Sabahları Ağız kokusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bütün önerilerinizei tek tek okudum, bende de aynı sorun var yaklaşık 1 yıldır gitmedim doktora. Ondan önce ağız bakımı tedavisi yapan bir hastaneye gittim koku ölçer ile seviyenizi ölçüyorlar ve film çekiliyor. Daha sonra doktorun öngördüğü tedaviyi yapıyorsunuz diş rahatsızlıklarınız varsa. Aynı zamanda diş ipi, çinkolu diş macunu ve gargara aldım, fırçalama tekniklerini öğrendim asistandan. Ancak diş bakımımı sanırım biraz aksattım, detaylı şekilde yani. Çünkü tedavi öncesi gerçekten koku filan kalmamıştı. Tekrar kaldığım yerden devam edip bu koku problemini ortadan kaldırmayı düşünüyorum tabii en kısa zamanda doktora da giderek..

arkadaslar fıkırlerınıze cook ıhtıyacım war... sewgılımle sabah uyanınca agızım cok kotu kokuo we rahatsız oluo:( sabah agzımın kokmaması ıcın napabılırım:( noolur bısıler onerın:( ewde yapabılecegım bısı warmı.. yada urun:(

midende reflüde olabilir yani gece yediğin yiyecek asitlerinin yukarı çıkması yani dişinde iltihaplı çürüğün yoksa bence budur...

ağzınız kokuyo diye ayrılacaksa defolsun zaten biran öncede sizde kurtulun

ayrılacağını nerden çıkarttın hemen gaza gelmeyn rahatsız oluyo demiş rahatsız olması gayet doğal kimse yanında uyanan kişinin ağzı koksun istemez belki güzelce uyarmıştır bi çözüm bulması için nerden biliyorsun.
eğer dişle ilgili herşeye dikkat ettiğiniz halde koku sorunu devam ediyorsa mideden geliyordur :(

ağız kokusu şikayeti olanlar bademcik taşını da bir araştırsın internetten.

Arkadaşlar bu ağız kokusunun %90 sebebi bademcikle alakalı problemden kaynaklanıyor... 1 ay kadar önce bu sebeple doktora gittim ağzımda çürük vs yok dişlerimi sürekli fırçalıyorum diş doktorum beni k.b.b' a yönlendirdi gittim bademciklerime baktı doktor muayene etti ve sorun tamamen bademciklerimden kaynaklı.. benim bademciklerim normal bademciklere göre yapısı, dış yüzeyi daha oyukmuş ve yediğim yemekleri o oyuklarda barındırıyormuş ne kadar dişlerimi fırçalarsam fırçalıyım na kadar gargara yaparsam yapıyım çıkmıyor.. hatta kendimde farkediyorum bademciklerimin yüzeyinde (tabiki bu görünür kısmı) beyaz beyaz bişeyler var.. ve bademciklerimi aldırmayı düşünüyorum.. Dr. bademciklerim alınınca sorunun tamamen ortadan kalkacağını söylüyor.. Yani ağız kokusu sorunu olanlar bademciklerini muayene ettirsin derim..

Arkadaşlar bu ağız kokusunun %90 sebebi bademcikle alakalı problemden kaynaklanıyor... 1 ay kadar önce bu sebeple doktora gittim ağzımda çürük vs yok dişlerimi sürekli fırçalıyorum diş doktorum beni k.b.b' a yönlendirdi gittim bademciklerime baktı doktor muayene etti ve sorun tamamen bademciklerimden kaynaklı.. benim bademciklerim normal bademciklere göre yapısı, dış yüzeyi daha oyukmuş ve yediğim yemekleri o oyuklarda barındırıyormuş ne kadar dişlerimi fırçalarsam fırçalıyım na kadar gargara yaparsam yapıyım çıkmıyor.. hatta kendimde farkediyorum bademciklerimin yüzeyinde (tabiki bu görünür kısmı) beyaz beyaz bişeyler var.. ve bademciklerimi aldırmayı düşünüyorum.. Dr. bademciklerim alınınca sorunun tamamen ortadan kalkacağını söylüyor.. Yani ağız kokusu sorunu olanlar bademciklerini muayene ettirsin derim..

Arkadaşım sakın bi doktorun sözüne güvenip de aldırma bademciklerini,

Bu dediğin şeyler bademcik taşı,nette araştır bak,çoğu bademciğini aldıran insan bunların yeniden tekrarladığını yazmış,

Ben de aynı sorunları yaşadım,şu an pek olmuyor nedenini tam bilmiyorum ama yediğimiz yemeklerle de alakası var bunun,

Netten bademcik taşı deyip araştırdım,ameliyat kesinlikle çözüm değil diyor çoğu kişi,

Başka doktorlara da görün derim,sonuçta sağlık bu ihmale gelmez,geçmiş olsun...

Son düzenleme:
Arkadaşım sakın bi doktorun sözüne güvenip de aldırma bademciklerini,

Bu dediğin şeyler bademcik taşı,nette araştır bak,çoğu bademciğini aldıran insan bunların yeniden tekrarladığını yazmış,

Ben de aynı sorunları yaşadım,şu an pek olmuyor nedenini tam bilmiyorum ama yediğimiz yemeklerle de alakası var bunun,

Netten bademcik taşı deyip araştırdım,ameliyat kesinlikle çözüm değil diyor çoğu kişi,

Başka doktorlara da görün derim,sonuçta sağlık bu ihmale gelmez,geçmiş olsun...

Annemde pek aldırmam taraftarı değill.. Ayrıca gittiğim dr. da öyle sıradan bir doktor değil iyi bir doktor neden yanlış yönlendirmiş olsunki?? yada alacağı ameliyat parası içinmi bunu yapmış dersin?? ama insan sağlığı bu kadar ucuz olabilir mi? Bak şimdi kafam karıştı işte.. Doktor alınınca problem ortadan kalkar dediğinde annem neden alınsın ki bedemciğin bir çok işlevi var daha farklı bir yöntem yok mu demişti ve doktor da bademciğe kadar ne dokular var ağız içinde çok işlev gören, bademciği bu kadarda büyütmeyin gözünüzde hem sırf ağız kokusu problemi için bademciklerini aldıran çok insan var hepside sonuçtan çok memnunlar demişti.. Tekrarlama olayını bende sordum çünkü küçük kardeşiminde 2 yaşında iken bademcikleri alındı ve bademcik yerleri boş olması gerekirken ellediğinde dışarıdan bile farkedilebiliyor yuvarlak yuvarlak bişiler var bizde merak edip doktora götürmüştük ve doktor bunlar lenf bezleri bademcik değil bademcik tekrar büyüme yapmaz demişti.. Ne doğru ne yalan bilemiyorum tabiki..

Annemde pek aldırmam taraftarı değill.. Ayrıca gittiğim dr. da öyle sıradan bir doktor değil iyi bir doktor neden yanlış yönlendirmiş olsunki?? yada alacağı ameliyat parası içinmi bunu yapmış dersin?? ama insan sağlığı bu kadar ucuz olabilir mi? Bak şimdi kafam karıştı işte.. Doktor alınınca problem ortadan kalkar dediğinde annem neden alınsın ki bedemciğin bir çok işlevi var daha farklı bir yöntem yok mu demişti ve doktor da bademciğe kadar ne dokular var ağız içinde çok işlev gören, bademciği bu kadarda büyütmeyin gözünüzde hem sırf ağız kokusu problemi için bademciklerini aldıran çok insan var hepside sonuçtan çok memnunlar demişti.. Tekrarlama olayını bende sordum çünkü küçük kardeşiminde 2 yaşında iken bademcikleri alındı ve bademcik yerleri boş olması gerekirken ellediğinde dışarıdan bile farkedilebiliyor yuvarlak yuvarlak bişiler var bizde merak edip doktora götürmüştük ve doktor bunlar lenf bezleri bademcik değil bademcik tekrar büyüme yapmaz demişti.. Ne doğru ne yalan bilemiyorum tabiki..

Canım ben illa ki doktor yanlış yönlendirmiştir ya da para için demiştir demiyorum sana,

Demek istediğim bademcik de bi organımız,faydası olmasa ALLAH herhalde onu boğazımıza yerleştirmezdi,

Tabiki sorun gerçekten ondan kaynaklanıyo olsa tedavi olunur aldırılır doktorların takdiridir ama çoğu insan pişman aldırdığına,iyice araştır derim ben sana,çünkü geri dönüşü yok bunun,

Eniştem de zamanında aldırmış bademciğini,oysa ki problem ses tellerindeymiş,boşuna alınmış bademciği çok acı çekmiş zamanında ve şimdi sesi kısık bi şekilde konuşuyor,

Nette araştır ona göre karar ver yani ne diyeyim,ALLAH şifa versin...

Son düzenleme:
bendede var bu sorun ne yaptıysam bir türlü geçmedi bazen uykumdan bile uyanıp dişlerimi fırçalayacakmışım gibi hissediyorum.

arkadaşlar sadece sabah uyandığımda değil, yemek yedikten kısa bir süre sonra dişimi fırçalamış dahi olsam ağzımda sürekli rahatsız edici bir koku var. sanki acıktığımda olan koku gibi. dişçiye gittim, bir sorun yok dedi, dahiliye detaylı muayene etmedi, yüzeysel baktı. bildiğim kadarıyla midemde de bir sorun yok. kalıcı çözümü bilen var mı?

arkadaşlar sadece sabah uyandığımda değil, yemek yedikten kısa bir süre sonra dişimi fırçalamış dahi olsam ağzımda sürekli rahatsız edici bir koku var. sanki acıktığımda olan koku gibi. dişçiye gittim, bir sorun yok dedi, dahiliye detaylı muayene etmedi, yüzeysel baktı. bildiğim kadarıyla midemde de bir sorun yok. kalıcı çözümü bilen var mı?

aynı sorun bende de vardı.aç olsam olmasam kokardı dişimi fırçalardım çok değil hemen gene kokardı yanımda sakızla dolaşırdım hep.sonra gittim diş doktorada bi güzel diş taşlarını temizlettirdim süper oldu ne koku kaldı ne bişi.2 ay oldu hala koku falan yok aç olsam bile yok.sabahları oluyo ama her insanda oluyodur kahvaltıdan sonra hiç bişi kalmıyo.bide diş ipi al her akşam aralarını temizle farkedeceksin diş ipiyle temizlerken gelen kokuyla ağzının kokusu aynıdır.yemek artıkları aralarda birikiyo zamanla kötü koku oluşuyo diş taşlarınıda temizlet kurtul.ben tel taktırdım diş ipi ve düzenli temizlik yapıorum.belki yeterince temizleyemediğimizden kokuyodur.

ağız kokusunun sebeplerinden bir tanesi de mide problemleri olabiliyormuş sanırım, bunu önlemek için eczanelerde ve marketlerde satılan kapsül haplar var. bir de onları dene istersen canım.

arkadaşların dediği gibi midedende olabilyormuş bende diş taşlarımı temizlettiricem şu sıralar bende rahatsız oluorum bakalım sonuç nasıl olucak ;)

dentiste diye diş macunu var sabahları oluşan ağız kokusu için akşamdan fırçalanıyor, bitkisel içerikli. ben tadını seviyorum baya

Back
X