Sabir

brunettella

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mart 2013
1.309
371
323
Almanya
Oncelikle merhaba,

1 yasinda oglum var, ama omrumu yiyor.
Herseyden mizliyor.
Oyuncaklarindan cabuk bikar. Birlikte oynariz kalkip gider. Baska biseyler veririm ondanda bikar 5 dakikada. Cizgi flim acarim sarki soylerim. 15 dakika sonra yine skilir. Disariya gezdirim eve gelir tekrar ayni.

Bu mu hayat diyorum bazen icimde kostura kostura herseyden ev isleri yemek falan cocugumda boyle yapinca, bikiyorum.

Memnun edemiyorum sanki cocugumu, napabilirim fikriniz varmi?

Dikkat bozukluğu mu var acaba bilemedim birşeyden 15dkda sıkılması falan tecrübeli anneler yazar şimdi.

E sıkılsın... sıkı can iyidir çabuk çıkmaz derdi annem :)
Siz niye bu kadar memnun etmek için çabalıyorsunuz ki?

1 yaşında çocukta dikkat bozukluğu olmaz. Fıtratı bu demekki. Yıpratmayın kendinizi. Sıkılıp ne yapıyor ki? Kendi haline bırakın bakalım neler seçecek..

1 yadindaki cocuk baska ne yapar ki?
Iki tane cocugum var , ikisi de 1 yasindayken ayniydi , saatlercr oyuncakla da oynamaz saatlercr tv de seyretmrz ( zaten seyretmesin)
Yani dogali bu bana gore
Benimkiler en fazla sureli su ile oynarlar , cok yorgunsam koyuyorum kizimin onune bir kap su , 1 saate yakin oynuyor
Onun disinda hicbirsey ile yarim saatten fazla oynamaz

1 yaşında çocukta dikkat bozukluğu olmaz. Fıtratı bu demekki. Yıpratmayın kendinizi. Sıkılıp ne yapıyor ki? Kendi haline bırakın bakalım neler seçecek..

Agliyor ozamanda.. susmuyor.. cok sinirlniyorum bazen bir benim oglum mu boyle yapiyor? Bisuru oyuncaklarida var..
Hic biriylen oynamaz..
mutfakta yemek yaparim gelir pesimden mutfak dolablarini karistir.. ondanda asla bikmaz

1 yadindaki cocuk baska ne yapar ki?
Iki tane cocugum var , ikisi de 1 yasindayken ayniydi , saatlercr oyuncakla da oynamaz saatlercr tv de seyretmrz ( zaten seyretmesin)
Yani dogali bu bana gore
Benimkiler en fazla sureli su ile oynarlar , cok yorgunsam koyuyorum kizimin onune bir kap su , 1 saate yakin oynuyor
Onun disinda hicbirsey ile yarim saatten fazla oynamaz

Tum gundur neyapiyorsunuz ozaman acaba? Bizim burda havalar kotu, kap su da veremem daha..
Bazen uyutuktan sonra bebegimi yarin nasil olucak diye oturup kara kara dusunuyorum..

Oncelikle merhaba,

1 yasinda oglum var, ama omrumu yiyor.
Herseyden mizliyor.
Oyuncaklarindan cabuk bikar. Birlikte oynariz kalkip gider. Baska biseyler veririm ondanda bikar 5 dakikada. Cizgi flim acarim sarki soylerim. 15 dakika sonra yine skilir. Disariya gezdirim eve gelir tekrar ayni.

Bu mu hayat diyorum bazen icimde kostura kostura herseyden ev isleri yemek falan cocugumda boyle yapinca, bikiyorum.

Memnun edemiyorum sanki cocugumu, napabilirim fikriniz varmi?
merhaba, cocuk pedagoguna danışabilirsiniz. bilimsel olarak fikriniz olur

Agliyor ozamanda.. susmuyor.. cok sinirlniyorum bazen bir benim oglum mu boyle yapiyor? Bisuru oyuncaklarida var..
Hic biriylen oynamaz..
mutfakta yemek yaparim gelir pesimden mutfak dolablarini karistir.. ondanda asla bikmaz
O yaş grubu öyle. Benim oğlumda oyuncak yerine merdane, yumurta fırçası, plastik mutfak gereçlerini tercih ederdi.
Gelişim bebekken başlar çok katılıyorum. Bunun için yapacağınız en güzel şey tv den uzak tutmak. Harici bırakın canı ne istiyorsa takılsın.
Açık havaya çıkarım bol bol seviyorsa..
toprakla suyla oynamayı sever çocuklar. Havalar da güzel artık.

O yaş grubu öyle. Benim oğlumda oyuncak yerine merdane, yumurta fırçası, plastik mutfak gereçlerini tercih ederdi.
Gelişim bebekken başlar çok katılıyorum. Bunun için yapacağınız en güzel şey tv den uzak tutmak. Harici bırakın canı ne istiyorsa takılsın.
Açık havaya çıkarım bol bol seviyorsa..
toprakla suyla oynamayı sever çocuklar. Havalar da güzel artık.

Aynen tv acmim diyorum ama bunaltiyor beni, aciyorum sonra ama ardindan pisman oluyorum..

Aynen tv acmim diyorum ama bunaltiyor beni, aciyorum sonra ama ardindan pisman oluyorum..

Kendinizi çok sıkmayın. Tv ye başvuruyorsanız soft şeyler izlesin, gümde 1 saati geçmesin. Zaten uykusu Duzenli ve uyuyan çocuk maşallah :) ne büyük nimet bilemezsiniz...
Çocuğun gelişimi önemli ama bu aktivite çılgınlığı bir yerde Dursun diye umuyorum :) çocuklarla vakit geçirmek, faydalı seyler katmak güzel ama ben biraz sakinliğin bebeklere daha iyi geldiğini düşünüyorum.
Konuşmanızdan hoşlanıyorsa birlikte yere oturun, sesler çıkarın, taklitler yapın, onun yapmasına izin verin. Abartılı sesler ve mimiklerle kitap okuyun.
Çocukların oyuncakla çok işleri yok zaten, bakmayın aldığımıza :)

Birazcık dayanın.

1 yaş ile 1,5 yaş çok fark ediyor.
Benim oğlum 1,5 şu an ve yeni yeni kendi kendine oyalanıyor. Ama tabi uzun süreli değil. Legoları tak çıkar ve araba sürme favorisi şu aralar, bir ay önce bunları yapmıyordu mesela.

Hava kötü de olsa günün bir kısmını ev dışı aktiviteye ayırın, markete gidip alışveriş arabasında otururken dolaşsanız bile olur :)

Tv açmayın ya:(

Eline kalem verin bir de kağıt, çiziktirsin.
İç içe giren kaplardan edinin, o yaşta benimki çok severdi.
Birlikte emekleyin, kaçsın kovalayın.
Bir kutuya oyuncakları toplayın boşaltın gene toplayın.
Ama sizsiz aktivite için biraz daha büyümesi gerekecek

Hepsi ayni canim benim ne bekliyordun ki cocuk bu. Ama sen cok bunalmissin yok mu yardimci biri. Bak ne guzel uyuyormus da. Uykusuz bebek çok zor ayrıca 18 aya kadar yurumemesi normal. Ama sen destek al 1 saat birakabiliyorsan birak kendine vakit ayir yoksa cocuk normal

Tum gundur neyapiyorsunuz ozaman acaba? Bizim burda havalar kotu, kap su da veremem daha..
Bazen uyutuktan sonra bebegimi yarin nasil olucak diye oturup kara kara dusunuyorum..
Surekli farkli seylerle oynuyoruz , 15 dk top , 15 dk buyuk legolar , 15 dk file biniyo , balkona cikiyoruz , bahceye cikiyoruz , ev isi yapiyoruz , mutfak dolaplarini dagitip topluyoruz , dans esiyoruz, resim yapiyoruz
Bunlar zaten gelisimini destekleyen aktiviteler

Sizin sosyal medyada vs gordugunuz aktiviteler icin henuz cok erken

Bu kadar sabirsizlanmayin , cocuga da yansitirsiniz stresinizi

Kendinizi çok sıkmayın. Tv ye başvuruyorsanız soft şeyler izlesin, gümde 1 saati geçmesin. Zaten uykusu Duzenli ve uyuyan çocuk maşallah :) ne büyük nimet bilemezsiniz...
Çocuğun gelişimi önemli ama bu aktivite çılgınlığı bir yerde Dursun diye umuyorum :) çocuklarla vakit geçirmek, faydalı seyler katmak güzel ama ben biraz sakinliğin bebeklere daha iyi geldiğini düşünüyorum.
Konuşmanızdan hoşlanıyorsa birlikte yere oturun, sesler çıkarın, taklitler yapın, onun yapmasına izin verin. Abartılı sesler ve mimiklerle kitap okuyun.
Çocukların oyuncakla çok işleri yok zaten, bakmayın aldığımıza :)

Zaten böyle bir araştırma vardı, kaydetmemişim, referans veremicem ama özetle bu aktivite işinden çocukların sıkıldığını söylüyordu :)

Benim büyük okula da gittiği için ben evde tamamen özgür bırakıyorum :) bazen kendisi boyama falan yapmak istiyor, o isterse tamam, ama talep etmemişse daha çok doğaya yönlendiriyorum. Hava şartlarına bağlı olarak günün çok ciddi bir kısmını ev dışında geçiriyoruz.

Back
X