Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı kazıtmayı düşünüyorum. Var mı yapan ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Neden öyle dediniz?Biraz açıklarmısınız?
Ben senelerce uyku problemi yaşadım. Bir rahatsızlığım çıktı,fibromiyalji. Ne yazık ki doktorlar gec tani koydu akciger filmi bile cekildi sırt ağrılarımdan dolayi. Uyku ile alakasi oldugu düşünülen bir cesit romatizma. Biliyorsunuzdur. Bana melatonin verdi fizik tedavi uzmanı
Ben yataga çakıldım belki 15 saat uyumusumdur,biraz eski seneler sanirim baska doktor derhal birak demisti
Daha sonra bir doktor var ya Amerikada Mehmet Öz muydu ismi. Onun bir programını izledim.
Orada melatonin kullanan yabancilarin cektigi cilelerden bahsediyordu. Sanirim bagimlilik yaratıyormuş o programi da izleyince iyiki biraktim dedim. Bulursaniz yotube dan izleyin derim. Tabi benim sorunlarım gecmedi bu defa antidepresanla uyumaya basladim 9 seneye yakin kullandim 3 senedir bıraktım cok rahatim ama hala uyumakta zorluk cekiyorum

Ben senelerce uyku problemi yaşadım. Bir rahatsızlığım çıktı,fibromiyalji. Ne yazık ki doktorlar gec tani koydu akciger filmi bile cekildi sırt ağrılarımdan dolayi. Uyku ile alakasi oldugu düşünülen bir cesit romatizma. Biliyorsunuzdur. Bana melatonin verdi fizik tedavi uzmanı
Ben yataga çakıldım belki 15 saat uyumusumdur,biraz eski seneler sanirim baska doktor derhal birak demisti
Daha sonra bir doktor var ya Amerikada Mehmet Öz muydu ismi. Onun bir programını izledim.
Orada melatonin kullanan yabancilarin cektigi cilelerden bahsediyordu. Sanirim bagimlilik yaratıyormuş o programi da izleyince iyiki biraktim dedim. Bulursaniz yotube dan izleyin derim. Tabi benim sorunlarım gecmedi bu defa antidepresanla uyumaya basladim 9 seneye yakin kullandim 3 senedir bıraktım cok rahatim ama hala uyumakta zorluk cekiyorum
Anladım.Çok sağolun uyardığınız için.Size de çok çok geçmiş olsun.

Ben tamamını değil ama akıma uyarak başımın arkasının tamamını kazıttım kulak hizamdan. Daha sağlıklı geldiğini düşünüyorum. Tavsiye ederim yani. Ayrıca hemen uzarlar.

Bu tanı için hangi aşama gittiniz? Bende aynı dertten şikayetçiyim ama hangi alana gideceğimi bilmiyorum. Sabahları çok şiddetli ağrıyla uyanıyorum ama hareket ettikçe azalan bir ağrı. Sabahlar ya da gece uykusu zindan oluyor bana

Bu tanı için hangi aşama gittiniz? Bende aynı dertten şikayetçiyim ama hangi alana gideceğimi bilmiyorum. Sabahları çok şiddetli ağrıyla uyanıyorum ama hareket ettikçe azalan bir ağrı. Sabahlar ya da gece uykusu zindan oluyor bana
Benim once sırtım ağrıyordu o zamanlar akciger filmi cektiler,bisey yok deyip gonderdiler 8 sene önce.
Babam da klimada yatiyorsun ondan diyordu.
Bunun icin gidilcek doktor,fizik tedavi uzmani . Eger tanı fibromiyalji ise,kendiside sizi psikiyatriste yönlendirecek,kendiside ilac vericek
Bu hastalik 2 doktorla tedavi edilen bir rahatsizlik beyindeki stresin,vucuda yansimasi .
Doktor muayne esnasında vucuttaki belirli noktalara parmağıyla basiyor.
Ben o zamanlar sedyeden fırlamıştım
O da saymisti vucudun 18 noktasinda olur bu ağrılar
11 inde varsa eger fibromiyaljisin derler
Boynun arkasinda 2 yer sirt,bel,diz hatta inanir misiniz ben bu iş icin araştırma hastanesinde profosore gittim benim parmagimada bastırdı ahhhh dedim. Cidden parmagim da ağrıyordu yani. Benim vucudumda 14 noktada var. Bu işin ilaci antidepresan. Ve yüzme,spor,stresten uzak durmak.
Kan tahlili sonucunda bir bulgu cikmiyor sonuc normal cikiyor degisik bir romatizma yumusak doku romatizmasi ancak uykusuzluk mu hastaligi yapiyor hastalık mi uykusuzlugu yapiyor bilinmiyor
Benimde sabah uyandigimda acılar icerisinde uyanıyorum
Bagiriyorum
Ama ayaga kalkip yuruyup su icince biraz evde dolaninca ağrım olmuyor gece yataga dinlenmeye cekilince basliyor ağrılar.
Bide bu hastalik beni boyun fıtığı etti
Ama onun acısı dersen bu romatizma neymis ki süründüm aylarca dikkat etmek gerekiyor
O zamanlar yine internete girdim boyun fıtığı sebepleri arasında fibromiyalji de vardi. Bu hastalikta bazi ilaclar kullaniliyor en en güzeli cymbalta .. siz fizik tedavi uzmanina gidin . Cok buyuk gecmis olsun

Benim neredeyse orta okuldan beri dökülüyor şuan 27 yaşındayım siz düşünün. Senelerdir de demir eksikliğim vardı hem de baya ağır eksiklik. Demir eskiliğinin bu denli saç dökülmesi yaptığını öğrendiğimde saçlarımın çoğu gitmişti (çocukken tokalara sığmayan saçım olmasına rağmen) aynı zamanda b12 eksiliği de varmış hepsinin tedavisini oldum ama yerine gelmedi tabi. Bu süreçte sizin gibi çeşitli şeyler denedim yağlar şampuanlar vs. Biri biraz etki etse bir süre sonra etkisini kaybediyordu. Klasik bepantol bemix evigen ampul karışımını da denedim en İyi o etki etmişti ama aylar sonra o da alerji yapmaya başladı bırakmak zorunda kaldım.

En son pes etmiştim artık hiçbirşey yapmıyordum ki bir şekilde bitkisel şeyler çıktı karşıma. Kardeşim bıttım sabunu almış. Lavanta almış. Onları kullanmaya başladım bir de sulandırılmış sirke tabii. Saçlarıma inanamıyorum artık. Bir tutam saçım da olsa elim saçıma gidiyor yumuşacık parlak eskiye göre gür görünüyor. Çok memnunum kısacası. Hala saçlarım çok az toplayınca iki parmak kadar ama dediğim gibi senelerdir dökülüyor ben eski haline dönmesini beklemiyorum :) Dökülmesi de yok denecek kadar ben çekince bir iki tel yoksa yok. Banyodan sonra en az bire iki oranında sulandırdığım sirkeyi saç diplerinden aşağıya doğru akıtıyorum. Sonra da lavanta suyunu döküp durulamadan bırakıyorum. Sirke kokusu da olmuyor saç tellerimde bile bireysel güçlenme fark ettim :)

(lavanta suyunu da bir bardak kaynayan suya bir tatlı kaşığı lavanta atıp ağzı kapalı 5dk kaynatıyorum sonra süzüp soğur soğumaz kullanıyorum.)
Benim de el bileğim kadar sacım vardı toplayınca
Benim 36 da basladı dökülme suanda 38 im
Baya azaldı sacım
Lavanta kürü deniyorum
Sirke hiç denemedim bıttım sabununu da
Onları da deneyim
Ben cok mutsuzum saçlarım bu halde oldugu için
Sokakta gözüm hep kadınların saçlarında:(

Benim de el bileğim kadar sacım vardı toplayınca
Benim 36 da basladı dökülme suanda 38 im
Baya azaldı sacım
Lavanta kürü deniyorum
Sirke hiç denemedim bıttım sabununu da
Onları da deneyim
Ben cok mutsuzum saçlarım bu halde oldugu için
Sokakta gözüm hep kadınların saçlarında:KK43:

Aynı yollardan geçtim emin olun. Saçı çok olanlara sinirlenirken bile buldum kendimi. Sinirlendiğimi farkedince de çok utanıyordum psikolojimin bozulduğunu düşündüm kimseye bakmamaya başladım. Bir de üzüldükçe saç dökülmemin arttığını farkettim; o da kısır döngüye soktu döküldükçe daha çok üzüldüm, üzüldükçe daha çok döküldü. Ruh halini bile çıkmaza sürüklüyor bu durum. En sonunda yeter artık dedim. Bütün çareleri araştırıp, uygulayıp elimden geleni yaptım derim. Olmazsa da kendimi öldürecek halim yok benim de saçım böyle olur herkesin bir kusuru var benimki de bu olsun dedim ancak öyle rahatladım.

Kendinizi rahatlatmayı üzülmemeyi başarırsanız bence sizin de saçınıza faydası olur. Saçınıza olmasa da ruhunuza kesin olur ;)

Aynı yollardan geçtim emin olun. Saçı çok olanlara sinirlenirken bile buldum kendimi. Sinirlendiğimi farkedince de çok utanıyordum psikolojimin bozulduğunu düşündüm kimseye bakmamaya başladım. Bir de üzüldükçe saç dökülmemin arttığını farkettim; o da kısır döngüye soktu döküldükçe daha çok üzüldüm, üzüldükçe daha çok döküldü. Ruh halini bile çıkmaza sürüklüyor bu durum. En sonunda yeter artık dedim. Bütün çareleri araştırıp, uygulayıp elimden geleni yaptım derim. Olmazsa da kendimi öldürecek halim yok benim de saçım böyle olur herkesin bir kusuru var benimki de bu olsun dedim ancak öyle rahatladım.

Kendinizi rahatlatmayı üzülmemeyi başarırsanız bence sizin de saçınıza faydası olur. Saçınıza olmasa da ruhunuza kesin olur :KK66:
Pro ve mezo yapacaktım
Tüp bebek tedavisine başladım
Bugun Demir testi yaptırdım
Dr normal DEDİ ama bnce düşük
Değer aralıgı 4.63-240
Benim 46 değerim

Pro ve mezo yapacaktım
Tüp bebek tedavisine başladım
Bugun Demir testi yaptırdım
Dr normal DEDİ ama bnce düşük
Değer aralıgı 4.63-240
Benim 46 değerim

ferritin en önemlisi demir testinde benimki 5 civarı çıkıyordu. Hemoglobinim bile 10a düşmüştü. En önemlisi senelerce bu değerlerle gezdim tedavi olmadım. İsterseniz yine de demir kullanabilirsiniz. Tabi yine doktorunuza da bildirin. Çünkü gebelikte de demir ihtiyacı artıyor. Gerekli olunca annelere de demir takviyesi yapılıyor.

Benim once sırtım ağrıyordu o zamanlar akciger filmi cektiler,bisey yok deyip gonderdiler 8 sene önce.
Babam da klimada yatiyorsun ondan diyordu.
Bunun icin gidilcek doktor,fizik tedavi uzmani . Eger tanı fibromiyalji ise,kendiside sizi psikiyatriste yönlendirecek,kendiside ilac vericek
Bu hastalik 2 doktorla tedavi edilen bir rahatsizlik beyindeki stresin,vucuda yansimasi .
Doktor muayne esnasında vucuttaki belirli noktalara parmağıyla basiyor.
Ben o zamanlar sedyeden fırlamıştım
O da saymisti vucudun 18 noktasinda olur bu ağrılar
11 inde varsa eger fibromiyaljisin derler
Boynun arkasinda 2 yer sirt,bel,diz hatta inanir misiniz ben bu iş icin araştırma hastanesinde profosore gittim benim parmagimada bastırdı ahhhh dedim. Cidden parmagim da ağrıyordu yani. Benim vucudumda 14 noktada var. Bu işin ilaci antidepresan. Ve yüzme,spor,stresten uzak durmak.
Kan tahlili sonucunda bir bulgu cikmiyor sonuc normal cikiyor degisik bir romatizma yumusak doku romatizmasi ancak uykusuzluk mu hastaligi yapiyor hastalık mi uykusuzlugu yapiyor bilinmiyor
Benimde sabah uyandigimda acılar icerisinde uyanıyorum
Bagiriyorum
Ama ayaga kalkip yuruyup su icince biraz evde dolaninca ağrım olmuyor gece yataga dinlenmeye cekilince basliyor ağrılar.
Bide bu hastalik beni boyun fıtığı etti
Ama onun acısı dersen bu romatizma neymis ki süründüm aylarca dikkat etmek gerekiyor
O zamanlar yine internete girdim boyun fıtığı sebepleri arasında fibromiyalji de vardi. Bu hastalikta bazi ilaclar kullaniliyor en en güzeli cymbalta .. siz fizik tedavi uzmanina gidin . Cok buyuk gecmis olsun
Çok teşekkür ederim bilgiler için umarım şimdi daha iyisindir. Ben 4 senedir aynı durumdayım 3 kez fizik tedaviye gittim kuluçların var dedi yolladı diğerinde kemik hassasiyeti dedi yolladı her seferinde laa gevşetici ilaç verdi ilaçları içiyorum iyiyim ilaç bitiyor ben gene aynı. Gece uykumdan acıyla uyanıyorum ataklarını karnıma çekiyorum sabahları onurum çok acıyo eğilip doğrulamıyorum ve artık ağrı sırtımdan boşluklara vuruyor. Yataktan kalktıktan 10 dk sonra sanki onca ağrıyı çeken ben değilmişim gibi oluyor. Aile hekimi de sizin dediğinizi dedi olabilir diye ama gittiğimde yine kas gevşetici yazıp yollamalarından korkar oldum. Ama dayanamıyorum artık sabah olsunda uyanayım istemiyorum hiç :KK61:

Bende saçımı boyatıp kuaförün azizliğine uğradım saçlarım yandı taranmaz avuç avuç dökülür oldu eşime kes bunları yoksa ben kafayı yicem dedim oda önce pek yanaşmadı ama sonra 1 ay boyunca haftada 1 kez kazıdım saçlarım gürkeşti ve rengi siyah olarak çıktı. Ama ben kapalıydım o yüzden benim için pek sıkıntı olmadı ;)

Merhaba canım ben yaklaşık 20 gün önce kazıttım saçlarımı tahminimce 1 cmden fazla uzadı , gürlüğüde eskiye oranla bayağı iyi şimdilik iyi gidiyor ha bu arada dışarıda kapalıyım o yüzden sıkıntı yok, normalde de kısa saçı çok seviyorum bir ay sonra istediğim uzunluğa ulaşır tam istediğim gibi olur
Saclarınızda birleşme oldu mu?

Back
X