• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabah sabah temizlik kavgası

Bu durumu konuşmalısınız
ortak yapılacak işler
günlük rutinler

Ben yaz dönemi çok yoğun çalışıyorum
eşim ilk zamanlar söyleniyordu
evde yemek yok düzen yok gibisine
bende keyfimden bu hale gelmediğini açıkladım
şimdi o beni motive eder :)

Evimi tabiri caizse b*k götürüyor suanda ve eşimden birşey duysaydım hiç yapmazdım aksine halledilir boşver diyen bir eşe sahibim çünkü elimde yara vardı deterjanla iş yaptıkça azdı ve yaptırmadı kendisi ki böyle olmadı gerektiğini düşünüyorum
Ben bu kdr titizlik hastası insanlara uyuz oluyorum kalk yap o zaman yani

Hemen bir kamu spotu yapalım, lütfen erkek çocuklarına ev işlerine yardım etmeyi daha çocukken öğretin, önce annelerine sonra eşlerine yardım etmeyi öğrensinler, eşleri ister çalışan kadın ister ev kadını olsun fark etmez, hayat müşterektir ve ev işi birlikte yapılır.

Hemen bir kamu spotu yapalım, lütfen erkek çocuklarına ev işlerine yardım etmeyi daha çocukken öğretin, önce annelerine sonra eşlerine yardım etmeyi öğrensinler, eşleri ister çalışan kadın ister ev kadını olsun fark etmez, hayat müşterektir ve ev işi birlikte yapılır.
Erkek analarina duyurulur :KK51:

Kesinlikle doğru tespit

Erkek analarina duyurulur :KK51:
Bence de duysunlar ve oğullarına öğretsinler.

Durum tespit yapalım.
Kadın:
İşyerinde çalışır,
Evde temizlik yapar, yemek yapar, alışveriş yapar,
Çocuk bakar,
Eşi ve eş ailesini idare etmek için çabalar,
Evin, çocukların ve hayatın yükünü sırtlanıp sorumluluk alır,
Eşe psikologluk yapar,
Kayınvalideye gelinlik ve hizmet işlerini aksatmamak için elinden geleni yapar.
(Listede eksik varsa ilave yaparsınız :-) )

Erkek:
İşyerinde çalışır ve sadece bunu öne sürerek sürekli ne kadar yorgun olduğunu, dinlenmek istediğini, eve geldiğinde güleryüz istediğini, dırdır edilmemesini, itaat edilmesini ister ve tüm sorumluluğu bundan ibarettir.

Durum tespit yapalım.
Kadın:
İşyerinde çalışır,
Çocuk bakar,
Eşe psikologluk yapar,

Erkek:
İşyerinde çalışır ve sadece bunu öne sürerek sürekli ne kadar yorgun olduğunu, dinlenmek istediğini, eve geldiğinde güleryüz istediğini, dırdır edilmemesini, itaat edilmesini ister ve tüm sorumluluğu bundan ibarettir.

Aslında bizler de var Mune bu bana bir kere çemkirdi eve geldim huzur yok diye peki dedim her istediğini yapıp yatakodasına çekildim o eve geldikçe gerektiğinden fazla konuşmadım 1 hafta yemeği birlikte yedik ama bir baktım devamlı haber izliyorum diyen adam gitti senin oturup konuşamıyoruz diyen adam geldi saat 6 dan sonra yatakodasından çıkmadım adam 1 saat sonra gelip yattı yanıma bende video izliyorum halim yok diyip devam ettim neden böyle yapıyorsun diyince dırdır yapmamı istemediğin için sana huzur ortamı sağlıyorum dedim suratı değişti biz bayanlar biraz aklımızı kullanacağız

Durum tespit yapalım.
Kadın:
İşyerinde çalışır,
Çocuk bakar,
Eşe psikologluk yapar,

Erkek:
+1000
Hatta bi de güzel bakimli ve seksi olmamız da şart. Onu unutmayalim.

Dünden beri evi temizlememisim diye kahvaltida bana surat yapti. Susuyor, yüzüme bakmiyor. Ekmek alirken simit de almis. Tesekkur ederiz, guzel dusunmussun dedim cevap yok. En son dayanamadim. Kahvalti hazirladigim icin ellerime saglik ama keske hazirlamasaydim karsiliginda surat buldum dedim. Hazirladigin seyi yememi istemiyorsan yemem, kalkabilirim dedi ve kalkti. Yalniz zaten iyice yemişti, karni doymustu artık:) sonra diger odadan elektrik supurge sesi geldi. Yapma, senin yaptigin temizligi istemiyorum filan dedim. Ya sus gibisinden biseyler soyledi. Sonra baktim sadece kendi oturacagi odayi süpürmüş. Bizim bi bos oda var; orada sadece ütü yapiyorum, masa sandalye ve bi kutuphane var. Sabah bazi kiyafetlerini ütülemiştim. Orda duruyodu ütülü kiyafetler. Onlari görünce utanmadi mi acaba? Bi temizlik yapilmadi diye evin huzurunu kaçırıyor. Sanki ben maasli uşağıyım. Bu gibi sorunlari yasayanlar çözümü var mi? Aşabilen var mi?
Arkadaş nickimdeki savruk kelimesi, zihnimde cok fazla düşünce uçuşması olup zihnimi bi türlü toparlayamadigim için, hesabi acarken (taa 2014te) o an aklima öyle geldi ve öyle yazdım. Nickimi olayla bağdaştıran arkadaşlar oldugu icin aciklayayim dedim.
Not:Yorumlarda fazlaca soruldugu icin aciklayayim; çalışıyorum.
Konuşun anlaşın iş paylaşımı yapın madem. Adamın temzlk takıntısı olabilr. Şmdi evi de görmüyorz. Norml bi durumda olablr eşiniz abartıyo da olablr. Zaten çocuk yoksa bi ev hemen pislenmez ki. Bi hafta onda bi hafta sizde. Ne biliym bu şeklde anlaşılablck birisyse tabi

Ben etrafimda tum erkeklere is yaptirmaya calisiyorum annem tam tersidir erkege yaptirmaz kendi yapmis hep ama erkek kardeslerime siz de yapin evlenince de esinize yardim edin der.Zamaninda oyle yetistirdigi icin pisman.Kardesimden cay isterim, bulasik makinesini yerletirmesini sofrayi toplamasini vs isterim.Eski esimede arada yaptirirdim cekinmeyin ya yaptirmaya emin olun incileri dokulmuyor kimsenin.Tabi emir diliyle degil tatli dille alistirin cok normal oldugunu soyleyin ve cevreden ornekler verin.

Back
X