Yazdıklarınızı okumak bile öyle iyi geliyorki
Bunlar benim de hep kendime telkin ettiğim şeylerdi
Çocukluğumdan beri içinde bulunduğum şartlar ne olursa olsun mızırdanmaz o şartları elimden geldiğince iyileştirmeye çalışırdım
Misal babam ben doğmadan almanyaya gitmiş
Annem usanıp gitsin diye uzun yıllar ne geldi ne para yolladı
Ben 12 yaşındayken her sene gelmeye başladı ama hayatı zindan etmeye devam etti
Sofraya her oturuşumuzda annemin yediklerine söylenir sofradan ağlayarak kalkmasına sebep olurdu
Birde almanyada kumarhane çalıştırdığını öğrenince çalışmaya başladım evlenene kadar sırf anneme en azından bu yüzden söylenmesin diye Abim kendi ailesini baba parasıyla geçindirirken ben ondan yıllarca para istemedim
Yine de en sevmediği evladı benim
Geçenlerde Uzman Psikolog Zafer Akıncıyı dinliyordum çocuklarda özgüven konulu
Erkek çocukların karakter gelişiminde özgüven kazanmaktan tutunda kadınlara bakış açıları sevgi merhamet duygularının gelişiminde anne’nin çok önemli olduğundan bahsediyordu
Sanırım kız çocuklarda da baba faktörü çok önemli
Çocukluğum annemden yediğim dayaklarla geçti ama şimdi hiçbiri canımı yakmazken,babamdan yediğim tek bir tokat bugün bile canımı yakıyor hiç unutamıyorum
Annem 3 çocukla tek başına çırpınırken kendini kaybeder dövdükten sonrada oturur bizden çok ağlardı herşeye rağmen sevgisini hissederdik
Ama babam sırf banyoda kullanılan bir tası mutfak eşyalarına sokmaması gerektiğini söylediğim için atmıştı o tokadı
Çok uzattım amma doluymuşum yahu :)
Sanırım artık erteleme lüksüm yok acil yardım almam lazım
zaten hep bu psikoljimizi bozan seyker cocukluktan aileden gorduklerimizden kaynaklaniyor.
benim de babam bize hic sarilmazdi opmezdi.cocukken anlamiyosun bunlari.buyuyunce anliyosun.e simdi aramizda hep bi mesafe.
bende de sevgi eksikliginden dolayi hep bi ozguven eksikligi var.sanki hayatta hep butun aksilikler beni bulcak hep basarisiz olcam.hatta biri beni overse falan cok utanirim inanmam falan.
ama ele gune karsi ozguven eksikligimi belli etmemeyi ogrendim.icten ice bu duyguyu hissetsem de umursamamayi ogrendim.
evlendim 3.5 yil bebegim olmadi esime karsi ezik hissettim ama belli etmedim...
kpss hazirlaniyorum bi baltaya sap olamadim.ama yapacsk bisey yok yine denicem..
yani hayat devam ediyo..
simdi sizde de haliyle ozguven eksilikligi sevgi eksikligi vardir.taaaa cocuklukta yasadiklarimiz bizi ne kadar pasif insanlar haline getiriyor.guclu olmayi oyle gozukmeyi hayat ogretiyor.
simdi hamileyim esime kizina bol bol saril öp diyorum mesela.kizlar gercekten anneye darilmiyor ama babaya icte icten bi kirginlik besliyor.
annemiz babamiz bizim psikolojimizi falsn dusunmzdi eskiler oyleydi.karni doysun eline ver oyuncagi tmm.
ama biz oyle degiliz olmamaliyiz.bilincliyiz evlatlariniz var daha iyi bilirsiniz siz.evlatlarinizla empati yapabilirsiniz.siz simdi uzulup agliyorsunuzya ilerde bunlari cocuklariniz hic unutmicak babalarina icten ice hep kizacaklar.size de kizabilirler bize bunlari yansitti diye.hem cocuklariniz icin hem de kendiniz icin cocuklarinzla vakit gecirin.yaslari buyukse gidin cafeye oturun dertlesin.evde konusun sohbet ortami yaratin.odaniza cekilmeyin.
yaslari kucukse oyunlar oynayin yalandan gulumseyin sohbet edin.
cocuklariniz sizin geleceginiz.etrafinizda kimse olmicak cocuklariniz olcak onlarin destegini alin.size bi sarilmalari annem demeleri dunyaya bedeldir eminim.onlarin sevgisi sizi guclu kilar.elin adami sizi cocuklarinizdan cok asla sevmez.siz bu zamanda asilin cocuklariniza ki size hayatlari boyunca destek olsunlar.
acillik bi durumunuz yok bence.her insanin inisleri cikislari olur.
babadan anadan ilgi gormeyip esden bekleyince es de boyle yapinca ne olur.heleki biz kadinlar en sevmedigimiz bizi en kiran sey ilgisizlik.
ama sizi baskasina tercih ettigini dusunmeyin.esjnizin esi siz degil baskasi olsaydi onu da aldatirdi.karekteri bozuk bi kere.esiniz o kadar zavalli ki size gucunu siddetle gosteriyor.baskasina gucu yetemiyor size siddetle tepki verip susturmaya calisiyor.
ama en guclu dayanaklariniz cocuklariniz.onlarla ilgilenin cok aey kazanirsiniz.biten bi iliskinin ardindan halayip vahlamak sadece zamaninizi kisaltiyo.cocuklar da olumsuz etkileniyo.her ne kadar yansitmamayi isteseniz de hissederler.