Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saclarim dökülüyor:((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

gulceayyuzlum

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2012
2.669
1.271
333
Arkadaslar bir kac yil evveline kadar dolgun parlak havali saclarim vardi
Suan kafamda 4 de 1 kaldi nerdeyse
Cildiyeye gittim kan testi verdim bisey yok dedi.
Bilmiyorum neden boyle dökülüyor kel kalicam bu gidisle:((((
Sac bakimindan anlayan arkadaslar hangi yaglarla bakim yapmaliyim
Hangi şampuanı tercih etmeliyim acil yardim

Aynı sorunu bende yaşadım. Bitkisel şampuan kullan. Taze Isırgan suyu ile haftada bir sacını yıka ve uzunsa biraz kestir.

Biotin veya çinko eksikliği olabilir.Stresden de olabilir.Şampuanı tamamen doğal olanlardan alın.Çörek otu yağı soğuk sıkım olanlardan alın kafanıza sürün 1-2 saat kalsın öyle sonra yıkayın.Ben bazen hindistan cevizi yağı ile karıştırıp da sürüyorum.
Ben bunları yapıyorum şu anda aynı sıkıntıyı yaşıyorum. Biraz işe yaradı gibi.

Strese bağlı diye düşünüyorum. Hindistan cevizi yağı, maya, hint yağı, yumurta, mayonez, yılan yağı, sarımsak... Bunlar saça en iyi gelenler diye düşünüyorum. Şampuanı da tuzsuz sulfatsız alın.

Bilmiyorum neden boyle dökülüyor kel kalicam bu gidisle:((((
Çocuk falan var mı bende doğumdan birkaç ay sonra ciddi bir dökülme olmuştu ama sonra toparladı. Uzun saça bakım yapması zor oluyor diye çok kısa kestirdim. Ayrıca saç diplerine birkaç günde bir hindistan cevizi yağı ve badem yağı kullanıyorum dönüşümlü olarak.

2 su bardağı zeytinyağı +yılan yağı (tüm şişe) + badem yağı(10 damla)+ çam terebenti yağı (5 damla)
hepsini karıştır aktardan al , totalde 30-40 tl civarı birşey tutar . hafatada 2 gün kullan 15-20 dk beklettikten sonra durula. Gerçekten hem saçlarının gürleştiğini hem de yeni saçlar çıktığını göreceksin

Bilmiyorum neden boyle dökülüyor kel kalicam bu gidisle:KK43:(((
Çam terabentin yağı. Şampuanınızın içine 4-5 damla damlatın çalkalayın. Hem saç çıkarıyo hemde saçı uzatıyo.

Doğal bıttım sabunuyla yıka saçını ve kesinlikle o kimyasal şampuanları kullanma

Bilmiyorum neden boyle dökülüyor kel kalicam bu gidisle:KK43:(((
Kan verin öncelikle bi cildiye uzmanına görünüp.
Hormon bakılsın..
Hemoglobin ferritin vs bakılsın..
Vştamşn ve mineral bakılsın.
Sonra karar verilir yapa bakıma.
İçten besleyin.

Not: maya maskesi dökplmeleri azaltıyor ama var olan bir eksiklik varsa onun tedavisi ile beraber

Sacina direk yag ile bakim yapma. Direk bir yagi saca surup beklemek sacin dipdeki gozenekelerini tikayabilir birde tek basina hic bir yag bir ise yaramaz. Bemiks, Bepanthen, Evin, Redox C , Bir yumurta sarisi varsa icine saf hakiki zeytinyagi yoksa herhangi bir yag(badem yagi, hint yagi saca iyi gelen herhangi bir yag) bu karisima ilave edip saciniza surun yaklasik 1 veya 2 saat kafanizi bekletip saclarinizi yikayin bu bakimi haftada 1yapmak gerek sampuan olarakda Prozinc Woman oneririm dokulmelere iyi geliyor

Benzer bir sorunla iki üç yıl çok uğraştım, bir problem yok gibiydi sebebini ben de anlamıyordum. Daha bitkisel sampuanlara yöneldim olmadı, şimdi bildiğin doğal sabunla yıkıyorum saçımı, dökülmeler bayağı azaldı. Şampuanla yıkadığın kadar muhteşem durmasa da en azından daha sağlıklı.

Çocuk falan var mı bende doğumdan birkaç ay sonra ciddi bir dökülme olmuştu ama sonra toparladı. Uzun saça bakım yapması zor oluyor diye çok kısa kestirdim. Ayrıca saç diplerine birkaç günde bir hindistan cevizi yağı ve badem yağı kullanıyorum dönüşümlü olarak.
Cocuklarin dogumundan sonra başlamıştı simdi cocuklar büyüdü tabi başka stresler girdi araya sanirim onlarda tetikledi.
Nekadar zamandir yaglari uyguluyorsunuz bir faydasini gordunuzmu yeniden cikiyormu saclar

Kan verin öncelikle bi cildiye uzmanına görünüp.
Hormon bakılsın..
Hemoglobin ferritin vs bakılsın..
Vştamşn ve mineral bakılsın.
Sonra karar verilir yapa bakıma.
İçten besleyin.

Not: maya maskesi dökplmeleri azaltıyor ama var olan bir eksiklik varsa onun tedavisi ile beraber
Cildiyeye kan vermistim birsey yok dedi
Prolaktin inip cikiyor onda bir duzensizlik var acaba bumu tetikliyor.

Cocuklarin dogumundan sonra başlamıştı simdi cocuklar büyüdü tabi başka stresler girdi araya sanirim onlarda tetikledi.
Nekadar zamandir yaglari uyguluyorsunuz bir faydasini gordunuzmu yeniden cikiyormu saclar
Benim saçlarım kendiliğinden yeniden çıktı ama hep kısa kısaydı bende hepsini kısa kestirdim araya karışıp uzadılar. Belki demir eksikliği vardır. Bi test yaptırabilirsiniz. Ben yağları dökülmeden daha ziyade hızlı uzasın diye kullanıyorum. Ama saçlarımda fark edilir bi gürleşme de oldu. İki ay kadar oldu kullanmaya başlayalı. Bide sık sık yıkıyorum yağ kullandığım için

Benim saçlarım kendiliğinden yeniden çıktı ama hep kısa kısaydı bende hepsini kısa kestirdim araya karışıp uzadılar. Belki demir eksikliği vardır. Bi test yaptırabilirsiniz. Ben yağları dökülmeden daha ziyade hızlı uzasın diye kullanıyorum. Ama saçlarımda fark edilir bi gürleşme de oldu. İki ay kadar oldu kullanmaya başlayalı. Bide sık sık yıkıyorum yağ kullandığım için
Banada uygulama kürü seklinde yazarsaniz cok senirim.haftalik olarak nekadar kullanmam lazim

Sarımsak ağırlıklı şampuanlar tercih etmelisin sanırım saç köklerini besliyormuş sıcak su ve saç kremleride saçı dökebilir ve en önemli neden stres sanırım

Back
X