Sabir

Daha küçük annesi benimkide öyleydi ama o kadar ilgilenme biraz rahat bırak çünkü ilerde baya şımarık olur her istediginide yapma öyle baş edemezsin:emir_bebek:

Zaten böyle bir araştırma vardı, kaydetmemişim, referans veremicem ama özetle bu aktivite işinden çocukların sıkıldığını söylüyordu :)

Benim büyük okula da gittiği için ben evde tamamen özgür bırakıyorum :) bazen kendisi boyama falan yapmak istiyor, o isterse tamam, ama talep etmemişse daha çok doğaya yönlendiriyorum. Hava şartlarına bağlı olarak günün çok ciddi bir kısmını ev dışında geçiriyoruz.

Ben de bunun doğru olduğunu düşünüyorum.
Duyusal aktivite dediğimiz şeyin alası dışarıda var.
Çocuk yapay malzemeye degil, kuru yaprağa dokunuyor.
Yüzüne rüzgar çarpıyor, farklı zemine basıyor.
Toprağa dokununca soğuğu metale dokununca sıcağı hissediyor. Güneş yüzünü ısıtınca güneş sıcak diyebiliyor...
Dışarıda vakit geçirerek kazanacağı tecrübenin yarısını evde öğretmek için 1000 aktivite lazım :)
Halbuki at çantaya biraz meyve ve su, git bir sahile, ormana, parka...

Agliyor ozamanda.. susmuyor.. cok sinirlniyorum bazen bir benim oglum mu boyle yapiyor? Bisuru oyuncaklarida var..
Hic biriylen oynamaz..
mutfakta yemek yaparim gelir pesimden mutfak dolablarini karistir.. ondanda asla bikmaz
Kesici aletleri kırılacak şeyleri kaldırın bırakın karıştırsın rahat nefes alırsınız. Benimki de karıştırmayı çok sever. Öbür türlü sürekli tepemde.

Ben de bunun doğru olduğunu düşünüyorum.
Duyusal aktivite dediğimiz şeyin alası dışarıda var.
Çocuk yapay malzemeye degil, kuru yaprağa dokunuyor.
Yüzüne rüzgar çarpıyor, farklı zemine basıyor.
Toprağa dokununca soğuğu metale dokununca sıcağı hissediyor. Güneş yüzünü ısıtınca güneş sıcak diyebiliyor...
Dışarıda vakit geçirerek kazanacağı tecrübenin yarısını evde öğretmek için 1000 aktivite lazım :)
Halbuki at çantaya biraz meyve ve su, git bir sahile, ormana, parka...

Keske bizim burda oyle yerler olsa, hava berbat ve yagmurlu..

Havalar duzelse sadece kaynanamin bahcesinde oynatirim.

Bilmedigim parka goturmem insanlar hayvanlarinin tuvaletini yaptiriyorlar parklara cimenlere..

Oncelikle merhaba,

1 yasinda oglum var, ama omrumu yiyor.
Herseyden mizliyor.
Oyuncaklarindan cabuk bikar. Birlikte oynariz kalkip gider. Baska biseyler veririm ondanda bikar 5 dakikada. Cizgi flim acarim sarki soylerim. 15 dakika sonra yine skilir. Disariya gezdirim eve gelir tekrar ayni.

Bu mu hayat diyorum bazen icimde kostura kostura herseyden ev isleri yemek falan cocugumda boyle yapinca, bikiyorum.

Memnun edemiyorum sanki cocugumu, napabilirim fikriniz varmi?
İlk çocuklarda hep bu sorun oluyo canimbende ilk oglumda oyun oynamaktan bikiyodum bide sürekli sizle herhalde sana yardım edebilecek anne veya kv varsa arada gotur hem değişiklik olur sizin için sende biraz rahatlarsin

Bende cok soylerim ogluma , cok kiziyor :)
Bende cocukken cok kizardim

Ah ben de kızardım :)) benimki daha 3 yaşında sadece ‘yaaaaaa’ diye isyan ediyor.

Benim babaannem de sıkıldım diyen evlenmek istiyordur derdi ahaha, benim oğlanlara desem etkisi olur mu acaba :KK53:

Evet. Bunu da çok duydum :D ya tamam derlerse?

Oncelikle merhaba,

1 yasinda oglum var, ama omrumu yiyor.
Herseyden mizliyor.
Oyuncaklarindan cabuk bikar. Birlikte oynariz kalkip gider. Baska biseyler veririm ondanda bikar 5 dakikada. Cizgi flim acarim sarki soylerim. 15 dakika sonra yine skilir. Disariya gezdirim eve gelir tekrar ayni.

Bu mu hayat diyorum bazen icimde kostura kostura herseyden ev isleri yemek falan cocugumda boyle yapinca, bikiyorum.

Memnun edemiyorum sanki cocugumu, napabilirim fikriniz varmi?
1 yaşında ki çocuk 15 dk sizin yaptıklarınıza odaklanıyorsa çocuğu alkışlamak lazım.Tabi ki dikkati bir çok şeyde olur.Dakikalarca oyun oynamasını oyun kurmasını beklemeyin.
Siz lego alır önüne yığarsınızaman o gider tencere tavayla oynar.
Yani bana göre çok normal sizde çok beklentiye girmeyin.4 yaşına gelir arabalarıyla, legolariyla öyle bir oynar ki şaşırır kalırsınız.
Siz ona yaşına göre hikaye kitapları alın kitap okuma saatiniz olsun. Ve bunu hergün yapın çok faydasını göreceksiniz.
Bol bol parka ,açık havaya çıkarın hem siz zevk alın hem çocuğunuz alsın.
Çocuğunuzla vakit geçirirken sıkılmayın o bunu hissederse o da sizden sıkılır zevk almaz.

Back
X