en iyisi yok saymanız bence. hiç varlıklarını dahi ciddiye almayınKonum tek bir olay değil, olaylar toplamı ve bugünüme etkileri..
Esimin ailesi her seye karısan tipler çocuklarını ben yokken pek ala yönetmişler kocam biraz pasif karakter nişanlılığımdan itibaren her seye karısmayı kendılerıne hak gördüler.
Ben de tam tersiyim yönetilmem, ailem de onların tersi karısmazlar işimize ...
Haksızlıklara ses etmeyen koca neticesinde artık takıntılı bir hale geldim. Çünkü kocamın ailesi yaptıklatı onca haksızlıklara ragmen bir şey yokmuş gibi davranarak üste çıkma çabasındalar.
Çünkü yaptıklarını yüzlerine vuran kimse yoktu. Onlar hala kendilerini mükemmel sanmaya devam ediyordu.
Kendi ailem de çekimser kaldılar müdahil olmadılar çünkü kavgacı ve yüzgöz tipler değiller.eşim desen aynı.
Ve ben çok abartmadıkları sürece ses etmedim .
Sonunda ne oldu ? Başım göğe mi erdi hayır !
Herşey birikti konuşulmadan, hangi birini çözebilirizki ve şuan bi konu açsam artık bir şey söylesem çok kafaya takan kinci kısmından oluyorum :)
Normalde sadece senede bikaç kez gideriz farklı sehirdeler ve bir durum olunca ararım ya da kandil vs.
Ama artık bunu da yapmak istemıyorum eşim de bu sefer onlar da bize gelmez diyor iyice kötü olur.
Sürekli kafamı hayatımı meşgul etmeleriniistemiyorum hiç görüşmeyerekhayatımdan tamamen çıkarmak niyetindeyim.
Bugune kadar görüşmemin nedeni eşimdi ama artık onun için de ruh sağlığımı bozamayacağımı düşünüyorum çünkü suskunluklarını affedemiyorum.
Aranızda bazıları hiç görüşmüyor ya acaba mümkün mü tamamen yok saymak ? Yoksa daha acıtıcı bir süreç mi ?
Eğer konu sahibi kv ve kp nin kişiliğinde olursa yaşlandığında ettiğini bulur elbet ama kimbilir belki de konu sahibi ilerde o kadar iyi bir kv olacak ki gelini onunla aynı evde yaşamak için can Atıcak. Aslında şuan konu biraz farklı . Karşısında onun huzurunu kaçıran mutsuz olmasını sağlayan bir kv ve kp var . Onlara ne şekilde davranırsam yuvamın huzuru kaçmaz derdinde konu sahibi . O yüzden tek yapmanız gereken eşinizin ailesiyle görüşmeniz gerektiği Zaman'larda mesafeli bir şekilde ipleri tamamen koparmadan iletişime geçmelisiniz . maalesef kiiiiEvlisin çocukların var mı bilmiyorum ama
Birgün öpüp okşamaya kıyamadığın evladın evlenip eşinin sizinle görüşmek istemediğini hatta hayatından çıkarmak istediğini öğrenirseniz ne hissedersiniz
Evlisin çocukların var mı bilmiyorum ama
Birgün öpüp okşamaya kıyamadığın evladın evlenip eşinin sizinle görüşmek istemediğini hatta hayatından çıkarmak istediğini öğrenirseniz ne hissedersiniz
Katılıyorum . Empati çok önemli burda . Ben eşimin ailesiyle ipleri tamamen kopartırsam eşim neler hisseder veyahut eşim benim ailemle görüşmeyi tamamen kesse ben neler hissederim?? Eşlerinin ailesiyle bağları koparttıktan Sonra huzurun ayaklarına gelmesini bekleyen gelinler daha çok bekler gibime geliyorEn güzeli ilişkini asgari düzeyde tutmak.
Kandilde bayramda arayıp senede 1 kere gitmek hayatında ne kadar yer tutabilir.
Eşinin ailesini silen çok insan tanıdım hepsi pişman oldu çünkü eşlerinin huzuru kalmadı.
Dolayısıyla kendilerinin de.
Ben tamamen gorusulmemesi taraftarı değilim..Senede birkaç kez görüşülen bir durum idare edilebilir sanki...Ben kendimi yerine koyuyorum benim hatirim için ailem idare edilemicekse ben esimin bana olan sevgi ve saygısından şüphe ederim..
Sebep aileden ortak değerlere sahip iki kadın arasında ne olabilir karşılıklı beklentiler çıkarlar bi paylaşım sorunudur ortak değerler olmaz ise iki kadın bunları uğraşamayacaklarSebeplerini söyler herhalde. Yani eşi görüşmek istemiyorsa sebepleri vardır. Bu arada ileride çocuk "eşim seni dava ediyor" da diyebilir. Mahkeme celbinde de sebebi yazar, hakaret vs diye. O zaman da konu "öpüp okşamaya kıyamadığım evladımın eşi beni dava ediyor a dostlar" diye özetlenemez. Adil olmaz. İnsan aklına her geleni yapıp sonra sonuçlarına katlanmayacağım diyemez. Buna evladın eşinin görüşmek istememesi sonucu da dahil.
aaa aynı ben diyesim geldi ben yeni evliyim ve sorunlarım ne yazık ki oldu eşin ne yapsın ya eşime bakıyorum ne yapsın ellerinde olsa böyle olsun istemezlerdi ben iki üç haftada bir görüyorum yarım saat falan hal hatır o kadar şikayet etmek yerine görmemek en iyisi galiba dertte etme yani dünya gelip geçici iyiyile iyi olmak kolay hadi biz kötüyle iyi olalım...Konum tek bir olay değil, olaylar toplamı ve bugünüme etkileri..
Esimin ailesi her seye karısan tipler çocuklarını ben yokken pek ala yönetmişler kocam biraz pasif karakter nişanlılığımdan itibaren her seye karısmayı kendılerıne hak gördüler.
Ben de tam tersiyim yönetilmem, ailem de onların tersi karısmazlar işimize ...
Haksızlıklara ses etmeyen koca neticesinde artık takıntılı bir hale geldim. Çünkü kocamın ailesi yaptıklatı onca haksızlıklara ragmen bir şey yokmuş gibi davranarak üste çıkma çabasındalar.
Çünkü yaptıklarını yüzlerine vuran kimse yoktu. Onlar hala kendilerini mükemmel sanmaya devam ediyordu.
Kendi ailem de çekimser kaldılar müdahil olmadılar çünkü kavgacı ve yüzgöz tipler değiller.eşim desen aynı.
Ve ben çok abartmadıkları sürece ses etmedim .
Sonunda ne oldu ? Başım göğe mi erdi hayır !
Herşey birikti konuşulmadan, hangi birini çözebilirizki ve şuan bi konu açsam artık bir şey söylesem çok kafaya takan kinci kısmından oluyorum :)
Normalde sadece senede bikaç kez gideriz farklı sehirdeler ve bir durum olunca ararım ya da kandil vs.
Ama artık bunu da yapmak istemıyorum eşim de bu sefer onlar da bize gelmez diyor iyice kötü olur.
Sürekli kafamı hayatımı meşgul etmeleriniistemiyorum hiç görüşmeyerekhayatımdan tamamen çıkarmak niyetindeyim.
Bugune kadar görüşmemin nedeni eşimdi ama artık onun için de ruh sağlığımı bozamayacağımı düşünüyorum çünkü suskunluklarını affedemiyorum.
Aranızda bazıları hiç görüşmüyor ya acaba mümkün mü tamamen yok saymak ? Yoksa daha acıtıcı bir süreç mi ?
Sebep aileden ortak değerlere sahip iki kadın arasında ne olabilir karşılıklı beklentiler çıkarlar bi paylaşım sorunudur ortak değerler olmaz ise iki kadın bunları uğraşamayacaklar
Doğurduğmuz bin bir emekle büyüttüğümüz evladımız soyumuzun devamı olarak gordumuz insanın evlendikten sonra arkasını dönüp ilgisizleştigini bilmek bir anne için kabullenmesi zordur
Eğlendiğimiz insan bir birey olarak görmek bağımsız bir eş baba olmasını isteriz bizi sevmesini korumasını artık ailesinin biz olduğunu anlamasını sağlamak için çalışırız
Buna karşı duran kim varsa çatışırız
Birde kuşak çatışması çok belirgin olarak karşımıza çıkıyor
dominant kaynana pasif gelin dönemini yaşayan annelerimiz bugün yanını kendi dönemleri içinde geçerli olduğunu dönemin gelinleri için bunun söz konusu olmadığı çalışan okuyan araştıran kadın modelini ile karşı karşıya olduklarını kabul etmekte zorlandıkları gerçektir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?