Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Kirazmevsimi07

Üye
Kayıtlı Üye
22 Ağustos 2014
41
0
11
34
Merhabalar ben aranıza yeni katıldım. Benim derdim saclarım son bir kaç aydır cok kotu dökülüyor ve ben kel kalmaktan korkuyorum. Kan testi yaptırdım ve kolesterol 429 çıktı. Ben bununla alakası olduğunu düşünmüyorum ve vitamin hapları da kullanıyorum sizce eden olabilir ? Yardımcı olabilirmediniz ?

bence önce kolesterolünüzü önemseyin.. çok yüksek çıkmış.
doktorunuz ilaç düzenledi mi ya da uymanız gereken bir diyet verdi mi?

saç dökülmesinin kolesterol ile alakası olduğunu hiç duymadım ama demir eksikliğinin bir sebep olabileceğini biliyorum.
kandaki demirinize bakıldı mı?

Evet tüm degerlere bakıldı ama sadece kolesterol yüksek çıktı. Aslında doktor bir ilaç tedavisi verdi ben hic başlamadım.

kolesterol üst sınır 200 diye biliyorum yanlış hatırlamıyorsam... sizin 2 katı çıkmış. doktorunuz da ilaç yazdıysa alın ilacınızı.. ama mutlaka uymanız gereken bir diyet de olmalı. sağlık çok önemli, ihmal etmeyin lütfen..

mevsimsel olabilir belki ama benim de saçlarım çok dökülüyor 1-2 aydır. stres de çok etkili..

Ben kendimi bildim bileli saçım dökülür.Kesin bir teşhis bulamadılar seyrekleşti kafam Demir eksiklii dendi.Sizde de olabilir mi böyle bir şey ? Mevsimsel de olabilir ani ise.

Sürekli ilaçlarla yasamak istemiyorum belki de bu yuzden kullanmıyorum nişanlım sürekli uyarıyor kızıyor ama istemiyorum. Demir vitaminine kullanıyorum ayrıca bilmiyorum inşallah geçici bir durumdur

Tıbbi açıdan bir sorun var mı ondan mı dökülüyor bilemiyorum ama benim saçlarım ne zaman aşırı dökülmeye başlasa hep stresli sıkıntılı zamanlarımda olmuş oluyorum.Siz de bir düşünün belki böyle bir dönemden geçiyorsunuzdur eğer dökülmenin tamamen başka nedenlerden kaynaklandığına inanıyorsanız bizim yorumlarımızı kulak arkası edip bir doktora görünmenizi öneririm.Bol şanslar :)

yıllardır dökülüyor benimkilerde.
cam terebenti alıcam bugün. cok işe yaradıgını görüyorum nette.
sende bi dene istersen.
3 kapak koyuyosun şampuana

Teşekkür ederim yorumlarınız icin sürekli netten araştırıyorum deniyorum ama faydasiz cok stresliyim herseyi kafaya takiyorum. Bir de su nisanlilik donemi beni bitiriyor hep o yuzden oluyor ya offfff

Ben de vitaminler ve gıda takviyeleri kullanıyorum.Bende de aynı sorun var.
Netten araştırdığımda bu tarz şeyleri kullananlarda saç dökülmesi olabileceği vs. yazıyordu.emin olamadım.
gecen hafta epey ayrıntılı bir tahlil yaptırdım.sonuçlar bu hafta cıkacak.ben de sonuçları çok merak ediyorum.

Sonuclar çıkınca bana da Söylermisin simdi bir de ondan mı diye düşünüp durmayım eğer öyleyse nişanlımın elimden çekeceği var o getirdi hep onları

saç dökülmesi için hep yazdım vitamin tiroid vs..bunun gbı hormonlarda sorun yoksa kesınlıkle kadınlık hormonlarına baktırmanız gerekıyor..eger aşırı mıktarda saç dökulmesı varsa mutlaka hormonal bir sebepten dolayı dökülüyordur saç..bana bı prof hoca anlatmıştı..LH hormonu FSH den yüksek ise saç döker daha önce anlattığım konularda açıkça yer vermıştım buna .öncelıkle LH seviyesini düşürmek lazım sonra saç dökülmeside duruyor ztn

Teşekkür ederim yorumlarınız icin sürekli netten araştırıyorum deniyorum ama faydasiz cok stresliyim herseyi kafaya takiyorum. Bir de su nisanlilik donemi beni bitiriyor hep o yuzden oluyor ya offfff

Dediğim gibi stresden olabilir.Stresini kontrol almaya bak.Bir de aklında bulunsun geçen sene çok stresli bir zamandan geçerken saç için serum kullanmıştım yanılmıyorsam içinden 10 tane falan vardı küçük tüpteydiler saç dilerine masaj yaparak uyguluyordun.Uygularken anlamıyorsun ama tamamı bittiğinde yararını çok görmüştüm ben.Ben yurtdışından almıştım biraz da pahalıydı ama belki Türkiye'de daha ucuzunu ve etkilisini bulabilirsin.Bu da benden küçük bir öneri olsun umarım sorununu halledebilirsin :)

Markası ne peki nerden almıştın hatirliyormusun ?

Ben kuaförüme danışmıştım sağolsun o getirmişti küçük 2li serumlar vardı içlerinde kullanmak için kırman gerekiyordu markası da L'oreal'di.Sen de güvendiğin bir kuaförüne danışabilirsin :) Tabi bu anlattıklarım eğer saç dökülmen stresden kaynaklanıyorsa bir çözüm olabilir.Diğer türlü doktoruna danışman yararına olur eğer şu an yatırdığın,yaptıracağın testler varsa önce onları beklemende yarar var :)

kadın doğum uzmanına görunup hormon testı yapman lazım yanı cnm serum falan hıkaye hepsı.benım kullandıgım serumları toplasan dunya kdr para ederdı sanırım hepsı boş..tamamen hormonal

Sonuclar çıkınca bana da Söylermisin simdi bir de ondan mı diye düşünüp durmayım eğer öyleyse nişanlımın elimden çekeceği var o getirdi hep onları
Tabi yazarım sonuçlar çıkıncaCanım özelden bana yazar mısın bu arada neler kullanıyosun merak ettim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…