Dünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Arkadaş nickimdeki savruk kelimesi, zihnimde cok fazla düşünce uçuşması olup zihnimi bi türlü toparlayamadigim için, hesabi acarken (taa 2014te) o an aklima öyle geldi ve öyle yazdım. Nickimi olayla bağdaştıran arkadaşlar oldugu icin aciklayayim dedim.
Not:Yorumlarda fazlaca soruldugu icin aciklayayim; çalışıyorum.