Ben de çok uzun zamandır kına yakmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Bir de korkum cildi boyayıp uzun süre öyle kalması. Kına yakarken cildinize bulaşmıyor mu, alnınıza yanağınıza vs. onları nasıl çıkartıyorsunuz?
Ben de çok uzun zamandır kına yakmak istiyorum ama cesaret edemiyorum. Bir de korkum cildi boyayıp uzun süre öyle kalması. Kına yakarken cildinize bulaşmıyor mu, alnınıza yanağınıza vs. onları nasıl çıkartıyorsunuz?
kızlar benim saçım koyu kestane. bugüne kadar hiç boya ve kına vs. sürmedim. saçım ince telli ve yağlı. kınanın bunlara faydası olduğunu duydum, mutlu oldum:) ama doğal rengimden memnunum o yüzden korkuyordum boyamaya. rengi değişmesin istiyorum, yani renk tonu açılmasında sakınca yok ama kızıl rengi sevmiyorum o yüzden. zaten esmer olduğum için bana yakışmaz. kısacası kınaya ne katabilirim renginde fazla bi değişiklik veya kızıllık-koyuluk olmaması için??
sevgili turnbage.. aradığın renk kızıl değilse.. kınadan uzak durmalısın..
kınaya ne katarsan kat kızıl tutar.. en fazla kızılın tonunu kırabilirsin... mesela şarap katıp fazla bekletmezsen ilk hafta bakır gibi bir ton olur.. ama kına ne katarsan kat..sonraki haftalarda koyu kırmızıya çalar.. saçların zaten koyu renk ise.. arada koyu kızıl yansımalar elde edersin.. kına boyadan daha fazla parlar güneşte.. limon nar yada poartakal v.b. katarsan kızıllığını ultra artırmış olursun.. ve iyi yapılmış bir hint kınası katarsan kızlıllığı biraz karartmış oluruz.. yine kızıllığı karartmak için çeviz kullanılabilir.. yada koyu patlıcan rengi için.. çivitte kullanıldığını duymuştum.. alman yada kına taşı denilen toza dönüşen madde varmış aktarlarda bu da kınayı koyultup sıcak çikolata rengine benzetiyormuş.. ama kınada kızıl ve kızılın tonlarından başka renk olmaz..
Kuzenim zeytinyağı koyarak yapar saçları çok sağlıklı ve parlak görünüyor.. renk olarak ben pek beğenmiyorum ama
normal saçı ne renkti, kınadan sonra nasıl bi renk oldu kızıllık oldu mu? ben de yapmak istiyorum ama saçlarım koyu kestane, saçımın doğal rengi değişmesin istiyorum
saçıma bugün itibariyle kına yaktım ve sonuç tam bir hüsran
saçımda 10 saat kaldı,içine ceviz yaprağı kaynattım, soğan kabuğu suyu,çayın demini,badem yağı ve rastık koyarak yoğurdum,
ama saçımı parlatması dışında hiçbir renk değişikliği olmadı maalesef,saçımda boya yok ve rengi koyu kahve.
kızıl bir yansıma bile olmadı ve sanki rengini koyulttu saçımın,
nerede hata yaptım anlayamadım
arkadaşlar renksiz kına kullanıp memnun olan yok mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?