Saç Rengi ve Saç Boyama SAÇ BOYAMA ve SAÇ RENGİ HAKKINDA Sorular Ve Öneriler

kıslaarr nabersiniz? ya yardımınıza ihtiyacım var benim saçlarım loreal akaju kahve geçenlerde boyatıp memnun kalmamıştım ama açıldı baya rengi şimdi daha ii durumda neyse kii şimdii ben karamel rengine boyatsam kuaföre gidip rengi açmaları gerekir mi?bileniniz var mı acaba :)

hayır açmadan kolayca boyayabılır eğer aktıysa yeterınce rengi. açayım sonra boyayayım dıyen kuaforden de derhal uzaklaş.

Merhabalar herkes,aranıza yeni katıldım,ama üç gündür hemen hemen tüm sayfaları okumaya çalıştım,şaşı oldum valla:)
Küllümangocum sen boya konusunda çok bilgilisin,ve kimseden yardımını esirgemiyorsun.Bende bir yardım isteyebilirmiyim:)
Saçım marta kadar röfleliydi,bronz kahve ile boyamaya başladım.Sonra nerden estiyse çikolata kahveye boyadım ve çok ama çok koyuldu. Geçen ay Loreal 7 kumral ile boyadım,ama açılma yok.saçım şu anda böyle
1008081311rs3.jpg

Benim istediğim renk isr şu ikisinden biri
f11t3255st0spage08imagebi2.jpg

coversv8lf7.jpg

nasıl bir işlem yapmalıyım,nolur bana yardım,kocam çok kötü saçın diyip duruyo:(
Bu arada saçım kalın telli,ve kuruluk hakim
Biliyorum kuaföre gitmek en doğrusu,ama o kadar param yok maalesef:(
Yardımların için şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
nasıl bir işlem yapmalıyım,nolur bana yardım,kocam çok kötü saçın diyip duruyo:(
Bu arada saçım kalın telli,ve kuruluk hakim
Biliyorum kuaföre gitmek en doğrusu,ama o kadar param yok maalesef:(
Yardımların için şimdiden teşekkürler[/QUOTE]

canım teşekkür ederim hem kendi saçını hemde ıstedıgın saç rengini koydugun için. öncelikle saçın oldukça dolgun ve kalitelı görunuyor o renge ragmen. saçını çok koyulaştırmışşın sıyah gibi olmuş. öncedende rofle varmış o boyanın çıkması zaman alır saçından bu yuzden rofleli saça uygulan koyulaştırma işlemi daha sıkı yapışıyor saça saç pulları daha açık oldugu için.saçın zaten kuruymuş ki buda anlaşıyor. eğer sabırsız davranırsan bu guzelim saçlarını mahvedersin. o yuzden uzun sureli bı yol ızleyerek bu ıstedgın renge yakın bı ton elde edebılırsın.
saçını 1 ay boyunca beyaz sabunla yıka. iyice akmasını saglar. beyaz sabunla yıkadıktan sonra elma sırkesiyle durula ama.
1 ay sonra koleston 12.1 çok acık küllü sarı renginden 3 kutu al(saçın çok fazla gorunuyor çünkü ve sarı tonlarında çok fazla uygulanmalı boya) 3 kutu artı bırde fazladan yuzde 9 luk koleston peroksit koy karışıma ve saçını boya. saçına poşet geçir ve 30 dk kadar ısı ver ama dıkkat et mutlaka poşetliyken yap saçın ıyıce kurumasın. bu şekilde saçın açılmaya başlar.
yukarda yazdıgım işlemle yeterlı açıklığa kavuşmaz saçın. bu yuzden saçını 3 hafta dınlendir ve 3 gunde bır bakım yagı kullan. yumurta maskesi yap ve kesinlikle saçına bakım uyguladığın zaman saçını bır kere sampuanla. saçında yagların kalması gerek. 3 hafta boyunca 3 gunde bır bu bakımlarını yap. zaten bakım yaglarıda azda olsa saçın renginin akmasına neden oluyor.
3 hafta sonra yukarda dediğim işlemin aynısını uygula saçına. bu kez buyuk oranda saçındakı koyuluk gıdecektir. 1 hafta boyunca 2 gunde bır bakım yagları kullan. ve bu dediğim bakım yaglarını geceden sür saçına poşet geçir ve ertesi gun yıka. yanı 2 3 saat değil tum gece kalması sart saçının saglığından olmak istemıyorsan.
1 haftalık bakımdan sonra loreal exelence 7.1 renginden 2 kutu al ve selektive marka mavı boya al. mavı boyadan 2 ceviz buyukluğunde karışıma sık ve sıktıgın boya kadarda yuzde 6 lık peroksit karıştırmayı unutma. bulundugun ılde tıerra marka saç boyasını bulman mumkunse tıerra gri rengini al ve az once yazdıgım boya karışımına bu tıerranın 4 te 1 ını ekle. saçını bu karışımla boya ve yıne poşete geçir 20 dk boyunca saçına ısı ver . 40 dk kadar kalsın toplam saçında boya. ardından saçını sadece suyla durula ve saç kremi sürerek saçını nötrle.
bu işlemden sonra saçına 4 gun suresınce hiçbir işlem yapma.fön çektirme kurutma ıslatma bakım yapma. hatta tarama bıle. 4 gun sonra saçını yıka.
tum bu saydıklarımla gösterdıgın saç rengine yakın bır renk elde edersin ama kesinlikle bu kadar kullusunu bekleme. çünkü gösterdiğin iki saçta doğal saç rengi sanırım ve doğa satakı kadar küllüyu yakalaman çok zordur. dıplerin geldikçe bu son yazdıgım boyama ışlemini uygularsan rengin ıyıce oturur.
eğer saçına önem verıyorsan mahvolmasını ıyıce kurumasını zayıflaşmasını ıstemıyorsan kesinlikle bu yazdıklarımı not et tum detayına kadar ve harfı harfıne uygula:)

bu rengi evde kendin yapamazsın diye düşünüyorum. kuaförde yaptırman daha sağlıklı olur bence.

canım ben 5 yıl gezmedik kuafor bırakmadım hemde istanbul gibi bı yerde. boyle kullu yapamıyorlar ki saçım açık renkti o zamanlar. yanı kuaforlerde pek başarılı olamıyor ne yazık kı.çünkü kullu tonları çok daha zordur dığer renklerden.arkadaşa dedim zaten aynısını yakalaman çok zordur yakın bı renk elde edersin dıye.

merabalar kızlar ben bişey sorcaktım
ben buğday tenliyim ve saçlarıma röfle yaptırmak istiyorum saçları röfleli olanlar önerirlermi bana?
saçları cok yıprattığını duydum doğrumu bu?
ayrıca röflenin hangi rengi sizce daha güzel?

küllümango benm sorumada cevap verirmisin senağlama

küllümango benm sorumada cevap verirmisin senağlama

canım ben rofle hiç kullanmadım ve yapmadım. bılgım yok o yuzden. ama bugday tenlıysen küllü ve çok açık olmayan rofleler yaptırmanı önerırım. ve rofle yaptırırken kalın kalın değilde inceli kalınlı attırırsan daha ıyı olacaktır.
kendi saçın ne renk bırde bu onemli

canım ben rofle hiç kullanmadım ve yapmadım. bılgım yok o yuzden. ama bugday tenlıysen küllü ve çok açık olmayan rofleler yaptırmanı önerırım. ve rofle yaptırırken kalın kalın değilde inceli kalınlı attırırsan daha ıyı olacaktır.
kendi saçın ne renk bırde bu onemli

kendi sacımın rengi koyu

Küllü Mangocum çok ama çok teşekkür ederim,bu dediğin boyalar tüp boyalardanmı olsun,yoksa markette satılan kutulardanmı,bu arada harika olduğunu söylemeden geçemeyeceğim,hiç üşenmeden anlatmışsın detaylı,çok ama çok teşekkür ederim.Sabırlı davranacağım,söz:)Birde üç kutuya yüzde dokuzluk peroksit demişsin,kendi oksidanları haricinde ayrıca ekleyeceğim değilmi?
Birde beyzım var bol bol,şu andada saç dipleri bembeyaz.Bir ay beyaz sabunla yıka demişsin canım ama bu beyazlarla nasıl duracağım bir ay:(
Son soru,bu yazdığın sarı boyayı sürünce dipler fazlamı açılır acaba? Nasıl yapmak lazım,önce uçlaramı süreyim

Son düzenleme:
Küllü Mangocum çok ama çok teşekkür ederim,bu dediğin boyalar tüp boyalardanmı olsun,yoksa markette satılan kutulardanmı,bu arada harika olduğunu söylemeden geçemeyeceğim,hiç üşenmeden anlatmışsın detaylı,çok ama çok teşekkür ederim.Sabırlı davranacağım,söz:)Birde üç kutuya yüzde dokuzluk peroksit demişsin,kendi oksidanları haricinde ayrıca ekleyeceğim değilmi?
Birde beyzım var bol bol,şu andada saç dipleri bembeyaz.Bir ay beyaz sabunla yıka demişsin canım ama bu beyazlarla nasıl duracağım bir ay:(

canım artık bıkaç ay saçına bant takarsın:) YENIDEN YAPILANDIRMA SURECİNDEYIM dersın sorana:) koleston çok açık kullu sarı 12.1 renginin içinden çıkan zaten yuzde 9 luk. 3 kutu kullanacaksın ya. bunun harıcınde bırde sadece bır tane yuzde 9 luk koleston peroksit al oyle kullan. ve 3 unu bı kaba boşatıpta kullanma. her kutuyu tek tek kullan bıtınce yenısı karıştır oyle kullan. ve bu dediğim ekstradan koycağın peroksiti göz kararı 3 e eşit ayırıp her boyaya koy.
koleston 12.1 ın tup boyası yok. lorealınde tup boyası yok. eğer bulunduğun sehırde kuafor urunlerı satan bı yer varsa loreal 7.1 yerıne loreal majırel 7.11 esktra kullu kumral al. bırde bu tıerra da anca kuafor urunlerı satan yerlerde bulabılrsın.

ya da çağla şikelin son saç renginden biraz açık olsun istiorum öle de tarif edebilirim.

canım benım karamel rengi hakkında bı bılgım yok ama dedigim gibi kendi mevcut saçında çok koyu değilmiş. rahatlıkla cevırebılır ıyı bır kuafor saçını istedıgın şekile. ama dıkkat et tavsıyem loreal urunlerı kullanan bı kuafore git.

canım benım karamel rengi hakkında bı bılgım yok ama dedigim gibi kendi mevcut saçında çok koyu değilmiş. rahatlıkla cevırebılır ıyı bır kuafor saçını istedıgın şekile. ama dıkkat et tavsıyem loreal urunlerı kullanan bı kuafore git.

tamam canım saol ben iyice araştırırım bundan sonrasını :)

Mangocum canım benim çok teşekkürler,ben boyayı yapalı bir ay oldu aslında,deniz,güneş gördü baya.Ben Bodrum'dayım da:) Beyaz sabun faslını atlayıp direkt boyasam,az önce yıkadım beyaz sabunla keçe gibi oldu saç,gene şampuan yaptım mecburen:)
Birde sarı boyayı nasıl sürmek lazım,dipler fazla açılmazmı acaba?

Mangocum canım benim çok teşekkürler,ben boyayı yapalı bir ay oldu aslında,deniz,güneş gördü baya.Ben Bodrum'dayım da:) Beyaz sabun faslını atlayıp direkt boyasam,az önce yıkadım beyaz sabunla keçe gibi oldu saç,gene şampuan yaptım mecburen:)
Birde sarı boyayı nasıl sürmek lazım,dipler fazla açılmazmı acaba?

canım ne kadar acılır bılmıyorum o yuzden beyaz sabun dedim. kararsızdan o zaman saçının bır kısmını boya ve dediğim ısı ver uzun sure. eğer bı açılma olursa tum saçını boyarsın. açılmazsada bı ay beyaz sabun kullanırsın . bı kere beyaz sabunla yıkayıp ıkıncısıne sampuanlarsan sertleşme olmaz dıye duşunuyorum. hanı saçının açılma derecesini bılmıyorum çünkü. hem saçını boşa yormamış olursun hemde boyayı boşa harcamış olmazsın dedigim gibi kısmını boyayıp 30 dk kadar ısı verırsen.
saçının dıplerine degdirme boyalı olan kısmını boya. bı tanıdıgın eli yatkın bırısı varsa ondan yardım almanı tavsıye ederim diplerine gelmeyecek sekilde boyasan ıyı olur. sonuçta kuaforde açtımra işlemi yapsan yıne dıpleri daha açık olucak. en azından evde uzun bı zaman yayarak yapacağın için saçın o kadar yıpranmaz.

Haklısın,Bodrumdaki kuaförleride iyi bilmiyorum,bir sene oldu geleli,İstanbulda olsam güveneceğim kuaför vardı.Burda kimsemde yok yarım edecek,yalnızım beeen:(
Daha önce bilmediğim bir kuaför yakmıştı çünkü saçlarımı,böyle fazla zarar görmez en azından. Bu arada bir arkadaşım boyaya biraz bademyağı karıştırıp kullanıyormuş,ne dersin? Hem boya hem bakım,pratik:))))))

Back
X