• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sabah uyandim elimde ve ayagimda kina lekesi var cok korktum :(

Eskiden biri daha böyle bir konu açmıştı olay 3 harfliler muhabbetine dönmese bari
korkmanıza gerek yok bir çeşit mantar olabilirmiş en iyisi doktora görünün bir krem filan verir muhtemelen

Bu konudan birçok kez açıldı
Bir çeşit mantar türü o elinizde ayağınızda çıkan
Siz olayı mistikleştirip kına diyorsunuz
Bir doktora görünün

Geçmiş olsun, doktora git

Oyle yapayim int oyle yorumlar varki en son dinsiz imansiz yazmislar :) kina kokuyordu mantara bak beni kandiriyor

Hani Kına Gecesin'de alkollü alkollü kına yaktırdınız da sabah unutmuş olarak mı uyandınız dedim. :KK48: İnsanlar alkollüyken öyle şeyler yapıp sonra hatırlamıyorlar ki. Şaka biryana şimdi internete baktım da o kadar çok kişi var ki aynı şikayetten muzdarip. Mantar denmiş, içini rahatlatacaksa. :)

Hani Kına Gecesin'de alkollü alkollü kına yaktırdınız da sabah unutmuş olarak mı uyandınız dedim. :KK48: İnsanlar alkollüyken öyle şeyler yapıp sonra hatırlamıyorlar ki. Şaka biryana şimdi internete baktım da o kadar çok kişi var ki aynı şikayetten muzdarip. Mantar denmiş, içini rahatlatacaksa. :)

Sende annem gibi aksam kinaylami oynadin diyor sanki 5 yasinsayim :) bilmiyorum mantar kismi iyi tarafi bende mantardir diyorum :)

Sende annem gibi aksam kinaylami oynadin diyor sanki 5 yasinsayim :) bilmiyorum mantar kismi iyi tarafi bende mantardi
mantar demek zorundayız öbür türlüsü korkudan ölürüz ya :KK43:(

evet inanc olmasa sorun drgilde birde inaninca urkutucu :)

Bir çeşit mantardır,adınada tinea nigra denir,korkulacak birşey yok bir kaç güne geçer.

Sanirim inanctan kaynakli belkide kwndi kuruntumuz bilemiyorum artik neyse ne ben iyi dusunuyorum meleklerden yanayim yani♥♥♥:-D

genellikle el ve ayaklarda cikar ,gorunumu kina gibi olur hatta kokuda olabilir bu mantar cesidine tinea nigra denmektedir agri sizi olmaz deride soyulmada olmaz .Bir doktora gidip baktirin krem verebilirler.Ayrica korkmayin 2-3 gune gecer lekeler. Hastalık ile alıntı aşağıda bir göz atarsınız, doktora gidin mutlaka . Çook geçmiş olsun :cool:

Tinea Nigra
Tinea nigra Hortaea werrıeckii (Pnaeoaf1f1ellom!!ces werrıeckii, Exopniala werrıeckii, Clados porium werrıeckii) tarafından oluşturulan yüzeyel mantar hastalığıdır. Tropikal bölge lerde daha yaygındır. Çocuklarda, genç erişkinlerde ve kadınlarda daha sık görü lür. Tinea nigra, ekrin ter bezlerinin yoğun olduğu vücut bölgelerinde yoğunlaşır. Bu nedenle terleme risk faktörü olabilir. Toprak, tahta vb. materyallerden travmatik inokülasyonla stratum korneuma mantar yerleşir. inkübasyon süresi iki-yedi haftadır. Semptomsuz, kozmetik bir en feksiyondur. Lezyon tek ya da çok sayıda, keskin sınırlı, ağrısız, açık kahverengi-si yah makül şeklindedir. Başlangıçta küçük olan lezyon büyüdükçe düzensiz bir şe kilde haftalar, aylar içinde merkezden çevreye doğru genişler. Tipik olarak lezyon avuç içinde ya da ayak tabanında yerleşir, tırnak ya da parmak tutulumu da görü lebilir. Enflamasyon ve pullanma yoktur.

Tinea nigrada KOH ile mikroskobik incelemede dallanan, sık bölmeli, düzensiz hiflerin görülmesi ve kültür tanıda yardımcıdır. Ayırıcı tanıda Addison hastalığı, melanotik nevus, displastik nevus, melanoma ve sifiliz akılda tutulmalıdır. Tedavi, enfekte stratum korneumun mekanik ya da kimyasal yöntemlerle uzak laştırılması temeline dayanır. Bu amaçla topikal tedaviler uygulanır. Genellikle ti nea nigra tekrar etme eğiliminde değildir.

Back
X