Sabrım kalmadı ve çok yorgunum anneler bi bakın

Hallimce

Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2020
122
69
18
38
Bebeğim 5 aylık. Sadece memede uyumak istiyor. Memede emzirirken uyuyor bıraktığım an ağlıyor. Gerçekten yorgunluktan bittim bana bi yol gösterin ne yapıyım ben. Çocuğum uyku dışında çok uslu bi bebek. Ne kolik ne gaz problemi oldu. Özellikle bi iki haftadır uykusu çok sorunlu. Öncesinde yatağına koyardım kendisi uyurdu çoğunlukla.

Bir rahatsızlığı var belli ki annesi. Kıyamam. Hasta filan mı ki? Ayrıca yukarıda bir üye söylemiş, diş çıkarmaya başlamış da olabilir.

O yollardan geçmiş biri olarak yazıyorum.
Emzirirken uyuduysa serçe parmağınızdan destek alarak memeyi o an biraktirabilirsiniz

Sorun bastan memede uyuya kalmasina izin vermekte. Yalnis anlasilmasin: Bebegi tabi ki emzireceksiniz, ama uyuyakalmadan önce ayirip uyutmaniz lazim. Bebekler nasil uyuyakaliyorsa öyle uyumak isterler. Yani memede uyuyakalsa gece uyuansa ayni tekrar meme ister. Bunun sonucunda bir kac kez uyanip meme isteyecek..gerekiyorsa emzirdikten sonra babasi uyutacak. Siz farki göreceksiniz. Ilk oglumda bende hep memede uyumasina izin verdim. Ama ne benim uykum yetiyordu o zaman ne de bebeginki

Atak haftasında da olabilir, o dönem atak var mıydı hatırlamıyorum ama

Yatakta yan yatirarak emzirin uyuyunca memeyi cekin. Benim kizim da boyleydi denedim gerci biz de fayda etmedi belki sizde faydasi olur. Benim bebegim kolik oldugu icin fon sesine alistirmistim o aylarda fonsesiyle uyuyordu

Diş çıkarma dönemi başlamış büyük ihtimalle. Arkadaşın dediği gibi yatakta emzirerek uyutmayı deneyin. Memeyi kendi bıraktığında kalkın yanından. Ya da siz memeyi çekerken bi yandan pışpışlayın pışpışlayarak kalkın. Benimki de 9aylık aynı durumdayız. Ben öyle uyutuyorum. Bi de fön makinesi sesi gece boyunca açık oluyo malesef başka türlü uyanıyo 🤦🏻‍♀️

Bebeğim 5 aylık. Sadece memede uyumak istiyor. Memede emzirirken uyuyor bıraktığım an ağlıyor. Gerçekten yorgunluktan bittim bana bi yol gösterin ne yapıyım ben. Çocuğum uyku dışında çok uslu bi bebek. Ne kolik ne gaz problemi oldu. Özellikle bi iki haftadır uykusu çok sorunlu. Öncesinde yatağına koyardım kendisi uyurdu çoğunlukla.
Ah buna benzer bir konu da ben açmıştım, düzeliyor sonra,dişten olabilir

Emzik. Ben yeni doğum yapmıştım oğluma ve hastanede ilk kez emzirmeye aldığım andan itibaren asla ayıramıyordum. Ayırdığım an uyanıyor ağlıyordu. Saatlerce öyle tuttuğumu bilirim o yatakta artık dayanamayıp hemşirelerden yardım istemişti ablam. Bi eldivenin içine pamuk koyup ağzına vermişlerdi miniğimin. Eve gelince emzik aldık çeşit çeşit tek tuttuğu avent oldu onunla devam ettik 2 yaşına kadarda emzirdim

Çocuğunuza kazandırdığınız alışkanlıklar basta size rahatlık sunsa da uzun vadede zarar olarak döner en basit konuda bile nasıl alıştırırsanız öyle gider gazlı ve kolik bebekler hariç.
Hep ileriki rahatlığınizi göz önünde bulundurarak anı değerlendirin. Memede uyutmayin doyma süresini belirleyin ayırın memeden ve sonra uyutun emzik kullanın çok ağlıyorsa.
Ama böyle sırf memeden ayrıldığı için ağlıyorsa birakin ağlasın zamanla ağlaması duracaktır. Inşallah iyidir bir şeyi yoktur sağlıkla büyütün analı babalı

Emzik için biraz zorlamaniz lazım almayabilir, belki taslarlar beni ama ben sütüm olmasına rağmen gece mama verip uyutuyorum uzun süre uyuyor.

Diş çıkarıyordur,diş jeli al uyku zamanı gelince sür, olmazsa yalancı emziğe alıştır böyle yaşayamazsın

Dis cikarma donemidir kizim 1 yasinda dis cikaracagi zaman bi sure bu sekilde davranir gecmis olsun

Dış cikariyor olabilir atak döneminde olabilir..bu dönemlerde normal annesi .gazlı ve kolik değilmiş masallah

Emzik için biraz zorlamaniz lazım almayabilir, belki taslarlar beni ama ben sütüm olmasına rağmen gece mama verip uyutuyorum uzun süre uyuyor.

Bir daha çocuğum olursa bende geceleri mama vereceğim. Nedenine gelince böyle 7 aylık falanken diş çıkarma döneminde ve sonraki dişlerinde de inanılmaz iştahsızdı ve sadece emzirmemi kabul ediyordu asla ek gıda veremiyordum. Emziriyorum ama yeter mi yetmiyordu tabi. Mama vereyim en azından geceleri dedim asla kabul etmedi. Önce meme sanıp içecekken tadını farkedince hemen ittiriyordu. Oysa ki en azından geceleri mama verseydim ilk zamanlar sonra da iştahsız dönemlerinde mama takviyesi yapabilirdim. Doğrusunu yanlışını bilmem ama benim böyle bir pişmanlığım var gerçekten

Diş çıkarma dönemi başlamış büyük ihtimalle. Arkadaşın dediği gibi yatakta emzirerek uyutmayı deneyin. Memeyi kendi bıraktığında kalkın yanından. Ya da siz memeyi çekerken bi yandan pışpışlayın pışpışlayarak kalkın. Benimki de 9aylık aynı durumdayız. Ben öyle uyutuyorum. Bi de fön makinesi sesi gece boyunca açık oluyo malesef başka türlü uyanıyo 🤦🏻‍♀️
Cocuk sersemlemiyor mu o sesten o_O
Benim basim dayanmiyor,kulaklarim ugulduyor valla.
Yagmur sesi filan etki etmiyor mu,en huzur verici ses:))

Atak haftasıdır ya da dış çıkartıyordur.

Ah ben ondan neler çektim memede uyurdu bırakırdım daha diğer odaya geçmeden uyanirdi cunku uykusunu alirdi. Bu benim kendi hatamdi sütüm yetmiyordu ve ben bunun aksini iddia ettiğim için durmadan emziriyordum o da orda uyumaya alismisti gündüz uykusu falan yoktu. Sonra ek gıda isi düzene oturunca 9 10 aylıkken o alışkanlığını bıraktı aslında meme disinda uyumayı öğrendi sizin de geçer zamanla merak etmeyin

Back
X