hmm.. sagol canim paylastigin icin.
bekle bakalim, daha faydasi olmadi demek icin cok erken. ins uzatacak hepimizin saclarinida mayali süttt :içelim:
bugun bi yer buldum kuru maya satan, bir koli aldim markettekiler bana bakiyo :roflol:
demislerdir bu kaidnin isi gücü yok kek börek yapiyo herhalde diye
zaten kiloluyum doymamis daha yiyecek der gibi bakislari vardi bazilarinin :roflol:
tabi ne bilsinler mayayi sac icin kullandigimi
slm kızlar
ya biri bana söyleyebilrmi hepsini okuyamadım da
mayanın bi faydası var mı yok mu??
hmm.. sagol canim paylastigin icin.
bekle bakalim, daha faydasi olmadi demek icin cok erken. ins uzatacak hepimizin saclarinida mayali süttt :içelim:
bugun bi yer buldum kuru maya satan, bir koli aldim markettekiler bana bakiyo :roflol:
demislerdir bu kaidnin isi gücü yok kek börek yapiyo herhalde diye
zaten kiloluyum doymamis daha yiyecek der gibi bakislari vardi bazilarinin :roflol:
tabi ne bilsinler mayayi sac icin kullandigimi
saol şekerim değişiyor demek herkese göre
Annemde içme şu mayayıı diyo ne yaptıysam yararına inandıramadım çok pimpiriklidirrr... bırak mayayıı poğaça yapıcam diyoo içme diyoo kaydirigubbakcemile3 kaydirigubbakcemile3
çok teşekkür ederim denicema.s.canim bende zevk alarak icmiyorum. nefesimi tutuyorum burnumuda tikiyorum bide tadini almamaya calisip birden indiriyorum mideme.. bekleye bekleye bide burnumu tikamasam ben de icemem. ilk gün burnumu tikamadim nefesimide tutmamistim nasil övürmüstüm anlatamam, kusuyordum nerdeyse..
ha bide ben söyle hazirliyorum : bi kac yudumluk sütü tavada buhari cikmaya baslayana kadar ilitiyorum.. buharini görmeye baslayinca hemen alip bardagima göküyorum, üzerinede mayami ilave ediyorum ve bi guzek karistirip eritiyorum.. eriyince bardagimin kalanini buzdolabindan cikardigim soguk sütle dolduruyorum. soguk süt o mayanin tadini ve kokusunu bastiriyor. ne kadar sicak olursa süt o kadar mayanin tadindna kokusundan icilmez hale geliyor.
sen de benim gibi yap, bak saha kolay iceceksin..
çok teşekkür ederim denicema.s.
Nette maya ile ilgili bişiler okudum da
şey yazıyor
Eritme işleminde suyun çok sıcak veya çok soğuk olması mayaya zarar verir, su ılık olmalıdır.
Ben ketıldan kaynar su koyup eritiyorum, üzerine de süt yada meyve suyu dolduruyorum.. Ilık olmalıymış :s
Kuru maya yaş mayanın %40’ı kadar güçlüdür.
Bu da Aliyenin sorduğuna cevap sanırım.Yaş maya daha etkili diye yazıyor.
Yarın yaş maya alıyım ben marketten en iyisi bilmiyorumkismile
aliyecim sabret lütfen bak fayda gören herkes.. ben, she, ashcakir, mnyk...... kuru maya kullanıyoruz. sen yaş mayayı belli bi süre kullandın ve pek fayda göremedin demekki olması gereken kuru maya. bir hafta sabret bunu iç en azından. zaten sonra farkeder kendin kararını verirsin. bence kuru maya beklediğin etkileri gösterecek canımm :hulya:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?