Merhabalar nişanlılık döneminde yaptığınız masraflar borç harç maddi imkansizliklar sizi nasıl etkiledi evlendikten sonra yoluna girdi mi herşey? Ne kadar zaman sonra rahat bi nefes aldınız borclardan kurtulup iyi bir gelire sahip oldunuz?
Mesela evlendigimde hiç bişeyim yoktu sabrettik calistik biriktirdik ve şuan rahat bi hayatım var maddi olarak diyenler var mı aranizda?
Ne kadar paramiz varsa o kadar harcadik nisanliyken sevgiliyken
Cok culsuz zamanlarimiz oldu mal gibi oturduk ama el eleydik onemli olan buydu
Simdi evliyiz canimiz ne isterse onu yapiyoruz
Ben nişanlı sözlü falan değilim ama bazı şeyleri şimdiden yapmaya başladım
Üst üste gelince fazla maddi zorluk içine giriyor insan
sevgilimde para koymaya başlıyacak kenara inş.
Biz düğünden bir sene önce birlikte yaşamaya başladık düğüne kadar beyaz eşya vs borcu bitti düğünü balayını peşin para ile yaptık işte bana set vs de aldık bu paraları bir yılda biriktirdik yeri geldi ay sonunda 5 tl yi bölüştük
Düğünden sonra eşim işten ayrıldı iş kurdu benim maaş ile ev ve işyeri döndü
Macera 2005 te başladı 2007 de ev 2008 de araba aldık ev kredili idi sonra onu sattık 2012 de şimdi oturduğumuz evi aldık vs vs
Ama eşimin kendi işinden kazancı da iyi oldu ben 2011 de işten ayrıldığımda da 4000 tl üstü maaşım vardı yani şartlar süreçte iyileşti maddi olarak
Yani kisaca şunu söylim evdeki hesap çarşıya uymadı eşimin abisi hapise girdi ben 1 senelik evliyken ve hala borç ödüyorken mecbur ona para verdik kendi taksitlerimi ödeyemedim sonra eşimin babasi kredi çekti ödeyemedi biz kendi borcumuzu erteledık onu ödedik kredi kartını ödeyemedi babası biz kendi borcumuzu erteledık onuda ödedik buarada çocuğumda oldu onunda masrafları oldu şuan 5,5 senelik evliyim ve daha 1 ay oldu bi araba aldık ev daha alamadık
Bu senin ne istediğine bağlı.. biz ne ailelere masraf yaptırdık zor duruma sokmayalım diye ne de kendimizi zorladık.. samimi mütevazi nişanımız nikahımız oldu..
Merhabalar nişanlılık döneminde yaptığınız masraflar borç harç maddi imkansizliklar sizi nasıl etkiledi evlendikten sonra yoluna girdi mi herşey? Ne kadar zaman sonra rahat bi nefes aldınız borclardan kurtulup iyi bir gelire sahip oldunuz?
Mesela evlendigimde hiç bişeyim yoktu sabrettik calistik biriktirdik ve şuan rahat bi hayatım var maddi olarak diyenler var mı aranizda?
Ben değil annem öyle, babamla evlendiğinde hiçbir şeyleri yokmuş şimdi çok şükür her şeyimiz var, biraz maddi olarak zor bir çocukluk yaşadık ama şimdi maddi durumumuz gayet iyi.
Nasıl bir nişan istediğinize , nerede yapacağınıza, ne giyeceğinize yani her şey size bağlı. Küçük çapta yaparsanız ona göre geri ödemeniz kolaylaşır.
Tek siz mi üstleneceksiniz yoksa ailelerde yardımcı olacak mı bunları bilmiyoruz. Detaylara göre yorum yapmak daha doğru olur.
Ben flört döneminde eşimi sıkıştırıp para biriktirmesini sağladım nişanlandık biriktirdiğimiz para ile eşyaların bir kısmını aldık kalanı da düğün olana kadar ödedik düğün olduğu ay son taksiti ödedik çok altında istemedim eşimin neye gücü yetti ise onu aldı evlendikten sonrada gelen altınları peşinat vererek şimdi ev kredisi ödüyorum ve ben çalışıyorum sadece eşim çalışıyor ve hiç aile desteği görmedik