• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

saç dökülmesi

Canım valla 2 kez surmekten bişey olacagını sanmam kırık aldırmak falanda önemlı tabı.Kimisine şampuan degıstırmek bile dokulme yapabılıyor

Saç toplamanın dökulmeye sebep verdıgını duymuştum bendede yaptı sürekli topladıgım dönemlerde sanırım saç hava almıyor.Suan genelde salıktır toplasamda gece yatmadna acarım ılla

ben de 2 kezden bişi olmaz diye düşünmüştüm.
kırıkları en son 3 ay önce aldırdım ama onun dökülmeye etkisi olmaz ki
zavallıcıklar kökten gidiyor
şampuan değiştirmedim

saç toplamaya gelince çok sıkı toplamak, hani şu zencilerin sıkı örgüleri filan saç dökülmesine neden olur zaten (traksiyon alopesisi)
ama ben o kadar sıkı da toplamıyorum
zaten 2 haftadır filan var

bir siteden sunları buldum belki işine yarayabilir.Toplamanın neden oldugu saç bende zencıler gibi v.s olarak degıl sıkı bir topuz yada sıkı bir at kuyrugu yetıyor.Fark ediyorum iyi gelmedıgını.

Saç hücrelerinin %90’ı sürekli büyürken, geriye kalan %10’luk kısmı dinlenme aşamasında bekler. Özellikle uzu saçlı kadınlarda, ayın belli dönemlerinde normalden daha fazla saç dökülmesi normaldir. Bu saç dökülmesini önlemek için herhangi bir şey yapmanıza gerek yok, zira aynı saç kökünden tekrar saç çıkacaktır. Pek çok insan günde 50 ila 100 saç telini kaybetmektedir. Bu saç dökülmesi tamamen normaldir. Bu miktardan daha fazla dökümelerde saç dökülmesini önlemek için bir yol aranmalıdır.

Saç dökülmesi, kavram olarak haddinden fazla saç kaybına verilen isimdir. Bu özel sağlık problemi pek çok sebepten ortaya çıkabilir. Ağır bir hastalık veya geçirilen bir operasyondan üç – dört ay sonrasına kadar saç dökülmesi gözlenebilir. Bu da normaldir ve genellikle ilgili durumun kişide yarattığı stresten kaynaklanan bir rahatsızlıktır. Saç dökülmesine sebep olabilecek diğer bir durum da dengesiz seviyeye sahip hormanlar olabilir. (Erkekler için androjen, kadınlar için ostrejen). Yine hormonlarla ilişkili diğer bir saç dökülme sebebi de hamileliktir. Hamilelikte salgılanan aşırı düzeyde hormanlar saç dökülmesini tetikler. Hamilelik sonrası bu hormonların normal seviyelerine dönmesi ile saç dökülmesinin de önüne geçilecektir. Yine bazı ilaçlarda içerilerindeki kimyasallar sebebiyle saç dökülmesine sebep olabilir.(kan incelticiler, gut ilaçları, kemoterapi ilaçları, doğum kontrol hapları veya antidepresanlar.)

Saç boyama, sarartma, fön, perma gibi saça uygulanan bazı işlemler saçı yıpratır ve saça zarar verir. Saç dökülmesini önlemek için bu tarz uygulamalardan mümkün mertebe kaçınmakta fayda vardır.

Saç dökülmesini önlemek, sağlıklı ve parlak saçlara sahip olmak sizin elinizde.

Hint yağı veya zeytinyağı saç uzamasını ve sağlığını olumlu yönde etkiler.

Saçınızı haftada bir yeşil çay ile yıkayabilirsiniz.

dogumdan dolayi saclarim dökülüyor feci sekilde
doktorum hergun yika dedi
yapmadim daha kötü olur diye düsündüm ama burasi cok sicak
hergun dus aliyorum
sac dökülmem durdu gibi birsey
söyleyim dedim
ama kan degerlerinize baktirin mutlaka
demir eksikligi olabilir

benim de doğumdan sonra başladı 10 aydır aralıksız dökülüyor saçlarım avu avuç. sürekli bağlıyorum saçlarım bağlı halleriyle bile her taraf saç oluyor bir de beyaz saç kolay kolay dökülmez derler benim beyazlarım daha çok dökülüyor. yerine çıkan yeni saçlarım da küçük küçük çok kötü görünüyor şu hergün yıkama işini denicem ben de umarım düzelir olmadı doktora gidicem.

arkadaşlar merhaba
yaklaşık 2 haftadır filan saçlarım avuç avuç dökülüyor.
elimi ne zaman atsam birkaç tel en az geliyor.
oturduğum koltukta bile bir sürü saç kalıyor.
banyo sırasında ve tararken ne kadar döküldüğünü zaten hiç sormayın :2::2:
resmen intihar ediyorlar yaa çok üzülüyorum :5:
bioblas sarmaşık özlü kullanıyorum uzun zaman oldu başlayalı.
bitmek üzere down under nude aldım
sizin dökülme için tavsiyeleriniz var mı?

Canım geçen sene benimde başıma geldi netten araştırdım mevsimsel dökülme diyodu doktora gittim 90 liralık sac bakım seti vitamin falan verdi ama almadım biraz dinlendirdim saçlarımı maşa düzleştirici sürmedim bide sac kremini diplerine sürme uçlarına sür sadece o bile döküyor sonra kestirdim uçlarını dökülmesi durdu ayrıca bir şey yapmadım. Birde 2 haftadır schwarzkophun gliss ultimate repair serisini kullanıyorum inan çok güzel dolgunlaştırıyor dökülmüyor iki kat saçım varmış gibi oldu kokusuda çokk güzel :16:

doğum sonrası dökülmesi birçok kadında görülebilen doğal bir durum ama.
patolojik değil.

kan değerlerime zaten baktırıcam ama pek bişey çıkacağını sanmıyorum
çünkü aniden başladı bu durum önceden yoktu.

Benim de 1-2 haftadır çok dökülüyo ama ben çok bağlarım gece yatarken bile sıkı sıkı bağlıdır bağlamayım bari:26:

Benim doktorum ne zaman gitsem mevsim geçişinde dökülür normal bu zaten günde 100-120 dökülür geçmezse çinko diyo hep ama tatilden gelsin kan değerlerime baktırıcam zaten bi'.

Bu arada kuaför+doktor yağlı saç çok döker kendini çok yağlı tutma demişlerdi.

Ben haftada iki gün zeytinyağı sürüyorum masajla bakalım zaten hiç öyle güpgür saçım olmadı iki tel fazla dökülse içime dert oluyo:9:

Sicak suyla yikadim azaldi gibi demissin..
devam et, eger yine ayni devam ederse,
ilik suyla yikarsin..
yagli saclara soguk su iyi gelmiyor bence yanlis bu..

canım cildiyeye gittim bana bi karısım yazdı eczacına hazılat dedi bepanten bilmemne 3 serumun karısımı saca destek.birdenbire toparladı sacım

tahlil sonuçlarımda hiçbişi yok.
hatta normalde hafif anemim hep olurdu bu sefer o bile yok
öbek öbek gidiyo saçlar
az önce duştan çıktım
taradım ama sert değil gayet yumuşak
çıkan saçlara inanamazsınız
ben de banyoda az döküldü diye sevinmiştim

bendede vardı 3 ay önceye kadar evde avuç avuç sac topluyordum bıkmıştım artık 10 mg biotin aldım.birde bebek sampuanı kullanmaya basladım içine 5 damla badem yagı ve bir e vit.ampulu suanda 2 teli gecmez dökülmem.biotin eksikligi ve şampuanlar döküyor bide stres tabi yeni yeni saclarım cıktı gürleşti yumuşacık oldular ve hızlı uzuyorlar artık

Saç dökülmesi nasıl önlenir yada seyrek saçlar nasıl gürleşir ?

Saçlarınız mevsime ve kullandığınız saç ürünlerine bağlı olmaksızın dökülüyor ve belirgin şekilde seyrekleşiyorsa bitkisel ama %100 etkili bir çözüm bir avuç karanfili 1 lt suya (suyun kavanoz içinde olması birincil tercihimiz ayrıca kapağı kapalı olursa daha iyi olur hijyen açısından bunuda belirttikten sonra )gelelim hazırlama aşamasına elimizdeki bir avuç karanfili 1lt su ile dolu kavonaza koyuyor ve 1 gün karanlık ortamda bırakıyoruz 1 günün sonunda hazırlanan bu karışımdaki siyah suyu bir kaba alıyoruz artık işimiz bu siyah suyla... Bu suyu haftada 5 kez saç diplerinize sürüp tarayabilir yada banyo sonrası durulama suyuna uygulayabilirsiniz uyguladıktan sonra mucizevi etkisini sizde göreceksiniz

Not:Alıntı değildir.Denenmiş yan etkisi olmayan bir reçetedir.

Not Not : İnternette dolaşırken gördüm.Paylaşayım dedim.Alıntı yaptım :) :)

tahlil sonuçlarımda hiçbişi yok.
hatta normalde hafif anemim hep olurdu bu sefer o bile yok
öbek öbek gidiyo saçlar
az önce duştan çıktım
taradım ama sert değil gayet yumuşak
çıkan saçlara inanamazsınız
ben de banyoda az döküldü diye sevinmiştim

Merhaba, tahlillerinizde hormonlar troid b12 vitamini vs. var miydi yoksa kan sayımı mi yapildi sadece
Çünkü kendi alani olmayinca doktorlarin bircogu hormonlara bakmiyor mesela ben de bir yil boyunca dokulme yaşadım cildiyeye gittigimde baska seylere baktı ve bisey çıkmadı. Kadin doguma normal bir kontrol icin gitmistim tum hormonlarima bakti ve hipotiroidi çıktım sac dokulmem de buna bagli olduğunu söyledi doktorum, şimdi cok iyi sadece mevsim geçişi diye az bi dökülme yaşıyorum o da bitiyor gibi.

Merhaba, tahlillerinizde hormonlar troid b12 vitamini vs. var miydi yoksa kan sayımı mi yapildi sadece
Çünkü kendi alani olmayinca doktorlarin bircogu hormonlara bakmiyor mesela ben de bir yil boyunca dokulme yaşadım cildiyeye gittigimde baska seylere baktı ve bisey çıkmadı. Kadin doguma normal bir kontrol icin gitmistim tum hormonlarima bakti ve hipotiroidi çıktım sac dokulmem de buna bagli olduğunu söyledi doktorum, şimdi cok iyi sadece mevsim geçişi diye az bi dökülme yaşıyorum o da bitiyor gibi.

vardı tabi ki kendim de doktorum muhtemelen bişey çıkmayacağını da biliyordum
çıkmadı da zaten
neyse ki çok şükür durdu dökülmem :1:

Back
X