• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saç dokulmesini boya ile durdurunnnnnn

• Konu Sahibi Konu Sahibi kıvırkıvırcık
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
K

kıvırkıvırcık

Ziyaretçi
arkadaşlar şokkkkkkkk yaşadımm 2.5 aydır hızla dokulen saçlarım saçımı bayatınca dokulmeyi durdurdum şok oldum herkese tavsiye ederim hatta emin olmak için 3.kez banyo yapmayı bekledim evet tam 3 keredir saçım hiç dokulmeye başlamadan önceki kadar azcıkkkkkkkk dokuluyo çok utluyum
ya bir kuaför bana gözeneklerin boyaya alışıyo hep istiyo boyat anında dokulme kesilecektir demişti kımıştım bu durumda bile yararlanıyo diye düşünmüştüm çok mahçup oldum hiç aklıma gelmezdi;)))))))))))9çooooooooooook mutluyummmm

saç dıplerin tıkandıgı için dokulmen bır sure durur. yoksa oyle bır etkısı yok sac boyasının

saçlar kimyasal işlem gördükten 2.5 3 ay sonra dökülmeye başlar.hanımlarda saçlarının boyanma zamanı geldi sanır.oysaki yapılan işlemin etkisi ortaya çımıştır.saçı döken zaten yapılan kimyasal işlemler boya röfle perma gölde meç vs gibi.boyanın dökmeyi durdurma gibi bir etkisi yok dökmek gibi bir fonksiyonu var ne yazık ki.

arkadaşlar şokkkkkkkk yaşadımm 2.5 aydır hızla dokulen saçlarım saçımı bayatınca dokulmeyi durdurdum şok oldum herkese tavsiye ederim hatta emin olmak için 3.kez banyo yapmayı bekledim evet tam 3 keredir saçım hiç dokulmeye başlamadan önceki kadar azcıkkkkkkkk dokuluyo çok utluyum
ya bir kuaför bana gözeneklerin boyaya alışıyo hep istiyo boyat anında dokulme kesilecektir demişti kımıştım bu durumda bile yararlanıyo diye düşünmüştüm çok mahçup oldum hiç aklıma gelmezdi;)))))))))))9çooooooooooook mutluyummmm

doğru....benim de boyattığımda saçlarımın dökülmesi duruyoo..... ne zman dip boyam gelse ve de geciktirsem dökülmeye başlıyo......boyatınca duruyo....sanırım saçın deriyle temas ettiği yerlerde boyanın içindeki bir maddeye bağımlılık gelişiyo.......boyatınca pat diye duruyo dökülme........ boya besler dedikleri şey sanırım bu olsa gerek...beslemek değil bence ama...sadece bağımlılık geliştiği için boyanın içindeki kimyasala,saç onu alınca dökülmüyo,,,adını da kuaförler beslemek koyuyolar......:kızgın:.bilinir ki hiç bir kimyasal da saçı beslemez......protein ve vitamin bileşiklerinden başkaaa......

ya k bakma arkadaşım da nasıl bu kadar saf kaldın ya hiç mi okumuyosun?
saçı boyamak dökmeyi durdurur haa? :PP
3 ay sonra göriyim seni hayatta dökülmeyen saçlarım tutam tutam elime geliyo kel kalıcam yakında boyaya tööbe bi daha

ya k bakma arkadaşım da nasıl bu kadar saf kaldın ya hiç mi okumuyosun?
saçı boyamak dökmeyi durdurur haa? :PP
3 ay sonra göriyim seni hayatta dökülmeyen saçlarım tutam tutam elime geliyo kel kalıcam yakında boyaya tööbe bi daha

öncelikle geçmiş olsun da,,,,,,ben yazdıklarımda gayet ciddiydim,,üstelik pek saf bi tip de sayılmam:lülülülülülü
..boyandığı zaman benim saçımın aniden dökülmesi duruyor...başkalarının saçını dökme olayı da kendilerine has bir durum...çünki kimyasalların kişiden kişiye etkileri farklılaşabilir.....herşey herkese yaramaz......bir ikincisi,şu herkesin %100kaş çıkarır dediği sarmısak da bende kaş çıkarmıyo mesela......o yüzden herşeyin herkese etkisi farklıdır.......saçını düzenli boyatan ama 1-2 ay ara veren varsa,derhal tekrar boyattığında görecektir ki; saç dökülmesi durmuş,,,,tecrübemle sabit ..fakat,,,benim kafamdaki saç foleküllerin kimyasal yapısına yakın tipte foleküllere sahipse,dökülme durur,,yoksa durmaz elbette......herkesin saçındaki keratinin özleliği başka,,tıpkı DNA gibi,,,,,ama saçını hiç daha önce bir kez bile boyatmamış varsa, boya önermiyorum,,,,dökülmesi hızlancak çünki saçın bir süre,,ama uzn vadede saç alışınca durur....ama busefer de zamanlı boyatmalrı gerekir,,yoksa dökülme tekrar başlar........saç boyası haddiden fazla yanma batma kaşıntı yapıyorsa kafa derinizde,hemen yıkayın..bellli ki o tip boyaya alerjik reaksiyon göstermeye meyillisniz,,,,,,bir de oryal saçın dibine uygulandığında,kısa vadede değil uzun vade de,dökmeye başlar süreğen biçimde saçı, 1-2 yıl sonra yani,,,oryalin etkisi dökücü olması değil,kısa vadede,,saçtaki keratini şişirip,üstüne uygulanacak boyanın saç telinde daha derinlere nufus etmesini sağlamak,,,,,pigmentasyonu açtığı için de, önce saçınız kızıla sonra da sarıya döner.......a.s.

bunu yaşadım ben de. düzenli olarak boyattığım saçlarımı 6ay boyunca boyatmadım ve son 3aydır dökülme çok fazlaydı. daha önce birilerinden duymuştum bunu önemsemedim dökülme sorunum olmadığından. Ama dökülmeyi yoğun yaşadığımdan ne yapmalı ne etmeli diye bir yakınımla konuşurken söyledi bunu. Bu süreçte tek değişen rutunim saç boyatmaktı. Boyattığım dönemlerde hiç böyle bi sorun yaşamadım deneyeyim bir zararı olmaz dedim,tek korkum dökülen ve hassaslaşan saçlarımın ters tepki vermesiydi neyseki öyle olmadı.saçlarımın dökülmesi büyük oranda kesildi,yani eskisi kadar dökülüyor sadece. bilimsel bir yayın araştırmadım bu konuda.Boyaya alışmayla ilgili bir teori olabilir. Bunu araştıracağım...Fakat deneyimini benim gibi paylaşan konu sahibi kişiye “sen cahil misin” söylemiyle atarlanmanız gereksiz değil mi? Birileri yorum yaparken filtreleme seçeneğiniz yok beğenmediklerinizi.Nazik bi dille aksi görüşünüzü belirtirsiniz.Siz de her halde konunun bilimsel kaynağı sayılmazsınız.Bunu deneyip denememek tercih. kafanıza çamaşır suyu sürün demiyoruz boya öylesi zararlı bir şey değil.Yoksa endüstri dışında yasaklanırdı. Tüm hanımlar en azından hayatının bir döneminde saçını boyatır.

Back
X