Sabahları 5 aylık hamileyim, akşamları 8 aylık.

cerebrum77

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2009
1.833
700
163
Gaz problemi yüzünden hamileliği zor geçen var mı benim gibi?

Sabah kalkınca herşey gayet normal (odadaki koku hariç:30:) amaaaöğleye doğru başlıyorum balon gibi şişmeye ve nihayet akşam artık karnım burnuma çıkıyor.

Ne yapmalı ne etmeli? var mı bu kadar gazlı hamile aranızda?

Yediklerinize,içtiklerinize ve mevsim geçişindeki
bu hava değişikliği yüzüden üşütmemeye,özellikle ayaklarınızı
üşütmemeye dikkat etmelisiniz.Kuru bakliyatları
pişirirken gaz yapmaması için içine mutlaka birkaç tane sarımsak atarsanız
dokunmaz..

Ben de öyle geçirdim. Ben aslında normalde de gazlıyımdır ama hamilelikte tavan yapmıştı. Yapacak pek birşey yok, üşütmeyin, yediklerinize dikkat edin, süt içiyorsanız soğuk değil ılık için.

:))))))) Oğlumda da gazım vardı ama bu bi başka sanki, hani yırtıklar bebekten değil de gazdan olacak bu sefer o derece.

Napalım ağustosa ne kaldı şunun şurasında:49:

Canim ben hamile degilim ama gaz probleminden a$iri sikayetciydim.Ögleden sonra karnim hep davul gibi olurdu.Hem agrida olurdu.Bir gün bir arkadasim dediki sende laktoz problemi olabilir.Doktorda test yaptir.Gittim yaptirdim ve gercekten Laktoz intolerans cikti bende.Yani $ükür alerji boyutunda degil ama laktozu kaldiramama durumu cikti bende.Simsi sütlerimi,yogurtlarimi,peynirlerimi laktozsuz aliyorum.O kadar rahatimki.Karnim söndü resmen.Agrilarimda gitti bayaa.Sende de belki bu problem olabilir.

Canim ben hamile degilim ama gaz probleminden a$iri sikayetciydim.Ögleden sonra karnim hep davul gibi olurdu.Hem agrida olurdu.Bir gün bir arkadasim dediki sende laktoz problemi olabilir.Doktorda test yaptir.Gittim yaptirdim ve gercekten Laktoz intolerans cikti bende.Yani $ükür alerji boyutunda degil ama laktozu kaldiramama durumu cikti bende.Simsi sütlerimi,yogurtlarimi,peynirlerimi laktozsuz aliyorum.O kadar rahatimki.Karnim söndü resmen.Agrilarimda gitti bayaa.Sende de belki bu problem olabilir.

Belki...
Aslında şu yolk testini yaptırmayı istiyorum; duyarlı olduğum besinleri başka türlü net olarak tesbit etmek çok zor.

Tamam bakliyatın gaz yaptığını biliyoruz, çiğ sebzeler de gaz yapıyor ama onun haricinde ne dokunuyor bilebilmek için bebeklere yaptığımız gibi belli bir süre tek besinle gidip deneme yapmak lazım ki çok zor:))))))

Bakalım bu ay kontrolde doktoruma söyleyeyim bu durumu. Laktoz intoleransı da olabilir dediğin gibi, hamileyken vücut yeni yeni icatlar çıkarabiliyor çünkü:)))))

:49::49::49:

Belki...
Aslında şu yolk testini yaptırmayı istiyorum; duyarlı olduğum besinleri başka türlü net olarak tesbit etmek çok zor.

Tamam bakliyatın gaz yaptığını biliyoruz, çiğ sebzeler de gaz yapıyor ama onun haricinde ne dokunuyor bilebilmek için bebeklere yaptığımız gibi belli bir süre tek besinle gidip deneme yapmak lazım ki çok zor:))))))

Bakalım bu ay kontrolde doktoruma söyleyeyim bu durumu. Laktoz intoleransı da olabilir dediğin gibi, hamileyken vücut yeni yeni icatlar çıkarabiliyor çünkü:)))))

:49::49::49:

Evet canim bence kesinlikle yaptir.Daha önce niye doktora gitmedigim icin kizmistim kendime.Ama simdi rahatim.

Back
X