Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saç dökülmesini durdurma hikayem

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

rehber-olga

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
10 Ocak 2016
6
6
1
46
Herkese merhabalar,
Saç dökülme sorunum üniversite yıllarında başladı ve 14 yıl az yada çok sürekli saçlarım döküldü.Çok gür ve kalın telli olan saçlarım giderek azaldı.Yıllarca saç dökülmesini önlemek için uğraştım.Yağ karışımları sürdüm, eczanede yapılan karışımları kullandım, bitki suları sürdüm, en ünlü markaların serumlarını kullandım, PRP ve MİKROİĞNELEME denilen yöntemleri yaptırdım......Kısacası yaptırmadığım hiçbir şey kalmadı.Sonuç elde edebildim mi? HAYIR.
Özellikle son 3 yılım sadece saç dökülmemi durdurmak için yöntem denemekle geçti.Milyarlarca para harcadı.Parayı geçtim ,her yöntem öncesi çok umutlandım ve her seferinde büyük bir hayal kırıklığına uğradım.Depresyona girdim, her banyo sonrası ağlıyordum.
Bu arada ssaç dökülmesinin yanı sıra egzema, kabızlık, şişkinlik ve gaz gibi çözümü ve sebebi bilinemeyen rahatsızlıklarım vardı.Bu rahatsızlıklar hayat standartımı fazlasıyla düşürüyordu.MALATYA da yaşıyorum.Bu rahatsızlıklar için besin intolarans testi yaptırarak MALATYA ÖZEL HAYAT HASTANESİN de Uzman Diyetisyen ÖZALP KAYA ya gittim.Test sonucuna göre bazı besinlere bağırsağımda intolarans olduğundan rahatsızlığımı bunlara bağladı. Onları bir süreliğine yemeyecektim.Diğer rahatsızlıklarımın sebebi ise bağırsak floramın hasarlı olmasından kaynaklandığını söyledi.Saç dökülmemin tek sebebinin bu olduğunu belirtti.Bağırsağımın ise GAPS DİYETİ adında bir beslenme şekli ile düzeleceğini söyledi.
Diyete başladığımın 2. günü kabızlığım geçti, şişkinlik ve gaz bitti, egzemam yok denecek kadar azaldı.Diyete başladıktan 1,5 ay sonra ise saç dökülmem her yıkamada azalarak günlük 15-20 tele indi.Yıllardır para, emek ve umut harcadığım hiçbir yöntemin durduramadığı dökülmeyi bu diyet bitirmişti.Sonra araştırdığımda bu diyetin birçok hastalığı iyileştirdiğini öğrendim.Bağırsağınız düzeldiği için bütün vücudunuz düzeliyor.ÇOK AMA ÇOK MUTLUYUM.Herkese saçları dökülmeyen günler diliyorum.

Son düzenleme:
hayırlı olsun canım senin adına sevindim mutluluğun daima sürsün
diyeti nasıl uyguladın
neler yeyip neler yemedin
Teşekkürler.Saçları dökülen herkes bu duyguyu yaşar umarım.
Diyette tahıl ,baklagil,seker,süt yok.Hayvansal ürünler ,et-kemik suyu,sebze,et,çerez,meyve serbest.Ama diyetin belli bir aşamasından sonra bunların hepsini yiyebilirsin.Bu diyetin kitabida var ama diyetisyen gözetiminde olmak lazım.Tek başına cok zor.

Gecmis olsun sizin saglik sorununuzdan dolayi dokulme varmis demek ki.diyetle sagliginiz normal hale getirilmis.normalde saglikli olan bi insanin sut de icmesi gerekir tahil da almasi gerekir.bence sizin sorununuz degisikmis.herkesin yapmasini tavsiye etmem

Bir çok kişi saç dökülmesini yağlarla, otların kaynatılmasıyla falan durdurmaya çalışıyor.Bende bunların hepsini yıllarca denedim.Ne duyup okuduysam hepsini uyguladım.Ama fayda etmedi.Sizinde böyleyse bir sağlık sorununuzun olduğu garanti.Çünkü sağlıklı saç dökülmüyormuş.Ben bunu 14 yıl sonra öğrendim.Önceden saçıma yağ karışımı sürdüğümde 100 tel yerine 200 tel dökülürdü.Şimdi ise 30-35 tel dökülüyor.Bu sayı bir günlük değil.3 günde bir saçımı yıkıyorum.

bahsettiğiniz şu gaps diyetini biraz anlatırmısınız rica etsem ?

bahsettiğiniz şu gaps diyetini biraz anlatırmısınız rica etsem ?
tabi ki anlatırım,ama çok özetleyerek çünkü çok ayrıntısı var. genel olarak hayvansal gıdalarla beslenmeye dayanıyor.bu diyetin amacı bozulan bağırsak florasını iyileştirmek. bunu da et-kemik suyu, sebze suları özellikle yeşil sebzeler, probiyotik içeren yiyecekler ve tabletler kullanarak yapıyoruz. birde paketlenmiş tüm ürünleri bırakıp doğal beslenmek. baklagil ve tahıl , şeker ,nişasta içeren sebzeler bu diyette bağırsak düşmanı olarak görülüyor.
internetten 'gaps destek' diye yazıp girersen daha ayrıntılı bilgiler elde edersin. yine soracağın sorular olursa cevaplarım.

çok teşekkürler kesinlikle araştırıp deneyeceğim. sanırım mantığında hazır yiyecekler fast-food ve şeker içeren besinleri hayatımızdan çıkarmak var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…