz, eşiniz ev işlerinde size yardım edeceğine surat mı asıyor? Madem temizlik o kadar önemli ya size yardımcı baksın veya o süpürsün siz silin, bir temizlik için kavga çıkarmakta tuhaf.Evet biliyorum da sırf üyeler begenmedi diye degistirmek... bilemedim...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?