Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım inanılmaz dökülüyor...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

mshxx

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Temmuz 2016
84
15
3
29
Merhaba arkadaşlar. 19 yaşındayım. Hatta 20 sayılırım. 1,5 ay once genel anestezi ile basit bir ameliyat oldum. ( Hatta buraya konuda açmıştım bi cok insan yardimci oldu sagolsunlar). Ameliyattan sonra saclarim inanilmaz derecede dökülmeye başladı ama öyle böyle degil tutam tutam. Bu durum beni cok uzuyor. En yakin zamanda doktora gideceğim. Ama yinede burda sormak ve varsa ayni durumda olan arkadaşlarin tecrübesinden yararlanmak istedim. Ameliyat sonrasi sac dokulmesi sorunu yasayan oldumu? Saclarim normalde gur ve uzundur. Ara ara dökülür. Yıllarca her gun duzlestirdim ama cok dayanıklıydı saclarim :KK43: Hic böyle dokulmemisti. Saclarimin yarisi dokuldu :KK43: Ne yapabilirim var mi önerisi olan?

Merhaba arkadaşlar. 19 yaşındayım. Hatta 20 sayılırım. 1,5 ay once genel anestezi ile basit bir ameliyat oldum. ( Hatta buraya konuda acmisyim bi cok insan yardimci oldu sagolsunlar). Ameliyattan sonra saclarim inanilmaz derecede dökülüyor ama öyle böyle degil tutam tutam. Bu durum beni cok uzuyor. En yakin zamanda doktora gideceğim. Ama yinede burda sormak ve varsa ayni durumda olan arkadaşlarin tecrübesinden yararlanmak isterim. Ameliyatın sonrasi sac dokulmesi sorunu yasayan oldumu? Saclarim normalde gur ve uzundur. Ara ara dökülür. Yıllarca her gun duzlestirdim ama cok dayanıklıydı saclarim :KK43: Hic böyle dokulmemisti. Saclarimin yarisi dokuldu :KK43: Ne yapabilirim var mi önerisi olan?
Geçmiş olsun ameliyat hakkında bilgim yok ama tiroid saç döker.Kansızlık,vitaminsizlik.Dahiliye doktoruna gidin ac karnına tahlil yaptırın.

Geçmiş olsun ameliyat hakkında bilgim yok ama tiroid saç döker.Kansızlık,vitaminsizlik.Dahiliye doktoruna gidin ac karnına tahlil yaptırın.
Tesekkur ederim aslinda kan değerlerime baktirdim. Aile hekimime sirf bu yüzden ama karnim toktu biraz dusuk çıktı doktor bisey olmaz dedi. En iyisi hastaneye gitmek.

Anesteziden veya ameliyattan olduguna emin misin? vitamin eksikliğin olabilir başka bir rahatsızlığın olabilir

Anesteziden veya ameliyattan olduguna emin misin? vitamin eksikliğin olabilir başka bir rahatsızlığın olabilir
Emin değilim tabi ama ameliyattan sonra gözle gorulur azalma olsu sacimda hiç bu kadar dokulmemisti bende bu yüzden anestezi ye bağlıyorum :s

belki ilaçtan dolayı ama düşük ihtimal başka bir şey var bence... kan tahlili gerekli

Oncelikle gecmis olsun.
Benim anastasi falan değil. Nedenini bilmiyorum ama benimde sac tellerim kalindi dokulurdu ama yerine yenileri gelirdi.
Bir kac aydir ayni sekilde dokuluyor ama yerine ye ileri cikmiyor saclarimin arasindan kafa derimi goruyorum artik ve sac tellerim okadar cok inceldiki tuy gibi oldu.
Pazartesiye cildiyede randavu aldim bende.
Bakalim doktor sana ne diyecek. Gecmis olsun tekrardan. Umarim seninde benimde gecer. Kafaya cok takiyorum yakinda kel kalacagim galiba.
Yada ALLAHIN adaleti. Esime sakadan derdim. Kel kalma bak bosarim diye.
Ama saka diyordum ya...

Merhaba kızlar doktora gittim bugün. Tahlil yaptırdım. Sonuçlar hemen hemen iyi cok sukur ama ferritin değeri oldukça dusuk çıktı ayrıca d vitaminide dusuk çıktı. Doktor ilaç verdi ama kan ilaçlarının yan etkileri varmi acaba? Ferro sanal duodonel ve zinco hap verdi.
Kullanan varmı bu ilaçları kızlar?

Çinko eksikliğinde saçlar dökülürmüş, doktora gidin ve test yaptırın.

Merhaba kızlar doktora gittim bugün. Tahlil yaptırdım. Sonuçlar hemen hemen iyi cok sukur ama ferritin değeri oldukça dusuk çıktı ayrıca d vitaminide dusuk çıktı. Doktor ilaç verdi ama kan ilaçlarının yan etkileri varmi acaba? Ferro sanal duodonel ve zinco hap verdi.
Kullanan varmı bu ilaçları kızlar?
İçerken midene dokunmazsa sorun yok. Sabah aç karnına alınıyor ya, o yüzden rahatsız edebiliyor.
Az bir portakal suyu ile içmeni tavsiye ederim.
Kilo yapmaz ama iştah açar.

Ferro sanolu kullandım kansızlık için, kullandıgım süre zarfında iyiyim bitince ilaç tekrar ediyor.Vitamin d tabletide haftada bir kullanıyorum.Bol bol yeşil yapraklı sebze ve et tüketin.

Bnde ameliyat oldum.genel anestezi ile kaslarım bike dökülüyor sacim da..bazı kişilerde anestezi böle bir etki gösteriyor

Peki kızlar bu zinco kapsül cok büyük ben bunu nasıl yutucam acaba ivini acip icebilir miyim ki :s
Zinco zaten cinko ilaci sanirim.

Kızlar saç dökülmesi için eğer tahlillerde her şey normalse kesinlikle deneyip gördüğüm işe yarayan bir serum tavsiye edebileirim, 2 kullanımdan sonra dökülmem kesilmişti benim. Wellanın bir saç serumu ama reklama girer mi bilemediğim için açık ismini veremiyorum, dileyen arkadaşıma özelden net ismini verebilirim.

Back
X