Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçım azalıyo dökülüyo yardım edin çıldırdım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

utreise

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2011
72
0
36
İzmir
saçıma aşırı derecede takık bi insanım. o kadar ki otobüste falan otururken arkadan bırı kescekmiş gibi geliyo. uyurken bırısı kescekmıs gibi geliyo. bütün saçlarım aynı boyda olsun takıntısındayım. ama ben özendıkce başına bişey geliyor. cocuklugumdan beri uzundu hiç uğraşmazdım başınada bişey gelmezdi. sonra bı ara bı bunalım anı kestirdim aşırı pişman oldum 2 3 senedır uzatmaya calısıyorum belime kadar geldi tekrar bu sefer de takıntı haline geldi.bu uzatma suresı zarfında sacımın başına gelmeyen kalmadı, sigara yakarken yandı kavgada gitti saç saça başbaşa. Ya bi insanın uyurken saçı elinin kolunun altında kalır da koparmı ya. dökülse içim yanmıycak. resmen kopuyor. ben hepsi aynı boyda olsun derken bu yanan kısa kısımların tutamların kalınlığı gittikçe çoğalıyor. fazla bakım yapmaktan mı oluyor acaba. başka bi şikayetimde yok gayet sağlıklı saçlarım var kırıklarım yok kabarması yok dolaşması yok. bu ara düzenli olarak hergun almam gereken 3 4 tane ılac oldu. bırının prospektusunde sankı kaş kirpik saç dökülmesi gibi yan etki okumuştum sanırsam. acaba ondan olabılırmı. yada stresten mı. şu yazımdan anlıycagınız gıbı çıldırmak uzereyım sinir sahibi oldum resmen. bi yardım edin.

Saçınızdan dökülen saç miktarı önemli. Elinizi attığınızda tutam tutam saç dökülüyorsa bir doktora başvurun derim, Kansızlık varsa saçlarınızda dökülme olabilir. Keratin eksikliği varsa saç dökülmelerinize ek olarak tırnakların kırılması gibi durumlarda yaşarsınız. Fizyolojik bir sebep yoksa stres olması muhtemeldir. Yani saç dökülmesinin çok fazla sebebi var. Kimi zaman daha sağlıklı saçın çıkabilmesi içinde zayıflayan saçlar dökülür ve dönemseldir. Dediğiniz gibi ilaçtan da kaynaklabilir.

Saçınızdan dökülen saç miktarı önemli. Elinizi attığınızda tutam tutam saç dökülüyorsa bir doktora başvurun derim, Kansızlık varsa saçlarınızda dökülme olabilir. Keratin eksikliği varsa saç dökülmelerinize ek olarak tırnakların kırılması gibi durumlarda yaşarsınız. Fizyolojik bir sebep yoksa stres olması muhtemeldir. Yani saç dökülmesinin çok fazla sebebi var. Kimi zaman daha sağlıklı saçın çıkabilmesi içinde zayıflayan saçlar dökülür ve dönemseldir. Dediğiniz gibi ilaçtan da kaynaklabilir.

canım ilaçtan da olabilir stresten de ama bence bu konuyu bu kadar takmamaya çalış seni çok iyi anlıyorum çünkü benim için de saçlarım çok önemli bende biraz takığım saçlarıma ama bu kadar değil bence sen bir psikoloğa gidip bu takıntından kurtulmaya çalış bu böyle olmaz böyle stres yaparsan daha çok saçın dökülür

yok artık çıldırdıysak o kadar da demedik onun yerıne gıderım bı saç bakım uzmanına öyle her şeye pskoloğa gidilseydi ama iyi güldüm hatun hahah doğru diyosun saçlar önemli ama o kadar da takıntıya bağlamamak lazımda elde değil D:

haziran22 dogru söylüyor bir doktora görünmen lazim bence normal hic bir insan uyurken yada otobüsteyken arkamdan gelip sacimi kesecekler diye düsünmez yani.

merhaba
sizdeki kadar olmasa da bende de uzun saç ve hepsi aynı boyda saç takıntısı var
hele hele saç kestirmek lügatımda yer almaz
gerektiğinde annem uçlarından 1-2cm alır
yıllardır aynı imaj ama napayım kestirince hep pişman oldum öldüm öldüm dirildim
niye tekrar o sızıyı çekeyim dimi ama
tabi boyatmasına boyatıyorum o ayrı, bazen onda da pişmanlıklar yaşadım ama artık sevdiğim renklerden şaşmıyorum
şimdi gelelim sizin sorununuza
yaklaşık 2 ay önce benim saçlarım inanılmaz canlıydı parlıyordu
2 ay içinde o saçlar gitti yerine yenisi geldi sanki
sebebi beslenme bozukluğu, sizde de dökülme bundan olabilir, saça faydalı besinleri araştırıp tüketmeye bakın, sık yıkamayın ve kafa derinize bol bol masaj yapın ama öncelikle stres ve üzüntünüzü kontrol altına alın, bol su içmeyi de ihmal etmeyin. kusura bakmayın yeni üyeyim çok uzun yazdım. sevgiler..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…