Sabırla Bebeğini Bekleyenler

herkese selamlarr..
siz tecrübeli ev hanımlarından fikir istiyorum.
esim 2kasa domates getirmiş.sos yapmak istiyorum kışlık.hem menemenlik hem yemeklik falan.şimdi 1 kasasını blendrdan geçirdim.
halsizleştim tansiyonm düştü heralde:)nasi yapiyim tarif bekliyorummm

merhaba betülcüm ben domates sosunu şöyle yapıyorum

domateslerin kabuklarını soyup doğruyorum kırmızı ve yeşil biberleri robotta çekiyorum onuda içine katıyorum.birazda tuz ekleyip bi iki taşım kaynatıyorum arada karıştırıyorum ki dibi tutmasın

sonra bunları tepsilere döküyorum iyice soğuyunca poşetleyip derin dondurucuya atıyorum ama her poşeti bi yemeklik ayarlıyorumki ziyan olmasın

kışın ister menemen olarak kullan ister yemeklere sos olarak kullan çok lezzetli oluyo

Son düzenleme:
saracım leylacım hızır gibisiniz:)poşete koymak mantıklı bende kavanoz almayı düşünüyodum .saolun hepsinden yaparım daha bi kasam daha var.
leylecım ben normalde böle şeler bilmem hiç yapmadım.eşimin manav arkadaşı var.dün onun yanına gitmişti.2 kasa azcık ezik domates var arkadaş veriyo aliyimmi dedi.bende bedava sirke baldan tatlı dedim .böylece başıma iş aldım neyse kışın işime yarar.yoksa benim böle bişe yapacağım yok benim dna mda çalışmak yokkkk:1::37::9::9:

meraba kizlar gecmise hic bakamadim .... biz gecen hafta carsaba aksamindan beri hastanedeyis .... kizlarim gelmek istedi ama doktorlar durdurdu bir suru hap ve igne yedim yeni eve geldim size haber vermek istedim simdilik iyiz .... sizi cok ozledim ... yarin gorusuruz :48::48::48:

meraba kizlar gecmise hic bakamadim .... biz gecen hafta carsaba aksamindan beri hastanedeyis .... kizlarim gelmek istedi ama doktorlar durdurdu bir suru hap ve igne yedim yeni eve geldim size haber vermek istedim simdilik iyiz .... sizi cok ozledim ... yarin gorusuruz :48::48::48:

geçmiş olsun canım güzel haftalardayız artık doğsalar bile çok fazla problemle karşılaşmayız Allah'ın izniyle. benimkilerde heran gelebilirlermiş dr öyle diyor rahim ağzı uzunluğumuz 2,7 düşmüş.

herkese ayrı ayrı teşekkür ederim kızlar allah hepinizin gönlüne göre versin bilmiyorum araya sürkli soğukluk giriyo
ben çook uykusuz kalıyorum kendisi sahura kadar nette dün çook kötü bi anı yaşadım kızım hiç susmadan
4 saat boyunca ağladıı ve eşim bunu göre göre beni yolda bırakıp abisine yemeğe gitti bizi yemeğe çağırmıştlar
giderken evden çıkana kadar yağmur ağlıyordu ve eve yakın bi yerde bana sen eve git yağmur durmuyo dedi ve
bizi öyle bırakıp gitti eve gelinceye kadar yağmur bi yerden ben bir yerden iki gözüm iki çeşme hıçkıra kıçkıra ağlıyordum :14::14::14::14::14::14::14:
elimden gelen birşey yoktu sonra görümcm aradı yağmur nasıl oldu diye bende onu acile götürecem dedim götürme
dedi biz geliyoruz diye sonra eşimle yağmuru hastaneye götürdük dün filim falan idrar istendi bugün yine gittik
doktora sonuçları gösterdik doktor kızın yaşına göre onda olan taş büyük götürün norolajiye diye bi baktırın tedavi etsinler
diye artk yarın yine götürecez hepinizden dua bekliyorum yağmurum için :14::14::14::14::14:
doğduğundan beidir birşey anlamadık kendimizden çook hasta yağmur :50::50::50::50::50: üzülmemek elimde değil ben zaten bunalımdayım eşimde üstüme üstüme geliyo
sizce beni yarı yolda bırakması doğrumu kızlar :47::47::47::47::47::47: artk katlanmaya çook zorluk çekiyorum dayanamıyorum artk eşim çook soğuk
konuşmaya çalıştığımda tek kelimesi üstüme gelme bunalımdayım diyo ve sürekli okey başında bazen kızlarla bile yazışıyo çook ama çook zoruma gidiyo
sahura kadar nette sonrada canı istediği yerde uyuyo aynı evde iki yabancı gibiyiz nasıl eski haline gelir bilmiyorum böyle yaptıkça ben kendimi
ççoook üzüyorum yaaaa bana dua edinn kızlarr görümcelerim bizde diye pek giremiyorum yoksa gündüz
sizlere uzun uzun yazardım kızlarr sizleri çook seviyorum

geçen hafta oğlumun göbeğinden hala sıvı geliyor diye yakmıştık dr u 1 hafta sonra tekrar gelin yine gerekebilir demişti.birazdan gidicez.
ilk düşünce yakmadılar mıydı prensescim
canım menim ya çok çalışma boşver iş yapmakla bitmiyo kendini yıpratma sen bize lazımsın tızııııım:29::29:

ah benim düşünceli kırılgan leyloşum seni anlıyorum ama hepimiz birbirimizle kaynaşalım sıcak bi sohbet ortamı olsun istiyosun yetercime geçen bende ince bi sitem gönderdim ama çok yoğun olduğunu söyledi onuda anlıyorum inşallah yakında eskisi gibi sıcak sohbet ettiğimiz ortamlar oluşur

:48::48::48::48::29::29::29:

yok be tızım ramazan olunca gözüm doymuyo zaman olsa daha neler yapacam ama herkes oruç olduğu için çok fazla da yenmiyo zaten ama sofra dolu olunca çok hoşuma gidiyo:56::56::56::56::56:

tatlım Allah eşine akıl fikir versin kalbini yüreğini aklını sana ve yağmura çevirsin inşallah ama sanada bi noktada kızdım ayrı ayrı uyumak ne demek odaları ayırdınızmı eşler arasına soğukluk girer ne kadar küs olsanızda kırgın olsanızda odaları ayırmayın daha yeni evli sayılırsınız hamileliğin akabinde bebeğin getirdiği yeniliğe alışamadınız sende eşinde bu sorumluluk ikinizede ağır geldi bence ama alışacaksınız birbirnize zaman verin ama ayrı uyumayın yoksa işleri dahada içinden çıkılmaz hale getirirsiniz benden söylemesi :20::20::20::20::20::20::20::20:

gelin tatlım toplanın gelin her zaman beklerim

sorsam kabahat sormasam kabahat sanada bi türlü yaranamıyom heeeee:20::20::20::20:

cidden merak ettiğimden özlediğimden sormuştum oysaki:29::29::29::29::34::34::34::34:

katıklı dolma bitlis yöresine ait bi yöresel yemek canım tarifi şöyle

yarım yağlı kıyma ince bulgur tuz pulbiber bi baş kurusoğan ve reyhan otunu karıştırıp az az su katarak yoğuruyosun hamur özleşince

karakabak varya onu soyuyosun ince ince şeritler halinde kesip tuzluyosun onlar yumuşayınca yıkıyosun ve hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp sarma sarar gibi sarıyosun tencereye diziyosun üzerini geçecek kadar su ekleyip pişiriyosun pişince süzüp tabağa alıyosun üzerine sarumsaklı yoğurt ve beiberli yağ gezdiriyosun bunu kabak olmadığı zamanlarda pazı yaprağıyla yada fındık yaprağıylada yapabilirsin

Eki Görüntüle 475930 Eki Görüntüle 475931 Eki Görüntüle 475932 Eki Görüntüle 475933 Eki Görüntüle 475934 Eki Görüntüle 475935

gel bacım ne demek yada ben bi yemek şirketi kurup evlere servisemi başlasam:9::9::9:

oğluşun accık büyüsün yine eskisi gibi sohbet ederiz caım şimdi onun sana ihtiyacı var :34::34:

maşallah kırkınız çıkmış Allah bağışlasın yeğenimi :nazar:

kız hep kendime olurmu misafirlerime yapıyorum o kadar yemeği ama iste sanada göndereyim biliyosun seninle çok yakınız :34::34::34:
istedim işte,hani yollasana:27:
bu arada hamileyken bulamadım karayemiş ama doğumdan hemen sonra getirdiler,hatırladın mı bilmem

ah canım ya...seni merak ediyordum bende..sen böyle yazınca benim yaşadıklarım geliyor aklıma..ama bizim bebeğimiz olunca eşim çok değişti...senin ki daha baba olmaya alışamadı sanırım...biraz daha sabret..bak herşey yoluna girecek göreceksin..yağmur bebeklikten çıksın..akşamları babası buseyi bana vermiyor bile..deli oluyor kızı için..umarım seninkide öyle olur ve olacaktır muhakkak...kendini üzme...bak sen daha lohusasın..sütün falan kesilir Allah korusun..mübarek günler hürmetine Rabbim hidayete erdirsin eşini bitanem...üzülme lütfen iyi yürekli arkadaşım benim...yağmuru öp kokla leyla teyzesinin yerine bitanem...kızınla olmanın keyfini çıkar...eşin elbet doğruyu yanlışı anlar canım..eninde sonunda mutlaka göreceksin...leyloşum haklıymış diyeceksin...:nazar::38:

evet canım ama herkes bizim gibi düşünmüyor...yapacak bişey yok..bizde bizimle ilgilenenle ilgileniriz ne edelim..zorla olacak bişey değil bu öyle değilmi hatresim..güzel sözlerine teşekkür ederim bitanem..sende çok iyi birisin...Allah razı olsun...Ranişi öp benim için...:nazar::38:

geçmiş olsun canım ya...bizimki iyileşti şükürler olsun..sana bir tiyo daha vereyim kardelencim...ahmetciğin poposuna sadece sabunu ısla ve sabunla ovala yavaş yavaş...inşallah tez zamanda iyileşir canım...geçer üzülme hiç...:nazar::38:

günaydın canım..:nazar::38:

geçmiş olsun canım...umarım kötü bişey yoktur prensesim ya...:nazar::26:
leyloşum buseye geçmiş olsun,bizim isilik totodan çok sırtta ve karında canım
yarın gene çok olursa öyle yapayım,rahatlasın yavrum
herkese selamlarr..
siz tecrübeli ev hanımlarından fikir istiyorum.
esim 2kasa domates getirmiş.sos yapmak istiyorum kışlık.hem menemenlik hem yemeklik falan.şimdi 1 kasasını blendrdan geçirdim.
halsizleştim tansiyonm düştü heralde:)nasi yapiyim tarif bekliyorummm
ben de yapsam iyi olcak,çok rahatlık oluyo kışın,hepinize tavsiye ederim
poşette de denemiştim ama kavanozdaki daha randımanlı geldi bana
ama türlü tarzı yapmak için,doğranıp koyulabilir poşette

geçmiş olsun,bir iki hafta daha dayansınlar inşallah

günaydınlarrrrrrrrrr kızlarrrrrrrrr keyifler nasıl bu gün

abooooov leyloş oyun oynuyo tızım gelde iki lafın belini kırak ne oyunu oynuyon
canım ara ara baktım kimse yoktu sende tüp bebek topicindeydin bende biraz oyun oynayım dedim..:nazar::38:
saracım leylacım hızır gibisiniz:)poşete koymak mantıklı bende kavanoz almayı düşünüyodum .saolun hepsinden yaparım daha bi kasam daha var.
leylecım ben normalde böle şeler bilmem hiç yapmadım.eşimin manav arkadaşı var.dün onun yanına gitmişti.2 kasa azcık ezik domates var arkadaş veriyo aliyimmi dedi.bende bedava sirke baldan tatlı dedim .böylece başıma iş aldım neyse kışın işime yarar.yoksa benim böle bişe yapacağım yok benim dna mda çalışmak yokkkk:1::37::9::9:
rica ederiz canım..gülerek ye domateslerini canım...:nazar::38:
geçmiş olsun canım...2 hafta daha beklesinler..aceleye mahal yoktur...:nazar::38:
herkese ayrı ayrı teşekkür ederim kızlar allah hepinizin gönlüne göre versin bilmiyorum araya sürkli soğukluk giriyo
ben çook uykusuz kalıyorum kendisi sahura kadar nette dün çook kötü bi anı yaşadım kızım hiç susmadan
4 saat boyunca ağladıı ve eşim bunu göre göre beni yolda bırakıp abisine yemeğe gitti bizi yemeğe çağırmıştlar
giderken evden çıkana kadar yağmur ağlıyordu ve eve yakın bi yerde bana sen eve git yağmur durmuyo dedi ve
bizi öyle bırakıp gitti eve gelinceye kadar yağmur bi yerden ben bir yerden iki gözüm iki çeşme hıçkıra kıçkıra ağlıyordum :14::14::14::14::14::14::14:
elimden gelen birşey yoktu sonra görümcm aradı yağmur nasıl oldu diye bende onu acile götürecem dedim götürme
dedi biz geliyoruz diye sonra eşimle yağmuru hastaneye götürdük dün filim falan idrar istendi bugün yine gittik
doktora sonuçları gösterdik doktor kızın yaşına göre onda olan taş büyük götürün norolajiye diye bi baktırın tedavi etsinler
diye artk yarın yine götürecez hepinizden dua bekliyorum yağmurum için :14::14::14::14::14:
doğduğundan beidir birşey anlamadık kendimizden çook hasta yağmur :50::50::50::50::50: üzülmemek elimde değil ben zaten bunalımdayım eşimde üstüme üstüme geliyo
sizce beni yarı yolda bırakması doğrumu kızlar :47::47::47::47::47::47: artk katlanmaya çook zorluk çekiyorum dayanamıyorum artk eşim çook soğuk
konuşmaya çalıştığımda tek kelimesi üstüme gelme bunalımdayım diyo ve sürekli okey başında bazen kızlarla bile yazışıyo çook ama çook zoruma gidiyo
sahura kadar nette sonrada canı istediği yerde uyuyo aynı evde iki yabancı gibiyiz nasıl eski haline gelir bilmiyorum böyle yaptıkça ben kendimi
ççoook üzüyorum yaaaa bana dua edinn kızlarr görümcelerim bizde diye pek giremiyorum yoksa gündüz
valla sen anlatırken ben sinirleniyorum yaa..niye böyle yapıyor...aile büyüklerinle durumu paylaş bu durum böyle devam etmez edanım...kendini yıpratıyorsun...ne demek ya bebek ağlarken durmuyor sen eve git...hayvan bile yapmaz bunu çok afedersin yani...bu adamın hidayete ereceği yok...senin kocan kaç yaşında ya...çocuk gibi davranıyor resmen...sorumluluk alamayacaksa neden evlenmiş bu ya...çıldırdım ben resmen...ortada çocuk olmasa boşan diyecem...durumu annenlere anlat bence..böyle olmaz ya...:nazar::47::47::38:

bu arada hamileyken bulamadım karayemiş ama doğumdan hemen sonra getirdiler,hatırladın mı bilmem

sanada geçmiş olsun kardelenim...Rabbim yavrularımıza şifa versin inşallah...hava sıcak fazla giydirip terletme ahmetçiği..erkek bebek çok terler zaten...ince giydir ama üşütmede canım..yıkamadığın zamanlarda vücüdunu sil bebeğinin...öptüm tatlım..:nazar::38::38:

güle güle ye betülcüm bilgilerimizi paylaşmazsak bilmek ne işimize yarar

çok geçmiş olsun canım accık daha dayansınlar kızlara söyle

ne diyeceğimi bilemedim edancım okuyunca çok sinirlendim madem evliliği babalığı kaldıramayacaktı niye evlendi niye baba oldu yazık değilmi yağmura üstelikte o daha çok küçük ve hasta vede size muhtaç hem annesine hem babasına Allah yardımcın olsun kendini üzme diyecem ama elde değil biliyorum eşinle ciddi bi şekilde konuş inşallah işe yarar

adresi ver hemen gönderiyorum kardeloşum sen benim gözümü yemekle korkutamazsın taam mı :9::9::9::9::9::9::9:

karayemişi hatırladım canım burada ona taflan diyolar ama henüz olmadı senin canının çektiği sıralardada ben daha buraya gelmemiştim sanırım yoksa yollardım sana kaynanamların bahöesinde var taflan
yiyince dişleri siyah yapıyo mayhoş bi tadı var ben pek sevmiyom ama tadına bakıyom:34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

günaydınlarrrrrrrrrr kızlarrrrrrrrr keyifler nasıl bu gün

günaydın canım nasılsın

canım ara ara baktım kimse yoktu sende tüp bebek topicindeydin bende biraz oyun oynayım dedim..:nazar::38:

rica ederiz canım..gülerek ye domateslerini canım...:nazar::38:

geçmiş olsun canım...2 hafta daha beklesinler..aceleye mahal yoktur...:nazar::38:

valla sen anlatırken ben sinirleniyorum yaa..niye böyle yapıyor...aile büyüklerinle durumu paylaş bu durum böyle devam etmez edanım...kendini yıpratıyorsun...ne demek ya bebek ağlarken durmuyor sen eve git...hayvan bile yapmaz bunu çok afedersin yani...bu adamın hidayete ereceği yok...senin kocan kaç yaşında ya...çocuk gibi davranıyor resmen...sorumluluk alamayacaksa neden evlenmiş bu ya...çıldırdım ben resmen...ortada çocuk olmasa boşan diyecem...durumu annenlere anlat bence..böyle olmaz ya...:nazar::47::47::38:

sanada geçmiş olsun kardelenim...Rabbim yavrularımıza şifa versin inşallah...hava sıcak fazla giydirip terletme ahmetçiği..erkek bebek çok terler zaten...ince giydir ama üşütmede canım..yıkamadığın zamanlarda vücüdunu sil bebeğinin...öptüm tatlım..:nazar::38::38:

oyun moyun yok ben anlamam leyla hanım banane yaaaaaa topikte olunacak o kaday :35::35::35::35::35::35::35::35::35::35::35:

kardeloşum bak sana taflan(karayemiş) in resmini göndereyim

$taflan_90851.webp

güle güle ye betülcüm bilgilerimizi paylaşmazsak bilmek ne işimize yarar

çok geçmiş olsun canım accık daha dayansınlar kızlara söyle

ne diyeceğimi bilemedim edancım okuyunca çok sinirlendim madem evliliği babalığı kaldıramayacaktı niye evlendi niye baba oldu yazık değilmi yağmura üstelikte o daha çok küçük ve hasta vede size muhtaç hem annesine hem babasına Allah yardımcın olsun kendini üzme diyecem ama elde değil biliyorum eşinle ciddi bi şekilde konuş inşallah işe yarar

adresi ver hemen gönderiyorum kardeloşum sen benim gözümü yemekle korkutamazsın taam mı :9::9::9::9::9::9::9:

karayemişi hatırladım canım burada ona taflan diyolar ama henüz olmadı senin canının çektiği sıralardada ben daha buraya gelmemiştim sanırım yoksa yollardım sana kaynanamların bahöesinde var taflan
yiyince dişleri siyah yapıyo mayhoş bi tadı var ben pek sevmiyom ama tadına bakıyom:34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

günaydın canım nasılsın

oyun moyun yok ben anlamam leyla hanım banane yaaaaaa topikte olunacak o kaday :35::35::35::35::35::35::35::35::35::35::35:
O kadayyyyyyyyyyyyyyy :nazar::9::9::9::9::9::9::9: sabah sabah beni güldürdünya Allahta seni güldürsün saram ya..:nazar::9::9: her daim burdayım canım topic bekçisiyim bir nevi...:nazar::1::1::1:
hoşgeldin bacım karçiçeğim kaymaklı dondurmam kirazım vişnem turuncum gönlüme güller açtıran güzel insan

hoşgeldin arkadaşım sırdaşım yoldaşım varlığıyla bana huzur veren hoşgeldin
bu ne güzel bir karşılama...teşekkür ederim bitanem...o senin güzelliğin tatlım benim..canım arkadaşım...hoşbulduk benim nezaketli kadir kıymet bilen dostum...:nazar::38::38:
kardeloşum bak sana taflan(karayemiş) in resmini göndereyim

Eki Görüntüle 476804
:nazar::56::56::56::56:

O kadayyyyyyyyyyyyyyy :nazar::9::9::9::9::9::9::9: sabah sabah beni güldürdünya Allahta seni güldürsün saram ya..:nazar::9::9: her daim burdayım canım topic bekçisiyim bir nevi...:nazar::1::1::1:

bu ne güzel bir karşılama...teşekkür ederim bitanem...o senin güzelliğin tatlım benim..canım arkadaşım...hoşbulduk benim nezaketli kadir kıymet bilen dostum...:nazar::38::38:

:nazar::56::56::56::56:

Allah hepimizi güldürsün canım menim

kız leyloş bizim iş yerinin karşısındaki evlerden birinde bi bebek ağlıyo yeni doğmuş sanırım bi bebek sesi bu kadarmı güzel olur yaaaa

ağlaması bile güzel gülmesi ayrı güzel nazı cilvesi herşeyi güzel bi bebek yetiştirmek bi insan yetiştirmek dünyanın en meşakkatli bi okadarda en güzel işi olsa gerek

ağlayınca onunla ağlamak gülünce onunla gülmek dünyanın artık onun etrafında dönmesi

hastalanınca günlerce üstünü bile değişmemek iyileşince dünyanın en büyük ikramiyesi çıkmışcasına sevinmek

Allahım bize yardım etsin ve hayırlısıyla bize anneliği eşlerimizede babalığı nasip etsin

Son düzenleme:
bu iş hayatıda insanı bunaltıyor...bugün erken geldim işe...iş bitmiyor ya...:nazar::31::31::31:
akşamda eşim rahatsızdı midesi çok ağrıyor...:nazar::31::31:

bu iş hayatıda insanı bunaltıyor...bugün erken geldim işe...iş bitmiyor ya...:nazar::31::31::31:
akşamda eşim rahatsızdı midesi çok ağrıyor...:nazar::31::31:

geçmiş olsun canım menim oruçtan dolayı çok yiyosa belki ondan midesi rahatsız olmuştur

nane kaynatıp verseydin ama içine limon katmadan öyle mideye çok iyi geliyo

geçmiş olsun canım menim oruçtan dolayı çok yiyosa belki ondan midesi rahatsız olmuştur

nane kaynatıp verseydin ama içine limon katmadan öyle mideye çok iyi geliyo
yok canım ya..eşimde zaten mide fıtığı var..yine bu ara nüksetti herhalde...gece zor uyudu.midem diye diye...saolasın saracım...nane daha çok dokunmazmıki mideye..bilmiyorum ama...olmazsa bir deneyelim bakalım...
ya sabah sabah canım yumurtalı ekmek çekiyo :9::9::9::9::9::9::9::9::9::56::56::56::56::56::56:

Eki Görüntüle 476810
offffffff yanında peynir zeytin domates ve tabiki çayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :nazar::56::56::56:

yok canım ya..eşimde zaten mide fıtığı var..yine bu ara nüksetti herhalde...gece zor uyudu.midem diye diye...saolasın saracım...nane daha çok dokunmazmıki mideye..bilmiyorum ama...olmazsa bir deneyelim bakalım...

offffffff yanında peynir zeytin domates ve tabiki çayyyyyyyyyyyyyyyyyyyy :nazar::56::56::56:

nane mideye dokunmaz canım nane mide dostudur miden bulandığı zaman bile bi bardak nane hemen bulantıyı keser

sahura kesin yumurtalı ekmek yapacam canım keşke yakın olaydık sende geleydin leyloşum sahurda peynir zeytin domates salatalık yumurtalı ekmek ooooohhhhhhh çayla birlikte ne güzel olurdu balkonda serin serin hem yer hem sohbet ederdik

Back
X