Sabırla Bebeğini Bekleyenler

kızlar bugünlerde yeşil soğan aşeriyorum ekmeğin arasına koyup tuzlayıp yiyorum çok güzel oluyo hatta sabah sabah bile yiyebilirim soğan aşkım nerden geliyosa :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

kızlar bugünlerde yeşil soğan aşeriyorum ekmeğin arasına koyup tuzlayıp yiyorum çok güzel oluyo hatta sabah sabah bile yiyebilirim soğan aşkım nerden geliyosa :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

Yeşil soğan iyidir c vitaminidir kanseri önlüyor , kan pıhtılaşmasını azaltır (benimde yemem lazım)
yalnız çok yeme şişkinlik yapar fıstık :1:

annem derki bu zamanda iç güvesi kadarsan herkesden iyisindir :1::1::1::1::1::1:canım hala boğazım çok kötü ama ilk günlerde ateş vs oluyordu onlar yok halsizim o kadar

Yetercim çok geçmiş olsun hastalığın baya uzun sürmüş yeni yazmaya fırsatım oldu hemen düzelirsin inşallahhh
Hastalığın boyunca sen şimdi cimcimenide görememişsindir :50:

kızlar yeşil soğan hkkında bilgi buldum sizlerlede paylaşayım istedim:34::34::34::34::34:

Yeşil Soğanın Faydaları ve Zararları

Mutfakların ve salataların vazgeçilmezi taze soğan, namı diğer yeşil soğan her mevsim bulunabilen bir sebzedir. O sebeple de sıklıkla tüketlen bir sebzedir. Yeşil soğanı sevip de koku yapıyor diye yemeyen pek çok insan var. Ama, sağlık açısından, her yemeğin yanında ya da salatalarda mutlaka yeşil soğan tüketilmesi gerekmektedir.

* Beyaz kısmı bol miktarda A vitamini içeriyor.
* İçerdiği koversil maddesinden dolayı, hem allerjilere, hem de kansere karşı korucu.
* Esas şifalı kısmı yeşil yapraklarındadır. Yeşil kısımları bol miktarda C vtamini içeriyor.
* İyi bir toksin attırıcıdır.
* Ödem söktürücü özelliği vardır.
* Şeker hastalarında faydalıdır .Kan şekerini düşürür.
* Zayıflamaya yardımcı bir sebzedir..
* Soğuk algınlığına karşı fayda sağlar.
* Vücut direncini artırır.
* Soğan doğal antibiyotik gibidir, Vücutta biriken zararlı maddeleri ve suyu atar.
* İdrar söktürücü etkisi vardır.
* idrar tutukluğunda fayda sağlar.
* Böbreklerdeki kum ve taşların dökülmesine yardımcı olur ve böbrek ağrısını dindirir.
* Zihin yorgunluğunu dindirir.
* Baygınlığı geçirir.
* Prostat bezinin hastalanmasını önler.
* İktidarsızlıkta faydalıdır. dolayısıyla, cinsel gücü artırır.
* Egzama ve diğer cilt hastalıklarında faydalıdır.
* Öksürüğe iyi gelir ve bronşları temizler.
* Astım nöbeti, akciğer hastalıkları, grip ve soğuk algınlığında faydalıdır.
* Kolera ve veremde bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
* İhtiyarlamayı geciktirir.
* İştah açar.
* Kalbi kuvvetlendirir ve Koroner damarları genişletir.
* Damar sertliğinde faydalıdır.
* Cerahatlerin boşalmasına yardımcı olur.
* Dolama ve arpacıkta da faydalıdır.

Taze Soğanın Zararları,Yeşil Soğanın Zararları

Taze soğanın iştah açıcı özelliği olduğunu belirtmiştik. Bu sebeple diyet yapan kişilerin diyet süresince taze soğan tüketmemesi yerinde olur. Soğanın dış kısmında buunan ince zar mide ağrısı çekmenize neden olabilirç Bu sebeple, hasas bir mideniz var ise, soğanın dışındaki zarı ayıklayıp tüketmeniz yararlı olacaktır. Mide rahatsızlıınız var ise, çiğ soğanı çok fazla tüketmememeniz yerinde olacaktır.

ALINTIDIR.

Yeşil soğan iyidir c vitaminidir kanseri önlüyor , kan pıhtılaşmasını azaltır (benimde yemem lazım)
yalnız çok yeme şişkinlik yapar fıstık :1:

canım hoş geldin nasılsın ben daha iyiyim

kuru soğansız yemek düşünemiyorum ama yeşil soğanı her zaman yemem bu sıra canım çekiyo resmen aslında midemde gastritte var ama belkide dokunuyodur midem çok ağrıyo bu sıralar ama dün yine pazarda gördüm dayanamadım aldım bi kaç demet yeşil soğan :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

tatlım sende kan pıhtılaşması varsa ye hem taıda güzel kokusunuda boş ver her şeyin başı sağlık dimi

Son düzenleme:
yetercim çok geçmiş olsun hastalığın baya uzun sürmüş yeni yazmaya fırsatım oldu hemen düzelirsin inşallahhh
hastalığın boyunca sen şimdi cimcimenide görememişsindir :50:

sağol canım :40:uzun sürdü evet :44: Canım cimcimem girp oldu:50::50: Sonrada su çiçeği:14: Görüşdük sık sık:44: Ama öpüp koklayamadım :14:

canım hoş geldin nasılsın ben daha iyiyim

kuru soğansız yemek düşünemiyorum ama yeşil soğanı her zaman yemem bu sıra canım çekiyo resmen aslında midemde gastritte var ama belkide dokunuyodur midem çok ağrıyo bu sıralar ama dün yine pazarda gördüm dayanamadım aldım bi kaç demet yeşil soğan :9::9::9::9::9::9::9::9::9::9:

tatlım sende kan pıhtılaşması varsa ye hem taıda güzel kokusunuda boş ver her şeyin başı sağlık dimi

Zaten öyle bi anlattınki ekmek arası tuzlayıp yiyorum dedin canım çekti taze soğanı ballandıra ballandıra anlattan ilk insan :9:
Ben çok şanslıyım pazar alışverişini eşim yapar ben 4.5 senelik evliyim 2 kere gitmişimdir pazara Eşime söylim alsın :1:
Ama bi yandan da şansızım çok kötü bi eltim olacak :19: Sende de elti vardı dimi sanki öyle bişi hatırlıyorum :44:
Olaya bak taze soğandan elti muhabbetine getirdim :9: Ahhh ahhh bebişlerimiz olsa hiç kimseyi kafaya takmıcaz allahım tez zamanda hepimize bebişler nasip eder inşallahhhhhh :16:

annenin ellerinden öpüyorum canım

halsizlik bi süre devam ediyo ben dün yine grip geri geliyor sandım ama neyseki bugün daha iyiyim sende bol bol dinlen iş falan yapma bide bol limonlu çorba iç:34::34::34::34::34::34::34::34:
ev işleri var temizlik vs ama yapmayacağım bir dışarı çıkmama lazım oda kendimi hazır hisedince

soğan yeşil kuru en sevdiğimmmm :32::32::32::32::32::32::32:

Zaten öyle bi anlattınki ekmek arası tuzlayıp yiyorum dedin canım çekti taze soğanı ballandıra ballandıra anlattan ilk insan :9:
Ben çok şanslıyım pazar alışverişini eşim yapar ben 4.5 senelik evliyim 2 kere gitmişimdir pazara Eşime söylim alsın :1:
Ama bi yandan da şansızım çok kötü bi eltim olacak :19: Sende de elti vardı dimi sanki öyle bişi hatırlıyorum :44:
Olaya bak taze soğandan elti muhabbetine getirdim :9: Ahhh ahhh bebişlerimiz olsa hiç kimseyi kafaya takmıcaz allahım tez zamanda hepimize bebişler nasip eder inşallahhhhhh :16:

taze soğanı ballandıra ballandıra anlatan ilk insanım dimi :9::9::9::9::9::9::9::9::9: kız valla çok güzel oluyo dene bak sürekli yemek isteyeceksin üzerine birazda limon sık ooooh mis mis :56::56::56::56::56::56::56::56:

benim eltim yok canım ben tek gelinim keşke eltim olsa görümceklerim onunla uğraşır beni rahat bırakırlardı belki bende iki tane evde kalmış görümcek varki düşman başına :27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

senin eltin kötümü boş ver canım diyecem ama insan öyle kolay boş veremiyo takma sallama sende bırak o çatlasın :34::34::34::34::34::34::34::34::34:

geçmiş olsun canım cimcimene hep söylerim çocukların hasta olması daha zor

EVET YAAA ABİSİ OKULDAN GETİRMİŞ ÇİÇEĞİ O KOLAY ATLATTI AMA KIZ ZORLANDI (aşısı yoktu daha)HALA GEÇMEDİ KÜÇÜCÜK PARMAKLARIYLA KAŞIYOR MELEĞİM

ev işleri var temizlik vs ama yapmayacağım bir dışarı çıkmama lazım oda kendimi hazır hisedince

soğan yeşil kuru en sevdiğimmmm :32::32::32::32::32::32::32:

boş ver ev işini tızım yaaaaa ev işi yapmakla bitmiyor zaten

iyileşince yaparsın sağlıktan önemlisi yok

sende seviyon soğanı dimi soğan sevilmezmi yaaaa bugünlerde iyice aşeriyorum taze soğana :9::9::9::9::9::9::9::9:

EVET YAAA ABİSİ OKULDAN GETİRMİŞ ÇİÇEĞİ O KOLAY ATLATTI AMA KIZ ZORLANDI (aşısı yoktu daha)HALA GEÇMEDİ KÜÇÜCÜK PARMAKLARIYLA KAŞIYOR MELEĞİM

kıyamam dikkat edin kaşımasın iz kalır sonra güzel yüzünde meleğinin inşallah çabucak iyileşir:38:

taze soğanı ballandıra ballandıra anlatan ilk insanım dimi :9::9::9::9::9::9::9::9::9: kız valla çok güzel oluyo dene bak sürekli yemek isteyeceksin üzerine birazda limon sık ooooh mis mis :56::56::56::56::56::56::56::56:

benim eltim yok canım ben tek gelinim keşke eltim olsa görümceklerim onunla uğraşır beni rahat bırakırlardı belki bende iki tane evde kalmış görümcek varki düşman başına :27::27::27::27::27::27::27::27::27::27:

senin eltin kötümü boş ver canım diyecem ama insan öyle kolay boş veremiyo takma sallama sende bırak o çatlasın :34::34::34::34::34::34::34::34::34:

Tamam şimdi hatırladım ikramaya arkadaşımızın vardı :1: Buarada hiç görünmüyor nerde acaba herşey yolundadır inşallahh

Son düzenleme:
tatlım nasılsın konuşsana aşağıda sessiz sessiz durma sende taze soğan severmisin :34::34::34::34::34::34::34::34::34::34:

Son düzenleme:
boş ver ev işini tızım yaaaaa ev işi yapmakla bitmiyor zaten

iyileşince yaparsın sağlıktan önemlisi yok

sende seviyon soğanı dimi soğan sevilmezmi yaaaa bugünlerde iyice aşeriyorum taze soğana :9::9::9::9::9::9::9::9:

valla ben kuru soğanın salatasına bayılırımm mesela yeşil zeytinle salata yaparız içine bol bol kuru soğan koyariz şahane olur :56::56::56::56::56::56::56::56::56::56:kısıra koayarız bol bol yeşil soğan

Son düzenleme:
Back
X