Saçlarımla birlikte umutlarımıda kestim...

Bu yorumum içip de herşeyin düzeleceğini sanan insanlar için geçerli. Genellemedim. Yanlış anlamışsın.
Kederden içenlerinde bu şekilde herşeyin düzeleceğini düşündüklerini sanmıyorum ben
Bir nevi unutma hatta hissizleşme ihtiyacı
Tıpkı benim hep uyumayı istemem gibi
Buda acizlik tabi pisliği halının altına itmek gibi

Ben de zamanin da psikologa gittim.Psikologlar telefon veya bilgisayardan görüntülü konuşarak da terapi yapıyorlar.İlk kez orada görmüştüm bunu.Siz daha fazla batmadan Türkiye'den iyi bir psikolog seçin bu şekilde yardım alın.

30cm üzerindeyse sacımsacınolsun a bagısladaydınız ;)
Bende kestirdim ama depresyondan değil birilerine bi faydası olur belki diye :)

Ben de zamanin da psikologa gittim.Psikologlar telefon veya bilgisayardan görüntülü konuşarak da terapi yapıyorlar.İlk kez orada görmüştüm bunu.Siz daha fazla batmadan Türkiye'den iyi bir psikolog seçin bu şekilde yardım alın.
Tavsiye edebileceğiniz biri yada site varmı?

Saclarinizla birlikte icinizdeki tum kirginlik ve dertler de dokulsun ins.
Kendinuze guzel bir elbise ve ayakkabi alin.
Guzel bir makyaj yapin.
Her gun deniz kenarina gidin kahve icin .
Yada kacamak yapin antalyaya gelin.
Denize bakarak kitabinizi okuyun,sarkinizi dinleyin.
Hayat cok guzel..
Farkina varin.
Bakalim yarin neler olacak?
Dunya donuyor..
Artik seyretmeyin.
♥️

Aman iyi ben de kemoterapi falan aldınız zannetim...kısa süre sonra, belki de uzun bilemem ama eninde sonunda eskisinden daha iyi olur, daha gür uzar...

sağlık olsun gerisi laf....

Saclarinizla birlikte icinizdeki tum kirginlik ve dertler de dokulsun ins.
Kendinuze guzel bir elbise ve ayakkabi alin.
Guzel bir makyaj yapin.
Her gun deniz kenarina gidin kahve icin .
Yada kacamak yapin antalyaya gelin.
Denize bakarak kitabinizi okuyun,sarkinizi dinleyin.
Hayat cok guzel..
Farkina varin.
Bakalim yarin neler olacak?
Dunya donuyor..
Artik seyretmeyin.
♥️
Yeni elbise ve ayakkabı değilde diğerlerini yapabilmeyi o kadar çok isterdimki

Çok uzaktayım okula giden çocuklarım var

Bugün küçük bir sinir krizi geçirip o’nu ofisten çağırdım çocukları al yalnız kalmak istiyorum dedim evin karşısındaki gölün kenarında oturmak istedim biraz gittiler
Hazırlandım tam çıkacakken yağmur bastırdı

bakın bu edebi dizelerle kendini anlatma çabaları güzel de keşke saçlarınızı neden kestiniz sorun neydi neden bu haldesiniz daha normal bir şekilde anlatabilseniz

şimdi sayfalar boyunca sorun ne diye soracaklar size haklı olarak

burası bir edebiyat dergisi,deneme öykü yarışmaları düzenlenen bir yer değil günlük de değil
Böyle tipler burda çok :eek:

Müsterih olun ben kızmıyorum burada yazılanlara

Biliyorum ki bir hemcinslerinin bu yaşadıklarına bu kadar aciz oluşuna üzülüyorlar

Bende istemezdim böyle olmayı ama çocukluğumdan beri kendimi düşünmemeye programlanmış gibiyim
zaten kendimizden baskalarini dusundugumuz icin olan bize oluyor.
bundan sonra insallah kendinizi dusunmenin vakti geldi de geciyor.
malesef kadin kadinin dusmani gercekten.
size de zaten yanlisi sadece kocaniz degil hemcinsiniz de yapmis.kadin kadinin halinden anlasa erkekler bize yanlis yapamaz zaten kesinlikle.
Allah yardimciniz olsun.
ben de bi kuafore gidiyim sacimda bi degisiklik yapiyim kendime gelirim biraz bana cok iyi gelir.o depresif havam degisiverir ozguvenim artar.
bi sacla alisverisle psikolojisi duzelen varliklariz biz. bizi bi erkek mi uzup kiracak. biz kadinlar erkeklerden kat kat gucluyuz.guclu olmak zorunda degiliz ama hayat iste mecburen guclu olmamiz gerekiyo.zira tekrar ayaga kalkmazsak olan yine bize oluyo.
tabi ki yasadiklariniz cok agir seyler.ama bi yandam bunlari yasayanan tek siz degilsiniz yalniz degilsiniz yani.o acidan dusunup tekrar ayaga kalkmalisiniz.
esiniz icin uzulup aglamaya deger mi.degecek biri olsa hatali siz olsaniz tabi ki uzulum aglsyin basnizi taslara vurun.ama bu adam sizi sirtinizdan vurdu sadakatsizlik yapti.kaybeden esiniz oldu.siz degil.kaybeden tarafta gozukmeyin.
bi yandan da dusunun ee noldu simdi..hayat devam ediyor..yapacak bisey var mi.her gun uzulup aglamak size ne kazandiracak..hic bisey..aksine sizden alip goturecek...
ayrica sadece siz degil hepimiz kadin erkek fark etmez aciz kullariz biz.uzulmek sevinmek de de hatalar da bizim icin..
uyumakla geciyor mu gunler.hayir sadece erteliyorsunuz uzuntulerinizi.uyuyum uyaninca devam..
yardim almanizda fayda var.ama siz de elinizden geleni yaomalisiniz kendiniz icin.psikolog tek basina bi ise yaramaz.
cocuklariniz da var.birlikte vakit gecirip kafa dagitmaya baslayabilirsinuz bence

zaten kendimizden baskalarini dusundugumuz icin olan bize oluyor.
bundan sonra insallah kendinizi dusunmenin vakti geldi de geciyor.
malesef kadin kadinin dusmani gercekten.
size de zaten yanlisi sadece kocaniz degil hemcinsiniz de yapmis.kadin kadinin halinden anlasa erkekler bize yanlis yapamaz zaten kesinlikle.
Allah yardimciniz olsun.
ben de bi kuafore gidiyim sacimda bi degisiklik yapiyim kendime gelirim biraz bana cok iyi gelir.o depresif havam degisiverir ozguvenim artar.
bi sacla alisverisle psikolojisi duzelen varliklariz biz. bizi bi erkek mi uzup kiracak. biz kadinlar erkeklerden kat kat gucluyuz.guclu olmak zorunda degiliz ama hayat iste mecburen guclu olmamiz gerekiyo.zira tekrar ayaga kalkmazsak olan yine bize oluyo.
tabi ki yasadiklariniz cok agir seyler.ama bi yandam bunlari yasayanan tek siz degilsiniz yalniz degilsiniz yani.o acidan dusunup tekrar ayaga kalkmalisiniz.
esiniz icin uzulup aglamaya deger mi.degecek biri olsa hatali siz olsaniz tabi ki uzulum aglsyin basnizi taslara vurun.ama bu adam sizi sirtinizdan vurdu sadakatsizlik yapti.kaybeden esiniz oldu.siz degil.kaybeden tarafta gozukmeyin.
bi yandan da dusunun ee noldu simdi..hayat devam ediyor..yapacak bisey var mi.her gun uzulup aglamak size ne kazandiracak..hic bisey..aksine sizden alip goturecek...
ayrica sadece siz degil hepimiz kadin erkek fark etmez aciz kullariz biz.uzulmek sevinmek de de hatalar da bizim icin..
uyumakla geciyor mu gunler.hayir sadece erteliyorsunuz uzuntulerinizi.uyuyum uyaninca devam..
yardim almanizda fayda var.ama siz de elinizden geleni yaomalisiniz kendiniz icin.psikolog tek basina bi ise yaramaz.
cocuklariniz da var.birlikte vakit gecirip kafa dagitmaya baslayabilirsinuz bence
Yazdıklarınızı okumak bile öyle iyi geliyorki
Bunlar benim de hep kendime telkin ettiğim şeylerdi
Çocukluğumdan beri içinde bulunduğum şartlar ne olursa olsun mızırdanmaz o şartları elimden geldiğince iyileştirmeye çalışırdım
Misal babam ben doğmadan almanyaya gitmiş
Annem usanıp gitsin diye uzun yıllar ne geldi ne para yolladı
Ben 12 yaşındayken her sene gelmeye başladı ama hayatı zindan etmeye devam etti
Sofraya her oturuşumuzda annemin yediklerine söylenir sofradan ağlayarak kalkmasına sebep olurdu
Birde almanyada kumarhane çalıştırdığını öğrenince çalışmaya başladım evlenene kadar sırf anneme en azından bu yüzden söylenmesin diye Abim kendi ailesini baba parasıyla geçindirirken ben ondan yıllarca para istemedim
Yine de en sevmediği evladı benim
Geçenlerde Uzman Psikolog Zafer Akıncıyı dinliyordum çocuklarda özgüven konulu
Erkek çocukların karakter gelişiminde özgüven kazanmaktan tutunda kadınlara bakış açıları sevgi merhamet duygularının gelişiminde anne’nin çok önemli olduğundan bahsediyordu
Sanırım kız çocuklarda da baba faktörü çok önemli
Çocukluğum annemden yediğim dayaklarla geçti ama şimdi hiçbiri canımı yakmazken,babamdan yediğim tek bir tokat bugün bile canımı yakıyor hiç unutamıyorum
Annem 3 çocukla tek başına çırpınırken kendini kaybeder dövdükten sonrada oturur bizden çok ağlardı herşeye rağmen sevgisini hissederdik
Ama babam sırf banyoda kullanılan bir tası mutfak eşyalarına sokmaması gerektiğini söylediğim için atmıştı o tokadı
Çok uzattım amma doluymuşum yahu :)

Sanırım artık erteleme lüksüm yok acil yardım almam lazım

Yazdıklarınızı okumak bile öyle iyi geliyorki
Bunlar benim de hep kendime telkin ettiğim şeylerdi
Çocukluğumdan beri içinde bulunduğum şartlar ne olursa olsun mızırdanmaz o şartları elimden geldiğince iyileştirmeye çalışırdım
Misal babam ben doğmadan almanyaya gitmiş
Annem usanıp gitsin diye uzun yıllar ne geldi ne para yolladı
Ben 12 yaşındayken her sene gelmeye başladı ama hayatı zindan etmeye devam etti
Sofraya her oturuşumuzda annemin yediklerine söylenir sofradan ağlayarak kalkmasına sebep olurdu
Birde almanyada kumarhane çalıştırdığını öğrenince çalışmaya başladım evlenene kadar sırf anneme en azından bu yüzden söylenmesin diye Abim kendi ailesini baba parasıyla geçindirirken ben ondan yıllarca para istemedim
Yine de en sevmediği evladı benim
Geçenlerde Uzman Psikolog Zafer Akıncıyı dinliyordum çocuklarda özgüven konulu
Erkek çocukların karakter gelişiminde özgüven kazanmaktan tutunda kadınlara bakış açıları sevgi merhamet duygularının gelişiminde anne’nin çok önemli olduğundan bahsediyordu
Sanırım kız çocuklarda da baba faktörü çok önemli
Çocukluğum annemden yediğim dayaklarla geçti ama şimdi hiçbiri canımı yakmazken,babamdan yediğim tek bir tokat bugün bile canımı yakıyor hiç unutamıyorum
Annem 3 çocukla tek başına çırpınırken kendini kaybeder dövdükten sonrada oturur bizden çok ağlardı herşeye rağmen sevgisini hissederdik
Ama babam sırf banyoda kullanılan bir tası mutfak eşyalarına sokmaması gerektiğini söylediğim için atmıştı o tokadı
Çok uzattım amma doluymuşum yahu :)

Sanırım artık erteleme lüksüm yok acil yardım almam lazım
zaten hep bu psikoljimizi bozan seyker cocukluktan aileden gorduklerimizden kaynaklaniyor.
benim de babam bize hic sarilmazdi opmezdi.cocukken anlamiyosun bunlari.buyuyunce anliyosun.e simdi aramizda hep bi mesafe.
bende de sevgi eksikliginden dolayi hep bi ozguven eksikligi var.sanki hayatta hep butun aksilikler beni bulcak hep basarisiz olcam.hatta biri beni overse falan cok utanirim inanmam falan.
ama ele gune karsi ozguven eksikligimi belli etmemeyi ogrendim.icten ice bu duyguyu hissetsem de umursamamayi ogrendim.
evlendim 3.5 yil bebegim olmadi esime karsi ezik hissettim ama belli etmedim...
kpss hazirlaniyorum bi baltaya sap olamadim.ama yapacsk bisey yok yine denicem..
yani hayat devam ediyo..
simdi sizde de haliyle ozguven eksilikligi sevgi eksikligi vardir.taaaa cocuklukta yasadiklarimiz bizi ne kadar pasif insanlar haline getiriyor.guclu olmayi oyle gozukmeyi hayat ogretiyor.
simdi hamileyim esime kizina bol bol saril öp diyorum mesela.kizlar gercekten anneye darilmiyor ama babaya icte icten bi kirginlik besliyor.
annemiz babamiz bizim psikolojimizi falsn dusunmzdi eskiler oyleydi.karni doysun eline ver oyuncagi tmm.
ama biz oyle degiliz olmamaliyiz.bilincliyiz evlatlariniz var daha iyi bilirsiniz siz.evlatlarinizla empati yapabilirsiniz.siz simdi uzulup agliyorsunuzya ilerde bunlari cocuklariniz hic unutmicak babalarina icten ice hep kizacaklar.size de kizabilirler bize bunlari yansitti diye.hem cocuklariniz icin hem de kendiniz icin cocuklarinzla vakit gecirin.yaslari buyukse gidin cafeye oturun dertlesin.evde konusun sohbet ortami yaratin.odaniza cekilmeyin.
yaslari kucukse oyunlar oynayin yalandan gulumseyin sohbet edin.
cocuklariniz sizin geleceginiz.etrafinizda kimse olmicak cocuklariniz olcak onlarin destegini alin.size bi sarilmalari annem demeleri dunyaya bedeldir eminim.onlarin sevgisi sizi guclu kilar.elin adami sizi cocuklarinizdan cok asla sevmez.siz bu zamanda asilin cocuklariniza ki size hayatlari boyunca destek olsunlar.
acillik bi durumunuz yok bence.her insanin inisleri cikislari olur.
babadan anadan ilgi gormeyip esden bekleyince es de boyle yapinca ne olur.heleki biz kadinlar en sevmedigimiz bizi en kiran sey ilgisizlik.
ama sizi baskasina tercih ettigini dusunmeyin.esjnizin esi siz degil baskasi olsaydi onu da aldatirdi.karekteri bozuk bi kere.esiniz o kadar zavalli ki size gucunu siddetle gosteriyor.baskasina gucu yetemiyor size siddetle tepki verip susturmaya calisiyor.
ama en guclu dayanaklariniz cocuklariniz.onlarla ilgilenin cok aey kazanirsiniz.biten bi iliskinin ardindan halayip vahlamak sadece zamaninizi kisaltiyo.cocuklar da olumsuz etkileniyo.her ne kadar yansitmamayi isteseniz de hissederler.

zaten hep bu psikoljimizi bozan seyker cocukluktan aileden gorduklerimizden kaynaklaniyor.
benim de babam bize hic sarilmazdi opmezdi.cocukken anlamiyosun bunlari.buyuyunce anliyosun.e simdi aramizda hep bi mesafe.
bende de sevgi eksikliginden dolayi hep bi ozguven eksikligi var.sanki hayatta hep butun aksilikler beni bulcak hep basarisiz olcam.hatta biri beni overse falan cok utanirim inanmam falan.
ama ele gune karsi ozguven eksikligimi belli etmemeyi ogrendim.icten ice bu duyguyu hissetsem de umursamamayi ogrendim.
evlendim 3.5 yil bebegim olmadi esime karsi ezik hissettim ama belli etmedim...
kpss hazirlaniyorum bi baltaya sap olamadim.ama yapacsk bisey yok yine denicem..
yani hayat devam ediyo..
simdi sizde de haliyle ozguven eksilikligi sevgi eksikligi vardir.taaaa cocuklukta yasadiklarimiz bizi ne kadar pasif insanlar haline getiriyor.guclu olmayi oyle gozukmeyi hayat ogretiyor.
simdi hamileyim esime kizina bol bol saril öp diyorum mesela.kizlar gercekten anneye darilmiyor ama babaya icte icten bi kirginlik besliyor.
annemiz babamiz bizim psikolojimizi falsn dusunmzdi eskiler oyleydi.karni doysun eline ver oyuncagi tmm.
ama biz oyle degiliz olmamaliyiz.bilincliyiz evlatlariniz var daha iyi bilirsiniz siz.evlatlarinizla empati yapabilirsiniz.siz simdi uzulup agliyorsunuzya ilerde bunlari cocuklariniz hic unutmicak babalarina icten ice hep kizacaklar.size de kizabilirler bize bunlari yansitti diye.hem cocuklariniz icin hem de kendiniz icin cocuklarinzla vakit gecirin.yaslari buyukse gidin cafeye oturun dertlesin.evde konusun sohbet ortami yaratin.odaniza cekilmeyin.
yaslari kucukse oyunlar oynayin yalandan gulumseyin sohbet edin.
cocuklariniz sizin geleceginiz.etrafinizda kimse olmicak cocuklariniz olcak onlarin destegini alin.size bi sarilmalari annem demeleri dunyaya bedeldir eminim.onlarin sevgisi sizi guclu kilar.elin adami sizi cocuklarinizdan cok asla sevmez.siz bu zamanda asilin cocuklariniza ki size hayatlari boyunca destek olsunlar.
acillik bi durumunuz yok bence.her insanin inisleri cikislari olur.
babadan anadan ilgi gormeyip esden bekleyince es de boyle yapinca ne olur.heleki biz kadinlar en sevmedigimiz bizi en kiran sey ilgisizlik.
ama sizi baskasina tercih ettigini dusunmeyin.esjnizin esi siz degil baskasi olsaydi onu da aldatirdi.karekteri bozuk bi kere.esiniz o kadar zavalli ki size gucunu siddetle gosteriyor.baskasina gucu yetemiyor size siddetle tepki verip susturmaya calisiyor.
ama en guclu dayanaklariniz cocuklariniz.onlarla ilgilenin cok aey kazanirsiniz.biten bi iliskinin ardindan halayip vahlamak sadece zamaninizi kisaltiyo.cocuklar da olumsuz etkileniyo.her ne kadar yansitmamayi isteseniz de hissederler.
İşte bugün çocuklarım için yandı canım
Bu sabah ilk defa gördüler saçımı başörtüm kaymış küçüğüm farketti
İkiside ağlamaklı oldular sordular nedenini yine eski haline gelirmi falan diye
Onların hali nasıl yaktıysa ciğerimi babalarını arayıp hemen gelip almasını söyledim geldi
Büyük oğlum dönüp anne sen bizimle gelmiyorsun ya evdeki yemekler sana yetmezse dedi bunun sebebi geçmişte birlikte yaşadığımız şeylerdi hiç unutmamış

Bugüne kadar bundan çok daha zor şeyler yaşadım çocuklarımda aynı şekilde ama onları her şartta eğlendirebiliyordum

Şimdi bana ne oluyor anlamıyorum belki gurbetteki bu yalnızlık duygusuda tetikliyor olabilir

Hanımefendi sanırım Rusya da ,bu is aldatma falansa menbagındasın bacım.Ordan çıkmadan çözemezsin bu isi.

İşte bugün çocuklarım için yandı canım
Bu sabah ilk defa gördüler saçımı başörtüm kaymış küçüğüm farketti
İkiside ağlamaklı oldular sordular nedenini yine eski haline gelirmi falan diye
Onların hali nasıl yaktıysa ciğerimi babalarını arayıp hemen gelip almasını söyledim geldi
Büyük oğlum dönüp anne sen bizimle gelmiyorsun ya evdeki yemekler sana yetmezse dedi bunun sebebi geçmişte birlikte yaşadığımız şeylerdi hiç unutmamış

Bugüne kadar bundan çok daha zor şeyler yaşadım çocuklarımda aynı şekilde ama onları her şartta eğlendirebiliyordum

Şimdi bana ne oluyor anlamıyorum belki gurbetteki bu yalnızlık duygusuda tetikliyor olabilir
ben de gurbetteyim yurt disinda degilim ama uzaktayim yine de.ben de zaten bna arkadas olsun diye en cok cocuk istedim.
evet cocuklarimizin babalari eslerimiz ama cocuklrimizdan cok bizi sevmiyolar.
ne guzel masallah merhametli cocuklariniz var.eski haline doner mi sacin anne diye sormasi evdeki yemekler yetmez sana demesi seni cok seviyoruz anne demenin baska bi versiyonu.
ama esin oyle mi dusundu.sana herseyden once cocuklarinin annesine siddet uyguladi yetmedi gitti aldatti.
cocuklariniz kucucuk kalpleriyle yiyeceginiz yemegi bile dusunurken esiniz size neler yapti..
ve bu adam icin kendinizi ne kadar bosa hirpaliyosunuz farkinda misiniz
hadi sac geri yerine gelir de ruh sagligi cok zor geri geliyo beden sagligini da etkiliyo.
evlatlariniza asil simdi bu zamanda sarilin destek olun ki ilerde de evlatlariniz koca insanlar olduklarinda size destek ciksinlar.
masallah evlatlarin sevgisi cidden baska bisey olsa gerek.Allah size bagislasin.

365651"]Böyle tipler burda çok :eek:[/QUOTE]
sizin konulara bakış açınızı yazdıklarınızı beğenirdim
İtiraf edeyim şu yazdığınızı yakıştıramadım
Bazen saçmalıyormuşsunuz demekki buda bana nasip oldu

Back
X