Saçma bir bahaneyle ayrıldı..

Evlilik sevgililik gibi olmaz. Şimdiden mantıklı düşünün. Sevgiliyken ayrılmak kolay fakat evlenince daha zor. Hele birde çocuk olursa. Hayatınızı huzurlu mutlu geçirecek bi kişiyle evlenin. Ona bağımlı olcak biri ile değil. Sevgi evet önemli aşk evet önemli ama mantık daha da önemli. Mantığınıza aykırı en ufak bişey bile olsa düşününn
Haklısınız teşekkür ederim

Merhaba konu sahibi,
17 yıllık ilk evliliğimde "ben maaş kartımı istiyorum" dediğimde adam bana "iyi tamam yarın git boşanma davasını aç" demişti. Ve biz boşandık...
Öyleyse çoğunluğu para için evleniyor. Şu an belki acı çekiyorum ama böylesi daha iyi olacak sanırım

Öyleyse çoğunluğu para için evleniyor. Şu an belki acı çekiyorum ama böylesi daha iyi olacak sanırım
Belki hepsi para için evlenmiyor ama güç ve otoritenin kendisinde olmasını istiyor ve bir şekilde bu konforu kendine sağlıyor.
Bazen acı çekmek bile daha az acıtıyor insanı yaşadıklarını düşününce. Dilerim acınız çabuk geçer.
Sevgiyle kalın...

Şimdi acı çekmeniz ilerde acı çekmenizden iyidir şimdi tabiri caizse tuzunuz kuru acınizi yaşar bitirirsiniz ya ilerde evlenip çocuk sahibi olup yaş ilerdikten sonra maddi gücünüz bile başka birinin elindeyken acı çekseydiniz

Çok ilginç bir sebep gerçekten.
Erkek arkadaşınız ailesine destek çıkmak istiyorsa, sizinle konuşup ve siz buna onay veriyorsanız, her ay belli bir miktar kendi kazandığı paradan ayırabilir tabiki. Herkes ailesine zor zamanlarda yardım etmek ister fakat maaş kartınızı isteyip, vermeyince sizden ayrılması çok abes olmuş.
Böyle bir insana hala güvenilir demenize de çok şaşırdım. Neresi güvenilir acaba? Böyle bir şey yüzünden sizi yüz üstü bırakan birisi mi? Bence gerçeklerle yüzleşin azıcık.

Evlenip onun ailesine para yedireceğime evlenmem kendi aileme yediririm.
Bu ne arsizliktir bu ne acizliktir yahu.hiç utanma da yok.

Çok ilginç bir sebep gerçekten.
Erkek arkadaşınız ailesine destek çıkmak istiyorsa, sizinle konuşup ve siz buna onay veriyorsanız, her ay belli bir miktar kendi kazandığı paradan ayırabilir tabiki. Herkes ailesine zor zamanlarda yardım etmek ister fakat maaş kartınızı isteyip, vermeyince sizden ayrılması çok abes olmuş.
Böyle bir insana hala güvenilir demenize de çok şaşırdım. Neresi güvenilir acaba? Böyle bir şey yüzünden sizi yüz üstü bırakan birisi mi? Bence gerçeklerle yüzleşin azıcık.
Şaka gibi, verilen cevaplardan belli. Adam geri dönerse arkadaş hemen kucak açacak, çünkü hala yaptığına bahane bulup hak vermeye çalışıyor.

Adam olmayan maaş kartı için bayanı terk etmiş. Olmayan maaşını benim aileme vericem, birtek bu şartla evlenirim senle demeye getirmiş. Bu zihniyette adamın kadını çalışmaya zorlayacağı, çalışmadığı günler psikolojik baskı yapacağı bariz değil mi?

Ama hala çok iyi, hala güvenilir bu şahış...

O benden ayrılmak istedi. İleride de sıkıntı olur dedi. Ama veda etmedi bana. Hicbir şey söylemedi.Ben böyle dürüst bir adamı kaybetmek istemiyordum
Geri dönme, mutsuz olursun, dahası söz söyleme hakkın kalmaz, biliyordun bile bile tekrar geldin der.

Bence dogru bir karar vermissiniz siz o aileye maddi destek icinmi gidiceksiniz temel amac gibi ...

Back
X