Sabırla Bebeğini Bekleyenler

SLM CANIM
yazdığını okumadan çıkmıştım pc açıktı ama
valla idare ediyoruz da uyumama nöbetindeyiz bakalım ne kadar dayanıcaz
sen nasılsın Rana nasıl?
şöyle uzun uzun sohbet etmeyi özledim
sence ne zaman öyle fırsat bulurum?

canım inan senin durumuna çok üzülüyorum
zaten bebekle uğraşmak belli bir stres bir de bu.....
Allah yardımcın olsun eşini ıslah etsin

ececim rabbim hayırlı,sağlıklı bi ömür nasib etsin yavruna,bi ara doğum hikayeni yazarsın
saracım hep kendine,hep kendine,o kadar yemeği bi siz mi yiceniz,versen bi otobüse,akşama burda olur kız,ama yazık bana
leyloşum,bizde de isilik oldu yaaaa,bepanten sürdüm yok,zeytinyağladım yok,banyo yaptım yok,yanıyo yavrum,ne yapsam ki
prensescim bu bebeklerin genel düzeni bu demekki,bi süre daha böyle uykusuz günler devam eder sanırım hepimiz için
kızlar bizde bugün kırkımızı doldurduk çok şükür,inşallah büyümüşüzdür

rabbim hidayet versinnnnn

geçen hafta oğlumun göbeğinden hala sıvı geliyor diye yakmıştık dr u 1 hafta sonra tekrar gelin yine gerekebilir demişti.birazdan gidicez.

canım menim ya çok çalışma boşver iş yapmakla bitmiyo kendini yıpratma sen bize lazımsın tızııııım

ah benim düşünceli kırılgan leyloşum seni anlıyorum ama hepimiz birbirimizle kaynaşalım sıcak bi sohbet ortamı olsun istiyosun yetercime geçen bende ince bi sitem gönderdim ama çok yoğun olduğunu söyledi onuda anlıyorum inşallah yakında eskisi gibi sıcak sohbet ettiğimiz ortamlar oluşur

gönlümün özgür şefiiii bundan sonra engin bilgilerinden faydalanıcamm inşallah

çok değilmi bütün bunlar yafuuu

yok be tızım ramazan olunca gözüm doymuyo zaman olsa daha neler yapacam ama herkes oruç olduğu için çok fazla da yenmiyo zaten ama sofra dolu olunca çok hoşuma gidiyo

tatlım Allah eşine akıl fikir versin kalbini yüreğini aklını sana ve yağmura çevirsin inşallah ama sanada bi noktada kızdım ayrı ayrı uyumak ne demek odaları ayırdınızmı eşler arasına soğukluk girer ne kadar küs olsanızda kırgın olsanızda odaları ayırmayın daha yeni evli sayılırsınız hamileliğin akabinde bebeğin getirdiği yeniliğe alışamadınız sende eşinde bu sorumluluk ikinizede ağır geldi bence ama alışacaksınız birbirnize zaman verin ama ayrı uyumayın yoksa işleri dahada içinden çıkılmaz hale getirirsiniz benden söylemesi

kız bana adresini verde toplayım topici gelelim börek yemeyee

gelin tatlım toplanın gelin her zaman beklerim

sorsam kabahat sormasam kabahat sanada bi türlü yaranamıyom heeeee

cidden merak ettiğimden özlediğimden sormuştum oysaki

katıklı dolma bitlis yöresine ait bi yöresel yemek canım tarifi şöyle

yarım yağlı kıyma ince bulgur tuz pulbiber bi baş kurusoğan ve reyhan otunu karıştırıp az az su katarak yoğuruyosun hamur özleşince

karakabak varya onu soyuyosun ince ince şeritler halinde kesip tuzluyosun onlar yumuşayınca yıkıyosun ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp sarma sarar gibi sarıyosun tencereye diziyosun üzerini geçecek kadar su ekleyip pişiriyosun pişince süzüp tabağa alıyosun üzerine sarumsaklı yoğurt ve beiberli yağ gezdiriyosun bunu kabak olmadığı zamanlarda pazı yaprağıyla yada fındık yaprağıylada yapabilirsin

gel bacım ne demek yada ben bi yemek şirketi kurup evlere servisemi başlasam

oğluşun accık büyüsün yine eskisi gibi sohbet ederiz caım şimdi onun sana ihtiyacı var

maşallah kırkınız çıkmış Allah bağışlasın yeğenimi

kız hep kendime olurmu misafirlerime yapıyorum o kadar yemeği ama iste sanada göndereyim biliyosun seninle çok yakınız

Son düzenleme:
ah canım ya...seni merak ediyordum bende..sen böyle yazınca benim yaşadıklarım geliyor aklıma..ama bizim bebeğimiz olunca eşim çok değişti...senin ki daha baba olmaya alışamadı sanırım...biraz daha sabret..bak herşey yoluna girecek göreceksin..yağmur bebeklikten çıksın..akşamları babası buseyi bana vermiyor bile..deli oluyor kızı için..umarım seninkide öyle olur ve olacaktır muhakkak...kendini üzme...bak sen daha lohusasın..sütün falan kesilir Allah korusun..mübarek günler hürmetine Rabbim hidayete erdirsin eşini bitanem...üzülme lütfen iyi yürekli arkadaşım benim...yağmuru öp kokla leyla teyzesinin yerine bitanem...kızınla olmanın keyfini çıkar...eşin elbet doğruyu yanlışı anlar canım..eninde sonunda mutlaka göreceksin...leyloşum haklıymış diyeceksin...
evet canım ama herkes bizim gibi düşünmüyor...yapacak bişey yok..bizde bizimle ilgilenenle ilgileniriz ne edelim..zorla olacak bişey değil bu öyle değilmi hatresim..güzel sözlerine teşekkür ederim bitanem..sende çok iyi birisin...Allah razı olsun...Ranişi öp benim için...
geçmiş olsun canım ya...bizimki iyileşti şükürler olsun..sana bir tiyo daha vereyim kardelencim...ahmetciğin poposuna sadece sabunu ısla ve sabunla ovala yavaş yavaş...inşallah tez zamanda iyileşir canım...geçer üzülme hiç...
günaydın kızlar
günaydın canım..
geçen hafta oğlumun göbeğinden hala sıvı geliyor diye yakmıştık dr u 1 hafta sonra tekrar gelin yine gerekebilir demişti.birazdan gidicez.
geçmiş olsun canım...umarım kötü bişey yoktur prensesim ya...:26:

günaydın kızlar

günaydın canım

geçmiş olsun canım neden hala göbeğinden sıvı geliyo iltihap falanmı kapmış :26::26::26::26::26::26:

günaydınlarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

günaydın tatlım nasılsın yetercim topiğin sana şikayeti var bizimle yeteri kadar ilgilenmiyosun diye benden söylemesi haberin olsun

offffffff yemekler ne güzel ya...bizde gelelim sana misafirliğe saracım tüm topic...masada ne varsa yumulurum valla...ellerine sağlık çok hamaratsın canım ya..bayılıyorum senin bu meziyetlerine...hamarat hatunum benim...

gel tatlım her zaman beklerim senide yemek yapmayı çok seviyom tabi yemeyide

eğer bizlere değer verseydi yazdıklarıma cevap yazardı nezaketen yani...sanki girip hiç okumamış mı...ben hiç inanmıyorum..kusura bakmasın yani...herkes yoğun ama herkes birbiriyle ilgileniyor...artık yazsada bir önemi yok...geçen geçmiştir saracım...sen nezaketen uyarıda bulundun teşekkür ederim...

tatlım menim sıkma canını insanın her anı aynı olmuyo işte ne yapacaksın

katıklı dolmamı beğendin dimi leyloşum çok zahmetli yapması ama sevdiğim için bana zor gelmiyo ben bu yemeği çok seviyom burada da yaptığım herkes çok sevdi sadece biri reyhanın kokusunu beğenmedi reyhan sevilmezmi ya gıcık karı işte nolacak ama dün gelen misafirlerim parmaklarını yediler inanki

buse iyileşti dimi tamamen :26::26::26::26::26::26:

Son düzenleme:
gel tatlım her zaman beklerim senide yemek yapmayı çok seviyom tabi yemeyide
Saol benim misafirperver arkadaşım...gelirim tabi böyle güzel yemekler kaçırılırmı hiç
evet canım katıklı dolma bir harika ya..yemeyi çok isterdim senin elinden yani..reyhan sevilmez mi ya...mis gibi kokar...onu beğenmeyende seni kıskanmıştır..kıskançlığından öyle demiştir saracım..sen öyle insanlara takılma hayatım boşver...ben senin ne kadar maharetli olduğunu biliyorum yemeklerini tatmasam bile yazmandan anlıyorum canım..şükürler olsun busem iyileşti teyzesi...bugece ana kız koyun koyuna yattık..yatak odama götürdüm emzire emzire uyutmaya çalışıyordum..ikimizde uyumuş kalmışız...eşimde salona gitmiş bizi rahatsız etmemiş ana kız öyle güzel uyuyordunuz ki kıyamadım size diyor... sabah bir uyandım eşim bizi izliyor..çok hoşuna gitmiş galiba...siz ikiniz hep böyle uyuyun ben salonda yatmaya razıyım diyor..gülmekten öldüm...

Son düzenleme:

güzel sözlerine teşekkür ederim canım menim bencede ya reyhan sevilmezmi kokusu ağır gelmiş hatuna hiç yemedi ıııhh yiyemem demişti çok şaşırmış ve sinir olmuştum.

Allah mutluluğunuzu daim etsin canım menim

herkese selamlarr..
siz tecrübeli ev hanımlarından fikir istiyorum.
esim 2kasa domates getirmiş.sos yapmak istiyorum kışlık.hem menemenlik hem yemeklik falan.şimdi 1 kasasını blendrdan geçirdim.
halsizleştim tansiyonm düştü heralde:)nasi yapiyim tarif bekliyorummm

AMİN BİTANEM...RABBİM HEPİMİNİZ MUTLULUĞUNU DAİM ETSİN SARACIM...
Betülcüm ben domatesi öyle doğrayıp kışlık buzdolabı poşetiyle difirize atıyorum..kışında yemek yaparken yemeklere katıyorum harika oluyor......ben sos yapmadım hiç öyle..çiğden doğrayıp poşetleyip difirize attım..bak sana internetten sos tarifi buldum..alta yazıyorum canım..beğendiğin tarifi yaparsın betülüm..kolay gelsin.....kendini yorma fazla hamile halinle tızım ya...domates her mevsim var zaten..

Son düzenleme:
BETÜLCÜM İNTERNETTEN ŞÖYLE BİR TARİF BULDUM...BAK BAKALIM BUDA GÜZEL..KONSERVE ŞEKLİNDE YAPIYORLARMIŞ...

Ben soslarımı bir kaç senedir tek kullanımlık soda şişelerinde hazırlıyorum..
Bu şekilde hazırlama aşamasında azıcık uğraştırsa da kışın kullanırken çok pratik oluyor..
Evde içilen sodaların şişelerini atmıyorum yıkayıp biriktiriyorum ve sonrasında domates sosunu hazırlarken kullanıyorum..
Bu sosu tüm sebze yemeklerinde ,çorbalarınızda( özelliklede domates çorbası için)makarna ve pilavlarda ,kızartma soslarında,dolma harçlarını hazırlarken kullanabilirsiniz.

Menemen ve sos için 50 kilo kadar domates kulladım..
Aslında tarif için malzeme için ölçü vermeyi düşünmüyorum,
herkes kendi ihtiyacı kadarını ayarlar diye düşünüyorum
Sosu iki değişik şekilde hazırladım.
Birincisi soda şişelerine hazırladıklarım .
Bunun için önce domatesleri yıkadım ve rendeledim.
Rendelediğim domatesleri pişirmeden çiğ olarak ,soda şişelerine doldurdum.
Hepsini doldurduktan sonra şişelerin ağız kısımlarına yarım çay kaşığı tuz ekledim..
**
İşin asıl noktasına geldik.
Şişelerin kapaklarını ve kapakları kapatmak için kullanılan aşağıda görülen basit aleti kullanıyorum..
Bu aleti bir tanıdık sayesinde edindim. Kapakları da kilo ile alıyor.
Bir kilo kapağı iki ,üç sene kadar kullandım..
Şişelerimin üzerine kapakları yerleştiriyorum ve yukarıdaki aletle bastırarak kapakları hava almayacak şekilde kapatıyorum ve şişeleri su dolu tencerede bir iki dakika kaynatıyorum .
Soda şişesinde domates sosu konservelerim hazır oldu bile..
Daha önce belirttiğim gibi hazırlarken uğraştırıyor ama kullanırken çok pratik oluyor..
Bu şekilde evde sağlıklı tek kullanımlık meyve suyu bile hazırlanır..

Son düzenleme:
BETÜLCÜM BUDA 2.Cİ TARİF TATLIM...

Domates sosunun daha kolay hazırlanış şekline de değinmeden edemeyeceğim...
Rendelediğimiz domatesleri genişçe bir tencereye alalım..(ben 5 kiloluk bir tencere kullandım)
İçine 1,5 yemek kaşığı kaya tuzu ilave ettim..
Kaynayana kadar pişirdim. Bu arada üzerinde oluşan köpükleri de kaşıkla aldım..
Bu sosları yine kullanımda kolaylık olması açısından,
yarım kiloluk şişelerde hazırlamanızı tavsiye ederim.
Hazır olan kaynar haldeki sosumuzu bir veya yarım kiloluk şişelere paylaştıralım ve kapaklarını sıkı sıkıya kapatıp şişemizi hemen ters çevirelim...
Bu şekilde şişeleriniz sıcaklıktan dolayı doğal olarak vakumlanacaktır.
Şişeler tamamen soğuyana kadar ( 1gün gibi)bekletelim. Şişeler soğuyunca düz çevirelim,kapağın üzerine elinizle bastırın kapak içeri doğru esnemiyorsa sosunuz sağlıklı bir şekilde hazırlanmıştır..
Deneyin pişman olmayacaksınız..
Aynı gün yine kış için menemen de hazırladım tarifi önümüzdeki günler de gelecek..
* Bu sosları açtığınızda (özellikle kavanozda hazırladıysanız) bitene kadar buzdolabında saklamalısınız.. Kapak açılınca hava aldığı için bozulma kolaylaşacaktır..
*Kavanozlarınız ve kapakları steril olmalı.Bunun için her ikisinide kaynatmalı ve iyice kurulamalısınız..
*Bu tarz sosları özellikle cam kaplarda hazırlayalım .Plastik kaplarda veya poşetlerde saklamanın kanserojen açıdan sakıncalı olduğu artık hepimizce malum..
* Fazla miktarda sos hazırlayacaksanız bu bir gününüzü alacaktır,size tavsiyem bu işi tek başınıza yapmamanızdır.
*Domatesleri rendeleme yerine rondodanda geçiribelirsiniz ama o şekilde sanki daha bir sulu oluyor ..
*Sos için her ne kadar sivri domatesler tercih edilsede(etli olmasından dolayı) tombul olanlar lezzetinden dolayı tercihimdir..
*Ezik domatesleri ve rendelerken kalan kabuklarını atmadım onları da salça yapmak için ayırdım..
Yapacak olanlara kolay gelsin..
................Afiyet Olsun...................

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…