Saçlarımla birlikte umutlarımıda kestim...

bazen bende keserim hepsini degil tabi percem keserim mesela hem ruhum rahatlar hem havam degisir kuaforume sorsan besleme gibi olmussun ne havasi der her seferinde ama olsun ruhum rahatliyor iste napayim koku bizde nasil olsa yine uzuyor

hemde kökünden
Sanki düşen her telle birlikte ruhuma yapışmış bütün acılarda döküldü birer birer
Garip ve korkutucu bir rahatlama hissediyorum şimdi
Deliriyormuyum acaba?
Çok ama çok dolmuşum bardak taştı sanırım
Bu sabah son damla da düşerken o bardağa,aklıma ilk gelen saçlarımdan kurtulmak oldu
Kadının saçı yegane süsüdür derler ya hani
Ben bu sabah kadın olmaktan vazgeçtim
Bir alışveriş poşetinin üzerinde öylece cansız yatan saçlarıma baktım uzun uzun
Hiç ağlamadım
İyi yapnışsın bem de geçen aralıkta kestim erkek gibi bir de şişmanım millet dalga geçiyordu kışın ensem üşüuordu.on ay oldu uzadı bayağı.benimki berber hatasından oldu

Saclarin kisalinca neden kadin olmaktan vazgeçmiş oluyorsun ki? Upuzun saç, dik meme, dolgun dudak vs midir bizi kadin yapan?
İnanın o gün nasıl oldu da o son olaydan sonra bir anda aklıma bunu yapmak geldi bilmiyorum

Kadın olarak dünyaya geldiğim için hiçbir zaman kendimi şanssız hissetmedim aksine babamdan başlayarak hep bi erkek tarafından incitildiğim için bu şekilde bencil bir yaratık olmaktansa kadınlığı hep bir nimet olarak gördüm hele anne olduktan sonra kat be kat arttı ama o gün anne olmak haricinde hiçbir kimliğe sığdıramadım kendimi
Saçlarda kadına özgü bir şey ya hani sanırım tüm hıncımı ondan çıkardım

bazen bende keserim hepsini degil tabi percem keserim mesela hem ruhum rahatlar hem havam degisir kuaforume sorsan besleme gibi olmussun ne havasi der her seferinde ama olsun ruhum rahatliyor iste napayim koku bizde nasil olsa yine uzuyor
En son çocukken okuldan bit kapınca annem başedememişti ve ablamla benim upuzun saçlarımızı neredeyse subay traşı yaptırmıştı o zaman çocuk aklı işte günlerce ağladığımı bilirim :)
Değişiklik iyidir nasıl mutlu hissediyorsanız kimseye aldırmadan onu yapın
Allah hiçbir kadına canı yandığı için saçını kestirmesin yeter :)

Yok canım Keşke geri de kalsa neredeeee benim de benzer sorunlarım oldu ve çok yıprattım kendimi. Bunun sonucunda hem psikolojik hem de sağlık sorunlarım çıktı hala daha da devam ediyor :KK43:
Allah şifa versin umarım ciddi sorunlar değildir bunlar

sen cok hatali davranmissin cunku esinij sana o kadar yanlisi olmasina ragmen uzulmesin diye sen aldigi hediyeye begendim demissin."bu da guzelmis tesekkur ederim "deyip hafif begenmedigini belli etseydin keske.
cunku esin senin hangi saati istedigini biliyodu zaten.senin iatedigin saati gitti ogretmene aldi.
bi yandan da esin icin para cok onemli parayla insan satin almayi seviyo belli ki.yani ucuz bisey aldiysa karsisindakini onemsemiyo ama pahali bisey aldiysa onemsiyo.parayla insan degerini olcuyo.
saat konusunda da belki "esime pahalisini aliyim deger verdigimi anlasin.ogretmene ucuzunu aliyim ki yanlis anlamasin "gibi dusunmus bence.cunku ogretmeninkine "onlarin saati ucuz" demesinden belli bence.
okula herkesten cok bagis yapmasi da kendi eogsunu tatmin ettirmek baska bisey degil.
senin calismani istememesinin nedeni de bence para.cunku sen calisirsan esine mubtscligin olmicak.sana oahali hediyeler alip mutlu edemicek falan.hani ona gore pahali hediteler insani mutlu ederya.
halbuki bazen bi "iyi ki varsin iyi ki hayatimdasin " demek bazen aniden bi gülle eve gelmek beni daha cok mutlu eder.eminim seni de oyle.
kalbi kirik bi kadina isterse ev alsin araba alsin inan ki yine kalbini kiracaksa hic degmez.
aslinda zaten senin degil esinin psikolijik yardim almasi lazim.
sen esinle konusunca tepkisi ne oldu ?
ve sanki sen tam istediklerini esine guzelce aktaramiyosun gibi hissettim.yani mesela neye kirildiysan acikca soylemelisin.yapici olmayi secme.mesela esine cocuklarin yaninda eskisi gibi olalim demene gerek yoktu.evet bence isine geldi.
sen ve esin zatem cocuklara yansitmazdiniz.yanlarinda tartismaktan kacinirdiniz falan.ama bunu ozellikle belirtince sanki "seninle eskisi gibi olalim" olarka algilamis olabilir.yani senin esinle barismak icin cocuklari bahane ettigini dusunmus olabilir.aslina benimle barismak istiyoda cocuklari one suruyo gibi..
ve sen soylesin sen boylesin seklinde degil de "senin bana bu sekilde davranmani istemiyorum.cunku cok kiriliyorum uzuluyorum " seklinde konusmayi dene.bize aile danismani onermisti basta ise yaramiyo ama sonra ise yariyo.cunku ne istedigini ancak boyle kesin bi dille aktarabiliyosun.yani karsindakini suclayici konusmamis oluyosun.
esin zatem suclu.ama her erkek gibi kendi hatalarini gormuyo.sen de hatasini yuzune vrurunca bagirip cagiriyo.sen de bu yontemi secersen ise yarayabilir.
kendini dinlemen cok iyi gelecektir .ama bu sureyi uzatma derim.kendini cok fazla dinlemek de iyi degil.mesgale sart gercekten hepimiz icin.
Bu konularda hiçbir zaman oturup ciddi bir konuşma yapamadık yapamıyor
O’na göre ben herkesin gıpta ettiği rahat bir hayat yaşıyorum ama kıymetini bilmiyorum nankörüm
Aslında benim istediğim senin bile daha bir kaç gündür şurda yazdıklarımdan anladığın gibi gıpta edilen bir hayat değil ki tam tersine içinde sadakat vefa saygı gibi insanı insan yapan sade bir hayat
İş ortamında arkadaşları eşlerine yeni çıkan bir telefon alır bi bakarım buda bana alır al bunu kullan der yeni bir telefona ihtiyacım varmı varsa da ben bu modeli istiyormuyum diye düşünmez tek derdi x eşine herşeyin en iyisini alıyor sonra bunlar bana sen nankörsün olarak dönüyor ve acısını başka arayışlara girerek çıkarıyor
Oysa istediğim küçücük bir şey “ben ne istiyorum” ya ben bunu hergün yapıyorum ya küçücük bir örnek yemek yaparken ilk aklıma gelen “o neyi seviyor” bu sadece basit bir örnek 8 yıldır manyak gibi bu adamı memnun etmek için yormuşum kendimi
Bugün burda bize yardımcı olan bir tercüman hanım vardı dışarı çıkalım dedi benimde canıma minnet takıldık biraz çocukları evde onunla bırakıp çıktım unutmuşum böyle şeyleri nasıl iyi geldi anlatamam
Zamanla düzelirmiyiz bilemem ama önce evlenirken sanki bir sandığa kaldırdığım “beni” çıkarıp gönlünü almalıyım sanırım :)

İnanın o gün nasıl oldu da o son olaydan sonra bir anda aklıma bunu yapmak geldi bilmiyorum

Kadın olarak dünyaya geldiğim için hiçbir zaman kendimi şanssız hissetmedim aksine babamdan başlayarak hep bi erkek tarafından incitildiğim için bu şekilde bencil bir yaratık olmaktansa kadınlığı hep bir nimet olarak gördüm hele anne olduktan sonra kat be kat arttı ama o gün anne olmak haricinde hiçbir kimliğe sığdıramadım kendimi
Saçlarda kadına özgü bir şey ya hani sanırım tüm hıncımı ondan çıkardım
Eminim yine guzel bi kadinsindir..
Anlayabiliyorum neden yaptığını, ruh halinin ne kadar karıştığını ve ne yapacağını şaşırdığını..
Yalnizca, kadin olmaktan vazgeçtim deme..

En son çocukken okuldan bit kapınca annem başedememişti ve ablamla benim upuzun saçlarımızı neredeyse subay traşı yaptırmıştı o zaman çocuk aklı işte günlerce ağladığımı bilirim :)
Değişiklik iyidir nasıl mutlu hissediyorsanız kimseye aldırmadan onu yapın
Allah hiçbir kadına canı yandığı için saçını kestirmesin yeter :)
amin amin kimseye aldirmadan yapmak istediklerimi bir bilseniz :)) yasima basima bakmadan sacini basini yolmak istediklerim var mesela ama terbiyem musade etmiyor iate

Herkes farklı şekillerde çıkarıyor öfkesini benimde birgün böyle birşey yapacağım hiç aklıma gelmezdi
Pişmanlığıma tek sebep çocuklarımın üzülmesi oldu
Bitlenmişim başa çıkamadım dedim o ne diye sordular ya yanlışmı yaptım bilmiyorum ama ellerim yağlıyken saçıma sürdüm ondan oldu dedim
Herzaman ellerini yıkamaya üşenen oğlum yıkamaya gitti umarım daim olur :)
kimse icin uzmeyin kendinizi ne oldu kiydiniz saclariniza degdimi duzeldi mi bosvermek zor biliyorum bazen insanin gozu karariyor ama allaha siginin rabbim gonlune gore versin hakkinda hayirlisi olsun bak her serde vardir hayir kuzu ellerini yikamaya gitmis :halay::KK68:

İnşaAllah benimki gibi bir sebepten değildir
Üzülmeyin giden saç olsun kökü bizde nasılsa
Sizinki gibi bir sebep degil. Is yerinde cok mutsuzum, problemler var. Ozel hayatim felaket o yuzden:( saclara uzulmedim ki mutsuzluktan saclarima sardigima uzuldum, kendime acıdım..

Eminim yine guzel bi kadinsindir..
Anlayabiliyorum neden yaptığını, ruh halinin ne kadar karıştığını ve ne yapacağını şaşırdığını..
Yalnizca, kadin olmaktan vazgeçtim deme..
Teşekkür ederim taa oralardan bile güzel bakıp güzel gören arkadaşım
O sözü geri aldım ve kadınlığımı tekrar gururla yakama taktım bile :)
Hatta bu olaydan sonra beklenen aydınlanma gelmeye başladı galiba bugün hayatımda ilk defa ellerime bakım yaptırmak geldi içimden :)

Bu konularda hiçbir zaman oturup ciddi bir konuşma yapamadık yapamıyor
O’na göre ben herkesin gıpta ettiği rahat bir hayat yaşıyorum ama kıymetini bilmiyorum nankörüm
Aslında benim istediğim senin bile daha bir kaç gündür şurda yazdıklarımdan anladığın gibi gıpta edilen bir hayat değil ki tam tersine içinde sadakat vefa saygı gibi insanı insan yapan sade bir hayat
İş ortamında arkadaşları eşlerine yeni çıkan bir telefon alır bi bakarım buda bana alır al bunu kullan der yeni bir telefona ihtiyacım varmı varsa da ben bu modeli istiyormuyum diye düşünmez tek derdi x eşine herşeyin en iyisini alıyor sonra bunlar bana sen nankörsün olarak dönüyor ve acısını başka arayışlara girerek çıkarıyor
Oysa istediğim küçücük bir şey “ben ne istiyorum” ya ben bunu hergün yapıyorum ya küçücük bir örnek yemek yaparken ilk aklıma gelen “o neyi seviyor” bu sadece basit bir örnek 8 yıldır manyak gibi bu adamı memnun etmek için yormuşum kendimi
Bugün burda bize yardımcı olan bir tercüman hanım vardı dışarı çıkalım dedi benimde canıma minnet takıldık biraz çocukları evde onunla bırakıp çıktım unutmuşum böyle şeyleri nasıl iyi geldi anlatamam
Zamanla düzelirmiyiz bilemem ama önce evlenirken sanki bir sandığa kaldırdığım “beni” çıkarıp gönlünü almalıyım sanırım :)
son yazdigin paragraf cok hosuma gitti kesinlikle oyle yapmalisin :)
biriyle disari cikmak bile nasil iyi geldi.bunu cok sık yapmalisin.
esin herseyin degerini parayla olctugu icin senin nankorlukle sucluyor.
maden bunu ona anlatamiyorsun.imali bi hediye verebilirsin sen de bence.belki kafasina tas duser de anlar.mesela ona onun deger verdigi kucuk bisey alip verebilirsin ustune de kisa anlamli bi not..
tabi simdi zamani degil kirginlik kizginlik biraz hafifleyince.bu da bi cesit iletisim yontemi.
ya da soyle yapabilirsin.kendine senin deger verdigin sende anlami buyuk ama ucuz bisey alip hediye paketi yaptirip esin eve geldiginde acip "bak arkadasim bana ne almis cok mutlu oldum harika degil mi " diye abartili bi sekilde sevinerek tepkini gosterebilirsin.esin de sasirir.bu ne ya buna mi sevniyosun gibisinden konusur kesin.sen de gerekli cevabi yeri geldiginde soylemis olursun.bazi seykere oarayla deger bicilemez gibisine.
cunku bu sadece seni hediye anlaminda kirmiyo.baska kisilere de har vurup harman savuruyo.millete hava atmak icin parasini one atiyo.cocuklarini da eminim parasiyla mutlu etmeye calisiyo.
cocuklarini tabiki dusun ama kendini daha cok dusun.sen iyi olursan cocuklarin da iyi olur.senin gulen yuzunu gordukce onlar da pozitif olur.o yuzden arada boyle kacamaklar yapmak cok iyi.
neyseki esin dirdir yapip cocuklari benimle birakip geziyosun dememis.buna da sukur.
bundam sonra hazir oyle dememisken alistir esini.biraz da o ilgilensin sen gez dolas.

kimse icin uzmeyin kendinizi ne oldu kiydiniz saclariniza degdimi duzeldi mi bosvermek zor biliyorum bazen insanin gozu karariyor ama allaha siginin rabbim gonlune gore versin hakkinda hayirlisi olsun bak her serde vardir hayir kuzu ellerini yikamaya gitmis :halay::KK68:

Saçlarımı keserken birine ders vermek yani bunu kullanmak hiç aklıma gelmedi bu yüzden düzelirmi düzelmezmi bilemiyorum ama sanırım ufaktan bi aydınlanma yaşamama vesile oldu diyebilirim :)

Evet ya kuzuyla ilgili krizi fırsata çevirmek gibi oldu sanırım iyide oldu
Ne biçim bi Başak burcuysa çok pasaklı hayta :)

Sizinki gibi bir sebep degil. Is yerinde cok mutsuzum, problemler var. Ozel hayatim felaket o yuzden:KK43: saclara uzulmedim ki mutsuzluktan saclarima sardigima uzuldum, kendime acıdım..
Kendine acıma ne olur bende de böyle başlamıştı
Ulan kimse bana acımıyor bari ben kendime acıyayım dedim durdum sonunda da bu hale geldim
Sonraki evreyi yaşamış biri olarak acizane tavsiyem kendini boş bırakma dikkatini başka bişeylere yönlendir
Yeteneklerin doğrultusunda hobiler edin kendine
Ama şakın kendine acıma

son yazdigin paragraf cok hosuma gitti kesinlikle oyle yapmalisin :)
biriyle disari cikmak bile nasil iyi geldi.bunu cok sık yapmalisin.
esin herseyin degerini parayla olctugu icin senin nankorlukle sucluyor.
maden bunu ona anlatamiyorsun.imali bi hediye verebilirsin sen de bence.belki kafasina tas duser de anlar.mesela ona onun deger verdigi kucuk bisey alip verebilirsin ustune de kisa anlamli bi not..
tabi simdi zamani degil kirginlik kizginlik biraz hafifleyince.bu da bi cesit iletisim yontemi.
ya da soyle yapabilirsin.kendine senin deger verdigin sende anlami buyuk ama ucuz bisey alip hediye paketi yaptirip esin eve geldiginde acip "bak arkadasim bana ne almis cok mutlu oldum harika degil mi " diye abartili bi sekilde sevinerek tepkini gosterebilirsin.esin de sasirir.bu ne ya buna mi sevniyosun gibisinden konusur kesin.sen de gerekli cevabi yeri geldiginde soylemis olursun.bazi seykere oarayla deger bicilemez gibisine.
cunku bu sadece seni hediye anlaminda kirmiyo.baska kisilere de har vurup harman savuruyo.millete hava atmak icin parasini one atiyo.cocuklarini da eminim parasiyla mutlu etmeye calisiyo.
cocuklarini tabiki dusun ama kendini daha cok dusun.sen iyi olursan cocuklarin da iyi olur.senin gulen yuzunu gordukce onlar da pozitif olur.o yuzden arada boyle kacamaklar yapmak cok iyi.
neyseki esin dirdir yapip cocuklari benimle birakip geziyosun dememis.buna da sukur.
bundam sonra hazir oyle dememisken alistir esini.biraz da o ilgilensin sen gez dolas.

Küçük şeylerle mutlu olduğumu biliyor zaten onun ki sadece desinler diye

Tinyrose’m hediye işini iyi hatırlattın bak ona bir yontma aleti alayım en iyisi :)
Çocuklar konusunda hakkını yiyemem oturup onlarla saatlerce oynar yeri geldimi bir yetişkin gibi sohbet eder o anlarda onları izlemeye doyamıyorum melek gibi falan görünüyor gözüme
:)
Artık olsun diyorum bu bana yeter
Çocuklarla bugünde sen dur yulya’yla çıkıcam deyince tamam tamam iyi olur dedi :)
Çocuklar doğduğundan beri hiç yapmadım arada bir yapayım artık ben bunu

amin amin kimseye aldirmadan yapmak istediklerimi bir bilseniz :)) yasima basima bakmadan sacini basini yolmak istediklerim var mesela ama terbiyem musade etmiyor iate
Aman diyim şiddet hiç birşeyi çözmüyor
Birde öyleleri ne yapıp edip haklı çıkmıyormu insan daha da sinirleniyor
Bazen sessiz ve mağrur olmak daha iyi bir ceza olabiliyor

Back
X