kızllar ben bugün psikoloğa gittim ve saçımı yolduğumu anlattım. ilk olarak bnmle konuştu sonra dediki kopardığın saçları bir kavanozda biriktir ve ne kadar kopardığını gör dedi. ve de hergün ne yaptıysan not al saçını hangi durumlarda kopardığını not al dedi. ve bir de ilaç verdi bakalım inşallah sonucunu alırım ama uzun süreli bir tedavi olacakmış 1 ay olur dedi belkide yıllar sürer dedi. 20 gün sonra tekrar gel dedi.. ve de kopardığım zamn saç dwerimde sakatlar oluyordu onlarıda koparıyordum ve bana cildiyeye görünmmei söledi ... bakalım inş. tedavinin sonu iiyi olur.
ayak tırnalarınla yuzunu nası oycan yaa lastık kız mısın sen.
yapma bak çikin kız olcan alan olmıcak evde aklcan kız kurusu olcan :)))
Kızlar bu başlığı açmamın sebebi, benim de saç koparma hastalığına sahip olmam. Bu nedenle kaşlarımın, kirpiklerimin ve saçlarımın büyük kısmını kopararak büyük açıklıklar oluşturdum. Bunun herhangi bir nedeni ya da tetikleyicisi yok. Bir anda bir kıl kökünde başlayan hafif acıma, ve o kılı koparınca sanki bütün dünyadaki en mutlu insan olacakmışım hissi ve sonra kaybolan kontrol... Kendime gelip de önümdeki kılları görünce de peşinden gelen üzüntü, sonra aynaya bakıp da kel bıraktığım bölgeleri görünce 2 kat üzüntü... Benim gibi bu rahatsızlığı yaşayanlar, tanıdıkları olanlar, çözüm önerileri olanlar için açtım bu başlığı. Daha önce bu konuda bir başlık açıldıysa özür diliyorum; çünkü ben rastlamadım. Paylaşımlarınızı bekliyorum ...
teşekkürler canım, benim kötü yönünden biri de özellikle kaş ve kirpiklerimi koparmam. Bazıları yerine geliyor, ama büyük kısmını kaybettim. Doktor nasıl bir tedavi uyguladı, çok özel olmazsa sorabilir miyim ?
hay ALLAH ya... nasıl bıseyler bunlar... bı omerım olcak arkadaslar....koltukaltı ve bıkını bolgesındekı kılları uzatıp koparsanız olmazmı... bırakmaya calıstıgınız krız anlarını boyle atlatın..ve bu sorunu kendınıze faydalı ale getırırsınız hıc olmazsa.. saç kas kırpık koparnak sartmı
hay ALLAH ya... nasıl bıseyler bunlar... bı omerım olcak arkadaslar....koltukaltı ve bıkını bolgesındekı kılları uzatıp koparsanız olmazmı... bırakmaya calıstıgınız krız anlarını boyle atlatın..ve bu sorunu kendınıze faydalı ale getırırsınız hıc olmazsa.. saç kas kırpık koparnak sartmı
evet bunun bi hastalık old biliyodum ama adını ilk kez burdan duydum.bende de bu hastalıktan var.30 yaşındayım ve tek sebebi stres.hala devam ediyo bende. benimde saçımda kısmi açılmalar oldu bioxin kullanıyorum açılmalar kapandı ama dökülmeler devam ediyo.1,5 yaşında bi kızım var o bile beni taklit ediyo. kopardığım saçlarımı kanepenin arkasına atıyom bi gün baktım kızımda aynısını yapıyo :roflol:
evet bunun bi hastalık old biliyodum ama adını ilk kez burdan duydum.bende de bu hastalıktan var.30 yaşındayım ve tek sebebi stres.hala devam ediyo bende. benimde saçımda kısmi açılmalar oldu bioxin kullanıyorum açılmalar kapandı ama dökülmeler devam ediyo.1,5 yaşında bi kızım var o bile beni taklit ediyo. kopardığım saçlarımı kanepenin arkasına atıyom bi gün baktım kızımda aynısını yapıyo :roflol:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?