Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımın Dökülme Sebebini Öğrendim ...

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

alliswell

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2012
490
16
48
arkadaşlar uzun uzadıya en başa dönmek istemiyorum kısaca saçlarım kuaförde geçirdiğim kimyasal bi işlem sonucunda yıprandı dökülmeye başladı .

bugün hastane ve eczane arasında mekik dokudum... meğer yıpranması bir yana (kan tahlili yaptılar) bende b12 vitamini eksikliği varmış ve bu da saç dökülmesine sebebiyet veriyormuş ...

saç dökülmesi yaşayan arkadaşlarım kan tahlili yaptırabilir belkide sebep b12 vitamni eksikliğidir... sonuç olarak nizoral aldım... daha öncedende cildiyeye gitmiştim 3 ay falan(tam hatırlamıyorum) önce... yine nizoral yazmıştı doktor ben o zaman 1 paket kullandım zaten nizoral çok küçük bi kutudadır . şöyleki ilginç bi şekilde anında dökülme duruyordu ama 3 - 4 gün sonra dökülme tekrar başlıyordu. bugün doktora aynen bunları anlattım ve bu yüzden nizorali bu yüzden bıraktığımı söyledim o da nizoralın 3 ay kullandıktan sonra etki ettiğini söyledi

kısacası bi kan tahlili yaptırın derim çünkü b12 eksikliği sonucu dökülen saçların çoğunluğu geri gelmiyormuş. ( doktor amcam söyledi kendisi cildiyeci değil ama söylediyse doğruluk payı vardır galiba)

ha bi de kan tahlili deyince yani çok az bi kan alıyorlar o şeklde çok uzun bi işlem değil

şampuan..eczacı bugün tamamen bitkisel olmadığını bi nevi saç ilacı olduğunu söyledi. kısacası şampuan

nizoral esasında mantar ilacı. ama saçlardaki yağlanmaya(bazı mantar ? türleri saçta yağlanma yapar çünkü) iyi gelir. dolayısı ile dökülme azalır. eğer saç dökülmen vit b 12 eksikliğine bağlı ise iğne ile takviye yaptırman gerek. yoksa sadece nizoral ile dökülme durmaz. dr nun söylemsi lazımdı aslında ...

nizoral esasında mantar ilacı. ama saçlardaki yağlanmaya(bazı mantar ? türleri saçta yağlanma yapar çünkü) iyi gelir. dolayısı ile dökülme azalır. eğer saç dökülmen vit b 12 eksikliğine bağlı ise iğne ile takviye yaptırman gerek. yoksa sadece nizoral ile dökülme durmaz. dr nun söylemsi lazımdı aslında ...

b12 iğnesi vuruluyorum zaten hatta dün vuruldum... nizoralide saçım kimyasal işlem gördüğü için verdi ;)

b12 iğnesi vuruluyorum zaten hatta dün vuruldum... nizoralide saçım kimyasal işlem gördüğü için verdi ;)

canım. iyide nizoral saçı zaten kurutur. yani kimyasalla kurumuş saça kurutma yapmak ne kadar doğr u bilmiyorum. tabi veren dr bildiği bişeyler vardır elbet. işine karışmak istemem. hepimize bol saçlı bir ömür dilerimmm

canım. iyide nizoral saçı zaten kurutur. yani kimyasalla kurumuş saça kurutma yapmak ne kadar doğr u bilmiyorum. tabi veren dr bildiği bişeyler vardır elbet. işine karışmak istemem. hepimize bol saçlı bir ömür dilerimmm

minoxsil hakkında bi bilgn var mı

minoxsil hakkında bi bilgn var mı

canım bilgin varmı derken neyi kasteddin bilmiyorum. esasında tansiyon ilacı. yan etki olarak kıllanmada artış yaptığı farkedilince piyasaya bu amaçla sürülmüş. kullanılan bölgede damarlarda genişleme yaprak kıl kökünü besliyor ve kılın çıkmasını sağlıyor. sadece kullanıldığı sürece etkili bırakınca eskiye geri dönüş var. özetle bunlar:)))

canım bilgin varmı derken neyi kasteddin bilmiyorum. esasında tansiyon ilacı. yan etki olarak kıllanmada artış yaptığı farkedilince piyasaya bu amaçla sürülmüş. kullanılan bölgede damarlarda genişleme yaprak kıl kökünü besliyor ve kılın çıkmasını sağlıyor. sadece kullanıldığı sürece etkili bırakınca eskiye geri dönüş var. özetle bunlar:)))

hadi yaa...kaç gündür saçımı düz suyla yıkıyorum bi damlada normal bi şampuan..bana düzgün bi şampuan lazım yaa:((:18:

benim saçalrım düz ince telli ve yağlı. sarımsaklı şampuan kullanıyorum. içinde ampül ve çam terbentin esansı var. şimdilik memnunum. ama saçımda boya yok bende.

bende doa diye bi şampuan keşfettim bugün gidip aktarlarda o şampuanı aramayı düşünüyorum benim saçlarımda ince kuru :31:

bende doa diye bi şampuan keşfettim bugün gidip aktarlarda o şampuanı aramayı düşünüyorum benim saçlarımda ince kuru :31:

ben de doa şampuan kullanıyorum fakat aktarlarda bulunmaz o sadece web sitesi üzerinden satış yapıyorlar. google'a doa kozmetik yazarsanız web sitesi çıkar, inceleyebilirsiniz oradan...

benimde çok dökülüyordu saçım cildiyeye gitmiştim eczanede bi karışım yaptırdık doktorun yazdıgı yağlarla ve de prozinc woman tavsiye etmişti kullandım iyi geldi ama hamilelik nedeniyle sanırım tekrar dökülmeye başladı

ben de doa şampuan kullanıyorum fakat aktarlarda bulunmaz o sadece web sitesi üzerinden satış yapıyorlar. google'a doa kozmetik yazarsanız web sitesi çıkar, inceleyebilirsiniz oradan...

hadi ya...................

offf.....

peki kapıda ödeme var mı benm kredi kartım falan yok :18::18::18:

bugün nivalis garlic sarımsaklı şampuan aldım... hayırlısı artık :ssz:

B12 seviyen normale dönünce saç dökülmen zaten azalacaktır. dolayısıyla stres yapmamalısın. sarımsaklı şampuan olarak 'mecitefendi' önerebilirim sana, kullandım ve memnun kalmıştım ama buradaki tavsiyelerle bir de 'naturway sarımsaklı şampuan'ı denemek istedim ve inan fiyat olarak da daha pahalı olmasına rağmen işe yaramıyor. mecitefendiyi 10 tl ye aktardan alabilirsin. ayrıca saç uçlarına da kırılmaları önlemek için ıslakken bebe yağı sürmeni öneririm.

bu arada saç dökülmesi olan arkadaşlar öncelikle mutlaka kan testi yaptırın (demir, B12, çinko, tiroid hormonları vb. baktırın).

sebebini bilmeden ne yaparsanız yapın çözüm olmayacaktır.

Son düzenleme:
benimde çok dökülüyordu saçım cildiyeye gitmiştim eczanede bi karışım yaptırdık doktorun yazdıgı yağlarla ve de prozinc woman tavsiye etmişti kullandım iyi geldi ama hamilelik nedeniyle sanırım tekrar dökülmeye başladı

bende badem yağıyla ampulleri kullanıyrum bayağuıdır çok şükür memnunum hamileliğin kaçıncı ayındasınız genelde hamilelikte değilde doğumdan sonra ilk aylarda yoğun dökülme oluyomuş ama herkesin dökülme problemi oluyomuş benim zaten az saçım var ilerde öle bişey olsa kel kalcam herhalde:43:

arkadaşlar nivalis i 4 kez falan kullandım hiç faydasını görmedim

az önce aktardan doa aldım hadi hayırlısı :37:

Back
X